İstanbul’da 5 yaşındaki Aras Eymen A. süt dişini çektirmek için annesiyle birlikte gittiği diş hekimi tarafından darp edildi. Diş hekimi I. E.’nin bir anda oğlunun yüzüne vurduğunu anlatan anne Çiller A., "Bir anda dönüp yüzüne vurdu. Ne yapıyorsunuz deyince de, ‘Elimi ısırdı’ defolun buradan diye küfürler etti” dedi. Polis çağıran Çiller A. diş hekiminden şikayetçi oldu. Öte yandan iddialar sonrası söz hakkı için ulaşılmaya çalışılan diş hekimi I. E ise telefonlarına yanıt vermedi.
Diş Hekimi I. E.’nin dişi çektikten sonra dişi kenara bıraktığını ancak bir elinin hala çocuğun ağzında olduğunu anlatan Çiller A., “Çekerken de çok ağladı zaten. Ben hala başında durup kafasını tutuyordum. Dönüp bir anda yakın mesafeden sertçe yüzüne vurdu. O an elinde ne olduğunu tam anlayamadım. Bağırmaya başladım, ‘Nasıl vurursunuz diye’ o da bana, ‘Elimi ısırdı’ dedi. Ben bağırmaya başlayınca bize, ‘Defolun gidin buradan’ diye kovdu. Polisi arayacağımı söyleyince küfür etmeye başladı. Ben şok oldum. Ne yapacağımı şaşırdım” dedi.
Polisi aradığında açık adresi öğrenmek için yanındakilere sorduğu sırada hekimin elindeki bir aleti göstererek, “Bunu senin kafana atarsam görürsün” dediğini söyleyen Çiller A., “Biz aşağı indiğimizde polisi beklerken bir çalışan yanımıza geldi. Bize, ‘Sizin yaptığınız da çok ayıp. Kaç yaşında kadın. Hasta zaten’ dedi. Polis geldikten sonra yukarı tekrar çıktı. Polis iddiaları sorunca I. E. vurduğunu kabul etti. ‘Elimi ısırdı dayanamadım vurdum’ dedi” ifadelerini kullandı. Polise ifade veren Çiller A. ve oğlu diş hekimi I. E.’den şikayetçi oldu.
İddialar sonrası söz hakkı için ulaşılmaya çalışılan diş hekimi I. E ise telefonlarına yanıt vermedi.
Savunamam kesinlikle hatalı ama polise karşı da kabul etmesi bir anda hata yaptığını gösteriyor. Olan gene çocuğa olmuş, korkar bundan sonra hep doktordan. Bizde çocukla ilgili görev yapanların psikolojik durumu hiç denetlenmiyor, öğretmen, doktor vs. Çocukla iş yapan psikolojik testten geçmeli.
sadece yüzüne vurmuştur o an ki refleksle, dövmemiş ya. Çocuğun ağlaması doktorla alakalı değil ki işini yapıyordur çocukları da nerede nasıl davranacağını bilsin. Kadın da bağırmaya başlayınca adam da tepki vermiş. Ayrıca doktorlarda bıktı artık bu dönemde türlü türlü insanlarla uğraşıyorlar... Ben doktor olsam bir hasta elimi ısırsa bende sinirlenirim doğal olarak o an ki reflekse vururdum hafifçe.
Aras'ın teyzesi olarak söylüyorum hafifçe değil çocupu yaralayarak vurdu. Sizin gibilerin zaten herhangi bi alanda faaliyet göstermemesi ve sinir kontrolü konusunda tedavi görmesi gerekiyor. Çocuğa vurmanın ani refleks olmak gibi bir hakkı yok. Zaten çocuk doktoru, kontrol edemiyorsa olmasaydı. Yorumunuzu şu an gördüm ve inanın düşünceleriniz şoka uğrattı.
Eğitimli kariyer sahibi bir kadının 5 yaşında çocuğa yapabileceği bir tavır olmamalı hele de annesi yanındayken Orlaniyorsan yapmayacaksın işini anne çok sakin ve sabırlı bir kadınmış ya da eşi yoksa bu haberin maalesef sonunu çocuğuna tokat atan dişçiyi döverek hastanelik etti hasteneden edinilen bilgiye göre discinin 6 dişinin kırıldığı bilgisi aktarildi.
"Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir".5 yaşında ki minik bir çocuğa elimi ısırdı diyerek vurmak hayvanlıktır! Bir çocuğa bile merhamet gösteremeyen bu vicdansız hekim görevinden alınmalıdır.
