Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, yeni anayasada laiklik ilkesinin yer almaması çağrısı yaptı. İstediğiniz çağrıyı yapın özgürsünüz ama bu dediklerini maalesef rüyalarınıza bile giremeyecek cinsten. Bu siyasal islamcılar neden herkesin yaşam tarzına karışmaya çalışır yaşa git kardeşim milleti niye bu kadar Cumhuriyete düşman yaparsınız.
Ayasofya'nın baş imamı: "Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün, laiklik yerine İslam devleti gelsin" dedi! Hangisi yer almalı?
İslam'a en çok zarar verenler yine islam savunucuların ta kendileridir. Günümüz müslümanlarına bakıyorum da özellikle Türkiye için. Sapıklar onların içlerinden çıkıyor. Eşlerini dövenler bunlar çocuklarını döven bunlar. Eşlerini öldürenler bunlar. Bazı erkekler de kendilerine 4 eş istemeyi hak sayıyor. Bu ülkede gerçekten Cumhuriyet ayarlarına dönmek şart ama insanlar islam dininin adı kirletmekten başka bugüne kadar ne yaptılar. Müslümanlık sadece görüntü de var. Ağız ile söylenen bir şey ne hareketleriyle gösterebiliyor nede zihinleriyle. Bu devirde yanlış anlamayın ama bana müslümanım diye gelmeyin bana insanınızla gelin ki ben sizin samimiyetinize inanayım. Cumhuriyet düşmanlarının işlerine gelince cumhuriyetçi kesilmeleri de acayip trajikomiktir. Bu imam da Cumhuriyetin ayarlarından bahsetmiş. Daha düne kadar Atatürk düşmanıydınız. Cumhuriyet Düşmanıydınız. Hatta yeri geldiğinde Türk düşmanlığı bile yaptınız. Şimdi gelmiş Cumhuriyetin Fabrika ayarlarından bahsediyorsunuz... Laikliğe atıp tutmak sizin haddinize değildir... Bu ülke sizin kararlarınızla kurulmadı. Sizin kararlarınızla yıkılmayacaktır.
Bir müslümanın şeriatı istemesinden daha normal bir şey yok. Anormal olan şey müslümanın şeriata karşı çıkmasıdır ve bu onu dinden çıkarır. Çünkü şeriat dinin kendisidir, onun yönetiliş biçimidir. Çoğunluğu müslüman olan bir topluma şeriattan başka bir kanun dayatmak bir zulümdür. Bu zulme ortak olanlar rablerine kavuştu kabir azabı içinde hesap gününü bekliyorlar çünkü Allah şu 3 ayette üstüne basarak şunları söylüyor:
Maide 44: ... O halde insanlardan korkmayın, benden korkun, ayetlerimi hiçbir değerle değiştirmeyin; Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerdir.
Maide 45: Kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar zalimlerdir.
Maide 47: Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, fasıkların ta kendileridir.
Bu ayetlerden herkes kendine düşen payı alır bence. Ve müslümanım diyen birisinin şeriata karşı çıkması onu dinden çıkarır. Şeriat kötü bir şeymiş gibi öğretildi bu sistemde yazık onların akıbetine. Ve son olarak:
İbrahim 42: Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.
Saff 8: Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.
Heryerden tarikatçı saçma sapan insanlar türemeye başladı. Bu ülke zaten müslüman bir ülke. Bu ülke zaten islam ülkesi. Lâkin bu adamlarin salak atalarının beceremediği şeyi Atatürk yaptı ve bunların eline missler gibi bir ülke bıraktı. Turkiyeyi kurdu ve bu uğurda çok fazla can kaybettik. Tarih diyip diyip osmanlıyı anlatan benciller yarın diyip kurtuluş savaşını da bir okusunlar. Atatürkün bu ülkeyi kurmak için neler yaptığını da okusunlar. Ama öyle kutsal kitabı okudukları gibi yarim yamalak okumasınlar. Önce kutsal kitabımizi bi adam akıllı okusunlar sonra da nutugubi okusunlar o zaman insan gibi düşünmeye başlayacaklar. Gerçi bunlabunlar okumayı bilse ülke bu halde olmazdı da neyse işte. Bu ülke, böyle cahil cühelâ ve pis tarikatçı insanların eline kalmayacak. Biz cumhuriyetin çocukları buna izin vermeyeceğiz. Fabrika ayarı dediği şey saçmalıktan ibaret. 5 karı almak istiyorsan s. ktir git arabistana orda ne halt yiceksen ye. Salak saçma konuşan insanların böyle böyle hamam böceği gibi her bir pislikten çıkmasından sıkıldım.
