www.fox.com.tr/.../Felcli-hastaya-nafaka-gozaltisi
Felçli hasta 1500 liralık nafaka borcu yüzünden otobüste gözaltına alındı! Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
www.fox.com.tr/.../Felcli-hastaya-nafaka-gozaltisi

Akşam haberlerde gördüm gerçekten çok üzüldüm.
Ne olursa olsun şöyle bir insandan nafaka beklemek vicdansızlıktır.
Ömür boyu nafaka erkeğe yapılan haksızlıktır.
Daha öncelerde de dediğim gibi evlilik iki tarafın aldığı bir kararken bir boşanma durumunda erkeğin cezalandırılması haksızlık ve kadın-erkek eşitliğine de aykırıdır.
Eğer çocuklar varsa çocuklar için ortaklaşa bir bedel ödenmeli ancak diğer durumlarda bir nafaka olmamalı.
Bu durumdaki adamı nafakasını ödemedi diye şikayet eden kadının insanlığına diye başlayacağım yoruma. sonra devamını getireceğim.
öncelikle bu yoruma yağmur gibi akacak pembe disleri öngörüyorum
Evli değilim evlenmek gibi de bir niyetim de yok. evlenecek olursamda evlilik sözleşmesi şart olacak...
İştirak nafakası konusuna diyecek hiç bir şeyim yok. Çocuk kimin yanında kalıyorsa çocuğun gelişimi ihtiyaçları ve eğitimi için yeterli miktarda nafakaya hiç bir erkek ya da kadın itiraz etmez.
Eskiden evlilik iki eş arasında iş birliği ve dayanışma demekti artık kadının erkeği maddi olarak sömürmesi oldu..
ancak şu yoksulluk nafakası denilen şey yok mu beni çileden çıkartıyor. lafa geldi mi kadın erkek eşit. eşit haklar istiyorum demek güzel ama uygulanan pozitif ayrımcılığa itiraz edilince biz kadınız bizim hakkımız o nafaka. 11 aylık evliyim altınları aldım evlenmeden önce evi üzerime yapmıştı onu aldım çocuk yok eşim fırıncı 2500 lira nafaka aldım, düğün hediyesi eşimin babası araba hediye etmişti onun yarısında hakkım varmış galiba onu nasıl bölüşeceğiz diye soru soruldu yaa. aç gözlülüğün yasadan gelen pozitif ayrımcılığın bir limiti var.
olay iyice charlie sheep repliğine dönüdü. Evini temizleyen ve alışverişini yapan birisi varsa ve yatağın da boş kalmıyorsa, mallarının yarısını başka birine vermek gibi hasta bir fikre kapılmadığın sürece bir karım olsun diye tutturmazsın.
Dün mü önceki gün mu ışte burda bir pembe li soru sormuştu. Kadınlar nafaka almalı mi diye. Ben de almamalı demiştim 4 pembe li eksi vermişti.
Ne için almaması gerektiğini umarım anlamışlardır. Hiç mi Allah tan korkmuyor da felçli bir adamı otobusten indirip karakola götürtüyor.
Şimdi çocuk için falan diyecekler olacak. Zaten duyarsız bir baba değilse para varsa verir. Adam verememiş felçli çalışamıyor da ne yapsın böbreğini mi satsin?
Allah bazı kadınlara merhamet ve vicdan ıhsan etsin.
Erkeklerin çoğu boşanınca çocuklarını bile siliyor. Bebeğinin süt parasını vermeyen çok erkek gördüm. Babasını lokantada yeni ailesiyle yemek yerken gören çocuklar var, evde ekmek yok yiyecek. Kızına üniversite okuması için para göndermeyip yeni karısıyla Los Angeles da kumarhanede çekilmiş fotolarını sosyal medyadan paylaşan baba müsvetteleri var. Nafaka haktır kadının işi mesleği yoksa ödeyecek mecbur
@betterböcek ne diye verecek? Kadin kendi calisamiyormu? Okusun calissin. Cocugu icin para vermek neysede. Ama boyle bir durumda para istemesi igrenc bir haraket.
@betterböcek cocugu olmayanlar bile para ister oldu. Hangi hakla. Bu adamin bu halde cocugu varsa bile nasil verecekk? Gitsin kadin pasa pasa calissin.
