AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
Bu haramzadeler kim ki devletin yapısı hakkında fikir veriyor gerçekten bir hukuk ülkesi olsak bu gibi miğde bulandırıcı domuzlara konuşma hakkı tanınmazdı.
devletin bir dini olması devlet içinde azinlik kalan diğer dini unsurların yok sayilmasi manasina gelir ki buda kutuplastirici bir unsurdur bence boyle birsey olmasi dogru degil.
Sevgili Atatürk neden bu diyaneti kurdu ya, keşke avrupa amerika'daki kiliseler gibi bağış ile geçinseydi dini kurumlar bak o zaman böyle şımarıklık yapabiliyorlar mıydı..
Ayasofya'nın imamını biz niye umursuyoruz, git namazını kıldır haddini aşan şeylere yorum yapma.
Erdoğan'ın amacı başlı başına halifeliğini ilan etmek zaten bunlarda yol yapıyor
örümcek beyinliler hep geriye gidek hep geriye gidek
Böylelerinin söylediklerini gündeme getirmek bile yanlış. Bırak kendi çalıp kendi söylesin. Daha çok çırpınırlar
Devletin dini olmaz kardeşim. Ben müslüman değilim herkes sizin gibi mi sanıyorsunuz
Bunlar Cumhuriyet i bozdu başka bir şeye el atmasınlar dini kullanarak
İstedikleri kadar vızıldasınlar
Çok az kaldı gidici hepsi
Kimden cesaret alıp konuştukları ortada yılanın kuyruğu bunlar.
Esasen adam imam. Bir müslümanın şeriat dilemesi inancına göre normal olan. Buna yorum yapamayız.
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
kendi inancına göre yaşayabilir. herkesin özgür iradesi var. bunu kimseye dayatmaya çalışamaz. dileyecekse kendi içinden dilesin. kimsenin hayatına müdahale etmeden kendi kendine ya da kendi topluluğuyla birlikte hayaller kurabilirler kimse bir şey demez zaten. ama adam siyaset yapıyor farkındaysan. o yüzden gayet de yorum yapabiliriz
@luusi O yüzden dilemesi dedim. İş eylemlere vs dönüşürse rengi değişir. Öncelikle ben müslüman değilim, şeriat en son isteğim. İnsanların şeriat istemesine küfür etmek çok anlamsız. O halde onların laik sisteme küfretmesinden farkı kalmıyor. Biraz da yorumlara istinaden görüş belirttim. Dediğim gibi, bunu dilemesi zaten bir müslümanın isteyeceği bir şey. Bu attığı tivit ile de bir şeyleri değiştirmiyor sonuçta. İsteyebilir. Dayattığı an o zaman iş demokrasiye döner.
attığı tweet gündem oluyor ve şu an gündemde de bu var bu kişi ve benzer düşüncedeki kişiler sebebiyle. kimse yorum yapmazsa bunlara istediklerini yaparlar hem de yarın yaparlar hatta. o sebeple yorum yapmak mecburiyetindeyiz
@luusi Hiçbir şey yapamazlar, kolay değil bu ülkeye şeriat getirmek. Biz bunlara küfrettiğimizde, yorumlardaki gibi dinlerine küfrettiğimizde ayakları yer tutuyor. Ben buna kızıyorum.
haklısın ama bir şey yapamama sebepleri biziz işte ses çıkardığımız için yapamıyorlar. hakkımızı savunmalıyız
Tipik islamcı işte. Sözde barış dini ama bu yaklaşım bile bir ayrışıma sebep.
Bunu verin bana afaroz edeceğim Arap kıçı yalayan insanlar olduğu sürece vay halimize...
Cumhuriyetin bekçisi olarak yemin eden savcılar duymalı. Kulaklar kapatıldığı sürece bu tarz gereksiz otlar çıkmaya devam edecek.
Şeriatcılarla cumhuriyetcileri karşı karşıya getirmek işleri zaten bu ülkede iç savaş çıkarsa böyle çıkar
bu eşşeğin arpasını fazla vermişler yemliyenler fazla zarar verir işkembe buyur beyini düşünmeyi engeller
Benim kanımı dökmeden bu ülkeye şeriat getiremezsin HOCAA
Birileri birilerine talimat veriyor gündem değiştir hop ortalık karışıyor
Allah aşkına şu ülkede daha önemi konular var eğitim, ekonomi, geçim sıkıntısı berbat halde. Yok aya çıkıyoruz yok fabrika ayarlarına geri dönülsün. Bu halk kimin umurunda. Allahın süslümanları. Bunu söyleyen şahısın evi saray gibidir
Olabilir... Laikliği istemekte insanların hakkı, istememekte insanların hakkı. İsteyene de istemeyene de saygı duymak gerekir. Çünkü her iki tarafında eşit derecede görüş fikir ve düşünce sunma hakkı var.