Öldüğün Zamanda Saçma demeyi görün Yav boş konuşma Be Atatürk denen Herif kim Ülkeyi o Kirletti Asıl Laiklik Özgürlük Bunun yüzünden ülke ne Pislik hale geldi Sei yarattan Rabbin o kadar nimet versin karşılığında emir yasak buyursun ama sen neymiş özgürüm kafama göre yaşayım de birde Hadsizce utanmadan İslama hakaret et Sizin Gibiler Defolup gidin
"Dinde zorlama yoktur. Gerçek şu ki doğruluk ve sapıklık birbirinden ayrılmıştır." BAKARA/256.
"Ey Muhammed, (ve islamı tebliğ ediciler) senin görevin, insanlara sadece İslâm dinini anlatmaktır. Sen inanmayanları, iman etmeyenleri, zorla iman ettirebilecek değilsin." ĞÂŞİYE/21.22. ... Ve daha birçok örnek verebilirim.
İslâm dininde hiçbir şekilde zorlama yoktur. Amaçları öğretmek mi, soğutmak mı belli değil.
Devlet işleri yalnızca doğrulukla, adaletle sağlanmalıdır.
Ben bu imamı tanımıyorum o yüzden ne olduğunu bilmeden yargılamam o yüzden baştan açıklama yapayım onu savunmuyorum. Lakin İslam'da din ve devlet işleri beraber yürütülmelidir. Yani bizim kurallarımız değil Allah'ın kuralları ile yönetilmeliyiz. Böyle yönetilmiyoruz sonra da bir ateist çıkıp diyor ki : "Allah merhametliyse neden çocuklar ölüyor?" peki ben de diyorum ki : "Allah'ın hiçbir dediğini yapmayıp merhamet beklemek aptallık değil midir?"
Tabii ki öyle evet ama birçok imam, hoca Kur' an-ı Kerim de yazılanı söylemiyor, değiştiriyor, gizliyor. İnsanlar bu yanlış bilgilendirmeler yüzünden dinden soğuyor. Ayrıca Allah din seçimini bize bırakmışken bunlar dayatamaz. Dayatılırsa sorun çıkar, içinden çıkılmaz bir hâl alır. Allah yönetim için adaletten bahsediyor zaten ama islâm dayatılamaz.
Bu konuda hemfikiriz. Herkes düşüncesinde özgürdür. Ben de kimseyi zorla Müslüman yapalım demiyorum. Ayrıca Hz. Muhammed (sav) efendimiz 72-73 fırkaya ayrılacağımızı bunlardan sadece birinin doğru olduğunu söylüyor yani sahtekar hocaların olmasını zaten hadislerden de öğrenebilirsin. Burada doğruyu bulmamız için yapmamız gereken şey sünnet ve hadislere, ayetlere göre yaşamaktır.
Bunu sorgulayan insanlar Müslüman değildir ve o tür insanlarla dostluk kurmamamız gerekiyor zaten. Onlarla olan tek ilişkimiz aciz durumdalarsa yardım etmek olur. Dost olmamamız gerektiğini Allah söylüyor ben demiyorum.
Tabi ki anlatmak başka konu dost edinmek başka konu. Hatta ona bakıyorsan Müslüman bir erkek Hristiyan veya Yahudi bir kadınla evlenebiliyor. Ya neyse bu konu böyle uzar gider sonra ufacık bir şey yüzünden tatsızlık yaşamak istemem. Şu an hemfikirken dağılalım. :D
bravo valla ikinizi de takdir ettim. Kuran'ı okumayıp da bir ton tatava anlatanlar var yok efendim "aşürenin içine bir avuç mercimek katarsan.."vesairelerle uğraşanlar var. Ben de bayağı bir araştırdım ve inşallah araştırmaya devam edeceğim, çok çok farklıymış İslam..
İstediği çagrıyı yapmakta özgür değil çünkü bu şahıs devlette görevli bir memur işin özünde ve şu an bu söylediği sözler anayasada korunan 3 maddeden 2. madde yani cumhuriyetin niteliklerinin açıklandığı maddeye aykırı bir harekettir ve bu maddeler için değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği anayasal güvenceye alınmıştır yani şu sözleri anayasal suçtur.
Dışarıdan herhangi bir vatandaş bunu söyleyebilir belki ama devletin bir görevlisi anayasayı böyle alenen ihlal edemez eğer memnun değilse bu durumdan görevinden istifa edip eleştirsin eğer yapabilirse.
Mesele şer-i hükümleri isteyen kişilerin olması değil bu arada elbette o şekilde yönetilmek isteyen kişiler çıkabilir ama bu makamdaki kişiler böyle kafasına eseni konuşamazlar.
O zaman kardeş Göktürkler, Hunlar ya da Çon devleti zamanlarına dönelim ne dersin? Nasıl bir zihniyet ya. Mevzuya bak, şaka gibi. Çağa ayak uydurmamız lazım, bunun gibi şarlatanları dinlemek değil. Şeriatin olduğu yerde baskı olur, baskının olduğu yerde pislik olur. İran çok güzel örnek buna. Devletin dini İslam olmamalı. Ki devletin de bir dini olacaksa o da "adalet" olmalı. Sadece dini yapılanmalar ve hareketler devletin kontrolü altında olmalı, herkesin dini kullanması engellenmeli.
