Avustralya'da evlerinin bahçesinde oyun oynayan iki küçük çocuk, ülkenin en ölümcül yılanının saldırısına uğramaktan kedileri Arthur sayesinde kurtuldu. Arthur ise aldığı zehirli ısırığın ardından hayatını kaybetti.Avustralya'nın Queensland eyaletinde, Arthur isimli kedi, evin iki küçük çocuğunu, National Geographic tarafından ülkenin en ölümcül yılanı olarak listelenen kahverengi yılandan korudu.
Arthur, yılanla uzun süren mücadelesinden sonra onu öldürmeyi başardı. Ancak bu sırada kendisi yılan tarafından ısırıldı. Ev sahipleri, ısırığın ardından halsizleşen ancak daha sonra toparlanan kedinin durumunun iyi olduğunu düşündü fakat ertesi sabah kalktıklarında Arthur'u baygın halde buldular.
Arthur acilen veterinere götürülse de tüm müdahalelere rağmen burada hayatını kaybetti. Queensland Hayvan Acil Servisi Facebook'tan yaptığı duyuruda, ailenin çok üzüldüğünü belirterek, "Ailesi onu sevgiyle hatırlıyor ve çocuklarının hayatını kurtardığı için sonsuza dek minnettarlar" ifadelerine yer verdi.
Sosyal medyada yüzlerce kişi Arthur'un bir kahraman olduğuna dair paylaşımlarda bulundu. Bir kullanıcı "Ah Arthur... Ne kadar cesur biri! Kalbim senin ve ailenin yanında" paylaşımı yaparken bir diğeri ise "Sen gerçek bir kahramansın" diye yazdı.
Gözlerim doldu okurken. İyi ki varsın Arthur.. Kıyamam çok duygulandırıyor böyle olaylar beni özellikle kedi düşkünü biriyim görselleri de görünce kötü oldum. Ailenin ihmali de var öyle bir olaydan sonra kediyi hemen götürmeliydiler ah yavrum benim..
Kedi; yılan, fare gibi kemirgen ve sürüngen hayvanlardan hoşlanmadığı ve görünce saldırmak istediği için saldırdı, çocukları kurtarmak için saldırmadı. Doğal bir davranış sergilediği için bir şey düşünmüyorum.
Kedi o gece gözetim altinda olmaliydi ama kedi ya ölse ne olur? Ailenin evlatlarini ölmekten kurtaran arthura tesekkürü bu olmus? Güzel uyu arthur büyük kalpli kedicik 😟
Avustralya' da felç bırakan ve öldüren sürüngenler ve böcekler çok fazla. Kedinin ölmesine üzüldüm. Avustralya' nın her köşesinde böyle kediler olsa millet yılandan, böcekten korkmaz.
Arthur benim kedimdi :( ama hayvabat bahcesinde gezerken kayboldu sonra kamera kayitlarindan fark ettik mi avusturalya ya gidecek olan tasima arabasina binmis benim kedimdi ya inanamiyorum turkiyede de beni kopeklerden kurtardi:((
Genç yaştaki ölümünü teessürle aldım. Daha çok fare indirecektik erken gittin. Üzdün bizi yüce varlık... Akrabalarına sabır, sevenlerine baş sağlığı diliyorum...
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Avustralya'da iki çocuğu zehirli yılandan kurtaran Arthur isimli kedi hayatını kaybetti. Kahraman kedi hakkında ne düşünüyorsunuz?