@Meleyyyy_19 İşi mesleği olmayan evlenip okumamış veya evlenip kocası çalıştırmamış olabilir, çocukları doğunca çalışamamış olabilir. Belli bir yaşa girmiş kadın bi daha okul kazanıp okuyamaz , çalışmak istese ne işine girecek temizlik haricinde ne işi var? Onu bile bulmak çok zor aç kalırsın. Ufak çocuklarını evde bırakıp nereye gidiyorsun onlara bişey olursa? Öyle ezberden ahkam kesmesi kolay. Sen bir kadına çalışma evinin hanımı çocuklarının anası ol benimle evlen ben ömür boyu sana bakarım dedikten sonra sıkılıp sokağa atamazsın. O kadın senle değil başkasıyla evli olsa boşanmayacaktı belki. Kadın kusurlu olsa zaten nafaka bağlanmıyor. Ayrıca bu adamın geliri olmasa mahkeme nafakayı durdururdu. Sakatlanınca işten ayrılınca hem malülen emekli maaşı bağlanır, hem engelli maaşı verir devlet, hem de buna bakan yakınına bakım maaşı bağlar. Bakma o ağlayan kadının şovuna, parası ve ödeme gücü olmasa mahkemeye itirazı çoktan edip nafakayı durdururlardı. Bu tazyik hapsi de mahkemede adamın gelirinin olduğu ve keyfi ödemediği 90 günlük zamanın geçip ihlalde ısrar ederse verilir. Yani acitasyona şova inanmayın. Diğer kadını dinledin mi? Zaten oldum olası cazgır insanları sevmem. Milletin aklını yok sayıyorlar galeyana getirmeye çalışıyorlar. Bak parayı ödemiş kurtulmuş. Hani yoktu parası?
@betterböcek sana kisa birsey soyleyeyim. hatta yazdigini yarisini okumadim bile. Yobaz biriyle evlenmeseydi suc kadinda. Bu kadar.
Omru boyuda baskasinin sirtindan gecinemez. Ne yani evlendi cocugu olmadi bosandi. Okumamis tamam. Yobaz birini kendisi secmis okutmamis calismamis. Adam bi kere nafaka oder okey buna birsey diyemem. Ama omru boyu nafakami odemeli. Kadin acizmi calismaktan okumaktan?
Bir insanın engelli olması borç yükümlülüğünün kalkması anlamına gelmez. Varsa parası borcu devam eder. Sen o adamın aldığı maaşları duysan şaşar kalırsın. Ödeme gücü olmasa zaten hakime koşardı tv ye çıkan hakime mi gitmeyecek? Sabancının oğlu da engelli onun da borçlarını silelim mi?
@Meleyyyy_19 bunun yobazlıkla alakası yok, herkesin imkanları da aynı değil. Kimi erkek varlıklı oluyor asgari ücretle sekreterlik fabrikada işçilik tezgahtarlık yapacağına evinde çocuklara bak diyor. Zaten bebeğin olunca işi bırakırsın, bide üst üste olursa çocuklar kim niye fabrikaya gitsin? Bebeğinin sana ihtiyacı var. Ama işte erkekler kansız
@betterböcek ya bu adam ne halde. Vicdaniniz olsun biraz. Ben bile acidim. Bende hakkin tarafindayim hep.. yeri gelir kadini yeri gelir erkegi savunurum. Ama burda o calismayan o aciz kadin haksizzz. Bikere okumadin calismadin diye omru boyumu okumayacaksin. Bunlar cahil insanlarin isi ve ben cahil insanlara hak vermem bu kadar.
@Meleyyyy_19 sen benim yazdığımı okusaydın bu sorunun cevabı vardı
@betterböcek yeteri kadar turkcemle okuyup cevap veriyorum sen o kadar uzun yazmissinki.. Hic anlayamadim bazi kisimlari anladim.
@betterböcek yooo gayetde yobazlik sizde hatta calisma okumada derler. Buda yobazlik.
Okumamis parasi birikimi olmadan evlenen kadinlarda yobaz.
@Meleyyyy_19 ben gayet anlaşılır net yazdım. Sen okumaya üşeniyorsan o senin sorunun. İki paragrafı okumaya üşenen ısrarla okumayan sen, kadınlara okul okuyun 40 50 yaşına da gelseniz okul kazanıp okuyun iş bulup çalışın diyorsun :D
@betterböcek ben okuyorum disaridan birikimimde var arkamda ailemde var bosandigim birininde ailesine parasina hicbizaman muhtac etmez beni. Nede kendim muhtac kalmam. Gururuma yediremem cocuksuz bosanayimda bana nafaka odesin ya da bu felcli haliyle odesin. Vicdanim var cunku. Siz evleniyorsunuz direkkk cocuk yapiyorsunuz yani noluyor 4-5yil bekleyin sonrada kadin magdurr diyorsunuz. Yoo kadin gayette yobaz cahil birisi vekendisi bu hayati secmis nesi magdur? Guldurmeyin beni vee evetttt yazin cok uzundu usendimm yaa😂 yaziqqq erkekler evlenirler mixaa kechirlerdeee 😂
@Meleyyyy_19 asıl cahil sensin ailem benim arkamda diyorsun övünüyorsun, herkeste öyle aile var mı acaba? Herkesin okuma şansı var mı acaba? Ne kadar cahil birisin. Büyük konuşma da Allah başına vermesin feleğin şaşar. Bu hayatta büyük konuşmamak lazım
@betterböcek basladi simdide bana saldirmaya... Once dogru konus. Sen benim kavga bile edecegim insan olamazsin. Bazi kadinlar ciddennnn cok asalak... Hicbir ise yaramiyorlar anca koca parasi yesinler anca nafakayla gecinsinler. Aciyorum... Omru boyunca boyle baskasinin sirtindan yasayanlara. Ailesi olmayanlar okuma parasi bile olmayanlar kendilerine imkan yaratip okuyorlar...