Şimdi bu konuya gelirsek ben Elhamdülillah Müslümanım. Fakat herkesin bir din özgürlüğü vardır. Ben istersem Hristiyanlığa geçebilirim. Veya ateistliğe de geçebilirim. Farketmez. Ama imamın dediği uygulanırsa din özgürlüğü ve laikliğe kadar hiçbir şey kalmaz, hepsi silinir. Kızlara başörtü zorunluluğu getirilir. Vatandaşların özel hayatına müdahale hakkı gelir. Alkol tamamen yasaklanır. Sonuç: ülkemiz iran gibi geriye kalmış ülkeler durumuna düşer. Mesela bir gün sevgilimle el ele caddede geziyorum. Polisin biri biz el ele yürüdük diye ceza keser. Bu çok saçma bir durum olduğu gibi imamın istediği de çok saçma.
Laik bir devlette resmî din zaten olmaz. Laikliğe aykırı bir durum. Söz konusu Laiklik varsa devletin dinî ibaresi de olamaz. İlk yıllarda vardı ama 1928'de kaldırıldı. Ayrıca anayasada ''Devletin dini İslam'dır'' ibaresi yazsa neye yarar, yazmaya neye yazar? Devletin dini İslam'dır yazınca herkes hakiki Müslüman mı olacak? Kötülük mü bitecek? İnsanların imanı mı artacak? Hayır. Ben bu tür şekilciliğe takılanları pek anlamıyorum. Ama inançları gereği insanlar bunları isteyebiliyorlar ve istemeye de hakları var. Zira Türkiye Cumhuriyeti vatandaşılar ve bunu istemeleri onları cumhuriyet düşmanı yapmaz, cumhuriyet ile laiklik birbirinden ayrı kavramlar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ne diyor la bu köfte siyasal İslam mı o örümcek kafanızı laiklik ile böcek gibi ezecegimiz zamanlarda gelecek devlet ile din birbirine karıştırilamaz hem bu ülkenin nimetlerinden faydalan hemde beğenme değiştirmek iste beğenmeyen yallah Arabistan'a 😤
İster Müslüman ol, ister ateist ol, neye inanırsan inan... Şeriat ne diyor? Mesela hırsızlık yaparsan hırsızlık yaptığın elin, kolun kesilir. Zina, tecavüz edersen hadım olursun. Birini öldürürsen öyle 3-5 yıl yatıp çıkmazsın sen de ölürsün. Peki bu kurallarda ne yanlışlık var? Yani hırsızlar çalıp çırpsın, kadın cinayetleri ve tecavüzleri devam etsin, adalet yerini bulmasın diyenler bu kurallara karşı çıkacaktır. Bu yoruma atılacak eksiler olacak eminim. Ve yine eminim ki kadın cinayetini onaylayan, çalıp çırpmakta zarar ziyan görmeyen kişiler eksi verecektir.
Demagoji yapma boşa, git övdüğün şeriata göre namaz kılmayanların 4 mezhebe göre cezasını araştır. 3 mezhepte öldürün 1 mezhepte de kılana kadar hapis edin diyor. İslam'dan dönmenin cezasını araştır mesela deist ve ateistlerin cezası. Git cariye hukukunu, 4 karı almayı, kadına mirastan 3 te 1 pay verip yarım şahit sayılmasını araştır. Git gayrimüslim azınlıklardan alınan cizye ve haracı araştır. IŞİD istesekte istemesekte gerçek şeriata en yakın uygulma, onun bir altı Suudi Arabistan. Suudinin Şii versiyonu ve az hafifi İran.
@pişmeyenkurbağa Karı diyerek zaten seviyeni belli ettin. Örnek vermişsin diye diyorum bunu o 4 kadın muhabbeti öyle hepsiyle git harem kur, cinsellik yaşa demek değil. Aklınız fikriniz cinsellikte olduğu için öyle kurgular yapmayın. Kadına mirastan paya gelirsek benim bildiğim kadarıyla 2 erkeğe 1 kadına düşer. Şahit kısmı doğrudur. 2 kadın 1 şahit eder. Peki sen hep yermeye gelmişsin. Şunlara da sen cevap ver. Cennet anaların ayakları altındadır, doğum yapan kadının günahları dökülür. Şu an aklıma gelmiyor ama sen eşitlik yok demeye getirmişsin kadın eziliyor demeye getirmişsin lakin öyle bir şey yok. Dünya malında gözün varsa zaten boşuna anlatıyorum sen dünyadaki mirası tercih edersin büyük ihtimalle. İslam dinine inanmayabilirsin. Benim buna saygım var herkes düşüncesinde özgürdür. Ancak insanların öldüğüne de inanmıyorum diyemezsin. Reenkarnasyona inanıyorsan saygı duyarım fakat reenkarnasyon da yok diyorsan şu dünyaya boşuna gelmiş olamayız değil mi? Bence bana diyene kadar sen araştır. Şu an ki Müslümanlara bakarak İslam dinine çamur atma. Ben elhamdülillah Müslüman olduğum halde şu an ki Müslümanların yaşamını beğenmiyorum ki sen beğenesin. Eğer sürekli hakaret etmeye başlayacaksan boşuna cevap verme adabınla konuşacaksan istediğin kadar konuşabiliriz.