Yaninda haydari de ister miymiş?
Başlar ayak, ayaklar baş olursa, hacısı da hocasi da imami da devlet yonetmeye kalkar.
He heee böyle az yediler, nerde beyinsiz aklı kıçında çalışan biri görsem sinirden ölüyorum.
Ülkemiz, Laiklik den sonra Şahlandı da bizim mi haberimiz yok.
Şu at gözlüklerinizi çıkarın ve Şu Avrupa özentisi, ama avrupanın iplemediği devlet görüntüsüne ne zaman ve nasıl geldik bir düşünün. Tabi kanımıza işlemiş o zehirden kurtulabilirsek."Düşünün"Şanlı tarihimizi...(Ne zaman düşmana özendik onların medeni kanunlarını kendimize uyguladık. İşte, biz orda kaybettik. Alışmadık kıçta don durmaz.)
Şeriat saha kaldırdı zaten bizim artik bu konudan cikip bilime eğitime önem vermeniz gerekirken senin gibi geri kafalı zihniyetler yüzünden ülke gelişmiyor
@Nslanger69 kanımıza işleyen zehir laiklik değil, aptalca şovenizm, kibir, hilafet, şeriat, Osmanlı fetişizmi.
@Nslanger69 Bilime yönelmemizi engelleyen bir sistem kurulmuş desem sen geri kafalı birinden duymak istemeyeceğin şeyler olduğu için boşver kalsın. Biz halkız, kendi kötülüğümüzü istemeyiz. Bunun bilincinde olalım, birbirimizi kırmayalım.
Tam olarak nasıl engellenmiş bilime yönelmemiz
Sıkıyorsa deneyin ulan arap bedevileri Ümit özdağ böyle bir şey olursa Türk milletine silahlı mücadele hakkı doğar demişti hakkımızı sonuna kadar kullanırız
Amerikan başkanı bile yemin töreninde İncile el basarak göreve başlıyor dolar banknotunun arka yüzünde Amerika tanrıya inanır yazıyor bizim anayasamızda ise Allah lafzı hiç geçmiyor.. vakti zamanında birilerinin bizi dinsizleştirmek istediği çok açık
Dislike atanlar zorunuza mı gitti doğruları duymak.. becerip bir cevap bile yazamadınız..
TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK ! YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA ! ✌️✊🍻🍺
Allah böyle kulları olduğunu görse yarattığından utanırdı
Görüyor zaten
Şeriat gelsin demek suç teşkil etmez!
Şeriat, farklı dinden insanların inancına karışmaz!
Evet aynen öyle olsun.
ÇÜNKÜ İSLAMİYETTE İRZA GECEN HER SAPİGİN CEZASİ İDAMDİR.
YENİ DOGMUS COCUGA BİLE SAPİKLİK YAPİP, HALEN NEFES ALANLAR VAR BU DEVLETTE😠😠😠👍
sorularlaislamiyet.com/irza-gecmenin-tecavuzun-cezasi-nedir-tecavuze-maruz-kalanin-veya-onun-yakininin-namusunu Tamamının cezası idam mı bak bakalım. Özellikle son cümleye bak.
Birde bu Prof olmuş acıyorum artık bu memlekete
prof olmak cok kolay sıstemı kurmuslar bırbırlerıne yardım edıp tezlerı ordan burdan çala çala oluyorlar o yuzden bole orta 2 terk mahalle koca karı ımamı gıbı konusuyorlar eskıden daha beter sıstemlerı vardı yurt dısından para ıle dıploma alıp sonra o dolandırıcı okulu kabul edıyorlardı hooop belesten yard doc oluyorlardı gerısınıde ıttıre ıttıre hıle hurda ıle yapıyorlardı sonra tv cıkıp evlılık yası 12 ye ınsın dıyen tıpler turedı ve hala bunlar unıversıtelerde mafya duzenını koruyorlar devlet unıversıttelere karısmıyor bu hılebazlar orda ve hılelerıne devam edıyorlar neler nuler bvar
Ayasofya'nın açılacağına inanmayanlar bu ifadelerin anayasada geçeceğini de inanmayacaktir elbette ama tarih geriye dönecektir istediğiniz kadar yırtınin istediğiniz kadar tepinin bu toprakların dini İslam'dır hiçbir yere varamazsınız yirtinarak...