@Meleyyyy_19 hee imkan yaratıyorlar nasıl? :D Allah mı bunlar?
@betterböcek versinnnnn. Versinde gorsunler 0dan baslayabilecegimi)) . Sadece erkek gucune inanan. Erkegin arkasinda saklanan kadinlar cahildir birdaha soyluyorumm CAHILDIR. Simdi fazla yazma. Iyi gunler
@Meleyyyy_19 Allah başına versin de görelim ozaman
@betterböcek bizde bi laf varrr Allah diyor senden haraket benden bereket. Gokten para dusmuyorrrrr kuzuu gitsin kendi imkanini yaratsin. Oturup bekleyeyimm ayyy rabbimm goktenn banaa rizikk verecekk.. 😂😂😂ahahahhaha
@betterböcek evet evettt verecekk hatta senbeddua ettin diye suann nisanim bile atilacakk evlenemeyecegim..((( offfff
@Meleyyyy_19 tamam işte Allah başına versin de görelim nasıl oluyormuş küçük çocuklarınla kapıya koysun adam ailen de destek vermesin bakalım nasıl yapıyorsun
@betterböcek devletimde arkamda )) devletim cocuk. parasini 18yasa kadar oder. Kadina ev imkani verir bosandiginda. Kadina gecim icin para verir + kendim okuyorum isimde var nasil olacak bu is?😂😂😂😂 kocamda turk degil.. Yobaz degil eeee baska diyecegin?
@betterböcek ailem simdiye kadar biseyin yoklugunu yasatmadi bana simdi bile bosanirsan birgun arkandayiz diyorlar. Babam ben istemedigim halde birikim. bile yapmis cocuklugumdan beri.. Ailemde benden bikmadi tek kizlariyim canlariyim. Neden durmasinlar arkamda 😂
@betterböcek canim benim Allah bunu cahillerin basina verir.
@betterböcek hansi su nafakaa delisi olanlarin😂
@Meleyyyy_19 benim imkanım var olmayana da acımam diyorsun ahmak. İnşallah o güvebdiğin dağlara kar yağar da o acımadığın kadınların durumuna düşersin. Çok güvenme düşmez kalkmaz bir Allah. Yurtdışından Türkiyeye ahkam kesiyorsun sonra da benim imkanım var olmayan gebersin diyorsun. Allah yaşatmadan öldürmesin bu vicdansızları ahkam kesenleri
@betterböcek ya sen ahmaksin. Tak wtooo? ben cocugu olmayiptaa nafaka alanlara cahil gozuyle bakiyorum. ve bosanipta zatenn nafakaa alacagimm ne gerek var calismamaokumama diyenleree!!
@betterböcek da daa balacaa senin bedduanlaaa ben surunecegimm😂😂😂 blettt.
@Meleyyyy_19 benim bedduama gerek yok insanoğlu büyük konuşunca neler oluyor gör.
Deniz seki , sabıkalı adamdan star olmaz dedi bayhanı eledi. Allah deniz sekiyi hapse attı :D
@betterböcek ah deniz seki ne kadar buyukk adammisss.. Nasil. korktum bilemezsin. Kuzu isinee... Tartisamam fazla 😄
@betterböcek bu konu ayri o konu ayri. Alakasiz konularla yan yana getirme
@Meleyyyy_19 büyük konuştun yaşamadan ölmezsin bekle gör :)
@betterböcek ben cahil degilim ben sadece kendime guvenirim nafaka alacagim diye sevinmem bunun icin calismazlik yapmam ))) simdi beddualarini al git
@betterböcek aşırı haksız bir düşüncedesin. Cocuk yoksa kadına nafaka verilmemeli az gururlu olun ya boşandığın adamdan para mi alacaksın
@NalinnNurr çok dar kafalısınız geniş düşünemiyorsunuz vizyonunuz dar. Ben zaten okumuş meslek iş güç sahibi insanım, gelirim çok iyi. Bana yalvarsalar da işimi bırakamam. Ve bana nafaka da düşmez. Ama herkes benimle aynı imkanlara sahip değil , okutulmayanlar var, çalıştırılmayanlar var evinde otur çocuk büyüt denilenler var. Kadın yaşlanıp çirkinleşip çöktüğünde kapıya koyan erkek o kadına 3 kuruş nafaka ödemesin de kadın temizliklere mi gitsin aç mı kalsın kötü yola mı düşsün?
Kadınların çoğu işsiz parasız olduğu için boşansa da çocuğu da olsa yine başka erkeğe koşuyor çünkü muhtaç. Sonra tacavüze uğrayan çocuklar istismar vs vs oluyor.
Erkek başta adam olacak bakamayacağı kadınla evlenmeyecek. Madem çalışmayan kadın alıyorsun, evinde otur diyorsun , ilerde sıkılıp boşadığında da bakacaksın. Kimse keyfi için başkasının hayatını karartamaz!
