Burdur'un Bucak ilçesinde, parkta tartıştığı sevgilisi olduğu öne sürülen Eren Yıldız (19) tarafından bıçaklanarak öldürülen Gizem Canbulut'un (17), sosyal medyadan kadın cinayetlerine tepki gösterdiği paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Canbulut'un geçen yıl Pınar Gültekin cinayetinin ardından 'Türkiye'de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay', 'Bir cana kıyıyorsunuz ve buna erkeklik diyorsunuz' ifadelerinin yer aldığı paylaşımları dikkati çekti.
Bucak'ta bir süre Bucak Necati Topay Ticaret Meslek Lisesi'nde, aynı dönem farklı sınıflarda öğrenim gören Gizem Canbulut ile Eren Yıldız, dün saat 13.30 sıralarında kenti tepeden gören bir nokta olan Yunus Emre Parkı'nda buluştu.
Buradaki surların alt tarafında oturdukları sırada Gizem Canbulut ile Eren Yıldız arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Eren Yıldız, yanındaki bıçakla Gizem Canbulut'u boğazından bıçakladı. Genç kız kanlar içinde yere yığılırken, Eren Yıldız ise kaçarak evlerine gitti. Buradan polisi arayıp, olayı ihbar eden Eren Yıldız, daha sonra evine gelen polise teslim oldu.
İhbar sonrası parka giden ekipler, Gizem Canbulut'un cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Gizem Canbulut'un cenazesi, otopsi için Antalya'daki Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. Polisin gözaltına aldığı Eren Yıldız ise dün gece geç saatlere kadar süren ifade işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Gizem Canbulut'un cenazesi, bugün Burdur'un Bucak ilçesi Susuz köyünde toprağa verilecek.
Haber kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA) (*) yıldıza tıklayarak okuyabilirsiniz orjinal haberi..
Öldürülen Gizem Canbulut'un, sosyal medyada kadın cinayetlerine tepki göstermek için Paylaşımları
Elde edene kadar peşinde koşuyorsunuz, elde edince gözünüzün önünde olsa görmüyorsunuz. sen terk edince arkasından ağıza alınmayacak hakaretler ediyorsunuz, o bırakınca öldürüyorsunuz, yakıyorsunuz... bir cana kıyıyorsunuz ve buna erkeklik diyorsunuz... #pinargultekinpic.twitter.com/PrntqhhbZK— 𝒢𝒾𝓏ℯ𝓂🕊 (@gizemcnblt16) July 21, 2020
Ben artık ciddi manada ne desem ne yazsam boş. Bunlar iflah olmaz şerefsizlerr. erkekliklerini CİNAYETLE KANITLAMAYA çalışan bir Topluluk, Allah bunların ve bunun gibilerinin belasını versin. Ama sorsalar kadın ya kısa giyinmiştir ya da yeni biriyle tanışmıştır öldürme sebebi de budur ve geçerli sayılır niye çünkü burası Türkiye. Ya çocuk doğurmayın ya da doğuruyorsanız adam gibi yetiştirin be artik millet dışarıya çıkamıyor korkudan! Sizin zihniyetinize tüküreyim erkekdir yapar döver söver diye yetiştirdiğiniz çocuklar bunlar ! Kendi aralarında kavga ederken erkek adam bırakın öğrensin dövmeyi diye büyütülen çocuklar bunlar, sonuç da gücünü kadını korumak değil öldürmek için kullanır çünkü ÖYLE ALIŞMIŞ ÇOCUKLUĞUNDA. ciddi manada bunların biteceği yok adaletin de işleyeceği yok 50 kişiden 10 kişiye işliyor gerisi serbest bunlari Alcan ortaya dövcen arada bir kişi bıçaklayıp atacak kenarı kim vurduya gidecek kalabalık kimse bilmiyor. Yoksa BUNLARIN SONU GELMEZ!!!
