Kadir Mısıroğlu monarşist biri midir kendisi monarşiyi savunan birisi midir Vikipedi'de öyle yazıyor doğru mu bu Gerçi ben Kadir Mısıroğlu'nun hiç monarşiyi savunduğunu duymadım Konuşmalarında felan hiç monarşiyi savunduğunu duymadım görmedim Sizce Vikipedi doğru mu söylüyor Kadir Mısıroğlu monarşiyi savunuyor mu?
Kadir Mısıroğlu monarşist mi kendisi monarşiyi savunan birisi midir Vikipedi bu konuda doğru mu söylüyor?
@yenifikir Neden olamaz Halbuki şeriatla yönetilipte demokrasi olan ülkeler yok mu Örneğin İran hem şeriatla hemde demokrasiyle yönetilmiyor mu? ya da Afganistan bunu içinde Pakistan'da olabilir Suudi Arabistan'ı ise saymıyorum Çünkü orada şeriat var ama demokrasi yok Halk kendi yöneticisini seçmiyor Suudi Arabistan'da
@MütefekkirSeyyah_ Zaten Monarşi batı tarzı bir yönetim şekli genelde Tabii her monarşiyle yönetilen ülke batılı değil ama genelde öyle Monarşide Kral ve Kraliçe vardır ve genelde bu tip unvanlar batı ülkelerinde olur Örnek vermek gerekirse İngiltere (Birleşik Krallık'ta) Devlet Başkanı veya Cumhurbaşkanı sıfatı yoktur aksine Kral ve Kraliçe sıfatı vardır
@MütefekkirSeyyah_ Gerçi Arabistanda da krallık sistemi var ama orası batı ülkesi değil Yaşam tarzları ve dinleri batılı değil ama yönetim sistemi batı tarzı yani İngiliz Sistemi var
@nickbulmayanherif Evet senin dediğin doğru olabilir Şayet ben monarşiyi doğrudan savunduğunu görmedim duymadım yalan söylemeyeyim ama Osmanlı'yı savunuyor bu doğru Cumhuriyet'i savunan bir adam değil bu Zaten senin dediğin gibi Osmanlı'da demokrasi olmadığı aksine monarşi ile yönetildiği için Vikipedi öyle yazmış olabilir
@Mennane Ama her kafasına fes takan da Osmanlıcı değil Kafasına fes takıpta Cumhuriyeti savunan da var Yani kılık kıyafetle kimin Osmanlıcı kim Cumhuriyetçi bunu anlamak zor Örneğin sen bir insanın taktığı sarığa bakarak bıraktığı sakala bakarak Müslüman diyebilir misin?
@Mennane Yani her sakal bırakan her sarık takan ya da her başörtüsü takan kişi veya kişiler Müslüman mı Bunların içinde dinsiz ateist ya da itikadı bozuk yok mu sence?
@Mennane Örnek verebileceğim kimse yok ama tabii her fes takanın Müslüman olduğunu düşünmüyorum Müslümanlık kalpte ve yaşantıyla olur Giyim tarzıyla kimin Müslüman olup olmadığını anlayamazsın Çünkü giyim tarzı insanı aldatabilir Örneğin Fes takan birinin İslam ile zerre alakası olmaz Şapka giyen takım elbise giyen biride tam tersi dindar olur İslam'la içli dışlı olur Bide böyle düşünmek lazım Çünkü insanların kalplerini ve niyetlerini bizler bilemeyiz Bunu ancak Allah bilir
Evet söylemleri biraz vatan hainliğine kaçıyor Keza bende bu adamı sevmem ama Vikipedi'den araştırınca monarşist olduğunu öğrendim halbuki konuşmalarında monarşiyi savunduğunu görmedim Tek bildiğim Osmanlı'yı ve şeriatı savunuyor Monarşiyi savunduğunu görmedim bu adamın ne yalan söyleyeyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Monarşist evet. Cumhuriyet karşıtı. Cumhuriyet demek demkrasi demek. Bir adam şeriatçı ise demokrat olamaz.
@yenifikir Neden olamaz Halbuki şeriatla yönetilipte demokrasi olan ülkeler yok mu Örneğin İran hem şeriatla hemde demokrasiyle yönetilmiyor mu?
ya da Afganistan bunu içinde Pakistan'da olabilir Suudi Arabistan'ı ise saymıyorum Çünkü orada şeriat var ama demokrasi yok Halk kendi yöneticisini seçmiyor Suudi Arabistan'da
tarihi kendine göre uyduran biridir.