Haa sende empati yoksa o senin sorunun. Senin imkanlarına sahip olmayan zavallı kadınları düşünecek vicdan yoksa yapacak bişey yok.
Betterböcekte harbiden beter mış erkek olunca ekmeğini taştan çıkarsın kadın olunca mirin kırın yok öyle yağma
@betterböcek O konuda haklısınız öyleleri şerefsizin önde gideni òyle kişilerden bi bok olmaz fajat sorudaki kişi %80 engelli biri, adam bu yüzden çalışamıyor ve parası yok bu adama yazık değil mi durduk yere abidik bubidik bir şey için kaç yıl hapis yiyecek belkide?
Bide 4 tane pembeli eksi atmış size yazıklar olsun vicdansızlar! Gidin çalışın iş bulabiliyorsanız oturduğun yerden para almak çok kolay ya zaten.
@Deniz_uysal_67 yav arkadaş niye böyle dar görüşlü ve cahilsiniz. Oturup araştırın bu nasıl olur diye. Bu adam parasız değil, birisi çalışırken sakat kalsa malülen emekli olur maaş bağlanır, ileri derece engelli olursa engelli maaşı da alır, ona bakan yakınına da bakım maaşı bağlanır. Zaten ödeme gücü olmasa mahkemeye koşar nafakayı durdururdu. Onun yerine tv ye çıkıyorlar çünkü kanunen haksızlar. Buradaki olay şudur, bunun yeni karısı tüm maaşları paraları kendi topluyor önceki kadına zırnık koklatmıyor nafakasını da ödemiyor. Bu yüzden bu kavga. Mahkeme o kadını haklı bulmuş ki ödeme gücü varmış ki zorluyor.
@betterböcek Cahillik bir bilgiyi bilmemek değildir, inadına o bilgiyi öğrenmemek istemektir. Bilgi için teşekkürler bilgilenmiş oldum🙏🏻
Cevap
107Cevap
Adalet sistemini sen düşün işte gadası. Yeni ve sağlam bir anayasa şart hu ülkeye. Ama kimsenin çıkarı olmayan, kimseyi koruma altına almayan bir anayasadan bahsediyorum.
Valla gadası yeni anayasa çalışmaları için hazırlıklar başladı. Halk oyuna sunulacak. Malesef ki halkımız anayasanın içeriğini bilmeden evet diyecektir.
Bu silahı bilen başta kalıyor gadası malesef ki
Ama insan önce kendinden çok gelecek nesil düşünmeli, imf oraya borç yok ama açılan fabrikada yok. Buğday bile dışarıdan geliyor. Yazık
Görünen köy kılavuz istemez gadası. Yap işlet devret olan hastanemiz, köprümüz var. Yeter onlar bize
türkiye şartlarında evlenmek bir erkeğin yapabileceği en büyük aptallıktır. çünkü kötü olmayan her erkek , evlilik işinden zararlı çıkar. hem maddi hem manevi.
kötülüğü kanında barındıran erkekler için zaten sadece evlilikte değil , hayatın her alanında yaptıkları yanlarına kar kaldığı için fazla söze gerek yok.
ama şu bir gerçek , erkekler haklarını hukuk karşısında ifade edemediği sürece kadınlar erkeklere , erkekler kadınlara düşmanlık etmeye devam edecek. halbuki ortadaki tek sorun adalet iken.. en azından çoğunluk için durum böyle. genelleme yapmaya ya da çarpıtmaya çalışmayın. sağlıcakla..
Nafaka haktır kardeşim. Ben evli değilim evlensem de bana nafaka düşmez çalışıyorum iyi bir gelirim var. Ama geliri olmayan işi olmayan kadınla evlenenler o kadını boşayıp kapıya koyamazlar. O kadın belki senle evlenmeseydi okuyacaktı iş güç sahibi olacaktı, veya okudu ama sen çalıştırmadın kadının iş tecrübesi kariyeri hiç olmadı, çocukları varsa zaten o kadın çalışamaz. Eee sen sıkıldın diye kadını kapıya koydun onun hayatı nolacak? Sana güvenmiş de bu yola girmiş. Madem evleniyorsun bakacaksın.
