+1 yılKadınları Korumaya Yönelik Düzenlemeler
Aile Bakanlığı kurulmuştur.
Aile Mahkemeleri 2003 yılında kurulmuştur.
Şiddet mağduru kadınların etkili bir şekilde korunabilmesi adına Elektronik Kelepçe Uygulaması hayata geçirilmiştir.
Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz eylemlerini engellemek adına KADES uygulaması tasarlanmıştır.
Kadınların varsa çocukları ile birlikte ihtiyaçlarının da karşılanmak suretiyle geçici süreyle kalabilecekleri kadın konukevleri oluşturulmuştur.
Anayasa
• Anayasa’nın 10. maddesi ile herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Madde, hem yasal (de juro) hem de fiili (de facto) eşitliği güvence altına almaktadır.
• Anayasa’nın 41. maddesinde de ailenin eşler arasında eşitliğe dayandığı kabul edilmiştir.
Maddeye göre, devlet ailenin huzur ve refahı için gerekli tedbirleri almakla ve çocukları her türlü istismara ve şiddete karşı korumakla yükümlüdür.
Türkiye’nin Taraf Olduğu Kadına İlişkin Diğer Milletlerarası Anlaşmalar
Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW), Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1979 yılında kabul edilmiş ve Türkiye tarafından 1985 yılında onaylanmıştır.
187 ülke CEDAW’ı onaylamıştır. CEDAW, sözleşmeye taraf olan ülkelerde kadın haklarının güvence altına alınmasını ve geliştirilmesini hedeflemektedir.
CEDAW, sözleşmeyi imzalayan devletlerin kadınlara yönelik ayrımcılığın tüm biçimlerini önlemek, kadınların toplumsal durumlarını iyileştirmek, toplumsal cinsiyet ilişkilerini ve toplumsal cinsiyete dayalı basmakalıp yargıları değiştirmek üzere taahhütlerde bulunmasını sağlamaktadır.
İstanbul sözleşmesi feshedildi diye kıyameti koparanlar birde bunlar baksin ayrıca. Bu sözleşmeye dahil olamayan tek ülke biz değiliz.
Avrupa Birliği içerisinde 6 üye ülke (Bulgaristan, Macaristan, Çekya, Letonya, Litvanya, Slovakya) sözleşmeyi imzalamasına rağmen yürürlüğe koymamıştır. Polonya, LGBT topluluğunun kendi cinsiyet anlayışını İstanbul Sözleşmesi üzerinden bütün topluma kabul ettirmeye çalıştığını öne sürerek sözleşmeden çekilmek için yasal süreci başlatmıştı.
Yunanistan, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Hırvatistan, İsveç, Fransa'nın ise sözleşmeye çekince koydu.
Sözleşmenin Yürürlüğe Girmediği AB Üyesi Olmayan Ülkeler
Ermenistan
Azerbaycan
Rusya
Lihteyştayn
Moldova
Ukrayna
İngiltere
Sözleşmenin Yürürlüğe Girmediği AB Üyesi Ülkeler
Bulgaristan
Çekya
Macaristan Letonya
Litvanya
Slovakya00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSiyasetten hiç anlamam. Alınan kararların hakkında yorum yapmakta bu bağlamda doğru olmaz.
Yalnız, şu bir gerçek ki bunun kağıt üzerinde değil toplumun her kesiminde, her bireyin bilinçlendirilmesi, televizyonlarda bir erkek model parmaklar ardına alınıp kamu spotu altında bir erkek modelin sonuçlarının bu olması gibi reklam verilmesi birçok kişi tarafından hoş karşılanmadı.
Bu konuda birçok şey yapılabilir. Mesela, erkek çocukların küçük yaştan bilinçlenmesi ve keza kız çocuklarının da bu konuda bilinçlenmesi ve hatta okullarda zorunlu ders olarak verilmesi, ortaokul ve sonrası müfredata öfke ve öfke kontrolü adı altında dersler sunulması..
Çocuklara şiddet ve şiddetin sonuçlarının bir bir anlatılması gerekir.
