Türkiye’de kadın cinayetlerinin diğer ülkelere göre az olduğunu savunan AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, durumun medya ve muhalefet partileri tarafından abartıldığını ileri sürdü. AKP'li Nergis, “Biz sadece kadınları ifade ediyoruz da Türkiye’de öldürülen erkek sayısı bunun 12 katı" dedi.
Kadın cinayetine kadın cinayeti demeyi ne zaman öğrenecek bu millet! Erkekler de ölüyormuş kardeşim kadınları öldüren erkekler. Demagoji yapmaya kalkmasın kimse burada.
AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis "Türkiye'de kadınlardan daha fazla erkek ölüyor" dedi. Kadın cinayeti demek niye zor?
Dünya'da erkekler kadınlara göre daha fazla ölüyor evet. Bu Türkiye için de geçerli. Ama genelde erkeği de erkek öldürüyor, kadını da erkek öldürüyor. Bazı şeyleri doğru istatistik verilerle pasifleştirmeye çalışıyorlar ama her doğru argüman o konuya dair bir savunma argümanı olamaz
Erkek ölümü: trafik kazası , kalp krizi, hastalık.. Kadın ölümü: Erkekkimin daha çok öldüğümü kimin neden öldüğümü mü önemli? Ben mini etek giydim diye mi ölücem.. Ben kocamdan boşanmak istediğim için mi ölücem.. Ben karşı komşuma selam dediğim için mi ölücem.. Ben yemeğin tuzunu az koydum diyemi ölücem.. Abartılıyor denilen şey tam olarak nedir?
Erkeklerin öldürdüğü kadınlarla, ölen erkek sayısını mukayese etmek, yani ne desem bilemedim şimdi. Bu yorumu yapan kadın ve de bir milletvekiliyse...🤷♀️ Bilinçli yapılan çarpıtma. Nasıl olsa düşünmeyen bir kesim var ve her atılan oltaya balık geliyor. Bu hükümetin en iyi yaptığı şey manipülasyon.
Buna herhalde laf söylemiş olmak için laf söylemek diyorlar galiba. Bir erkek olarak şunu söyleyebilirim erkekleri savunmak bu kadına mi kalmış bir salsınlar gundem değiştirmek için boş konuşmasinlar
İlk defa bir akpli ile aynı fikirdeyim :D Arkadaşlar bu olayı böyle bir tarafı koruyup diğerine öcü kaka diyerek çözemezsiniz şu linç kafasını bir birakın bence.
İnsan cinayetini konuşacağımıza bir tarafa yönelmiş diğerlerini sektir edin diyorsunuz resmen.. Ulan kaç erkek boku bokuna öldü bu ülke de ve bu dünya da bunu da biri sorsun cidden sesim çıkmayacak ya kadınlar sanırsın cennetten düşen melekler öyle kanatlarıyla duruyolar falan :D komiksiniz milletçe.
Kadın cinayetlerinin yanı sıra erkek cinayetleri daha doğrusu erkek cinayetinden ziyade şiddet olayları yüzünden erkeklerin ölümüde çok fazla diyerek dikkat çekmeye çalışmış.
Aslında doğru bir nevi bunada dikkat çekmek lazım. Bir şiddeti azaltalım derken bir şiddetin yükselmesine vesile olmak politikanın en aptalcası olur gibi.
Sen bu sitede sırf insanları birbirine düşürmek için sorular soruyorsun, kaç gündür gözlemliyorum sana hakaret eden çok biraz çeki düzen versen iyi olur. Senin hayrına sitenin de hayrına.
Sen niye böyle garip bir yorumda bulundun? İnsanlar fikirlerini özgürce beyan ederken izin mi isteyecekler? Kafana göre bir senaryo yazıp sorani saygısızca itibarsizlastirmaya çalışmışsin. Ama gördüğüm o ki itibarsizlasan sizsiniz bu durumda. Hiç hoş olmamış yaptığınız.
Özgürce olarak hem fikiriz ama bana provokatif paylaşım yapma diyen kişi kaç gündür kışkırtıcı bir şekilde siyasetten gidiyor ve yorumları okursan anlayacaksındır bunun için gözlük takmana gerek yok okuyabilirsin yorumları, senaryo yazdığım yok her şey ortada.
Sizinle onun geçmişte yaşadığınız durumu bilmiyorum. Ama okumam da aklım da gayet yerinde olarak sizi buradaki durumda haksız görüyorum. Ayrıca kışkırtıcı ne demek? Muhalif olmak bu şekilde nitelendirilmez. Herkesin aklı fikri var. Zaten provokatif kışkırtıcı paylaştıkları site kendisi engelliyor. Bana cevap yazmak isterseniz görüşümün altına yorum yazın ki bana bildirim gelebilsinm. Yoksa görmem tesadüf olur.