Haa işsiz kalmışsan sakat ve hastaysan zaten mahkemeye verir nafakayı durdurursun. Ama durduk yere de nafaka ödememe hakkı yok kimsenin. Bu ülkede erkekler karıyı boşayınca bebeğinin süt parasını bile vermek istemiyor o derece vicdansız erkekler var. Zaten nafaka dediğin 3 kuruş bişey. Aylık 300 500 lirayla kimse fakirleşmez de zenginleşmez de
Adam %80 engelli işte çalışamıyor parası yok, bakıma muhtaç biri ve geliyolar nafaka vermesiği için ceza veriyorlar? Hadi bunu heçtim bòyle bir şeye nasıl göz yumabiliyorsunuz? Hadi onu geçtim adam %80 engelli bu adama yapılan bir haksızlık diyen yorumlara eksi atan pembelilere ne demeli? İşiniz gücünüz oturduğunuz yerden para kazanmak olmuş be gidin çalışın iş bulun bu adamdan nasıl nafaka bekleyebiliyorsunuz ve nasıl bu görüşleri eksileyebiliyorsunuz ey pembeliler? Siz iş bulana kadar tabiiki nafaka vermeliyiz fakat oturduğunuz yerden keyfine nasıl nafaka bekleyebiliyorsunuz heleki böyle bir adamdan? SİZE YAZIKLAR OLSUN GÖZ GÖRE GÖRE ŞU GÖRÜŞLERİ EKSİLEYEBİLİYORSUNUZ YA CİDDRN ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN. Başka bir şey diyemiyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Mavililere destek olan pembelilere ise sonsuz teşekkür ederim size olan saygım sonsuz iyi ki varsınız 🙏🏻
Çocuk varsa diye başlayan sözlerden kişilerin ne kadar cahil olduğu anlaşılıyor.
Çocuk olduğu takdirde çocuğun yaşamı ve gelişimi için zaten zorunlu nafaka türü olarak adına iştirak nafakası deniyor. Bunu ebeveynler zaten vermek zorunda.
Erkeklerin karşı çıktığı nafaka türü ise boşanılana kadar tedbir, boşandıktan sonra yoksulluk denen nafaka.
Türk Medeni Kanununa göre eşitsek, hiçbir kadın 1 gün de olsa nafaka almamalı. Ev hanımı olup olmadığına bakmamak lazım. Neticede evlenirken de baba evinde aynı durumdaydı.
Nafaka zulümdür ve en büyük haksızlıktır.
Habere üzüldüm keşke bu üzücü olaylar hiç olmasa ama oluyor en büyük suç hükümette ama ciddiye alan yok düzen böyle geldi böylede işleyecek hayırlısı olsun ve merhamet sahibi insanlar inşallah var olur nafaka konusunda şunu söyleyebilirim çalışan kendi ayaklarının üstünde duran biri eğer mağdur kalmadığı sürece zarar görmediği sürece nafaka yollarına basvurmaz isterse çalışmayan bayan olsun bu böyle ben ne desem fayda etmez bunda hata var mı evet var ama kadınlarda ben nereye kadar suç arayacağım nereye nereye kadar onları elestirecegim zaten en ufak bir söz söylediğim vakit direk bana birileri geliyor ve bana karşı çok ağır yorum geliyor ben korktuğumdan falan değil fakat bu şekilde bir yorum yapmak bilmiyorum bana karşı büyük nefret oluşturur suç hükümette bence hükümet hata yaptı bu adalet ile ülke gelişmez
Böyle felçli bir insandan nafaka beklemek ve o adamı 2 gün orada bekletmek vicdansızlığın daniskasıdır, nafaka neden böyle insanlara verilmemeli bazen ortaya çıkıyor, 2 şeyde nafaka verilmemeli kadın aldattığında ve evlenip boşandığında ortada çocuk yoksa nafaka verilmemeli, ya da kaç yıl evlilik sürdüyse ona göre verilmeli
Yazıkkk gerçekten çok yazıkkk.
Özellikle sağlık sorunu olan birisinden hala neyin nafakasından bahsediyorlar?
Nafaaka olaylarını saçma bulduğumu her zaman söylerim , çok yazık gerçekten...
Bir insan istemediği adamdan neden maddi gelir bekler anlamıyorum iyi günde her şeyi birlikte yaşıyorsun olmuyorsa olmuyordur ayrılırsın nafaka istemek nedirr evlilik yıpratıyorsa sadece kadını mı yıpratııyorr?
Çocuk varsa çocuga bakalabilir haricinde nafakayı desteklemiyorummmmmmmm..
Ne söyleyeceğimi bilemedim. Evlenmek ayrı dert evliliği yürütmek ayrı bir dert çocuğun varsa ayrı dert yürütemedin boşandın ayrı dert. Şöyle haberleri okudukça evlilikten direk olarak soğuyorum
Bence evlenmeden önce iki tarafında şunu düşünmesi lazım eğer karşı taraf güzelliğini-yakışıklılığını parasını sağlığını yani her şeyini kaybetse yine hayatında olmaya devam edebilirmiyim onunla bu şekilde yaşamayı sürdürebilirmiyim gerçekten bu kararı alabiliyorsanız evlenin eğer ki ilk eşi bu konuda sadakatli olabilseydi belki de bunlar olmazdı üzüldüm adama allah sabır versin
Yasa buna bakmaz. Nafakayi odeyemiyorum diye mahkeme açılması lazım. Bilemeyiz kadina kimbilir ne yaşattı da kadin bu durumda iken bile şikayette bulunuyor ya da zalim biri.. Ben yine de bunu çok garip bulmuyorum mahkemeye başvurup nafaka indirimi ya da iptali istemesi lazımdı.