Sadece kadına değil, yaşamın her alanında bu kangren olmuş yaraya el atmalı.
Ama onarayım derken tekrar tekrar kabuğu kaldırılmamalıdır.12 Yorumla- +1 yıl
Söylediklerinin bir kısmına katilmakla beraber ders gorerek bilinçlenme olacağına inanmıyorum.. çünkü ogke kontrolü anlatılarak degil gozlenerek yasanan bir şey, cocuga anlatirsin evde anasi babası her türlü şiddeti sergiler, cevreye kaba davranır... egitimli insanlarin da kadina siddet uygulamaktan cekinmedigini biliyoruz.
- +1 yıl
Kesinlikle..
Evde aile birliği konusuna girmeyi tercih etmedim. Olması gereken bir norm olduğunu var sayarak.. Çok teşekkür ederim.
Oylarınızı atarken buna göre atarsınız. Demokratik ülkelerde çözüm budur. Ülke yönetiminde taraf tutulmaz kim daha iyi ülkeyi yönetiyorsa o başa gelmeli. Ben kendi adıma mevcut hükümetin bu ülkeyi yönetemediğini düşünenlerdenim ve oyumu da ona göre atacağım. Sadece suç oranının bu kadar artması değil sebep. ekonomiden tutun dış siyasete kadar hepsini göz önüne aldığımda bu sonuca vardım. Siz de değerlendirip ona göre oy atarsınız.
13 Yorumla- +1 yıl
Bende bu güne kadar hep şu zamana kadar bu hükümete karşı oldum. Bu saatten sonra sadece karşı olmayıp içten içe kinleniyorum da. Ülkenin hali içler acısı
- +1 yıl
Evet ne yazık ki. Aslında ülkede artan oranda bir suç sorunu var. Bunu kadınlara yönelik bir durum olduğu algısı yaratılarak beceriksizliklerini gizlemeye ve hedef saptırmaya çalışıyorlar ama sadece kadınlara yönelik suç artmadı her alanda suç arttı. Ekonomi kötü, markete giriyorum 300tl ile en az çıkıuorum ki benim maddi gücüm var ama asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile sahiden geçinemez. Hani yaşamak için yerler mutlu olmak için değil. İşsizlik ve eğitim zaten büyük sorun. Belediye ve başka devlet dairelerinde kendilerinden olmayanı işe bile almıyorlar. Verhiler almış başını gidiyor üstelik bu kadar vergi vermemize rağmen bu vergilerin nerede olduğu nereye gittiğini bilen yok. Yol yaptık diye övünüyorlar, yaptıkları yol çukurlu tümsekli. 1 yıl geçmeden asfalt ike yama yapıyorlar. Hiç bir işi beceremiyorlar.
+1 yılGerçekten inanılmaz bu ülkedeki zihniyeti merak edenler aşağıdaki yorumları okusa yeter... Beyni hiç bir şeye basmayan 3 5 erkek İstanbul sözleşmesinin kadını daha üstün tuttuğunu söylüyor. Bu düşüncelere sahip erkekler taciz ediyor, tehdit ediyor, tecavüz ediyor... Kadına ve kadın haklarına asla saygıları yok. Görün ve ona göre davranın!
511 Yorumla- +1 yıl
Vahset katliam gbi Bi anlaşma idi magdura ceza suçlu ya ödül veren. İett memurunu seksi dans ile taciz etmesi Bi kızın} son nokta oldu. Her zalğmligğn Bi sonu vardır buda bitti. Kadınlar kendilerini korumak için çıkarılan kanunu suç işlemek iftira dolandırma amaclı kullandı ve bitti
- +1 yıl
Git başka yerde oyna hadi
- +1 yıl
Bak kardeşim görüşlerimiz farklı bakış açımız farklı anlaşamayacağımız ortada uğraşma benimle tartışmaya bile gerek yok seninle
- +1 yıl
Umarım ilerde dokunmaya kiyamadığım kızını da tvlerde haberlerde boğazı kesik bir halde tecavüz edilmiş bir şekilde görmeyiz. Ve umarım ona bunu yapanları saliveren bir devleti de o bozuk gözlerinle görürsün..