Yakında onun da boynunu vururlar boynu Kalın mı İnce mi görür vallahi
Bu ülkede boynu vurulması gereken bir çok insan müsveddesi varken imama sıra gelmez sen kafanı fazla yorma
@Frankie34 bence işime yapmayıp başka işlerle uğraşan herkesin boylu vurulmali
Yuh ya türkiyenin ağzına sıçıyorlar arkadaşlar farkında mısınız. Hem fakir hem de zorla dindar yapmaya çalışıyorlar.
yani bagcılar esencılıs çinçin mahallesı gıbı mı:))
@GitarımFirarda Bilmiyorum ki oralara gitmedim 😁
kenar mahalleler dıncıler orda çöreklenır orda devamlı yardım parası alırlar bazı yardım paraları 6 bın lıradan esnaf verır 3 trılyona kadar cıkar bunuda devletten iş kapmıs tuccar verır 3 koyar bırdaha ıs alır ya da mudur olmustur mudurlugunu garantı eder encok allahı bunlar kullanır allah ınsan olsa acırdın halıne ole bole kullanmazlar allahı
@GitarımFirarda Anladım. Valla ülkemiz çok saçma bir ülke olarak görünüyor bana.
cahillerde korku hakım oldugu ıcın akıl mantık yoktur bu nedenle muge anlıda ve gazete 3. sayfasında sacma sapan yasam tarzlarını gorebılırız ısyte cahılımıze sahıp cıkıp gelıstırememısız sımdı örgütlü cahıllık var hem o kutupta hem nun zıttında hayırlısı
Böyle insanların daha fazla türemesi ne göz yumamam !
CUMHURİYET en adil yönetim şeklidir. Bunu iddia edenim zihniyeti sapik ve sapkindir.
Bu yüzden Dini Müslümanlığı sevmiyorum bunlar başa geçse insanların kafasını keser Dinden daha vahşi katliam denen inanç var mı İnsanları cani bir kere Müslümanlar Atatürk laik düşmanı Arap Müslümanlardan ne bekliyorsunuz
Yarın öburgün devletin baska kurumuna bi geliyormuş 😁
yorum yapsam yine kaldıracaksın. O yüzden Provakatif sorularına yanıt vermek istemiyorum artık.
Sataşma huyundan vazgeçip yorum yapabilirsin.
Yorumlarımda sataşma yoktu. Gerçekler vardı
Direkt bana sataşma vardı son 2 yorumunda. İstediğini savunabilirsin ama sataşmak niye?
Yalan ve yanlı paylaşım yaptığın için olabilir mi?
Kime göre yalan? Sana göre mi. Olan biten ortada paylaştıklarım ortada.
ortada evet, sinirlendiğim nokta da bu zaten. paylaşımların detaylarını araştırınca hangi gürüha bağlı sitelerde ve nasıl yalan ve yanlı olduğu aleni şekilde ortaya çıkıyor. Malesef ki sitede sırf karşıt görüş olduğu için asıp kesenleri de görüyorum. araştırmayan gerçeği göremez yobaz at gözlüğü takan bir kesimden bahsediyorum. Sırf muhalefet etmek için muhalif olunmaz. Araştırmak doğrusunu bulup paylaşmak insanlara bir borç olmalı diye düşünüyorum.
Küfür etsem ayıp olur mu bı bitmediler
Onu bilmem de ben bu laikliğin ne anlama geldiğini hala anlamış değilim. Biri bana anlatabilirmi acaba, sorularım var çünkü.
Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılıp devletin tüm dinlere eşit mesafede yaklaşmasıdır.
Özelden yazabilirsin.
@olasılıklararenedak ahh din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıysa olay biz hiç laik olmamışız demektir çünkü devlet dini kontrol ediyor ve her alanda müdahale etmiş gördüğüm kadarıyla. Ben buna laiklik diyemem ki.
Dinin siyasete karışmaması gerek mesela elinde kuranla miting alanına çıkması laikliğe aykırı
O zaman baskanakdı ve devlet yöneticisinin tarafsız olması gerekir. Sadece bir kitleye hitap etmemesi gerekir. Laiklik tam olarak uygulanmamıs olsa da şerii bir devlet olmadığımız için laiklik uygulanmıştır
@olasılıklararenedak yani uygulanmayan bir sistemmi var elimizde?
Tamamı ile uygulanmayan eksik uygulanan bir sistem var. Din ve devlet birbirinden ayrı. Din günümüzde doğrudan siyasete karışamıyor laiklik budur işte ama siyasal İslam denen bir şey var bu yüzden de laiklik biraz eksik uygulanıyor
@olasılıklararenedak diğer devletlerin yönetilme biçimlerine baktığımda başa gelen kim olursa olsun gidip kendi dini liderlerindne icazet almak zorundalar hatta başa gelmek için icazet gerekiyor. Bu bahsettiğim en medeni dediğimiz ülkeler ve yönetim şeklini örnrknaldığımız ama bizde ise laiklik denilip ona uygun yönetilmeyen bir sistem var gördüğüm. Sen diyorsun ki din devlet işlerine karışıyor günümüzde ve evet aynı şekilde devlet de din işlerine karışıyor ve ilk kuruluşundna itibaren böyle olmuş ülkemizin. Yani hiç bir zaman uygulanmamış bir sistemi mi yaşıyoruz bu ülkede?