@BelialW Bir adam sakat kalırsa işi bırakır ve adam malülen emekli olur maaş bağlanır, engelli maaşı ayrıca alır, ona bakan yakını ayrıca bakım maaşı alır. Adamın geliri ödeme gücü olmasa tv ye değil mahkemeye koşup durdururlardı nafakayı. Zaten tazyik hapsi mahkemeye verip kaybedip bide 90 gün keyfi ödemezsen oluyor. Yani şova bakmayın. Sabancının da oğlu sakat onun da borçlarını silelim mi? Acitasyona bayılıyorlar ayıp yahu o diğer kadın belki aç açıkta, belki çocukları da var sefil halde. Herşey algı yaratmakla çözülecek sanıyorlar. Milletin aklı ile dalga geçiyorlar
Ne paracisiniz erkek milleti nafaka deyince cildiriyorsunuz. Eger cocugunuz varsa e... sek gibi ödeyeceksiniz.. Kadinda kusur olsa ve çocuksuz olsa nafaka bağlanmaz zaten.
az önce haberler de izledim,
böyle bir insandan nası nafaka alabiliyor lar aklim almıyor
bu derece engelli biri nafaka borcunu nasıl ödücek çok merak ediyorun,
allah eşine yardim
ben ce nafaka alınmamali , siresiz nafakaya karsıyım
cocuklari varsa adam tamm cocuklara bakmak la yukum lu eski karisina bakmak zorunda değil.
1500 tl nafaka borcuna gozalti olmaz 1
Bu kadar engelli adam otobuse binemez 2
Zaten bu adamin akli dengesi kalmamışsa bu adamin bir mukellefiyeti yoktur 3
Bu haber fake
İşte mantıklı bir yorum 👏👏👏
Her duyduğuna inanma. Bu ülkede borç yüzünden kimse gözaltına alınamaz hapis yatamaz kanunlar izin vermiyor. Nice borçlular var dışarda geziyor.
Ayrıca adam felçli kalınca işten ayrılınca malulen emekli maaşı bağlanır, engelli maaşı bağlanır, hatta ona bakan yakınına bile bakım maaşı bağlanır. Dağ başı değil burası. Adam beş parasız kalmaz.
Nafakayı bunu bahane ederek ödememezlik yapamazsın. Erkekler ama boşanınca nafaka ödemek istemiyorlar çocukları olsa da silip atıyorlar. Ben bebeğine süt parası vermeyen adamlar gördüm. Keyfi
@betterböcek aynen haberde gördüğüme karısının isyanına inanmıycam zaten değil mi? Kafanızda nasıl bir Türkiye yaratmışsınız bilmem ama bu ülkede tecavüzcü takım elbise giydi diye zihinsel engelli kız tecabüze uğradığında bağırmadığı için indirim alanları gördü bu gözler. Onun için silkelenip gerçeklere odaklanın. Hayal ettiğiniz Türkiyr o kadar masum değil.
Sultan yorumlarda yüzde yüz haklısın bu ülkede birini öldürüp 2 dakika sonra salınan insanlar görüldü
Hayal etmiyorum ben avukatım gördüğüm bildiğimi söylüyorum. Evet hukukumuz mükemmel değil kanunlarda eksiklikler var tecavüzcüler bazen serbest kalıyor kanıt yokluğundan. Ama bu kadar da değil. Borç yüzünden hapis yatan tek bir kimse gösteremezsin kanun yasaklıyor.
Ayrıca her ağlayana inansaydık ohoooo :) mantıklı düşünün. Bu adamın sakat kalıp beş kuruş devletten maaş almaması imkansız. O ağlayan karısı da bakım maaşı ayrıca alıyordur. Ama ağlar tabi nafaka düşsün diye ağlıyor
@betterböcek avukatsın ama Türkiye hukuk dünya sıralamasında en son sıralardadır her şey berbatlaştı artık bu ülke neleri gördü daha da görecek
Adamı ifadeye götürüyorlardır hapse girmemiş zaten farkındaysan?
Nafaka borcu için tazyik hapsi almak çok zordur. Ödeme gücünün olmadığını mahkemede kanıtlayamamışsındır hakim bu kararı vermiştir. Bak parası varmış ki ödemiş hemen. Parası geliri olmasa hakim bu kararı vermez. Adamın belli ki maaşı var ama keyfi ödemiyordu. Adam yeniden evlendi diye Çoluk çocuk aç kalıp sokağa mı düşsün kötü yola mı düşsün? Küçük çocukları olan mesleği olmayan kadın ne iş yapacak? Çocuğu evde yalnız bırakıp mı temizliğe gitsin? Sonra çocuğa bişey olunca kim verecek hesabını?
Bu kadar taraflı bakmayın yazık.
Herkes adama sallamış ama burdaki olay aslında yine iki kadın arasında. Yeni kadınla eski kadının çekişmesi bu, eskiden yayınlanan Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisindeki Caroline ile Cemile misali... Kacının düşmanı kadındır dedikleri doğruymuş, korkulur bu kadınlardan.
