TRT’nin şeriatçı uygulamalara benzeyen sınav düzenini yargıya taşıyacaklarını söyleyen İlgezdi, “Bin 260 kişinin katıldığı kurum içi sınavda, kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı” dedi.
“AKP kongrelerinde gördüğümüz haremlik, selamlık uygulamaların kamusal yayıncılık yapmak için kurulmuş TRT’nin sınavında da olması kabul edilemez” diyen İlgezdi, şunları söyledi: “Bu uygulama Anayasamıza açıkça aykırıdır. Anayasal suç işleyenlerin haklarında yasal işlem yapılmasını, bu kararın altında imzaları olanlara idari soruşturma açılmasını talep ediyoruz. TRT yöneticileri bu gücü ‘yeni anayasa’ tartışmasından alıyor. Anlaşılan o ki yeni anayasa metni çoktan hazırlanmış ve laiklik ilkesi de çıkarılmış.
Bizim haklarımız nasıl korunacak? Ülkede herkes Anayasayı deliyor.
Senin, benim vergilerimle ayakta duran TRT Anayasal düzene karşı çıkıyor! Kurumda harem selamlım sınav yapıldı, ne düşünüyorsunuz?
Yeni anayasa falan olamaz Anayasanın ilk 3 maddesi değişemez.2. maddesinde laiklik de yazılı. Uygulanması (ülkemizde) tartışılır ama yapamazlar. Yeni anayasa gelene kadar (2-3 yılda anca olabilir bu işler) Seçim zamanı gelir ki hemen gelmeli. Atatürkü unutturmaya çalışan eyyyy kutsal akıllı insanlar! Asla unutturamayacaksınız biz ölmedikçe... Ahh daha çok şey söylerim ama susmam lazım malum DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ (!) Silivri cezaevi falan..
Devlet kanalı değilde hükümet kanalı sanki. Bu kadar şeriat istiyorlarsa Suudi Arabistan orda gitsinler de ülke rahat etsin. Soruşturma da yalandan açarlar sonrası yok.
trt kendi kuyusunu kazıyor... muhalafetin önemlis isimleri iktidara geldiğinde trtyi özelleştireceğini söylüyor... trt de onların bu konuda ne kadar haklı olduklarını sanki ispat ediyor...
garipki insanlar görmüyor :) yani kosar adım felakete gidiyoruz üstelik kanunsuzluk seriat seviciler talan rusvet ve iste oyle zehirlenmisizki goremiyor insanlar bunada sebep ekonomi
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Senin, benim vergilerimle ayakta duran TRT Anayasal düzene karşı çıkıyor! Kurumda harem selamlım sınav yapıldı, ne düşünüyorsunuz?