Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kartal-2 operasyonunun yapıldığı Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bir mağarada başlarından vurulmuş halde 13 Türkün cesedinin bulunduğunu söyledi. Akar, henüz kimlikleri açıklanmayan 13 kişinin kaçırılmasının güvenlik gerekçesiyle daha önce açıklanmadığını belirtti.
Türk Silahlı Kuvvetleri 10 Şubat 'ta Türkiye sınırına yakın bölgedeki PKK varlığına karşı operasyon başlattığını duyurmuş ve operasyonun 14 Şubat pazar günü başarılı şekilde sonlandırıldığını açıkladı. Operasyonun bittiğini açıklayan Hulusi Akar, aynı zamanda daha önce kaçırılmış olduğu ortaya çıkan 13 kişinin bir mağarada şehit edildiğini de şu şekilde kaydetti:
Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Bu arada vatandaşlarımızı şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilmiştir." Olayla ilgili terör örgütü PKK'ya yakın yayın organı ANF haber ajansı ise öldürülen kişilerle ilgili olarak "Üç gün boyunca gelişen ağır bombardımanlar, kamp dışında ve içinde gelişen yoğun çatışmalar elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmının yaşamını yitirmesine yol açmıştır." iddiasını ortaya attı. Örgütün iddiasında " Bu kampa yapılacak bu kadar saldırı sonucunda hiç kimsenin oradan sağ olarak kurtulamayacağı gerçeği en sıradan askeri bilgiye sahip bir kişi tarafından dahi bilinebilecek bir husus olmasına rağmen, bu kampa dönük yapılan saldırı hiçbir biçimde onla
Güncellemeler
+1 yıl
Bakan Soylu:"Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün... "
Güncellemeler
+1 yıl
Kurtarılmak için çaba dahi harcanmamış yazık çok yazık lanet olsun
Gara'da 13 şehit! Kaçırılan vatandaşlarımız neden bugüne kadar hiç gündeme gelmedi?
Midem bulanıyor. Siyasi ideolojileri yüzünden daha ne kadar insan ölecek? Yıllardır esir tutulan askerler hakkında hiç birimiz bilgi sahibi değildik. Kimi neden sakladılar? Akar neden barzaniyle görüşmeye gitti? Neyin pazarlığını yapıyorlar? İnsan kafayı yer.
Çıkmışlar bir de hep bir ağızdan aynı taziye mesajını paylaşmışlar. Daha dün peltek Keloğlan konuşuyordu TV de , CHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, son açıklamasıyla şaşırttı.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız" açıklaması sonrası “CHP'nin dostları kim?” sorusuna "Bizi destekleyen HDP dahil diğer tüm siyaseti partiler" Bunlar mı üzülüyor şimdi. Bunlar mı baş sağlığı diliyor. PKKya YPGye ve diğer terör gruplarına terörist diyemeyenler teröristtir diyen şehit abisinin karşısına geçsinler de acaba ne yaparlar.
Süleyman Soysuz köpeğine ne desem boş kaçar 13 tane şehit var bunlar yüzünden ölümden kaçamazsın asla ama sen bir şey yapmayıp bunca zaman bundan sonra yapsan ne olur bu millet bunun yüzüne tüküremiyor ama mezarına tükürecek
12 si başından biri göğsünden diye duydum ama her neyse zaten o kadar önemli bir ayrıntı değil. Ne zaman kaçırılmış ve bunların haberi neden yapılmadı o kısmı anlamadım? Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve tüm Türk milletine baş sağlığı diliyorum.😔😔Bu son olsun inşallah.
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
25
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne diyorsun sen be bide kurtarmak için çaba harcanmamaış yazmışsın ne biliyorsun? Devlet sana atrıgı her adımı bildiricek mi? Sen tabi şimdi o esir alınan askerleri kurtarma operasyonundaylen o teröristlerin o operasyon sırasında şehit ettiklerinide bilmezsin demi!!!