Böyle bir durumda büyük söz olmasın ama nafaka istemem
Böyle durum olmasada istemem
Nafaka için kendini yırtan insanları anlamıyorum
Baba çocukla ilgilensin yeter bana göre
Nafakaya kadar insan ekmeğini taştan çıkartır yine parasız kalmaz
Utanç günlüğüne kayıt edilmesi gereken bir olay diyorum.
Bu yüzden kadına nafaka ödenmemeli. Hem neden nafaka ödemek zorunda ki erkekler. Çocuğa verse anlarım da bağını kopardığı bi kadına neden veriyor.
Nafaka zaten bir terördür. Devlet bununla ilgili çalışma yapıyordu. Mutlaka kısa ve sınırlı ve hatta bazı durumlarda hiç olmamalı. Ömrü boyunca nafaka alanlar var.
Adam felcli daha ne istiyor bu vicdansizz kadinn. Allah belasini versin ya.
@cruze42 cehennemdede parayi atar atesine. Dahada isinir.
iyi felçten sonra yuruyebılmıs olayı tam bılmıyoruz gazeteler bazen abartıyor baklava calan cocuklar vardı gazeteler olayı bole lanse ettı ama gercegı o cocuklar gasp yapmıstı baska seyde calmıslardı baklavayıda goturmuslerdı ama gazeteler aclıktan baklava calan cocukları tutukladılar yazdı ac olanın canı baklavamı ceker yahu
Bir adam sakat kalırsa işi bırakır ve adam malülen emekli olur maaş bağlanır, engelli maaşı ayrıca alır, ona bakan yakını ayrıca bakım maaşı alır. Adamın geliri ödeme gücü olmasa tv ye değil mahkemeye koşup durdururlardı nafakayı. Zaten tazyik hapsi mahkemeye verip kaybedip bide 90 gün keyfi ödemezsen oluyor. Yani şova bakmayın. Sabancının da oğlu sakat onun da borçlarını silelim mi? Acitasyona bayılıyorlar ayıp yahu o diğer kadın belki aç açıkta, belki çocukları da var sefil halde. Herşey algı yaratmakla çözülecek sanıyorlar. Milletin aklı ile dalga geçiyorlar
Nafaka sömürücülüktür. Bu adama yaptıklarına ise yorumum yok artık komik bir hal almaya başladı bu ülke çünkü.
Kadının eli var kolu var. Kadınların da çalışma hakkı var. Çocuk varsa ortaklaşa para ödemek olur da. Baba parası alır gibi alıyor böyle de. Bence boşanırken erkekten para almak gurursuzluktur.
oha bi de böyle adamdan nafaka mı istiyolar ne fena insanlar var ya
Boşanınca nafaka almayı saçmalık buluyorum. Bu nasıl bir iğrençlik. Üzüldüm adama.
*saçma.
Insanlık nereye gidiyor anlamıyorum. Birisi felçli eşten nafaka ister. Birisi para icin hamile eşini uçurumdan atıp parasıyla gezer. Kıyamet kopsun artık.
1. gün evli kalıyor zaten kadın sahte evlilik dolandırma takı nafaka amaclı. İftira atıp boşanıp cigeri böbregi alıyor. Allah belalarını versin günah yazık ya
Geçen de TV de bende gördüm kanka
Ben kadınları merhametsiz ve vicdansız olarak görüyorum. Kusura bakmayın hayatı erkeklerin üstünden yaşayan parazitler gibisiniz.
Erkeğin kadına hiçbir şekilde nafaka verme zorunluluğu şu bağlamda var ayrıldıktan sonra çocuk erkeğe de ait olduğu için günlük masrafa destek olur ancak adam sakatlanmış felç kalmış sen kalkıp nafaka ver diyip zorlayıp halise attırıyorsum bunun vicdan hukukunda yeri yok Kadın evlenip çocuk yapmaya karar verdiyse tek başına kalıp o çocuğa bakma riskinide almış demektir maddi gücün yoksa evlenme. Saçmalığa bak. Zengin bir adam kadınınla evleniyor boşanıyor nafaka olarak 1 milyon TL veriyor çocuk masrafı diye. Mirasa ortak oluyor resmen adam yıllarca çalışıyor didiniyor, kenar mahalleli bir kadın gelip emeğine ortak oluyor.
Çok cahilsin hangi birini açıklayayım bilemedim hiçbir konuda bilgin yok ama fikrin var
%80 felçlinin engelli maaşı olur karısı onu yiyip eski karısına zırnıh koklatmıyordur bu nedenle iki kadın arasında para kavgasıdır bu.
Aynen öyle de kimse bu gerçeği göremiyor düşünemiyor. Ayrıca engelliye bakan yakınına da bakım maaşı bağlanıyor, adam önceden çalılıyorsa malülen emekli maaşı olur, bide böyle yüksek oranlı sakatlıkta engelli maaşı alınır ayrıca. Yani bu kadın tüm parayı alıyordur ötekine 3 kuruş nafakasını bile ödemiyordur
Nafakanın acilen kaldırılması lazım bu hiç adil bir yasa değil bu resmen kadınla erkeği ayrıştıran bir yasa..