şekspir müslümandır adı şeyh pirdir ve karl marz ecinnidir diye biridir.
Osmanlı monarşi (saltanat) biçiminde yönetildiği için öyle yazmışlardır.. Osmanlı’yı savunan biri olduğu için..
#Vesselam
@MütefekkirSeyyah_ Anladım yoksa ben konuşmalarında hiç monarşiden bahsettiğini duymadım onun için sordum ama Osmanlı'yı savunduğu doğru
Ben Osmanlı’yı severim ancak saltanat İslami bir yönetim biçimi değildir.. İslam, Cumhuriyetçi bir yönetimi benimser.. Yani seçimle..
İlk halifeler böyle seçilmiştir ve hepsi aynı zamanda reis-i Cumhurdur..
@MütefekkirSeyyah_ Zaten Monarşi batı tarzı bir yönetim şekli genelde Tabii her monarşiyle yönetilen ülke batılı değil ama genelde öyle Monarşide Kral ve Kraliçe vardır ve genelde bu tip unvanlar batı ülkelerinde olur Örnek vermek gerekirse İngiltere (Birleşik Krallık'ta) Devlet Başkanı veya Cumhurbaşkanı sıfatı yoktur aksine Kral ve Kraliçe sıfatı vardır
@MütefekkirSeyyah_ Gerçi Arabistanda da krallık sistemi var ama orası batı ülkesi değil Yaşam tarzları ve dinleri batılı değil ama yönetim sistemi batı tarzı yani İngiliz Sistemi var
Selamlar,
Bu adamı çok seviyorum. Üstad belgelere konuşan çok iyi bir tarihçi iyidi. Allah rahmet eylesin.
Osmanlıcı olmasından sebep monarşist yazmışlardır.
@nickbulmayanherif Evet senin dediğin doğru olabilir Şayet ben monarşiyi doğrudan savunduğunu görmedim duymadım yalan söylemeyeyim ama Osmanlı'yı savunuyor bu doğru Cumhuriyet'i savunan bir adam değil bu Zaten senin dediğin gibi Osmanlı'da demokrasi olmadığı aksine monarşi ile yönetildiği için Vikipedi öyle yazmış olabilir
Kafasındaki festen belli oluyor
@Mennane Ama her kafasına fes takan da Osmanlıcı değil Kafasına fes takıpta Cumhuriyeti savunan da var Yani kılık kıyafetle kimin Osmanlıcı kim Cumhuriyetçi bunu anlamak zor Örneğin sen bir insanın taktığı sarığa bakarak bıraktığı sakala bakarak Müslüman diyebilir misin?
@Mennane Yani her sakal bırakan her sarık takan ya da her başörtüsü takan kişi veya kişiler Müslüman mı Bunların içinde dinsiz ateist ya da itikadı bozuk yok mu sence?
Fes takıp da Cumhuriyet savunan görmedim. Kimi örnek verebilirsin?
@Mennane Örnek verebileceğim kimse yok ama tabii her fes takanın Müslüman olduğunu düşünmüyorum Müslümanlık kalpte ve yaşantıyla olur Giyim tarzıyla kimin Müslüman olup olmadığını anlayamazsın Çünkü giyim tarzı insanı aldatabilir Örneğin Fes takan birinin İslam ile zerre alakası olmaz Şapka giyen takım elbise giyen biride tam tersi dindar olur İslam'la içli dışlı olur Bide böyle düşünmek lazım Çünkü insanların kalplerini ve niyetlerini bizler bilemeyiz Bunu ancak Allah bilir
teokrasi diye düşünüyorum
bu sahis hakkinda yazdigim her kelime israftir.
cok ıyı bır tarıhcıdır
Vatan hainidir
Bu doğrudur.
Evet söylemleri biraz vatan hainliğine kaçıyor Keza bende bu adamı sevmem ama Vikipedi'den araştırınca monarşist olduğunu öğrendim halbuki konuşmalarında monarşiyi savunduğunu görmedim Tek bildiğim Osmanlı'yı ve şeriatı savunuyor Monarşiyi savunduğunu görmedim bu adamın ne yalan söyleyeyim
Yunan tohumu
Malın teki
Popcorn