Elbette ediyor Büyük önderimiz ATATÜRK din ve devlet işlerini birbirinden ayırabilmek için çok çalıştı zira balkan savaşlarını kaybetmemizin en büyük etkenlerinden biride cepheleşme taraftarlaşma olduğu tarihi bir gerçektir Şimdi tekkelere tarikatlere üye insanların birbiriyle nasıl çekiştiği çatıştığı ortada somut bir gerçekken ciddi bir savaş esnasında oluşabilecek bir ayrışmayı düşünmek dahi istemiyorum
Bence TSK bünyesinde olan hiç kimsenin tarikatlara mensup olmaması gerekiyor. Tarih tekerrürden ibarettir. Tarihinden ders almayan toplumlar aynı şeyi yaşar. En yakın dönemde Gülen cemaati ve o cemaatin icinde devlette yer alan kadrolar hain bir darbe girişiminde bulundu. Atatürk döneminde de böyleydi ve bu tamamen devam etti. Tarikatlar kapatılmalıdır. Bir tarikat liderinin çocuğa yönelik tacizi ile yankılandı bu ülke ben tarikatları ve cemaatleri masum bulmuyorum.
Tamamı kasıtlı görüntüler bunlar. Kan kaybeden akpnin tekrar cemaatleri kullanarak oyunu arttırma çabası. Soylu'nun darbeyi fetö yapmadı demesi, irticai faaliyet şartının kaldırılmış olması, dergahların tekkelerin sözde basına sızan görüntüleri vs hepsi aynı planın parçası. Medya yoluyla alıştırılıyoruz.
Alışanlar zaten onlar gibi din tüccarları. Ben asla alışmayacağm.
Bunlar hepsi kasıtlı yapılan şeyler. O amiral makam aracı ile oraya giderken görevden alınacağını bilmiyor muydu sanki? Geçenlerde de harp okullarına giriş kriterlerinden "irticai faaliyetlerle ilgisinin olmaması " ibaresi çıkartılmıştı. Koskoca şanlı ordumuzun geldiği hal içler acısı. :/
Tarikat vs bilmem olanlarda basa bela oldu lakin meslegi ne olursa olsun dini vecibelerini yerine getiren birine karısamayız. İçkili bir mekana girseydi sorun olmayacakmıydı. Şu din ve devlet işlerini birbirinden bi ayirsak hersey daha guzel olacakta olmuyor beceremiyoruz
Yoo hiç etmiyor hatta askerde komıtanlar gaz vermek için burası peygamber ocağı demiyorlarmıydı peygamber ocağıysa onun gibi davranmak gerekir.. elinde kadehler haftanın üç günü kokteyl düzenlemek senin hoşuna gidiyormuydu benim hoşuma gitmiyordu komutanların hepsi sapık olmuştu p*rno kaset paylaşıyorlardı döve döve askeri hastanelik ediyorlardı sen bunları görmeiysen ya kıyak askerlik yapmışsın ya da vermişsin parayı yatmışsın
Ordu artık eski ordu olmaktan çok uzak. Tamamen siyasetin içine dahil ve taraf olmuş gibi hissettiriyor. Ama burada farklı amaclar için bilincli bir ifşa olabilir.
Ülkeyi fotmatlasak bile bu pislik temizlenmez malesef, geleceğin fetösü başka açıklaması yok gelecekte yaşadıklarımızı umarım bizim çocuklarımız yaşamaz.
Gosteris meraklilari.. ibadet gizli yapilmali Namaz kilarak Allah rabbim diyerek Ulkeyi getirdikleri hale bak
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tarikat kelime anlamı ile yol, yollar demektir. Allah’a ulaştıran yol kastedilir. Bir komutanın bu Allah’a ulaşmak için yol arkadaşları edinmesinin emir komutayla ne alakası var Atatürk’ün ordusu olmakla ne alakası var? Atatürk askerinin dinsiz olmasını mı isterdi yani bunu mu demeye çalışıyorsunuz
tsk ateist-kemalist silahlı örgütlenmesi değil türkiye'nin ve türklerin ordusudur. halkının büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede müslüman amirallerin de olması şaşılası bir durum değil.
Sürekli suçlayıp, çözüm üretmekten aciz karanlık ve örümceklenmiş kafalarınıza yazık... Herkes istediğine inanmakta hürdür keza bunu ağzınıza sakız yapan sizler... İster içki masasında ister secdede bu kimseyi ilgilendirmez. Oturduğunuz yerden devlet kurtarmacılığı oynamayı bırakın
Ah ah ben sizin hayatınızda kitap okumadığınızı merak ediyorum.. Bu kadar mı bir ülkede anlama sorunu olur.. Güzel kardeşim içen içer, isteyende namazını kılar.. Ama tarikatlara hayır kapiş, anlayabiliyor musun dediğimi? Yoksa Almanca, İngilizce falan yazayım mı belki anlarsın.
Olmayan egonla çiğner tükürürüm seni danga. lak... Paylaştığın görüntülerden, yazılan cümlelerden alhı yönetmeye çalıltığın belli de başaramıyorsun. Makam aracıyla tekkeye giden adamın başının dibinde fotoğrafını çekip medyaya sızacak vs vs vs... Lafa geldimi mangalda kül bırakmayan siz tarih hakkında ne fikrin var ki bunu savunabiliyorsun. Deden veya nenen vardır illaki ağaç kavuğundan çıkmamışsındır.. zahmet ette gidip ülkenin eski halini " dini ve siyaseti karıştırmayan" ordunun neler yaptığını anlatsınlar... onu geçmiş kaynak bol fakat onu okjyup idrak edecek akıl nerede sende
Araştırmış halin mi bu? Allah cümlemize akıl fikir versin amin amma sende pek bir çıkış yolu yok tarih dediysem çok geçmişe gitmene gerek yok, 1960 ve 1980 arasında bu millet neler çekti haberin bile yok sonra gelip burada tuzu kuru şekilde millete "yobaz" ve " cahil" damgası vuruyorsun yazık.. o yobaz dediğin adamlar bu milleti kurtardı bu vatanı kurtardı.. Nene Hatun Oxford mezunu muydu? Karafatma okuma yazma biliyor muydu? Okumakla dil bilmek adam olunsaydı senin bu halin ne? Okuyasan adam gibi okuyacaksın orada burada Almanca İngilizce diyerek hava atma, sana burada bir Rusça konuşurum Türkçeyi unutursun. Altın semerli eşek seni
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Türk Silahlı Kuvvetlerinin Amiral'i Tarikat tekkesinde görüntülendi! TSK bünyesinde böyle subayın olması sizi rahatsız ediyor mu?