@pişmeyenkurbağa İyi de ben sana ne anlatırsam anlatayım sen kulp bulmaya çalışacaksın. Daha önce ateistlerle konuştum. Konu boş yere uzayacak. Ayetin mealinde de dediği gibi sizin dininiz size benim dinim bana. Eğer dinlere inanmıyorsan da ben saygı duyarım. Yalnız İslam dini yoksa benim zararım olmaz fakat varsa sen ne yapacaksın bunu düşündün mü?
Bu insanlar bu ülkede nasıl türedi anlam veremiyorum ya. Şeriata karşı değilim ama devletin dini olması gerektiğinide savunmuyorum. Bu ülkede Musevilerde Hristiyanlar da yaşıyor. Hepsini koruyan kollayan laiklik zaten, tarafsız.
Hepsini koruyan laiklik mi? Şeriat gayrimüslimleri korumuyor mu? Osmanlı döneminde ermenisi, Yahudisi bir arada yaşadı. Hepsi eşit yaşama ve korunma hakkına sahipti. Araştırmanı öneririm ajdjd
@BuzlarTrileçesi öyle bir koruyor ki sorma gitsin ya sajkhashkashd haraç vergisi vermek isteyen gayrimüslim var mı arkadaşlar bu arada bence süper olur bi de o eklenir oooohh sonra gelsin miss muasır medeniyetler seviyesi ilim irfan 10 numara süber
@BuzlarTrileçesi korumamış işte dusman buraya gırınce hepsı dusmanın tarafına gecmıs hepsı osmanlıyı kesmıs korusa bole kinlenirlermi trabzonun ruslarca ısgalıne bak ızmırın yunan ısgalıne bak o tarıhe aıt vıdeolara bak hepsı öyle kinlenmişki osmanlıya dusmanı ayakta karsılasmıslar sen lıse tarıhı ıle kafanı yoruyosun bu gun araplar bıle solemesede sevmıyor sadece bır kacı dısında ve yuzunede solemezler ama arabıstanda calıs sana 2. sınıf ınsan muamelesı yaparelar bır arap patron olmadıkca arabıstanda magaza acamassın acarsan o araba kazandıgının cogunu verırsın yanı ona köle olursun kafan kendı mahallenın otesıne gecememıs
Ülkenin geleceğini bir caminin baş imamı tayin edecek. Bakınız Afganistan, Pakistan ve Afrika ülkeleri. Kazançları ne olmuş. Böyle tavsiyeler veren güruh sadece kendi çıkarlarını düşünen halkın demokrasinden uzaklaşıp çomar gibi yaşamasını isteyen bir takım tipler. İşte dış güçler dedikleri şey tamda bu oluyor. Halk markete zor giderken bunlar rejim düşmanlığı yapıyor.
İslâm, Cumhuriyet yönetimine karşı değil bilâkis uyguladığı bir yöntemdir.. Zira, ilk dört halife seçimle halife olmuş ve her bir halife aynı zamanda reis-i cumhurdur..
Fakat İslâm din ve devlet işlerini ayırmaz.. Çünkü İslam hukuku ve ceza hukukunda devlet yönetim biçimi de mevcuttur..
Osmanlı bu yöntemle devleti yönetmiştir 600 küsur yıl.. Sadece saltanat vardı Cumhuriyet yoktu.. Kur'an hükümlerini Müslüman olarak kabul eden her mümin, laikliği kabul edemez..
Ben de dindar bir Cumhuriyetçi (saltanatçı değil) olarak laikliği istemiyorum..
Dini bu kadar seviyor, sayıyorlarsa dinde zorlama olmadığını, başka dinlere saygı duyulması gerektiğini de biliyor olmalılar. Memnun olmayan istediği şartlar altında bir ülkeye yerleşir. Saçmalıktan başka bir şey değil.