Kimse sitede askeri uzman degil... ama hava saldirisiyla baslayan bir catismada olucegini fark eden teroristler bizim 13 vatandasimizi sehit etmisler...50 teroristlerin etkisiz hale getirildigi icin halk buna basarili bir operasyon der mi ama o 13 vatandas 50 teroristten daha degerli oldugu kesin bu bir kurtarma operasyonuysa kimse kurtulamadi... haberi okuyunca cok üzüldüm
Ben askerim. Garadaki şehitler PKK yapmadı PKK yapsaydı önceden yapardı bunc sene beslemezdi türk askeri mağaralara gaz attı 13 asker ve 3 PKK li öldü ve Türk askeri hepsinin kafasına birer tane kurşun sıktı ve PKK yaptı günde 1 PKK li oluyorsa yuztane şehidimiz oluyor gidip sinirlardaki hastanelere bakın hepsinin poh ve joh kapatıyor kimseyi içeri almıyor. Ben 3 sene askerlik yaptım ama neyin ne olduğunu gördüm türk askerinin fasistligi imamların sahtekarlığı Türkiye'yi bıraktım yıllarca PKK ve asker birbirlerini vuruyor kardeş degillermi neden barış olmuyor 1990 a kadar binlerce Kürt katleden bu devlet bugün ben Müslümanım demesin yazıklar olsun bir laz olarak Allah kahhar ismiyle Türkiye yi yok etsin şu an ne mutlu Fransız lejyonu oldum en iyi adalet buralarda.
PKK lilar öldürdü dense inanmazlar devlet yapti derse aninda inanırlar... uçaklar tabii ki operasyonda yalniz orada gebertilen 50 teröristin ozel kuvvetlerin kara operasyonu ile imha edildigini de bilmek gerekir.. ben devletin kaçırılan vatandaşını sadece kurtaracağını biliyorum... katillerin propagandasına destek olmaya gerek yok
haddini sen bileceksin önce... bir tane soru sordum cevap vereceğine iki defa sataştın.. hakaret edeceğine bana 5 yıl haberini ve bunlardan devletin sorumlu olduğu haberini okuduğun kaynağı ve kişiyi söyle dedim.. haddini bil, efendi ol, hakaret etme..
Devlet ile ilgili herhangi bir haber olunca Once feto ardından pkk pusuda bekliyor, dedikodu yayiyor, gaza getiriyor... tam anlamadan celallenmenin cesaretle filan ilgisi yok, oltaya gelmeden once biraz dinleyip gozlemek lazim..
O videoyu kim çekmiş, hangi koşullarda konuşmuş, serbest birakilmayan birinin *bizi kurtarmaya gelsinler" sözünü hangi koşulda söylemis, simdiye dek hangi istihbarat alınmış, oraya nasil gidilmiş, bu hdp li bu videoyu neden bugün yaymış? Bir tane soru sorma, pkk nin ipiyle in kuyuya. Kime bakıp bakmayacagimi sana mi soracagim.. hazimsiz. pkk kölesi o sehirleri pkk nin ibfaz ettigini de söylüyor mu? Yarim yamalak bu izleyip cosuyorsunuz, resmen pkk feto ne isterse yerine getirmissin.. devam et.. bana da laf atıp durma artık..
Kacirilanlar kimlermis. Askermi o bolgenin halkimi? Ama cok uzuldum. Halksa eger kendilerine boyun egmeyen kurtlerdir kesin. Ama cok uzuldum masum halka silah dogrultmak kolay. Pislikler
Acun ile subaşı. Ayrılığı değildi Veya boş magazin programlarından konular degildi ya da evlilik programlarından biri değildi basın medya susmuş nerden haberimiz olabilirdi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Devlete nereden darbe geliyorsa ordan vuruyorsunuz nedense Simdi senin o. teroristlerden ne farkın kaliyo Onlarda türk kanı pesinde Sende sözlerinde onlari haklı çıkarmanın peşindesin
Allahın sonsuz gazabı ve laneti terörislerin üzerine olsun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
ya ben 18 yaşında vicdan azabı çekiyorum. nerde ödenecek şehitlerimizin hakki öldükten sonra sahip çıkanlar mi dersin şimdiye kadar neredeydiniz 6 yıldır hiç mi bir şey yapilmazdi devlettin milletin askeri bu kadar mi sahipsiz icim acıyor gerçekten