Ayrıca gerekirse İstanbul Sözleşmesinden çıkılır da demisti bu. Bunun gibiler çok tehlikeli çünkü bir insan yetiştirirken eminim eşitliği anlatmak yerine bazı şeyleri görmezden gelmek gerek diyen kesim. Erkekleri kadın değil erkek öldürüyor çünkü hala cahillik hat safhada. Kadın şiddet görmediği durumda zaten o mücadeleye girmez.
Erkeği kadın öldürmeyince görmezden mi geleceğiz? Bir cinsiyete olan şiddeti gündeme getirmek için karşı cinsin mi yapması gerekli? Bu ülkede sadece kadına şiddet sorunu yok. Kadına, erkeğe, çocuğa, hayvana şiddet sorunu var.
Yine boşa çamur atma peşindesin. Kadın bişey dememiş ölme oranlarının istatistiksel sonucunu söylemiş. çevir anam çevir hadi bakalım bu konuyu da nerelere getircen
Doğru ve yerinde söylem. Kadınlar erkeğin hakkını savunmalı ki, erkekler de kadınların hakkını savunsun. Damatın anne babası gelinden taraf olmalı ki, gelinin anne babası da damattan taraf olsun. Herkes kendi tarafını tutarsa çözüm sağlanamaz.
Çünkü kadını erkeğe düşman yapıyormuş kadın cinayeti demek çok yanlış bir düşünce değil. Bu söylemin psikolojik temeli var. Ama ölen kişi kadınsa kadın demek gerekir.
Erkekleri kadınlar öldürmüyor ama erkekler kendi aralarında didiserek kendilerini öldürüyorlar. Kadınları erkekler öldürüyor. Bu yüzden kadın şiddeti, cinayeti deniyor. Bir kadın bir kadını öldürse kadın cinayeti demezler.
Kadın haklı.. Ana akım medyada kadınların lehine yapıldığı zannedilen algı operasyonu, gerçekte abartılı ve kadın haklarına ciddi zarar verir bir durumda.
kadının ve erkegin hatta bir canlının kedi köpek vs. gibi... öldürülmesinin ağır cezası olmalı bu kanunlar değişmeli. giden cana oluyor... kissasa kissas gelsin. gelmesin diyenler ya hırsızlar çalıp çarpanlar ya da ırz düşmanı, zorbalar zalimler...
Bi tarafta erkekler tarafından öldürülen kadınlar var. Diğer tarafta da sigaradan kalp krizinden ölen erkekler var. Doğru ölümün cinsiyeti olmaz ama bu malum partideki kadın olayların üstünü örtmek için erkekler daha fazla ölüyo diyo.
Benimki böyle cinayet için, insan kaynaklı yani. Diğerlerini bende biliyorum. Böyle ayrım yapmak dikkat dağıtıyor, cinayetin tüm çeşitlerine karşı olunmalı. Onca erkek katlediliyor kimse ses çıkarmıyor. Onlar insan değil mi? Bir kadına tokat atılsa haber yapılıyor, onca erkek çocuğu istismar görüyor, dayak yiyor. Anca 1-2 dk lık haber oluyor. Ne sanalda kadın olayları gibi birlik olunuyor, ne kınanıyor, ne zanlıya yönelik bir paylaşım oluyor. Bu iki yüzlülüktür. Erkeği öldüren kadın yok mu sanki? İlla haber olması için sayılar mı fazla olmalı? Başkaları daha mı katledilmeli? Yazık gerçekten, böyle ayrımcılık olmaz olsun.
Erkeği öldüren kadınla kadını öldüren erkek arasında çok bir fark var uçurum kadar. Senin dediğin erkek çocuklarının cinsiyetine bakılmaz. O artık çocuk istismarı olur. Çocuk istismarı diye haber yapılır. Ama haberlerde ben görmüyorum kocasını öldürdü ya da tecavüz edilen erkek sayısı çok çok az. Onun dışında bi kadın olarak erkeğe tokat atmayı doğru bulmuyorum. Ama tokadın yanında yerlerde dakikalarca öldüresiye dövmekle kıyaslayınca o hiçbir şey oluyo..
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis "Türkiye'de kadınlardan daha fazla erkek ölüyor" dedi. Kadın cinayeti demek niye zor?