Şunun sıfata şekle şemale bak dinci tasallut battımı laiklik sana kim mani oluyor dinini yaşamana kalın olan sadece boynun değil belliki Sen İslam devleti isteyene kadar önce İslam hukukunu bir öğren prof bozuntusu ipini koparan prof oluyor. İslam hukukunda her dinin mabedi kutsaldır dönüştürülemez bu bir içerisinde resim olan ikon olan bir mekanda namaz kılınmaz kökünüz kurusada kurtulsak sen ve senin gibilerden
Osmanlının İslamı temsil ettiğini zanneden angutlar hemen soruya zıplamış dingil önce karalama ne demek önce onu bir öğren evvela ardından tarihini bir araştır, 1924, e kadar İslam ile mi yönetilmiş Abdülhamit dönemini kritik et İslam devletinde bira fabrikasının işi ne hangi İslam devleti bira fabrikası kurmuş😄
Bu ülkede birbirinden taban tabana zit görüşlere sahip çok fazla insan var ve hic birisi istedigi hayati yaşayamadığı için devamlı bir mutsuzluk içinde. Devlet sistemi kökünden değişip her sosyal ideolojik toplum paydaşlarinin arzu ettikleri sekilde bir yaşam sürmesi sağlanabilir. Bu bölünmeyi degil aksine güçlenmeyi sağlar. Tabi bunun için de devleti yönetenlerin akıl ve vicdan sahibi kaliteli insanlar olmaları gerekir.
Bu yaprak herif kendisini maaşa bağlayan devlete ihanet ediyor. Halbuki Osmanlıda ve diğer tüm islam ülkelerinde din adamları maaşı devletten almaz. Vakıflar Halk bağışlar.
Böyle yobazlar niye var acaba hepsinden tiksiniyorum, devlet din ile yönetilemez ! Bu pislikler yüzünden dinden soğuyorum resmen. Pis din sömürgecileri yok olmanız dileğiyle...
Muaviyenin çocukları, Aliyel Murtazanin kanlı gömlegine 90 yıl cami kapisında tükürenlerin soyları. Dertleri din değil, hiçbir zamanda olmadı. Peygamber torunlarını kesenler ayni böyleydi. Ama son sözü kim söyler belli olmaz yegen.
Okuduğunuzu anlayamayacak kadar körsünüz adam zaten fabrika ayarlarına dönelim demiş o ilk anayasalarda da Cumhuriyet vardı ve devletin dini İslam idi. İslam bize ne yaptı da biz Avrupalıların hastalıklı dinlerini bırakmaları gibi biz de onları taklit ettik? Onlar virüslü dini terk ederek ilerlediler evet fakat biz gittikçe her manada geriye gidiyoruz çünkü bizim dinimiz aslı bozulmamış ve bizi ileriye götüren din idi bu tarihte yadsınamaz şekilde güneş gibi apaçık ortada hiç kimse tersini iddia bile edemez. Ama değiştirilmiş din olan Hristiyanlık sadece bizlere zarar vermiyordu aynı zamanda kendi milletini de sömüren bir yapıda idi. Sadece yöneticilerin ve din adamlarının hayatlarını yaşadığı milleti sefalet içinde bırakan ve hatta cennete gidip gitmeyeceğine karar veren onları günahlarından dolayı sürgün edip aforoz etme yetkisine sahip beyni sulanmış papazlardan kurtuldukları zaman ilerlediler. Biz ise bu dinin manevi gücü sayesinde en son Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarını kazandık.
yavv uyuz oluyorum var ya bu ülkenin gündeminin stresinden bazen mide bulantısı çekiyorum sağlıklı insanı çökertir hiç sormuyorlar gayrimüslimler ne olacak herkes sizin tanrınıza inanmıyor gelip ezan okunmasın biz gayrimüslimiz rahatsız oluyoruz desek çığırırlar yanlış mıyım
Mehmet Boynukalın denen adam AKP'nin eski bakan yardımcılarından Abdurrahim Boynukalın'ın amcasıdır. Bunlar Suriye'deki radikal dinci hareketin Suud destekli din adamı liderleri Abudülfettah Ebu Gudde ile iltisaklıdır. Babaları felan ondan ders almışlardır. Aynı zamanda Abdurrahim Boynukalım ile Mehmet Boynukalın Suriye'deki radikal dincileri desteklemektedir.
Ben bu ülkede hiç orta yollu insan göremiyorum nedense. Hep bir uçlarda herkes. İnsancıl ve barışçıl olmak neden bu kadar zor? Sürekli bir çatışma. Bıktım artık...
kardeşim araştırmalar diyor ki, ülkede islama inanan yuzde 55 kalmış bunlar islam bayragını ellerine alır almaz sıçıp batırmışlar herkesi dinden çıkarmışlar hala konuşuyorlar. Laikler sayesinde ülke kurtuldu ve onlar islamı hep sevgi diye anlattı bu nedenle yıllarca ayakta kaldı bunlar geldi cariyelik hukuku vardır, cariyelerle evlenmeden yatabılırsın bu zına degıldır, kafırı soymak, ona kötülük yapmak yanı kafıre karsı herturlu gunahı ıslemek dogrudur dıye ıslamın gızlenen taraflarını söledıler mılletde bu ne ya dıyıp dınden kactı.