Refleks diyerek hafife alınacak bir durum değil. Bir diş hekimi bunu sık sık yaşayabilir. Oldu o zaman, her ısırana vur bir tane. Gereken neyse yapılmalı. Fazlasıyla başı ağrımalı.
Bende bir sağlık personeliyim.1 sene önce bana da br ahlaksız ve terbiyesiz bir kadın tokat atti ama sakinligimi az da olsa korudum. kadin peşimde 1 ay dolandı şikayetini geri çek ben hata yaptım falan. para teklif etti. herkesin içerisinde kaç defa özür diledi ama yerler mi? hata yapmadan önce düşünecektin. beyaz kod ifademi aldı darp raporu çıkardım sürün hadi sürün. mahkemeye de gelmicem diye evrak doldurdum. artik sürünsün. ama bir doktorun böyle yapması hele ki çocuğa. günde inanın kaç değişik insanla karı karşıya geliyoruz. cocuklardan kan alırken bize time mi atmadılar. bizi eliyle vurmadılar mi yani ne bileyim. demeķi doktor da gününde değilmiş. yoksa okumuş görmüş insan yapar mi hiç. cani sıkkındır hıncınıda cocukcagizdan çıkarmış.
32 yaşındayım dişci fobim yüzünden 20lik dişlerin ağrısına dayanıp doktora gitmiyorum. Bu kolay aşılır bi durum değil. Çocuklar daha çok korkuyor ki dünyanın en doğal davranışı. Çocuk bi anlık reflesle canı yanıp ya da kurtulmak için ısırmış olabilir. Çocuk diş doktoru olmuşsa, çocuklara nasıl yaklaşacağını bilmesi gerekirdi. Hiç bi şey bilmese bile hastasına vurma gibi bi hakkı olmadığını bilmesi gerekir. Ne demek dayanamadım vurdum? E hiç bi duygu kontrolü olmayan potansiyel katil o zaman bu kadın.
Çocuğuma aynı şeyi yapmış olsalar, sorgulamadan geri tokatı yapıştırırım. Ahlaksız embesiller diploma alınca insan olduk sanıyor.
şu an herkes beni linç eder biliyorum kadını asla savunmuyorum ama aynı şey benimde başıma geldi bir hastama anestezi yaparken ağzını kapattı ve elimi ısırdı o an gerçekten canım acıdı bende bir refleks olarak vuracaktım yüzüne ama yapmadım. yani insanlık hali belki o an canı yanmış ve refleks olarak elinden çıkmıştır
Valla kimse benim el bebek gül bebek büyüttüğüm çocuğuma vuramaz vurmaya kendinde hak göremez, işini yapacak psikolojide değilse yaşlıysa defolup gitsin emekli olsun. Çocuk seni rahatsız ederse annesine söylersin terbiye edin diye uyarırsın tokat atmak nedir 5 yaşındaki çocuğa, sadece bununla yetinmeyip darp etmekle tehdit ediyor üstelik.
Çocuğa bile tahammül sınırı kalmamış doktorun da bir zahmet elinden çalışma izni alınsın.
@aslan-burcu-erkeği çocuk laftan anlamaz o kapasitede değildir bunu bildiği halde yetişkin bir birey çocuğuma saldırıyorsa dua etsin orada pitbulla dönüşen ben olmayayım. Çocuk can havliyle acısıyla herşeyi yapar ve zaten diş çektirmeye gidilmiş 5 yaşında dişi çekilmiş çocuğa üstüne tokat atmak ve haklıymış gibi küfürler etmek çocuğun annesi iyi sabırlıymış ve doktorda dua etmeli sakin sabırlı birine denk gelmiş.
Ablacım diş hekimi de çocuğu ıslak odunla dövmemiş, bir refleks göstermiş. Gider bir dondurma ısmarlar, ayıcık falan alır geçer. Diyorsun işte, çocuk bu.
@aslan-burcu-erkeği çocuğa refleksle bir hareket yapmakla kalmayıp kovup küfür ediyor anne polis çağırmak isteyince darp etmeye yönelik tehdit ediyor savunulacak yönü yok.
Çocuğun annesi doktora refleks olarak bi tane geçirse veya babası gelip darp etse adı sağlık çalışanına şiddet olarak geçer herkes linçler.
Herkesin ne düşündüğünü boş ver ablacım yaşanan talihsizlikler karşısında şiddeti desteklersen, şiddet yayılır ve büyür, şiddet şiddeti doğurur. El elden üstündür.
@aslan-burcu-erkeği o zaman neden şu an doktor hakkında yatıştırıcı söylemde bulunuyorsun ki sonuçta çocuğa şiddet uygulamış diploması elinden alınmalı ötesi yok ki bunun bir cezası olmalı.
