Soru oldukça basit. Özümüzü unutup araplaşmak hakkında düşünceleriniz neler?
Gerçekten öyle mi yoksa şizofren paranoyak milliyetçi insanlardan mı ibaretiz?
Gerçekten öyle mi yoksa şizofren paranoyak milliyetçi insanlardan mı ibaretiz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu topraklar Osmanlı zamanında Romalı bir kültüre tabiiydi, Tanzimat döneminde o yıllarda hıristiyan ulusların isyanlarının da etkisiyle Türklük ve İslamcılık yükseldi.
Sonra ikisinin çeşitli söylemlerini birleştiren çakma bir milliyetçilik yaratıldı, onlar da arap ümmetçiliğine kaydılar. Olay bu.
Bugün komik biçimde kendini batılılaşmaya endekslemiş Chp, hakikaten en milliyetçi parti kalmakta ama onlar da Chp'nin klasik dönüşümcülüğü yüzünden herkes tarafından yadırganmakta.
Evet doğru bir noktaya dikkat çekmişsin benim yaşadığım. sehirde hayat saat 5 de başlarda sanayi dokuma tezgahlarına giden işçiler fırıncılar caddemiz dolar taşardı şimdi dükkanlar geç açılıyor kimse kendini yormuyor biraz aptal olan arap kuma getiriyor ailesini paramparça ediyor heryerde sarı sarı dekorlar süsler saçma saçma kıyafetler türedi otobüste bazen turk arap karıştırıyorum hatta bazen bizim millet nerde diyorum sanki sindirildik bu kültür bize yakışmıyor araplara uygun olabilir ama bize yaramaz sorgulamıyoruz öğrenmiyoruz sonumuz gittikçe daha kötü oluyor bakalim ne zaman uyanacaklar sabırla bekliyorum umarım güzel sey ler olur
Aynen öyle
Arapça mı konuşuyoruz?
Arap yemeklerini mi yiyoruz?
Arap kıyafetleri mi giyiyoruz?
Arapların kültürü bambaşkadır. Türklere zerre benzemez. Aksine, gitgide Avrupa ülkeleri gibi oluyoruz. Bunu ister iyi yönden görün, ister yozlaşma olarak...
Milliyetçi insanları sevmem. Düşünceleri ve gelenekleri belli bir kalıp içinde sıkışmıştır. Oradan kurtarmaya tenezzül dahi etmez. Milliyetçiliğin en kısa sürede tüm dünyada yok olmasını diliyorum.
Türkçe'de 6 bin arapça kelime bulunuyor. Ortadoğu zihniyetini benimseyerek özümüzü unutuyoruz. Bak! Türk kadını nereden nereye gelmiş. Avrupa o dönemlerde kadını şeytan, çinliler insan dışı varlık, araplar ise kızları gömerken bizim verdiğimiz değerlere bak!
İslam adı altında yapılan asimile çalışmalarına bak! İktidara bak!
Türkçede 6 bin Arapça kelime var ama 5 bin de Fransızca kelime var? Orta Çağ'da Arap ve Fars edebiyatında etkilendi bu millet. Dolayısıyla çok sayıda Arapça ve Farsça kelime girdi Türkçeye. Tanzimat'ta Fransız edebiyatı örnek alındı ve 5 binden fazla Fransızca kelime girdi. Peki biz Fransızlaştık mı? Aslında evet birçok konuya hâlâ Fransısız, bu da olduğu gibi.
Türkiye'den önce birçok Avrupa ülkesi kadına seçim hakkını vermişti zaten. Senin dediğin cadı diye yakılmaları Orta Çağ Avrupası'nda olmuş.
Zaten Eski Türklerden bahsediyorum. O dönem dediğim 200-900 yılları.
Büyük Selçukludan itibaren tamamen yozlaştık. Eserleri Farsça yazdık. Türkçeyi bile arapça ile yazdık Osmanlı'da.
Özümüzü kaybettik. Arapların yaptığı ihanetleri, unutmayın bile!
Eski Türklerde yozlaşma çok da farklı değildi. Uygurlar Mani dinini benimsemiş ve neredeyse özünü kaybetmişlerdi. Oğuz Kağan'ın oğullarından Çin kültüründe harmanlanıp Çinlileşen de oldu. Ak Hunlar da Sasanilerden etkilendi. Türk'e Türk'ten başka zarar veren başka bir millet yok. İstirham ediyorum tarih okumadan nutuk çekme. Sana Türkleri bir anlatırım ki Türk olduğundan utanırsın.
Bahset bana çok kültürlü insan. Bana bildiklerimle tatava yapma. Çin asimile etmeye çalıştı Uygurlar Mani dinine geçti. Hazar Devleti'de Türk ama Musevi.
Asimile etmeye çalıştılar ve bazen başarılı oluyordu Çin. İslamla beraber Araplar asimile etmeye çalışıyor.
Eski Türklerde
Kadına bu kadar değer veren, adaleti sağlayan bir topluluk yok idi
Eski Türklerde yaygın olarak çok eşlilik de görülürdü ama? Kadınlar silah kuşanıyorlar diye bu değer vermek mi oluyor?
Ne saçmalıyorsun bak bakalım kaç kağanın çok eşi var.