@Sarıgüller cok var bende dosya olarak ama nete dusmus olan bırını vereyım sorular acıkca sormuyor yanı bırıne senın dının ne dese o kişi ateıstse ve kamuda calısıyorsa ben ateıstım demez muslumanım der ve yalan soler mesela meleklere ınanıyormusunuz dıye dolaylı soruyor ve meleklere ınanmıyanların sayısı yukse yanı bu kısıler ne musluman ne yahudı ne de hırıstıyan bu anketı yapan muhafazakar anketcı MAK DANISMANLI ve yaptıgı yerler koyu muhafazakar yerler orada bıle ınanmayan oranı cok yuksek dıger yerlerı dusun
kuranı kerımın ve dıger kıtapların vahıyle geldıgıne ınanan yuzde 75 bu yuzde 75 ıcınde hırıstıyan ve musevılerde var kısaca ıslama ınanan oranı yuz de60 larda bu anketı muhafazakar olmayan semtlerde yapsak bu oran ne olur burda bole ıse? dıger anketler ve calısmaların oranını alırsak ıslama ınanan yuzde 57 de bunu başaran sımdıkı islamcılar oranı öyle bır dusurdulerkı herseyı bozdukları gıbı dınıde bozdular
@GitarımFirarda Allah’ın varlığına, birliğine bizi yaratıp yaşattığına inanıyor musunuz? Şeklindeki sorumuza yıllardır %99 u Müslüman diye ifade ettiğimiz toplumun % 86 sı Evet, Allah’ın varlığına, birliğine bizi yaratıp yaşattığına inanıyorum,
Senin attığın makale %86 diyor arkadaşım. Ama bende sana katılıyorum Müslüman gözüken ama gizli Ateistler de çok.
@EmreJuan o nedenle aynı soruyu baska anlamlarda sormuslar yanı dırek muslumanmısın dıye sormamıslar meleklere kutsal kıtaplara ınanıyormusun dıye sormuslar o yuzde 86 ıcınde hırıstıyan musevı vatandaslarımızda var bu ulkede 2 mılyona yakın ermenı hırıstıyan var suryanıler var musevıler varyanı yanı musluman oranı cok daha dusuk bu anketı muhafazakar koyu ıslamcı yerlerde yaptılar
Laikliğin neden gerekli olduğunu birkez daha anlıyorum. Dinle devlet işleri birbirinden ayrılmayınca üstüne vazife olmayan herkes herşey hakkında konuşuyor
''Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün'' diyerek işaret ettiği tarih cumhuriyetin ilanından 2 yıl öncesi. Abi bir insanın bu çağda bu kadar cahil ve gerrizekalıı olabilmesi için özellikle gayret etmesi lazım. Herifin isminin önünde Profesör ünvanı var kafayı yicem.
Din ve devlet işleri hatta eğitim birbirine karıştığı zaman beterin beteri olma yolunda yere çakılırız, ne AB alma ihtşmali kalır ne de ülke adam gibi olur
ezan okunuyo , camiler var , dini istediğiniz gibi yaşayabiliyosunuz. engel olan yok şeriat olunca hayatınızda ne değişicek? ne istiyosunuz laiklik'den? şu şeriat şeriat diye gezenleri 1 sene arabistana yolluyucan ordada laiklik istiyorum der.
Bende sana o zman soyle cvp veriyorum; İki turlu insan vardir ve bunlar secimistir. Birincisi Allah'in peygamberleridir, onlarin gorevi Allah'in dinini yaymaktir. İkincisi ise devlet baskanlaridir, bunlar Allah'in yeryuzunde ki golgeleridir. MUTLAKA AMA MUTLAKA ADİL OLMAK ZORUNDADİRLAR !! Demek ki neymis, onemli olan rejim degil, adaletle yonetebilmekmis, ne kemalizm, ne de laiklik buna engel degil..!
İyice haredilere döndü bunlar yakında harediler gibi tek yaptıkları gün boyu ibadet etmek ve karılarının doğurganlıkları sona erena kadar çocuk yapmak olacak. Bu islam değil yahudilik
islam kutsal bir din allahın dini ile laikliği karsılastıranları anlamak oldukça güç atatürkün de istediği devlet işlerine karısmaması idi din düşmanı olalım diye yapmadı bunu
Mustafa Kemal Atatürk'ün başarısız olduğu tek konu bu zihniyetin kökünü kurutamamak olmuş. İstiklal Mahkemeleri her yerde kurulmalıymış, İskilipli ve o zihniyetlerin tohumları dar ağacında sallandırılmalıymış, rahmetli vicdanlı adammış...