Ablacım diş hekimi olmak kolay değil ve mutlaka o çocuk, diş hekiminin ilk çocuk hastası değil. Benzer davranışları sık sık uygulayan bir ruh hastası değil.
Diş hekimi çocuğa dondurma alsın her şey düzelir. Çocuk bu.
Çocuğa da vurulmaz. Kimse o hakka sahip değil ama içi rahatlayacaksa en kötü çemkirirdi. Oyun parkı değil orası sonuçta. İşini yapıyor onlar da. O kadar sıra bekleyen hasta var. Bir çocuğun şımarıklıklarıyla da uğraşamazlar. Anneyi devreye sokup çocuğunu sakinleştirmesini istemeliydi. Tokat atmak fazla olmuş.
Çocukken dişim henüz uyuşmadan iki kez farklı diş hekimlerinde çekim yaptım. Şimdi 26 yaşindayım ve tel tedavimi bu yaşa kadar o çocukluktan kalma korku nedeniyle geciktirdim. Hala her ay kliniğe gittiğimde korkarak gidiyorum. Nedeni ne ya da nasıl duzeltirim bilmiyorum ama her gittigimde sanki o kücük cocuk oluyorum. Tedirginim korkuyorum. Kabus gibi geliyor. Canın yanmiyor simdi ama oda üstume geliyor. Gözumu kapatıyorum tedavi boyunca, başka bi yerdeymisim gibi düsunüp kendimi sakin tutmaya çalısiyorum. Doktorun gözunun içine bakamıyorum. Bitincede koşar adım yuruyorum.
Bugün yetişkinlerin bile hâlâ dişçi koltuğuna oturma korkusu var. Çok normal savunmasız hissediyorsun, kasamadığın kendini sıkamadığın bir organ ve her işlem maalesef sancılı oluyor. 5 yaşında çocuk bunların hangi birini nasıl anlasın? Diploması askıya alınsın ve öfke kontrolü için tedavi görmeye zorlansın.
Ağlayan huysuz çocukları sevmiyorum ya Kadına hak veresim geldi bazen refleks olarak ben de bana vuran birine yapıştırıyorum bi' tane. Elimde değil ama öyle bir tepki doğuyor.
O anda acının verdiği refleksle yapmış olabilir. İnsanız sonuçta. Bu kadar büyütülmesine hatta bunun haber yapılmasına bile gerek olduğunu düşünmüyorum.
Doktorun yaptığı da doğru değil, annenin yaptığı da. Şu anda o çocuk her canı istediğinde insanlara zarar verip, yalanla bu zararın altından kalkabileceğini ve üstüne üstlük çirkefleşerek polis çağırıp üste çıkabileceğini öğrendi.
Yeni nesil gümbür gümbür geliyor hazır olun.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu gibi kişilerin aynısı gözüm döndü sinirlendim doktoru hemşireyi dövdüm diyenlerdir. Hiç bir fark yok ayrıca doktor diyee kadının yapıtığını yumuşatanlat var şaka gibisiniz😒 . Diş hekimi olan kadın kesin sağlıkçlılara şiddet uygulandığını görünce kınıyordur kesinn😂
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Görüşlerde ani refleks ile yaptı diyenler var nee 🙄 ani refleks ile doktor hemşire dövenlere laf etmeyin o zaman?
Refleks diyorlar da doktor küfür edip defolun demiş. Tamam ilki refleks diğerleri de refleksin sevmesi oluyor. Şimdi o kadının yerinde bir erkek olsa kafa atsa etkiye tepki mi olacaktı. Doktora hani refleks oda o zaman
Doktor diye yumuşatıyorlar işte. Doktor diş çekerken çocuğun canını acıttı diye annesi ani REFLEKS ile doktara tokat atmış olsaydı ohoo nasıl linç yerdi..
Çocuk olduğu için elini ısırması korkması ağlaması gayet normal çünkü çocuk tahammülü yoksa defolsun bu işi yapmasın Ne şiddet meraklısı bir ülke haline geldik yaa Cidden dehşet verici
Bende küçükken dış dr elini isirmıştim hatta adama tekme bile atmıştım korkmuştum ama o beni o kadar güzel sakinleştirmisti ki su an aklıma geldi gerçekten işini çok iyi yapan insanlar çok az kalmış
Ikisi da haklı. Bir kere benim otistik oğlum da uygunsuz davrandı Emniyette sonra polisle kavgaya tutuştum ama sustum sonra çünkü polis köpürdü ben de ağlamaya başladım sessizce. Millet benim için üzüldü polisi yargıladılar. Bazen çocuklarin davranışları sert oluyor ve aslında kimsenin suçu değil hekim da o an acıdan saçmaladı soğukkanligi koruyamadı
Karşındaki kişinin küçük bir çocuk olduğunu ve aklının bazı şeylere ermeyeceğini bilmiyor muymuş? Dersin olgun biri? Cidden diş doktorlarını hiç tasvip etmiyorum. Yani çoğu çok sabırsız. Bağırsan canın acıdığı için prensip meselesi olarak bağıran kişinin dişini çekmiyorum diyeni biliyorum ben. Madem sabrın yok zorla o mesleği yapma!!
