A Green Party'den İngiliz Milletvekili Barones Jones, kadınların güvende hissedebilmeleri için yeni adımlar atılması gerektiğini söyledi.İngiltere'nin başkenti Londra'da 28 Şubat tarihinden itibaren kayıp olan ve geçtiğimiz günlerde cesedi bulunan 33 yaşındaki Sarah Everard'ın cinayetinin ardından, hükümet yetkililerinden ilginç bir öneri geldi.
Jones, cinayetin ardından erkeklere saat 18.00'den sonra sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi gerektiğini savundu.
İngiltere'deki aile içi şiddet sorunlarına yönelik bir oturumda konuşma yapan Jones, "Bunun kadınları çok daha güvenli hale getireceğini ve her türlü ayrımcılığın azalacağını düşünüyorum" dedi.
İngiliz milletvekili: Erkekler 18.00'dan sonra sokağa çıkmasın! Kadınların güvenliği için erkeklerin özgürlüğü kısıtlanmalı mı?
Kurunun yanında yaş da yanıyor. Bu insan müsveddeleri yüzünden biz niye ceza çekiyoruz? Zihniyet değişmediği sürece yapacak olan zaten serbest olduğu zamanda yapar yapacağını.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
11
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elin gavuru dediginiz ülkeye bakinda ders alin lannn yobaz müsluman türkler! Orda tek 1 kadin cinayeti icin alinan muhtesem ötesi önleme bakin siz de maksika gibi dunyanin en tehlikeli ulkesi olun pis yobazlar
Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) 2017 verilerine göre, taciz ve tecavüz olaylarında zirve İngiltere'nin. Kadına yönelik şiddet % 44 ile İngiltere , Aç gizlini , yobaz kimmiş görelim.
Zirve Avrupa ülkelerinde , o modern dediğiniz ülkelerde naberr
Bu fikir çok mu hoşunuza gitti? Sizin yobaz dediğiniz kimseler bunu kadın için, teklif etse; kadının korunması için teklif etse onları yerden yere vurursunuz?
@gojiberry bunlar batının köpeği olmuş, gözlerinin önünde internette rahatça bulabilecekleri bilgileri veriyoruz görmezden geliyor. Cevap bile vermemiş. veremez çünkü
@damla___yuce üstünlükle ne alakasi var. Ben müslümanim ve islama göre kadinlarin ve cocuklarin aksamdan sonra cikmamalari lazim. Dinî deliller ile ögrendim. Tam aksine kadinlara ve cocuklara ne kadar deger verildigini gösteriyor islam dini. Bir cok sebebi var bir tanesini söylim, aksam saatlerinden sorna cinler cok olur disarda... ben bir fikri savunuyorsam mantikli sebebleri vardir her zaman. Bilip bilmeden hakkimda konusmasaydin daha hos olurdu.
Bu cinler sadece kadınlar ve çocuklar için geçerli sanırım bunca yıldır kuran kursları alırım mevlutler yaparım ve giderim ama bir kişinin bile böyle saçma bir şey söylediğini duymadım... İyi araştırıp gelseydin kulaktan dolma bilgilere inanmasaydin daha hoş olurdu... Ayrıca bunun kadınlık la çocuklukla bir alakası yok kimse çıkmasın deseydin daha mantıklı olabilirdi ama işte...
Cinler var da herkese var o ayrı bir mevzu ama gece saatinde erkeğin de kadının da evinde olması ya da birlikte olmaları için böyle bir şey teşvik edilmiştir belki? Erkek de akşam olunca orada burada oyanlanacağına evine, ailesinin yanına gitse kadın da gitse daha iyi değil mi? İslam erkeğin kadından üstün olduğunu asla söylemez, üstünlüğün sadece takva ile olduğunu söyler.. Kadın ve erkek yaratılış olarak farklıdır sadece ve farklı rolleri vardır bu hayatta. Allah istese tek bir cinsten yaratırdı değil mi insanı, ama birbirlerinden farklı ve birbirlerini tamamlayıcı olarak iki cins yarattı.. Bu üstünlük meselesi değil, tamamlayıcılık meselesi elmanın iki yarısı gibi
@damla___yuce söylediklerine dikkat et. Sacma seyler dedigin hadisi serife gidiyor lafin, tam hadisi yazmadim burda yorumda ama aöyledigim Sey Peygamber efendimize sav dayaniyor sen kalkmis sacma diyorsun. Elbette erkeklerde cikmasa daha iyi olur ben erkekler ciksin demiyorum. Sadece konu kadin oldugu icin Şu an kadin ve cocuk dedim yani.. Kulaktan duymakla oldugunu da nerden bilyiorsun iftira attiginin farkindamisin? Ben alti yil gurbette kaldim dinimi ögrenmek icin ailemden uzakta kaldim ne zorluklar cektim sen kalkmis bana kulaktan duyma diyorsun. Önce bi adap ve saygi ögren kardesim. Bazen haddini fazlasiyla asiyorsun. Iyi geceler
Haddimi astiysam özür dilerim ama bende yıllarca din dersleri aldım kuran öğrendim ama hiç böyle bir şey duymadım demek istedim kalbini kirdiysam kusura bakma sadece anlatmak istediğim şu evet belli bir saatten sonra dışarıya çıkılmasını bende önermiyorum ama çıkanlara da saygım var tabii ki ama o saatte kadınların ne işi var sözcüğü bana aşırı saçma geldi sadece kadınlar olarak belirten saçma geldi hepsi bu aslında aynı şeyi anlatmaya çalışıyoruz ama...
@YaseminSayginn bende öyle söyledim zaten kimsenin dışarı çıkması ya da çıkmaması na gerek yok herkese bir eğitim verilse bu ortadan kalkacak diye umuyorum sadece demek istediğim şu cinler falan diyor ya o cinlar sadece biz kadınlara mı var herkesin dışarıya çıkma özgürlüğü var... Erkekler de çıksın kadınlarda çıksın ben erkekler 6 dan sonra dışarıya çıkmasın diye bir cümle kurduğumu da hatırlamıyorum sadece kadınlar diye genelleme yapma bir cinsiyet çıkmayacaksa sokağa diğer cinsiyette kiler de çıkmayacak o zaman dedim...
Ben eşitlikçi falan değilim kardesim onu nerenden çıkardıysan yanlış yerinden çıkarmışsın. Güya bir de kadın olucaksın mizojinik seni. Üstelik ben niye çıkmıyorum? Eline koluna skine sahip çıkamayan ben miyim, erkekler mi? Ceza suçsuza değil, suç isleyene verilir. Kurununda yanında yaşın yanma olayı da her zaman vardır ona diycek bir seyim yok. Bu arada sokağa falan çıkmada savunduğun karşı cinsin öldürmesin seni.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İngiliz milletvekili: Erkekler 18.00'dan sonra sokağa çıkmasın! Kadınların güvenliği için erkeklerin özgürlüğü kısıtlanmalı mı?