Din devlet işine doğrudan karışamıyor. Sistem uygulandı sadece siyasiler bunu eksik uyguladılar. Hangi yönetici papadan icazet almak zorunda? ABD mi İsviçre mi Almanya mı Fransa mı? Hangisi
@olasılıklararenedak evet yazdıklarının hepsi hatta bizim yöneticiler ya da yönetime adaylar da aynı icazeti alıyırlar diye biliyorum üstü kapalı. Elin avrupalısı din üzerine devlet kurmuş yönetiyor ve dolaylı yoldan diğer devletleri de yönetebiliyor iç işlerine karışabiliyor ama bizde laiklik denilip dinle devlet işlerini ayırdık denilip aslınd ayrılmadığı ve devletin dini kontolü altına aldığını ve dilediği gibi de yönlendirdiğini görebiliyorum geçmişe bakarak. Bu da bana aslında gerçekten laik bir sistem kurulmamış mı sorusunu sorma gereği getiriyor. Yani en baştan yanlış bir sistem mi kurulmuş ne dersin?
Bir halt yiyemezler savaş sebebi sayarım bunu sonrası belli zaten.
Adalet bakanı Abdülhamit Gül de cumhuriyeti 1921 anayasası ruhuyla taçlandıracağız dedi.
Yani İslam Cumhuriyeti iş loading %85 ...
Allah isterse Nurunu tamamlar.
Korkma, Şeriati millet hak ettiginde gelir.
:) ilginç buluyorum ama rencide etmeyin gzllikle demiş. sadece düşünce özgürlüğü yani.
adam fikrin söylemiş, söylemesinmi? bende trafik ışığı yerine flamingo heykeli koyulsun istiyorum mesela
Türkiye laik çağdaş bir ülke olarak ilelebet yaşayacaktır.
İslâm devleti olunca sorunlar çözülecek mi? Bize en başta doğru düzgün kanunlar ve eşitlik lazım. Gerçek eşitlik
Oylar azaldı herhalde
Yeter bu kadar saçmalık
şeriat gelirse ilk bu adamın kellesini uçuralım
Yaş 20 iyiki Ateist oldumda böyle şeyleri çoktan geçtim kafam çok rahat
Hepsi aynı yere çalışıyor. Zihniyetleri belli.
Bu tip insanları hapse atmak lazım
Arabistana ikametini aldirsin senin ne haddinee
İslam yer alsın güzel olur ama yer almasa da olur. Özümüz osmanlı bizim
Allah belasini versin
Ne demesini bekliyorsun cogunlugu musluman olan bir millet. Kendisi din adami tabi bunu diyecek. Yani musluman yazsa Ne olur
İran'da İslam ibaresi yazıyor da ne oluyor?
Iran sozde seriatla yonetiliyor ondan. Yani niye zoruna gidiyor anlamadim. Nedir Senin Bu karalama kampanyan
Karalama kampanyam? Soru alt tarafı bu olmuş bir şeyi paylaşıyoruz. Karalama, algı olmayan şeyleri yaymakla olur. Onu da malum parti iyi yapar.
Senin butun sorularina algi ve karalama eksik yalan bilgiler var. Bu soru gibi Adam din adami tabi bunu diyecek. Yazilsa Ne olucak sanki
Musluman degilmisin sen? Bak yorumuna Bu milleti niye cumhuriyet dusmani yaparsiniz dusun? Din adami gelip desin yazmayin mi.
Din adamı da Cumhuriyetin evladı bu ülkede neyi eksikmiş te bunu istiyor diye sorarlar adama? Ne eksik sen söylesene bu hoca yerine. Ona ulaşma şansım olsa ona da sorarım neyiniz eksik. O yazarken bunu suç yok ben paylaşırsam mı algı yapıyorum. Abicim bırakın bu işleri.
Paylasmak baska bir sey karalamak algi yratmak baska bir sey. Eksik fazla bilmem ama adam din adami tabi bunu istiyecek. Sen niye istemiyorsun ki, derdiniz Ne sizin islamla? Kac Yuz yil islamla yonetildi zaten 1924 kadar islam yaziyordu.
Gezi olaylarında camii’de içki içtikler ifadesini reddeden imamda aynı işi yapıyordu, doğru bir tanedir, herkesin doğrusu farklıdır düşüncesine katılmıyorum
Yeni anayasa şart özellikle kadın hakları, verilen cezalar vs. Anayasaya bunun gibi deliler içinde yaptırımlar gelmeli.
Arap yalakaları
Meslegiyle ilgili konulara baksın