Yani bu unlike atanları da anlamıyorum. 😂Özelde kendi işini daha iyi yapan ve hiç acısını hissettirmeden işini yapan doktor biliyorum. Uyuşsun diye bin takla attı kadın. Devletin diş doktorlarının başından savmak ve daha doğrusu işini yapmamak için karşındaki kişinin canının acısını hiçe saymış olduğu için prensipleri koymuş olduğunu veya ters ters yanıtlar vermiş olduğunu görmesem anlardık yani.
Kadının sorunları varmış, günün yorgunluğu da eklenmiş sanırım. Özel hayatındaki sorunları işine yansıtmış. Refleks diyeceğim ancak bu biraz hâddi aşmış. Profesyonellikten uzak bir tutum bu. Netîcede 5 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz... Tahammülün yoksa, yaş sınırı koy.
5 yaşındaki çocuk canı yandığı için ve dişçiden korktuğu için ısırmıştır. Adamın canı yanmış yani annesine söyleyebilirdi çocuğunuzu uyarın elimi ısırıyor diye de hadi refleksle vurdu diyelim. Defolun diyip küfürler savrulması nedir nasıl bir meslek etiği. Vurması için yeterli bir neden değil tabiki.
İnsana hizmet eden meslek gruplarında çalışanların " dayanamadım " diye bahane bulup böyle davranışta bulunmaları kabul edilemez. En fazla bakmazsın hastana sana zarar veren başka yetişkin bir hastan olursa da polise şikayet edersin.
Neden hemen mahkemeye koşar ki insanlar. Diş hekimi özür dilesin, çocuk özür dilesin. Anne de "bak çocuğum hayatta böyle şeyler de olur birinden biri olgun davranır olayı büyütmemek daha doğrudur" anlamında bir ders çıkarıp çocuğa anlatır. Mutlu son olur. Bu ne arkadaş insan biraz halden anlamalı iyi gün var kötü gün var. Gerçi küfür var da... o kadarını bilemiyoruz. Ama affetme yolunu tutmak güzel olur
Küfür var çocuğa şiddet var halden anlayacak bir durum yok bence aile bence arkasıni aramalı bu mesleğin hakkını vermeyen biri doktor olması gerek yok yapmasın bu işi o zaman
Doğru diyosun ama pandemi var insanlar huzursuz gergin. Keşke o da vurmak yerine alın çocuğu gidin hanımefendi böyle böyle yaptı gerildim ben falan deseydi.
Ben ne yaparım onu bilemem sakin dururum diye iddiam yok. Keşke böyle yapılabilse buna gayret edılse manasında dedım. Benım sağım solum belli olmaz ona bakarsan
Bazı çocuklar aşırı itici oluyor gerçekten böyle bilerek ısırıp zarar verme eğiliminde oluyor. Bilemiyorum. Kamera kayıtları izlenmeli. Yine de çocuğa vurulmaz.
Nasıl vurduğuna bağlı. O an o acıyla bence refleks falandır. Mesela çocuğu yapsa dövecek insanlar var. Tabii çocuk ne anlasın. Ama adamda haklı. Birden biri gelip ısırsa oturup gülecek halimiz yok.
Yanii evet o da var. Ama kendi çocuğun gelip canını acıtsa çocuğa kızarsın. Kalmış ki hiç tanımadığın çocuk gelecek senin canını yakacak. Sende haha diyeceksin. Şiddet tabii doğru değil. Ama ne bileyim. İkisi de haklı.
Çocuklarınız özel değil, şımarok yetiştirmeyin anne babalar. O çocuk bir tokat yedi evet siz hiç vurmadınız ama. Çocuğunuza fiske vurmamak ile övünmeyin gerçek bir ebeveyn olarak öğretin.
Abartı vardır kesin para koparmaya çalışıyor böyleleri milletten her türlü iftira beklenir kaldı ki bazıları çocuklarına zerre terbiye vermiyor bende nefret ediyorum şımarık, hadsiz çocuklardan tedavi etmemeyi seçme hakkı var doktorun.
