Siz bu ülkeyi yönetiyor olsanız öncelikle çözeceğiniz sorun ne olurdu?

Her 100 Gençten 62'si Türkiye'den Gitmek İstiyor

Size Göre Ülkemizin En Önemli Sorunu Nedir?

MAK tarafından yapılan araştırmada, gençlerin aslında ülke gündemi ile yakından ilgili oldukları ortaya çıkıyor. TÜİK verilerine göre, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı 25,9 istihdam oranı ise 30,4. Ne eğitimde bulunan ne de istihdamda olan gençlerin oranı ise %29,8. SODEV raporuna göre, gençlerin %69,2’si ekonomik olarak ailesine bağımlı yaşıyor. Özellikle bölgesel eşitsizlikler ve işsizlik oranı ekonomik bağımsızlığı etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Gençlerin %79,3’ü, Türkiye’de bir gencin yetenekli olsa da torpili olan bir gencin onun önüne geçebileceğini düşünüyor. Yetenekli bir gencin başarılı olacağı ve mutlaka bir yere geleceğine ilişkin inanç %20,7. Yani gençlerin çoğu fırsat eşitliğinin bulunmadığını düşünüyor.
İşsizlik/İstihdam Sorunu
Hayat Pahalılığı
Terör
Eğitim
Dış Politika
Adalet
Diğerleri
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Ben yönetiyor olsaydim ilk basta Cumhurbaskani ve Milletvekili maaslarini cüzi bir miktara cekerdim makam araba tahsisini kaldirirdim. Adam kayirmaca, torpil olayina son verirdim! Bu sekilde görevinde olan herkes gercekten o görevi yapmak istedigi icin orda olacaktir. Egitim aslinda Türkiyede ilk cözülmesi gereken problem Toplumun genel anlamda egitilmesi sonrasinda kalifiye insanlar yetistirilmesi eger bunu basarabilirsek Türkiye cok daha güzel bir ülke olacaktir.
Siz bu ülkeyi yönetiyor olsanız öncelikle çözeceğiniz sorun ne olurdu?