- +1 yıl
Ya öyle mi diyorsun, bi yandan haklisin ya kadın cinayetleri, tecavüzler pedofililerin devri başladı dimi allahın yobazi. Bir kadın canini yaktı diye her kadını aynı şey ilan edemezsin. Nasıl ki ben bir katıl bir kadını öldürdü diye bütün erkekleri katıl ilan ermiyorsam. Ama sen tabi haklisin aldigin eğitimden kaynaklı düşüncelerin. Şaşırmıyorum. Bir çobanınız var hangi parçayı kavalında hele de peşinden gidiyorsunuz. Yazık sana.
- +1 yıl
Aldığı eğitim olduğuna bile şüpheliyim açıyor televizyonu ağzı sulana sulana kendi inandığı çobanı dinliyor sadece tek bildiği bu
- +1 yıl
Doğru söylüyorsun. Başka bildikleri yok çünkü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. bu durumu savunan kadınlar olması bile çok acı
söylenecek çok şey var ama neyse64 Yorumla- +1 yıl
Sorma. Yazıklar olsun diyorum. Diyorum da bir yanım aynı şeyleri yaşayıp bangır bangır adalet aramalarını istiyor. O zaman cevapsız birakildiklarinda ne diyecekler acaba çok merak ediyorum. Bir tanesinin başına gelse, birinin kızı kardeşi annesine karısına bir başkası zarar verse ve elini kolunu sallayarak gezse ne yapacaklar. ?
- +1 yıl
Ben kadın haklarını savunduğum için, kizkardeslerimi ve bu sitedeki bir çok yobazin karısının kızının hakkını savunduğum için şu an burda o yobazlar tarafından linç ediliyorum. Bir kadın olduğum için en az erkekler kadar hakka sahibim cinsiyetimin kadın olması beni farklı yapmıyor. Karşı çikan pek çok erkek iletide karısına şiddet göstermeyeceği için şu an karşı çıkıyor hemcinslerimi de kesinlikle anlayamıyorum. Ben burda kendimle beraber bütün kadınların haklarının gasp edildiğini söylemeye çalıştıkça insanların kadınlara şeyda demesi aile ici düzeni bozuyor demesi aşırı nankörlük. Aile ici düzen ne? Sen karını dovebilirsn ve yasa dana bisey demesin mi? Kizini hamile bırakabilirsin ve bu yine de kimseyi ilgilendirmez mi? Bu ap açık düşmanlık. Hemcinslerimin de ap açık nankörlüğü. Ölen her kadın için ben ses çıkarıp çığlık atıyorum. Bir sonraki ven olabilirim çünkü, annem olabilir, kizkardeslerim akrabalarim olabilir. Biricik kızım evlâdım olabilir.. Bu nasıl bir gormezlik bu nasıl bir vicdan.. ses çıkardıkça kudurun diyorlar..
Sözleşmenin tüm maddelerini okudum. Eğer uygulansa kadına şiddeti tamamen bitirecek bir sözleşmeydi bu. Zaten aktif uygulandığı dönemde kadına şiddetteki azalma bariz belli. Ama uygulamadılar. Şimdi de işe yaramadı diyorlar...
Gerçekten üzgünüm. Kadınları koruyan hiçbir şey kalmadı. Birbirimizi destekliyoruz, koruyoruz ama her gün siyah-beyaz fotoğraflarda solan hayatlar, ödül verir gibi ceza indirimi alan katiller var. Yarın belki bizim/benim siyah beyaz fotoğraflarımı (zı) paylaşacaklar...
Ama en çok kaldırılmasına destek veren, kendi özgürlüğünden, bizlerin haklarından vazgeçen kadınlardan utanıyorum ben...
Ben kadın, erkek, trans, LGBT üyesi herkesin yaşama hakkını, varolma hakkını destekliyorum. Aksi zaten insanlığa aykırı...