Vurması doğru değil O anki acı ile refleks olarak böyle bir şey yapabilir doğru buluyorum demiyorum ama yapılabiliritesi yüksek bir şey yani bir acı anında verilen bir tepki diye düşünüyorum
Belki cocuk isirdiginda birakmamistir biraksin diye vurmus olabilir keyfiyen vuracak hali yok mesela köpek birini isirdiginda neden vururlar birakmadigi icin. Buda kucuck cocuk bırak demeyle qnlamayacak nasil olsa o can acisiyla birakmasi icin vurmustur belki. Ama gercek nedir yinede bilemeyiz.
Olayın aslını astarını bilmeden bir şey diyemeyiz. Çocuk adamın tam can damarını ısırdıysa ve adamın beyni acıdan iptal olduysa dediği gibi refleksi bir hareket olabilir. Elbette olmaya da bilir. Buna kanun karar verir. Biz ne diyebilir ki?
O meslekte özelikle çocukların böyle bir refleks vereceğini bilmeyen yoktur. Ona göre eğitimini alıp hekim olmuyor mu bunlar. Olmuyorlar demek. Bıraksın mesleği çocuğa vurmak nedir. Sen kim köpeksin vuruyorsun terbiyesiz kadın.
Bu çocuk diş hekimine vursaydı o zaman çocuk demezlerdi, sağlık çalışanına şiddet derlerdi.. Ama sağlık çalışanı hastaya şiddet uygulayınca "Çocuk" veya başka sebepler altında ki bahaneler oluyor. Çok ilginç..
Ya bu saglik calisanalri siddet goruyor ama bir cogunun da ruh sagligini ben cok normal gormuyorum... kardesim 5 gibi yaslarinda muane olucakti huysuzluk cikardi korktu doktor bilerek cocuga bunu yaptiriyorsunuz diye anneme kizmisti... hangi ruh hastasi kizim doktora zorluk cikart der ki...
Her diş hekimi çocuğa bakamaz, uzmanlığını çocuk diş hekimliği alanında yapmış birine gitmek lazım, ama benim çocuğuma tokat atsa ben de aynısını ona atarım, bir çocupa şiddet uygulamak ne demek ya, öküzbaş kadın
Diş kliniğinde calısıyrm koca adamlar doktorun parmağını ısırıyor olabilir o anki acıyla ınsan naptıgının farkında değil ki Ve bu 5 yasındaki cocuk doktor haksız kesınlıkle...
Yani olaya mantık çerçevesiyle bakmaya çalışıyorum hani refleks olarak vurdu diyeceğim ama sonra neden küfür etsin, ya da özür dilemesin. Karşısındaki bir çocuk neticesinde.
5 yasindaki çocuga anestezi vermeden diş cektirmek neyin kafası acaba çocuk iki travmayi birlikte yasayacak omru boyunca kaldı ki çocuk dis hekimleri ayrı bir bölüm
Twit attı diye görevden alınan başhekimleri gördük bununda alınması lazım gorev den. Böyle kadınlar = kadın cinayeti + kadına saygısız çocuklar yetişmesine sebep oluyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne guzel ülke herkesin siniri bozuk, herkes şiddete eğilimli Tek tek tirlatiyoruzSirk ülkesi olduk Herkes at koşturuyor Canin mi yandı, sıkıldı vur gitsin karşındakine Doktor olmanin ne önemi var Delir gitsin
Müşteri her daim haklıdır doktorun her ne olursa olsn sakinliğini koruması lazım profesyonellik bunu gerektirir ayrıca 5 yaşındaki çocuktan aklı başında hareket beklemek saçmalık bu yüzden çocuk hakediyo diyenlere şu gelsin 🖕
Yaptığı büyük yanlış çocuğa vurulmaz ama belki bir anlık refleksle yapmıştır kendini savunma hakkı verilmeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Selam Öncelikle herşeyi geçtim bir insan asla şiddete başvurmamalıdır. Özellikle çocuklar ve yaşlılara Ki kaldıki bu bir hekim. Bence kesinlikle devlet gereğini yapmalı. O çocuğun ailesi ben olsaydım cezasını almadan asla bırakmazdım..
üzülerek diş hekimi haklı çünkü insanın canı acıdıgında iatemsiz bi tepki veriyo insn ve o an dogal olarak savunma tepkisi vermiş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocugun yaşı da anlamayacak yaşta değil ki beş yaşındaki bir çocuk discinjn elini isirmamasi gerektiğini bilmeli hekime haklı demiyirum tabi ama çocuk da şimdiden psikopat kesilmis