Dün Türkiye'de 274 milyon metreküp doğalgaz tüketilerek tüm zamanların rekoru kırıldı.🔥Rekorda emeği olanlardan mı yoksa fatura fazla gelmemesi için evinizde sıkı giyinenlerden misiniz?😂
Dün Türkiye'de doğalgaz tüketim rekoru kırıldı, evinizin sıcaklığı yeterli durumda mı?
Bu işin uzmanı olarak söylüyorum kombiniz premix yoğuşmalı olacak yanında bir adet oda termostati alacaksınız peteklere bağlanan sistem mobil sistem olacak ve en önemlisi dış yalıtım olacak pencereden soğuk içeri girmicek kombi markası önerim ise baymak duotec veya novades modeli Öbür markalarda aynı özelliklere sahip kombi 7500 TL ikne duotec ve novadens 4500 TL civarında
fatura değilde soba yakmamak için sıkı giyinenlerdenim. soba yakmak zor geliyor. evin sıcaklığını sorarsan demin su doldurdum sürehiden su o kadar soğukki yazın dolap'da bile bu kadar soğumuyordu.
Hissedilen -23 derece olunca mecbur açtık ama yine ısınamadık. Doktora vereceğim parayı doğalgaza veririm daha iyi. Şu an bile -18° hissedilen -21° soğuk azizim soğuk
Cimri komşular yüzünden dereceyi yükseltsek bile fayda etmiyor bu yüzden biz de düşürdük herkes birer battaniye ve sıcak su torbasıyla geziyor no stres no money yani.
Merkezi sistem adam hava 16 derecedeyken 60 la yakiyo -15 derece de bebek mamasi gibi ilik yakiyo baktim yonetim de adami linc etmeye gitmisler simdi 70 le falan yakiyo evde sortla geziyorum 😀
Ibine her ay yaz kis 300 tl almayi biliyo yaksana mk.
Allah yardımcımız olsun diyecem de böyle giderse sonumuz felaket ama bize iyi oluyor hakediyoruz Avrupa bizi kıskandığı için başımıza bunlar geliyor zaten
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hola💙🎈 Kışın tişörtle geziyorum ev bina yapısı ve merkezi sistemden dolayı düşük açsanda sıcak. Allah dışarda kalanlara yardım etsin.
Her sene artan nüfus ve imkanlarla (yeni yeni yerlere de doğalgaz gidiyor) normal yani rekor kırılması. Ben elektrikli ısıtıcı kullanıyorum rekorda payım yok :D
28 derece çok ki ama nerede 28 her yer mi 28 cam dipleri dikkat edin belki oralardan soğuk alıyordur veya kapı altından ya da yalıtım da olabilir dış cephe niz kötüyse eviniz gene ısınmaz 60 derece de hamam gibi olması lazım evin ya da cimri komşularınız var
Yani bence sıcak Zaten 60'da olması gereken sıcaklık oo üst veya altta bir sıkıntı olabilir sizin problem ayaklarda bir soğukluk varsa zemin soğuk oradan üşüme oluyor ayakların sıcak olması lazım ama dediğim gibi cam kenarları kapı altları çok önemli siz anlamıyorsunuz ama oradan sinsi bir soğuk giriyor
@ramazanal Sanırım son seçenek :/ altlı üstlü iki teyzenin arasında kaldım sadece oturdukları odayı yakıyorlar. Dün akşam 55 e çıkardım, oda sıcaklığı 28 di ama hava sıcaklığı da eksi 10-15
ama evin içi 28 oluyor ya da olmuyor siz 28 alıyorsunuz 28 olduğunu sanıyorsunuz kombi hala çalışıyor mu mesela 28'e getirene kadar ona bakmalısınız 28 olunca kombi duruyorsa normaldir ama siz 28'e aldım gidiyorum diyorsanız o kombi harıl harıl çalışıyor fatura gelince geçmiş olsun
Rica ederim bir sıkıntı olura söylerim birde peteklerin altına bakın iyice ısınıyor mu üstleri gibi başka yerden gelen sıcaklık ta etkiliyor evin içini
@ramazanal kombideki dijital saatten bahsetmiyorum. Salondaki hem tarih hem sıcaklığı gösteren duvar saatinden bahsediyorum. Oda termostatı evimi aldığımdan beridir takılı değil ve taktırmayı düşünmedim bile. Duvar saati odanın sıcaklığını gösteriyor. Su sıcaklığını kombi kendi otomatik ölçüyor.
Tamam cevabımı aldım 🤣🤣🤣 kral kombi modeli de iyi zaten oda termostatı halen insanlar neden kullanmıyor onu anlamıyorum çok da pahalı bir şey değil Buderus genelde kombisini satarken yanında bedava veriyor öbür kombi markaları vermiyor ama alabilirler sıkıntı olmaz
Kombi balkondami dış yalıtım önemli birde kapıların hepsini aç kalorifer olmayan bir yerden soğuk geliyordur ya da cam dipleri çok önemli sen anlamazsın bir anda ama Can diplerine dikkat et oradan acayip soğuk gelir geliyorsa örtü ile kapat