Bazıları katillerle saf tutmaya devam etsin, biz kızkardeşlerimizi korumaya devam edeceğiz.
#İstanbulSözleşmesiYaşatır30 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle bir durum var günler öncesinden kaldırılacağı belli idi. İstanbul sözleşmesi sadece yazı da kalmış bir sözleşme olarak kaldı sanki kadın cinayetleri günden güne artıyor. Bizim içimizde zaten medeniyet kelimesini dinsizlik olarak kitle var. Kadın dövmeyi de dinin emri olarak görenler var. Bazı erkeklerin mantığa göre ben 1 tanesine resmi nikah kıyarım geri kalan 3 taneyi de imam nikahımla alırım kafası var. O tip kişiler için kadının değeri yok
10 Yorumla Böyle haberlerde sosyal medyada haber oldukça erkekler bi coştu aha da bende kesecem öldürecem ibretlik olacan duymayan kalmıcak vs duyuyoruz artislik yapmayada başladılar valla skni Koparmak lazım bunların tehtit alan kadın silah taşısın bu namusssuzları vuracaksın başka çaresi yok
20 YorumlaBen sözleşmeyi okudum. Gayet iyi bir düzenlemeydi. Bu kadar kadınlara şiddetin olduğu bir toplumda böyle bir sözleşmeden çekilmek insanı deli ediyor. Ülke olarak kadınların hayatına hiç değer verilmemesinden bıktım artık
75 Yorumla- +1 yıl
Diğer görüşleri gördün mü? Telefonun başında kafayı yiyorum. Deli oluyorum. Nasıl mümkün olabilir nasıl böyle bir düşünceye sahip olabilirler. Biz insanlar ölmesin dedikce onlar iyi oldu kadınlara özgürlük adı altında bir yığın hak verildi diyorlar. Ya bizim istediğimiz ölmemek hayatta kalmak bunu niye anlamıyorlar cildiricam
- +1 yıl
Deliriyorum valla küfür edicem hepsini site musaade etmiyor kahroluyorum ya hiç mi ileriyi düşünmüyorlar. Bu gun bu kadar kadın katledildi. Ya annesinin, ya aşık olduğu kadının ya kızının ya kızkardeşinin başına gelse? Adalet aramak istemeyecekler mi? Kanlarını yerde mi bırakmak isteyecekler? Hiç mi katillerin suçluların ceza çekmesini istemeyecekler anlamıyorum ya
- +1 yıl
Erkelerin bazılarını anlayabiliyorum. Çünkü ileride hepsi evlendikleri kadınlara şiddet uygulayabilecek potansiyel psikopatlar. Ama hemcinslerimi asla anlamıyorum. Kendini düşünmüyorsan evladının geleceğini düşün?
+1 yılKadın hakları İstanbul sözleşmesinden ibaret değil-dir. Gerçekten mağdur olan kadınlar var fakat bunu istismar edenler de var aşırı cinsiyetçi yaklaşımlarınız var. Eşitlikse kadına da erkeğe de. Iki tarafa da adaletli olacak şekilde yasalar çıkartılmalı. Kadın hakları üzerinden istismar yapan feministler de var ki kadın cinayetlerinin önüne de geçemiş aksine artmış. Ayrıca benim bir kadın olmam bu sözleşmeyi haklı bulmama gerekçe değil-dir. Hem eşitlik hem adaletten yanayım. Bence yerinde bir karar.
10 YorumlaHaklı noktalara temas etmekle birlikte ve hatta bazı noktalarda sorunlara da değinmiş ama bence herhangi bir yasa ya da yasak bu sorunları çözemez. Tamamen eğitim gelenek görenek ve toplumsal hayat ile uyumlu yaşama eğitimleri verilmeli yoksa bubyasaya rağmen ölen onlarca kadın varken bu tarz ya da bambaşka bir tarzda kadını yaşatmaz temele inip temelde çözüm aranmalı Avrupa ile uyum sürecinde kaldırılan idamın geri gelmesi ve kadın cinayetlerinde sorgusuz sualsiz kullanılmalı. Caydırıcı ve tamamen korkutucu yasalar olmalı bu tarz bir yasa destekleyeceginize idam isteriz diye kesin ve net bir söylem ile konuşmalıyız...