SEVGİLİ SORUNUN SAHİBİ ARKADAŞ ACABA GÖRÜŞLERİ OKUYORMUSUN MERAK EDİYORUM? TAMAM GÜZEL PAYLAŞIM SENDE BELİRTMİŞSİN DE BİR ZAHMET BİRDE GÖRÜŞLERİ OKUYUVERSEN KEŞKE. BU DURUM KİMSENİN KENDİ DÜŞÜNCESİ DİYE BELİRTİLECEK BİR DURUM DA DEĞİLDİR HANİ BEN ÖNCEDEN DİYİM DE.
Artık bu yuzden kadinlar evlenmekten korkuyor. Babalar kizlarini dizinin dibinden ayirmak istemiyor. Ikiside ayni liseledermis. Bu gibi olaylarin uzerine artik aileler kizlarini kolay kolay liseye, universiteye gondermeyecek diye korkuyorum. Onceden kiz okur mu diye gondermeyenler bugun kizimin iyiligi icin, yasamasi icin yapiyorum diyebilirler. Ya da kiz meslek gibi daha cok kiz liseleri daha cok kadin universiteleri acilmasina neden olabilir. Cunku erkekleri hicbir zaman kisitlamadi bu ulke. Yine kadini korumak amaciyla kadini kisitlayacaktir. ama ne yaparsan yap istedigin kadar baba kizini goz onunde tutsun, liseler unuversiteler kiza cevrilsin erkekler boyle yetistigi surece bu haberler boyle devam edecek. Ben sadece boyle olaylarin okul ortamında olmasından kaynakli iktidar ve turk toplumunun sececegi secenegi soyledim. Erkeği caydirici ceza ile zaptetmek yerine yine kizlari kafese alacaklardır. Artik kizlar sevgili olmasa bile sinifindaki arkasinda oturan erkekten bile kendini esirger hale gelecek boyle olmaga devam ettikce. Aileler de ayni sekilde. Allah rahmet eylesin. Cokta guzel bir kızmış ama bahti guzel olsaymış. Nurlar icinde yatsın. Oyle bir hal aldi ki sevgili olmayayim basima bir is gelmesin deyip cikma tekliflerini reddeden kiz da teklifimi reddetti diye öldürüyor. Ne yapacagimizi şaşırdık.
Döngü haline geldi durum. Kadin cinayetini paylasan kadin ertesi gün kadin cinayetine kurban gidiyor. Cok cok uzucu. Ya benim de basima gelirse? Adalet saglanir mi? Ben oldukten sonra islenen adaleti adaletten saymali mi? Umut ediyorum, bir gun bu durum azalacak.
Valla erkeklerden, daha doğrusu sanırım bu çarpık kültürle yetişmiş çarpık insanlardan kadın-erkek farketmez uzak durmak gerek... bazen ne yazık ki bu bile yeterli değilken hem de... "din" adı altında insanları kullanarak iyice azıtan bir toplum olduk ne yazık ki... islamiyetin de iyice içini boşalttık... ve tamamen ondan uzak olan bu yaklaşımları benimsedik... O yüzden insanın vicdanlısı ve merhametli olanları ile insan ilişkilerini kurmak gerek...
Adam gbi ayrılan kadın mı var. Evli tüm şehir le aldatmış garibim kocası işte bütün gün çocuklar kocadan degil. Kadın müşteri lerden biri ile anlaşıp beraber yasamak istiyor. Müşteri ile ortak kocaya boşanma yolma davası hem parasını iftira ile hem hayatını dikyolar
Öldürülen hep kadın. Peki hiç boşanmak istedi diye öldürülen erkek var mı. Aldatmak mesele ise aldatan erkekleri de söyleseydiniz. Aldatıp başka kadına giden çocuklarını bile görmek istemeyen erkeklerden bol ne var.
Ben şiddet gördüm maddi manevi kadından ama hiç şiddet uygulamadım. Suç un şiddetin kadını erkeği olmaz. Kim yaparsa cezası verilmeli. Bi kadın çocuklarını eşini canice katletti diye suç senin degil. Bi erkek suç6işlerse bu benim suçum6degil.
Evet değil. Ama şu an öldürülen kızın haberi altına bunu yaziosun. Konu sen ben değil konu bu genç kızın erkek arkadaşı tarafından öldürülmesi. Adamlık bitti. Adamlık bit-ti.