Çok Doğru Söylemiş Katılıyorum 👍🏻👏🏻 Görüyorum ki Pislik Zihniyetler Tepki gösteriyor utanmadan İslama dine hakaret edenler var ya Allah sizi bildiği gibi yapsın Laiklik Kaldırılsin İslam gelsin Neden mi Çünkü İslam da Kötülük Yoktur güzel ahlak Bütün iyilikler İslam da vardır İnsan Özgür değildir Allah ne emir ediyorsa onu yaşamak zorunda ama görecekler saçma diyenler ölünce dersiniz ateş var
Bend ekatılıyorum en aZından adalette şeriat gelse hırsızlar arsızlar adam öldürenleri şöyle bi sallandırsalar. daha bü gün dönerci bir kadını indirim yapmadı diye defalarca bıçakladı şerfsizin biri sallandır bunu bak bakalım kim cesaret eder bir daha
şeriat ortaçağ araplarının töresidir ispatı şeriat yasalarının yuzde 75 i müşrik inancsız dedıklerı araplardan alınmadır el kesme musluman adet degıl müşrik adetıdır ozamanlar hapısane sıstemı olmadıgı ıcın böyle yaparlar ama serıat senın hayatını mahveder mesela baban ve ya anan senın kardeslerını öldürürse baban ceza almaz ona kısas uygulamaz bellı bır para verıp yarın kahvede oturur gecede senle aynı evde kalır sende babam benıde öldürecekmı dıye korkarsın serıat kanunlarına bakınca cahılce oldugunu gorursun ve ınsan uydurması oldugunu bılırsın sen sadece recm 4 es alma hırsızı kesmeyı bılıyorsun senı bole uyutuyorlar mesela serıatda tecavuzcuye ceza ayetı yok bunu zınaya uydurup dıyorlarkı tecavuze ugrayan 4 sahıt getırmelı e nasıl getırecek onlarda tecavuzculer zaten yanı ınsan yazması oldugu ıcın tecavuze aıt ayet uydurmamıslar onun yerıne musanın hıkayesı defalarca farklı surelerde anlatılmıs onemlı sey es gecılmıs aynı hıkayeler devamlı baska anlatımlarla anlatılmıs mesela serıatda carıye hukuku var mumının suresının ılk ayetlerınde carıyenle evlenme olmaksızın yatabılırsın der yanı evlılık olmadan carıyenle yatmanı zına gormez bu nedenle o devrın fakır arapları DANAYA GIRER GIBI CARIYEYE GIRMISLER VE KADINI HER GECE BIRI ALMIS BUNLAR CAIZ ISLAMDA ISLAM HUKUKUNU BILMEDIGIN ICIN IYI OLACAK SANIYORSUN HAYATIN MAHVOLACAK MESELA bır suudı arap senı soyarsa bu bana gunah degıl der cunku ben muslumanım sen müşriksin der senın karın kızın anan hatta baban bana helal der ben hırsız degılım der evet bunların hepsı ıslamda var bu nedenle ıslam ortacag arap töresıdır ve o cahıl tore ne rusvede ne bılısım sucuna ne tecavuze ne dolandırıcılıga aıt bır ayet uyduramamıs yetersız kalmıstır bolecede mezhepler farklı fıkırler cıkmıstır serıat eksıktır
@GitarımFirarda @GitarımFirarda ya sen kimsin ya sen bu çürümüş fikirleri hangi akılla savunuyorsun zahmet edip sana cevap dahi vermezdimde ama okuyanlar anlasın diye , Allah sizin gibiler için bizleri uyarmış ve şöyle demiştir “onların örneği , sadece (çobanın) bağırıp çağırmasından başka bir şeyi işitmeyip haykıran (bir hayvanın) örneği gibidir onlar sağırdılar dilsizdirler kördürler bundan dolayı akledemezler.. buyurmuştur ben ne kadar burdan anlattsamda sen sadede bağrış çağrış olarak duyacksın ilaveten şeriat Allahın şeriatıdır içlrinde farklı kültürleriin örnekleride olabilir çünlü islam sadede hz. peygamberimiz zamanında indirilmedi hz ademden bu yana islam gelmiş ve şeriat uygulanmaktadır diğer kültürlere toplumlara karışması çook muhtemel ve kaçınılmazdır, bahsettiğin suçlara gelince senin gibi sidik cumburiyetinde yaşamak isteyenler yaşayabilirler ama islam bir devlet dinidir sanki koloni diniymiiş sadece üç kişi varmışta onlar birbirne karşı suç işlemiş gibi saçma salak anlarmışsın islam bir devlet dini olduğu için devletin yetkili birimleri tüm suçları ortaya çıkarmakla yükümlüdür ve islma fıkhında suça bulunan deliler kabul edilir hüküm verilir suçlara toplumsal yargı ve bireysel yargı gözüyle bakılır önce toplum vicdanı teskin edilir sonra mağdur teskin ve teselli edilir suçlu cezasını öder , islam hiçbir suçluyu kayırmaz , çok ekstrem noktada verdiğin örneklerle islamı eksik gösteremezsin beceremezsinde , kişilerin bireysel menfaatlerinide islamdandır diye islam içine batıl katamazsın