00 YorumlaSözleşmeler kimseyi kurtarmıyor ama o haksız yere bir canı alanlara cezaevinde infaz edeceksin intihar haberi olarak sunacaksın peşpeşe şu kadını öldüren şu kişi intihar etti şu kişi intihar etti diye 5-6 tane haberlere konu olmuş caninin hapiste intihar !!! Ettiği korkusunu yayacaksın bak bakalım kadına şiddet kalıyor mu
10 Yorumla
+1 yılSözleşme zaten uygulanmadığı için kaldırılması pek bişey farkettirmedi sanırım. Umalım da yerine uygulanacak bi yasa getirsinler. Ayrıca bütün bireyler için ayırmadan etmeden herkesi kapsayan bişey çıksa güzel olurdu. Çünkü bazı erkek mağdurlarda var.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakmayın ama daha önemli sorunlar var. İstanbul sözleşmesini dikkat dağıtmak için kullandılar. Gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Merkez bankası başkanının görevden alınmasının haberlerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Neden iki kararı üst üste aldılar sanıyorsunuz? Tek ve gerçek gündem olması gereken ekonomiyi konuşmayalım diye yaptılar. Dolar artıp kol gibi bize girdiğinde geç kalmış olucaz.
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen hep gündem dehistirme
İstanbul sözleşmesinin açıp incelemedim. Birçok iddia var neyi içerdiği veya içermediği konusunda, bu yüzden iddialara göre yorum yapmayacağım çünkü incelemeden bir şey hakkında yorum yapamam. Sadece görüşüm şu yönde; Eğer İstanbul sözleşmesi işe yarasaydı cinayetler dururdu veya birileri sırf takım elbise giydi diye ceza indirimi almazdı, birileri çıkıp canlı yayında birilerini dövemezdi, canlı yayında "seni öldüreceğim" diye birini tehdit edemezdi. İstanbul sözleşmesi hiç kimseyi korumadı ve korumayacak. İstanbul sözleşmesi devam etse de etmese de cinayetler durmayacak çünkü cinayetleri engelleyecek olan şey İstanbul sözleşmesi değil düzgün bir adalet sistemi.
10 YorumlaGündem konusunda 306 cevap paylaştı. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır

20 Yorumlaİnsanlar çok degişti şiddet Bızım dinimizde yasak ama musluman olarak kadına el kalkmaz ama kaldiriyorlar işte bız boyle ulkeyız inşallah devlet buna çozum bulur yoksa kadına şiddet artacak gıbı duruyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar boş insanın olduğu yerde bir anlaşma mı düzelticek her şeyi ama iyi yanından bakıcak olurdak 1 yılda 100 iken 90 a düşebilirdi rakam en azından 10 kişiyi kurtarırdı ne zaman doğru hareket edildi ki burda edilsin
10 Yorumla - Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDevlet :
Millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu ve toprak bütünlüğüne bağlı olarak oluşan tüzel varlık, bu varlığın yönetimi, mevki, mutluluk, büyüklük ve talih olarak tanımlanır :)
bizde peki bu tanıma uyan bir tek benzerlik var mı?10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAk Parti sizin yaşamanızı istemiyor:) Cemaatdakiler hem kızına lafı koydu hem de sözleşmeyi sana oy vermeyiz diye feshettirdi: o fetö başka bu cemaatler başka diyor ama hepsi aynı bugun cemaat uyelerı dıyorkı ayarı verdık; hizaya getırdık dıyor yanı o kolunu kaptırmıs herseyı ona yaptıracaklar osmanlının son yılarını özluyorlardı ıste oldu osmanlıda bu cemaatcıler padısah asardı:
20 Yorumla
+1 yılSözleşme mözlesme Olsada olmasa da Degişen Bir durum Olmayacak hükümet Kadına şiddet İçin Yasal Düzenleme Ve istikrarlı Ve Otoriter Bir yönetime Sahip olmalı !
