Bir mağazada satış temsilcisi olarak çalışan bir işçinin, işyerinde sevgilisini öpmesi müdürü tarafından iş akdinin feshedilmesineneden oldu. 12 yıldır mağazada çalışan işçinin, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin kovulduğunu, kıdem ve ihbar haklarınınkendisine verilmediğini öne sürerek İş Mahkemesine başvurdu.
İş Mahkemesi, işyeri ve genel ahlak kurallarıbağlamında yönetimin haklı bir karar aldığını, güvenlik kameralarında varolan öpüşme görüntülerinin özel hayata gizlilik ilkesini ihlal etmediğini ve kıdem ile ihbar haklarının reddinindoğru olduğunu açıkladı.
Emsal karar niteliği taşıyan bu sonuç hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?İş Mahkemesi'nin sevgilisini işyerinde öpen çalışanın tazminatsız kovulması kararını doğru bulması hakkında ne düşünüyorsunuz?
İş Mahkemesi'nin sevgilisini işyerinde öpen çalışanın tazminatsız kovulması kararını doğru bulması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Karar hukuken isabetli gibi görünüyor detayları bilmiyorum ama şu da var ki bu kural işletilip de o çalışanın ekmeğinden edilmesi şart mıydı işte buna emin değilim. Tabii ki işin ahlaki boyutu yönünden bence yanlış ama hemen kapının işten çıkarmak yerine uyarabilirlerdi bence.
İş yerleri kimsenin babasının çiftliği değildir ve belirli kuralları vardır eğer bu kuralları çiğniyorsa sonuçlarına da katlanmak zorundadır.
Muhtemelen küçük bir öpme değil bu yoksa bu kadar gözüne batıp 12 yıllık çalışanını tek kalemde silmezdi. Ve resmiyetin olması gereken yerde insanlarla doğrudan muhatap olan birisinin bu kuralları çiğnemesi kabul edilemez bir durum.
12 yıllık tazminatını alamamasına üzüldüm ama yani onca yıl resmen çöpe atılmış oldu.
Böyle sert bir karar verildiğine göre minicik bir öpücükle kalmamış bu durum baya uzunca öpüşmüşler belli ki. Doğru bir karar olmuş iş yerinin bir adabı vardır minik öpücük filan olsa saçma derimde iş yerinde de sevişir gibi öpüşmezsin be😏
İş akdinin feshi için yeterli bir sebep bence, lakin tazminat hakkının olmaması saçma... Verirsin haklarını ve kapıyı gösterirsin onu anlarım da emeklerinin haklarını niye gasp ediyorlar?
Mağazalar da çalışınca böyle ben telefona cevap verdim diye tutanak yediğimi biliyorum demek sevgilimi öpsem asacaklar şerefsizler daha neler neler var.
İşyerinde yapılmasın en azından. Evli 2 çocuk sahibi evli kadın fabrika da çakultıgı çocukla kactı daha yeni eşine boşanma actım 2. ci cocuk kactıgım ilyeründeki Arkadas tan demiş.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İş Mahkemesi'nin sevgilisini işyerinde öpen çalışanın tazminatsız kovulması kararını doğru bulması hakkında ne düşünüyorsunuz?