bu inandıklarının hepsı senı 4 yasında cehennemle korkutan kuran kursu hocasının cocuk psıkolojısınden pedogojıden bı haber olmasının sonucu. Inandıklarının hepsı sana soledıklerı ıcın ınanıyorsun bılınsel hıcbır temelı yok sunu bıle anlamamısın musrık putperestlerın cezaları nasıl bır anda şeriat dıye karsımıza cıkmıs butun ılahıyatcılar sunu bılır şeriat dedıgımız seyın cogu müşriklerin adetleridır müşriklerle arkadas olmayın derken onların tum adetlerı neredeyse alınmıstırcehennem korkunu alsam 2 dk sonra senınde mantıgın aklın calısırda korkanın ne aklı ne mantıgı olur şeriat hukukunu oku cariye hukukunu oku kalbınde hardal tanesı kadar ınsan sevgısı varsa serıatın arap kabıle töresı oldugunu anlarsın
@GitarımFirarda bilim mi.. bilimsel ispat mı ya yemin ediyorum cehaletle mücadele ediyorum şu an ya.. bak gitarı firarda etrafın bilim foseptiği diye bana bilim milim taslama şimdi uzaya çıkıyorsun uzaya sen git bakalım 1500 sene evveline ya da 2000 5090 sene evveline de bakalım biz uzaya çıkacaz ya da kara delik var ışığı bile emcüklüyo de bakalım mızrağı nerene sokarlar... bana bilimsek kanıt deme bilim bu çağın icadı ya geçmiş çağlar onlarla şimdiyi kıyasla git onlara elektron mikroskpunu anlat la dur diycekler biz hala dünya var mı varsa yuvarlaklı onu tartışıyoruz diycekler 1500 sene 2000 sene önce olmayıp günümüzde yaşadğımız ismine bilim dediğimiz tmamaı varsayımlarla bazıları ispatlarla kabul görmüş auranın adıdır bilim eğerki sen bilme inanıyorsun bilgininin seni nereye götüreceğinede inanırsın bilgi seni tanrıtanımazlığa değil mutlak iradeye götürmeli nasıl ki oklarla savaşıln dönemden lazerlerle füzelerle savaşılan döneklere geldiysek şu an anlayamıyorsun göremiyorsun hissedememiyorsun diye vvarlığı ebedi ve ezeli Allahın kanunlarını böyle cahilce aptalca yok saymak kendi ateşini harlamaktab başka bir şey değil.. sizin gibi kafirlerin sorunu ne biliyormusum fikirleirniz sadece bulunduğunuz yeri bulundunuz çevreyi zamanı kapsıyacak kadar sığ olması.. cahilsiniz ve alıksınız
bunlarında hepsi çirkin, torpille , hile hurda ile profesör olmuş tipler istiyorlar ki tüm Türkiye öyle olsun. Şu ortaçağ kabile araplarının törelerini bize din diye kakalamayı bıraksınlar, dünya gerçeklerle yarışıyor bunlar hikayelerlerde kayboluyor
Lan beyinsiz, 1921 de cumhuriyet ilan edilmiş miydi, cumhuriyet ayarlarına dönsün diyorsun şarlatan. Adam olsan prof. Ünvanı alıp cami imamı olmazsın öküz
24 anaysası da örnek gösteriliyor. Ben şeriatçı değilim. Ancak Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün sözü 1921'de cumhuriyet yok. Yanlış cümle kuruyor şeklinde olmamalı. Çünkü 1921 anayasası 1924 anaysasına kadar geçerliydi. 24 anayasasında da aynısı yazıyor. Adamın düşüncesi yanlış ama.
Ya tamam anladık ideolojisi de ülke şu an bu tartışmaları yapabilecek kadar refah seviyesinde değil. Ekonomi vb. birsürü sorun varken bunları konuşmak saçmalık.
tabiki laiklik kalksın o ne öyle ya! ben birçok kocaya sahip olmak, eşya muamelesi görmek, oy kullanamamak, haklarımı savunamamak, erkek kardeşimden daha az miras almak isterim
Şeriatla yönetilen ülkelerdekiler neden Batı’ya kaçıyor o zaman? Dibimizdeki İran’ın gençleri bile bir gün olsun yolumuz düşmeyen Van‘a gelip nefes alıyorlar.
türkiyede demokrasi ve laikliği batı istemez bunuda değiştirmek için osmanlının son dönemleri gibi din adamlarını ( oysaki islamda din adamı olmaz) kullanıyorlar yine..
Türk Diyanet vakıf-sen genel başkanı uzaya giden vatandaş ezan okusun orada demişti, sesin boşlukta yayılmayacağını bile bilmiyorlar. İneğe tapan Hindistanlılar bile bunlardan daha akıllı.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Ayasofya'nın baş imamı: "Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün, laiklik yerine İslam devleti gelsin" dedi! Hangisi yer almalı?