Hayır, adam boşanmasının ardın kaç yıl sonra da evlenip, eski eşine daha nafaka ödüyor. Adam zaten ödeme durumdan muaf, devlet neden o tutarı vermedi? Daha ne saçmalıklar göreceğiz!!!
Gerçekten karar mekanizmalarin başındaki insanların ruh halleri çok merak ediyorum. Çünkü normal bir ruh haline sahip hic kimse böyle bir şeye izin vermez inanılmaz şaşırtıcı bir ülkede yaşıyoruz
Evlilik sözleşmesi şart. Bu nafaka olayına, devletin bir el atması lazım artık. Keyfi bir şekilde evlenip, 10-15 gün evli kalıp nafaka için boşanan kişiler görüyorum.
Katiller tecavüzcüler dışarı da gezerken nafaka ödeyemeyen garibanı tutuklayan sistemin ben...
Nafaka olayı inanılmaz saçma, erkek kadına bakmak zorunda değil. Sadece nafaka ortada çocuk varsa ona verilmeli
Benim anlamadığım kadın ve erkek eşitse nafakayı neden erkek ödüyor belki kadın boşanmak istiyor bence kim boşanmak istiyorsa nafakayı o ödemeli
Ne yazik ki ulkede adalet sistemi boyle herzaman haksizi savunan hakliyi suculu eden bi adalet anlayisi var bu ulkede
Gazinin ayağından borcunu ödemedi diye protez bacağı icra yolu söküp alınan ülkede her şey olur
Evlenmenin boş kağıda imza atmaktan farkı yok bence.
Suçlu devlet değil ki mk suçlu nafaka almak için g*tünü yırtan Yosma
Silivri soğuktur şimdi o yüzden bir şey demek istemiyorum
Ondan sonra erkekler neden evlenmiyor, böyle haberler kol gibi ortada geziyor, kime güveneceksin ki bu devirde
Devletin kanunu kurali var ve uyguluyor. Dusuncesiz olan vatandas , eski eşi ona yaziklar olsun ki boyle anlayissizmis
insanlar çok aciz nafakalarını ödemesin hiçbir erkek devlet denen zımbırtı gelsin tutuklasın bakalım hepsini
Adalet diyorlar yardıma muhtaç olan insanların yanındayız diyorlar hani bu böyle konuşan insanlar nerdeler
Bu devirde neden evlenilmez sorusunun milyonuncu yanıtıdır bu resim. Kadınlar evleninceye kadar melek evlendikten sonra cadı hele boşanınca şeytan oluveriyor. Evlenip boşanmak bir de üstüne nafaka ödeyip kan kusmak an meselesi. Türkiye'de her alanda olduğu gibi evlilik konusunda da kadınlar zulmedip mazlumu oynayan taraf. Benim düşüncem bu.
Hocam kişiden kişiye değişir bu durum
@Dünyadurumu doğru bazısı az zalimdir bazısı çok zalimdir ama bütün kadınlar zalimdir. Mevzu budur.
Bu düzen benim zoruma gidiyor ama doğru insan denk gelmiyor bu konuda rehberlik eden iyilik yapan insan yok
Adaleti dagitanlar,
Asayişi sağlayanlar,
Yasaları yazanlar... vs hep aynı partinin işe yerleştirdikleri değil mi?
2X2=?
Allah başımıza taş düşürecek şu ayrımcılık adaletsizlik yüzünden insan hastaya bari yapmaz bunu be insaf paranız batsın sizin soyguncular sıf göze girmek menfahat için başkalarının hayatını hiçe sayıyonuz
Eski eşi de nafaka parasından geri çekilsin istemiyorum desin bu kadınlar ne ara böyle paragöz oldu ya
Ay ne saçma şey şu nafaka yav
Çoluk çocuk yoksa neyin nafakası
Durumu olmayan bir adamdan nafaka isteyen karaktersizin soyuna tüküreyim.
Nafaka saçmalığı kaldırılsın evliliği ve cpğu iyi niyetli iyi kadını da zan altında bakıyor
Nafaka tanımı:
Yüzüne bile bakmak istemediğin adamın parasına muhtaç yaşamak
Nafaka ayri bir sorun bu kisinin borcunun affedilmemesi daha buyuk bir sorun
Nafaka başlı başına adaletsizlik iken bi de böyle davranılması ananızı skim
Ülkede aşırı saçma uygulamalwr var. Bazı durumlarda. Brokrasi olmamalı
Şu ömür boyu nafaka ödeme olayına bir çözüm getirilmeli en acilinden.
Alan kadın haksız bu kararı doğrulayan hakim haksız
Kadının çirkefliği sonucu olan birşey bu. En fazla zaten 2 gün karakolda tutulurdu. Sonuçta birşey olmamış.
Eşide açıklama yapmış bir nafakaya sebep yapılır mı böyle falan diye
Erkeğin nafaka vermesi insanlık ayıbıdır net. Cinsiyetçi vs diyip boş konusacak i
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?