Ulan İslam 4 eşe nikah kıydırıyor üstüne Harem saçmalığını koyup 20 tane cariyeyle oynatıyor. Osmanlı padişahlarınıb gerilime döneminde bile 10 tane eşi vardı hem de nikahsız.
İbrahim Kafesoğlu'nun ''Türk Millî Kültürü'' adlı kitabındaki aile kısmını oku. Kulaktan dogma, internette 2-3 dakikada okuduğun bilgilerle buradan nutuk çekme. İstersen daha fazla kaynak gösterebilirim?
Sen iflah olmuyorsun. Git başkalarına uydur bu lafları. Özünü çoktan unutmuş, İslam ve cariye hakkında dediklerime söylemeyip, burda sözde kaynak gösteriyorsun.
İslam ve cariye hakkında söylediklerin tamamen doğru. Ama eski Türkler hakkında kulaktan dogma bilgilere sahipsin
Hocam daha uzatmayalım yazmaktan yoruldum zaten. Böyle giderse sonuca varmak pek olası değil.
Kesinlikle
Yazdıklarıma katılmadın, neden en iyi görüş seçtin merak ettim
Sana katılmamam iyi bir görüş olduğunu değiştirmez. Bilgini beğendim.
Cevap
6Cevap
Güzel soru, evet Araplaşma denilen illere ugranildigina katılıyorum, ama buna karşı çıkıp cumhuriyet kurulduğunda dayatılan İngilizin fransiziin inkılaplarıni Türkleştirmek diyenleri anlamıyorum. İkisi de Ayni zihniyet aynı cehalet.
Evet katılıyorum. Ben özümüze dönmeye çalışıyorum. Elimde olsa Göktürkçe kullanır, törelerımızı günümde günceller öyle yasamak isterim
Maalesef evet. Arap kültürünü, arap inancını Türklük zanneden böcekler yüzünden araplasiyoruz.
O eksileyen şerefsiz mesela sorsan Türk. Sorsan en devletçi, en milliyetçi
Aynen öyle
ne tarafa çekerlerse o taraftayız mal gibi millet hiç sesi çıkmıyor hiç bir konuda
Araplar bile Avrupalılara benzemeye çalışıyor ne Araplaşması
Alakasi Yok. Namaz kılmaya oruç tutmaya ezan okunmasına araplarla diyen cahil kitle var ülkede...
Araplasiyoruz
Neden
Yoo neden oyle olsun, bi arap tutturdunuz gidiyorsunuz
Türkçe'de 6 bin arapça kelime bulunuyor. Ortadoğu zihniyetini benimseyerek özümüzü unutuyoruz. Bak! Türk kadını nereden nereye gelmiş. Avrupa o dönemlerde kadını şeytan, çinliler insan dışı varlık, araplar ise kızları gömerken bizim verdiğimiz değerlere bak!
İslam adı altında yapılan asimile çalışmalarına bak! İktidara bak!
Ozaman cahiliye donemi vardi, islamiyet geldi kadin deger kazandi, kiz coxuklari diri diri gomulmekten kurtuldu, senin soyledigin lafa bak, sizin iktidarlarinizi da gördük insanlari hep kıyafetlerine göre yargıladınız, önce müslüman ol geberdiğinde sana türkmüsün diye sormayacaklar, dinin ne diye soracaklar
Emevi devletine dön bi bak. Müslüman topluluğu ne halt yemiş. Dünya hayatına ve siyasetle alakası yok dinin. Herkesin inancı kendine. Ne biliyorsun belki yok sorgu morgu.
Türkler İslamla beraber arapları benimsedi. Oysa ihanetleri unutmadık
Ne zaman islamdan uzaklarsalar hep yikilmislar, önceki osmanlı padişahları hep hafız ve birkaç tane dil biliyorlardı, sen kactane dil ve kaç süre ayet biliyorsun ki onlara dil uzatıyorsun, o kadar çok merak ediyorsan acarsın islam tarihini peygamberimiz zamanını incelersin ve indan sonrasını, böyle buraya yazmak ile olmuyor bu işler
Fatih Sultan Mehmed 7 dil biliyordu. Osmanlı son dönem padişahlarından Abdülaziz ise 3 dil biliyordu. Adı üstüne şeriatı benimsemiş İslam ülkesinde bak ne oldu. Hafız diyorsun ne hafızı? Fatih Sultan Mehmed incili çevirir okuturdu. Bak Avrupa'ya günümüzün kralları. İslam ülkesi mi? Hayır. İslama bindirme her şeyi
incili bile ezberlemiş adam, kilise yapmış o yüzden bir sürü dinden insanları anlamislar ona göre yöneticilik yapmışlar,600 senedir yıkmaya çalışıyorlardı y8ktilar işte istese Abdülhamit han isyancıları durduracak güçteydi ama yapmadi neden
Ne saçmalıyorsun sen. Hamid'i zorla indirdiler tahtan. Adamın döneminde bir sürü mektep açılmış, ilim öğretilmeye çabalandı. Sonra ne oldu ittihat ve terakki devrim yaptı ülkede. Adam yahudilere toprak vermemiş sen ülkeyi sattı diyorsun?
Ülkeyi sattı demiyorum ben onu çok severim,, istese kendini tahttan indirmeye gelenlerle çatışmaya girerdi diyorum, musluman kani akmasin diye adam çatışmadı
Yobazlaşıyoruz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?