10 Yorumlaİstanbul sözleşmesi ilk hali ile imzalanabilecek bir şey değil ama bir takım düzenlemeler sonucu böyle bir yasa mutlaka gelmeli ki artık ülke bu konularda mide bulandırıcı bir hal almaya başladı.
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Abi iyi hoş güzel de, kadınlar bunu art niyetli kullanılıyorlardı. Benim daha keskin bir önerim var. İdam gelsin sallandırsınlar Kızılay meydanında.
40 Yorumla
+1 yılKimseciklerin can güvenliği kalmadı, neymiş efendim çok tepki görmesi nedeniyle Ankara sözleşmesi yapılacakmış bakalım hayırlısı olsun
10 Yorumla
+1 yılBen sözleşme gündeme geldiği zaman dile getirmiştim tutmayacak diye. Keske tutsaydi
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl#istanbulsözleşmesiyaşatır 😊 ama burda en büyük sorumluluk devletin değil devlet insanı korumaz insan devleti korur. Vede bu yüzden kendimizi savunmalıyız, sessizlere ses, vede yardımsever olmalıyız. Şiddetin her türüne karşı çıkmalıyız.
20 Yorumlaben hep diyorum kadın bi spor dalı öğrenmeli diye kendinizi korumayı öğrenin arkadaşlar
10 Yorumla
+1 yıl🦍🦍
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaptıklarının bedelini ödeyecekler. Bunlar kendini bir b. k sanıyor şimdilik.
Kadın platformları çözüm bulacağız...21 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız destekcinizim
Önemli olan daha yaratıcı ve etik çözümlerle gelinmeli toplum rahatı için yenilikçi olunmalı. işe yaramadıktan sonra ister İstanbul sözleşmesi olsun ister Ankara ister samsun bir şey ifade etmeyecektir
00 Yorumla
+1 yılEğer bir cehennem varsa hepsinin o cehennemde cayır cayır yanmalarını istiyorum. Dünyamızı kararttılar, hayattan aldığımız zevkin içine ettiler, gençliğimizi sömürdüler gün yüzü görmesinler.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBütün kadınlar rahat edebilecekleri yerlere gitmeli. başka seçenekleri kalmadı çünkü.
20 YorumlaUygulanmayan bir şey kaldırıldı. Erkeğin adam olduğu yerde sözleşmeye gerek yok. Lakin maalesef adam yok.
00 Yorumla
+1 yılPiyasanın batışı vardır adamı alırken oylamadan geçirirler çıkarırken çocuk gibi tekme atarlar adama
00 Yorumla
+1 yılYerinde bir karar olmuş. Başkalarının sozleşmelerini kurallarını uygulayacak değiliz gerekirse kendi düzenlemelerimizi yapmalıyız.
00 YorumlaTüm yetkiler bir insanda toplanırsa olacağı bu al sana başkanlık sistemi
20 Yorumlahükümet yobaz olunca😑
14 Yorumla- +1 yıl
Öyle zaten. Hepsi birbirinin saksakcisi. Biz cinayetler azalsın diyoruz çoğu çıkıp masum erkekler seytan kadınların iftiralariyla hapse girmesin diyorlar. Hele bide bir kadın söyledi bunu. Onursuzluktan gurursuzlukran başka bisey değil benim gözümde bu. Yazıklar olsun hepsine. Ve dilerim sebep oldukları her acıyı kendi çevrelerinde de yaşasınlar. Belki o zama çığlıklarına yardım bulamamak nedir anlarlar..