Kadınlık çoktan bitti. Dolandırma ihanet iftira bol müşteri li kankalı alkol madde li hayat evlilik kurumu bitti. Madem erkekler kötü bulaşmayın çok var çevremde kadın evli hergün 20 erkekle yatıyor hırlısı var katili var yol yol degil. Bu kız için demiyorum geneli böyle. Aldatma dolandırma sonuç adam cinnet yapmasınlar bu adamlara bunları dimi.
Benimde çevremde çok var. Karısını kızını döven uyuşturucu kullanan ickici kumarci karici kizci güzel kardeşim adı şerefsiz güzel kardeşim adamlar. Ne yapalim yani. Sizde kadınlardan uzak olun o zaman. Sanki erkekler sütten çıkmış ak kaşık mi. Adam değilseniz bı kadının hayatını mahvetmeyin. Evlenmeyin sevmeyin çocuk yapmayın.
Gavati ne olarak çeviriyo bilemedim. Sizin gibiler hemen küfüre başvururlar. Lafın altında kalınca ya da kendini ifade edecek özgüven e sahip olamazsa. Bu kafayla gidersen seni daha çok uzerler tatlim
Yabancı kadınlar zaten bu durumdan şikayetçi... Sadece rus kadınları değil, farklı milletlerden kadınların zaman yazdıklarını okumuştum, türk erkeklerinden uzak durun diyorlardı... tabii ki bütün türk erkekleri kötü demiyorum ama genelleme yaptığımda ne yazık ki bu sonuç elde ediliyor...
Türk Kadınları genelde Kadın cinayetleri kınayıp ve ben böyle serseri sevmem şiddetçi kaba saba sevmem deyip yine bu tiplerle çıkması kendileri ile çelişiyorlar ben boşuna demiyorum Kadınların özgürlük anlayışına inanmıyorum diye istediğiniz kadar kınayın paylaşım yapın cinayetlerle ilgili siz Babanızın Annenize çektiği şiddetti aynısını yaşamak istiyorsunuz bu sizde genetik olmuş coğrafi konum Arap kültürü etkileri bunlar Aileden gelen Coğrafi konumdan gelen bir etki bu
Hiç anlamıyorum kadına şiddet neden nasıl yapılır hangi ruh hali ile. Dolandırıldım ihanet e ugrafım iftira ya kadınlar tarafından birinden şiddet bile gördüm. Ama asla tokat dahi vurmadım yapamamamda
Cocugun tipe bak ben serseriyim se*efsizim diye bagriyor mk Allah yaratmis tipe cok laf atmam ama boyle tipler her sey yapar nasil oluyor da kaniyorlar anlamiyorum
Burda adam suçlu ama kadınlardada var neden var çünkü sevgili olmayın veya evlenmeyin bir erkek neden benle sevgili olmuyorsun niye evlenmiyoruz diye şiddet uygulamaz kızlar erkeklere yanaşmayın veya sevgili olmayın bu sitede de erkeklere cevap vermeyin
Zora gelince de ağlama falan sizi bu zihniyetle siteye nasıl alıyorlar anlamış değilim hanzo gelmişsin hanzo da gidecen hadi ötede oynamaları sen yap elinde tesbih yüreği mini etekli küçük adam 👍
@Çikolatalısutunuzz ne işime gelmiyor boş boş konuşma elin picini sevmeyin sizde alla alla sonra it gibi köşede öldürülünce kadın cinayetine hayırmış he aynen hayır
Sana şimdi onca hakaret edilir de terbiyem el vermiycek o nedenle sus sakin evlenme çocuk da düşünme sizden doğan ve senin gibileri yetiştirdiği çocuklar böyle az mantığın olsa zekan olsa onca kadının durduk yere yolda bille öldürüldüğunun farkında olurdun. haaaa p. ç diye adlandırdiklarinin da alnında güzel kardeşim yazmıyor herkes ilk başta iyi sondadan ne oluyorsa oluyor asabimi oynatma bak benim ciddi manada birşey demek istemiyorum ne halin varsa gör