Kadına haklarına saygı duyuyorum ve şiddet uygulayan adiler de en ağır şekilde cezalandırılmasını isterim. ama bütün haklarin da kadınlarin iki dudağının arasına koyup bütün hakları vermeleri eşitlik içermeyen bı durumdu 🤗
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstanbul sözleşmesi ne işe yarayacaktıve bir kaç aydır hep duyuyorum ne anlama geliyor kim tarafından ortaya atıldı birisi beni aydınlatabilir mi
05 Yorumla- +1 yıl
2011 veya 2012 yıllarında yanlış hatırlamıyosam. Bi kadın şiddet gördüğünden dolayı her yere başvurmuş fakat kadını destekleyen olmamış. Bunun üzerine Avrupa insan hakları mahkemesine başvurmuş ve Türkiye şiddet gören vatandaşını koruyamıyor diye bu sözleşmeyi çıkarmışlar 2012de yürürlüğe girmiş. Özellikle kadınlar çocuklar ve lgbt bireyler için baya korunaklı maddeleri varmış. Erkeklerde es geçilmemiş tabi. Tam maddelerini bilmiyorum fakat tamamen disiplinli bi şekilde uygulansaydı şiddeti ve cinayeti önleyebilirdi diye düşünüyorum. Bizde uygulanmamış. Bu sözleşmeyi başka ülkelerde kullanıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Clemelqueen keşke idam gelse bütün canlılara karşı zarar veren meydanda asılsa bence tek çıkar yolu bu
- +1 yıl
5 dakika da ölüm çok basit olmaz mıydı? Ben günümüzde ki cezaevlerinde keşke yan gelip yatıcaklarına yabancı ülkelerde olduğu gibi taş ocaklarında filan çalışsalar diyorum. Ağır işlerde çalışsınlarda ülkeye katkıları bulunsun.
Cevap sahibi+1 yıl@Clemelqueen o işleri de mahveder onlar ya bebeğe çocuğa tecavüz eden pisliğin yaptığı işten ne hayır beklenirki tahammül edilemez şeyler yapıyorlar
- +1 yıl
İdama çok karşı çıkan var. Dediğim şey yurtdışında kullanılıyor ve gayet güzel işliyor. Caydırıcı bi ceza hem bence.
Bir iki kullanılabilecek açık vardı ama bunun için komple sözleşmeyi iptal etmeye de gerek yoktu be
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen gerek yok ve onların amacı zaten gündem degistirmek kadınlar unurlarinda değil unurlarinda olsaydı savcılığa şikayette bulunan kadınlar yaşıyor olurdu
Maalesef şeriat Kanûnlarına geri dönmek istiyorlar kendi başınızın çaresine bakın kızlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSozlesmeyi iptal edenlerden Allah c. c ragzi olsun. Gec kalinmis olsada yerinde bir karar oldu.
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDislike atanlar bunuda bir izleyin.
https://youtu.be/nPUWTyju_ak
Cevap sahibi+1 yıl@ARAMCAN Kardesim senin dini inamcon nedir bilmiyorum ancak ben Müslüman oldugunu dusunerek cevap vereyim. Kimligimde dini İslamiyet diye yaziyor. Ama emin ol ne ben ne de benim gibi pek cok insan Müslüman gibi yaşamıyor. Videodaki beyefendi ailesini kötülüklerden korumak için uğraşırken dinci mi oluyor?
+1 yılÜzücü gerçekten üzücü...
20 YorumlaDoğru olduğunu düşünmüyorum ve gereksiz bir hareket olduğuna eminim.
00 Yorumla
+1 yılYazık diyorum ülke ne hale geldi
10 Yorumla
+1 yılBu karara olumlu bakanın beyni yok.
10 YorumlaYazık diyebiliyorum sadece
10 Yorumla- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılKeser döner sap döner, gün gelir hesap döner.
10 Yorumla Lânet olsun diyorum tüm sessiz kadınlar adına
10 Yorumla
+1 yılbemce kadin haklari bizi. kültürümüze uygun kanunla guvence altina alinmalidir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazık inatla geriye gitmeye çalışan bir ülke
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGittikleri gün bayram yapicaz ampullerin
50 Yorumla
+1 yılzaten sıkıntılı bir sözleşmeydi
00 YorumlaUmarım hayırlısı olmuştur çünkü olan oldu
00 Yorumla
+1 yılKadının beyanı esastır ilkesi saçmalıktır
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun Türkiye
10 Yorumla