TÜİK aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu rakamlarla birlikte memur ve emeklilere yapılacak zam oranıyla birlikte kira zam oranları da belli oldu.TÜİK'in rakamlarına göre, TÜFE 2021 yılı aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,25, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 14,60, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,28 artış gerçekleşti. Aralık ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları (TÜFE) yüzde 12,28 arttı. Bu rakamla, ocak ayında konut için kira sözleşmesi yapacak veya yenileyecek kiracılar için zam oranı en yüksek yüzde 12,28 olacak.
Şu dislike atan kız 5-6 kiralık ev sahibi heralde yiyosa bana da atsana canım! Her neyse, bu yıl ben de kiralık ev bakıcam inşallah ateş pahası değildir. Yüzde 12 zamla eşyalı evler en az 1450 lira civarında oluyor. Bakalım inşallah uygun bişey bulurum.
Biz 500 veriyoruz köy sayılır evde mutfak dahil beş oda bir salon iyi bence bu devirde bu gün kirayı verdim geçen sene zam yaptı 50 TL bu senede yapacak diye bekliyordum yapmadı 🤭
Benim merak ettigim. Bu oranları dikkate alıp, ayni oranda zam yapan var mı acaba? Daha az veya cok yapanlar vardir. O kadar resmileşmemisiz'dir diye dusunuyorum.
Orası kesin zaten. Marketinden tut, bakkalına, pastanesine, beyaz esya, mobilya hemen hepsi zam mi ekliyor. Millet cebine zam'mı koymadan bunlar zam yapiyor. Sanki adet olmus bu durum. Dolar da isin bahanesi oldu zaten. Dolar yerinde saysada degisen birsey olmuyor. Daha 2 yil once dolar 6.8 oldu diye patatesi sogani 10 lira dan satanlar. Dolar 8 oldugu zamanlar bile 2 liradan satti bu sene. Insanimiz da az degil kimse kusura bakmasin. Bence devletimiz bu serbest piyasa isine bir el atmali artik. Ipin ucu kaciyor. Ucuz dedigimiz marketler bile zam yapmada yarisir hale geldiler.
Denetim şart özellikle şu marketlerin farklı fiyatlarını denetlemek lazım. Çeşitli bahanelerle fiyatlarla oynuyorlar. Buna da serbest piyasa diyorlar. Bu fırsatçılar kimlere hizmet ediyor İnsanların kanını emdiler yeter gayri
En kötü ev bile şu an bin lira, kira zammına gerek var mıydı bilmiyorum şahsen biz yapmıcaz 🤷♀️ Ne diyiiim evi kira olup çocuk okutanlara ve tek maaşla geçinecek insanların allah yardımcısı olsun zor. ☹️
Cumartesi pazar dahi calisiyorum 5 aydir... hafta ici de 6 da cikigma 8 den asagi cikamiyorumm. Ev kredisi araba kredisi sabit duruyorda... geri kalan hersey x2 oldu valla allah olmayanlar da versn insallah
Her şeye zam geldi ne yazık ki 500 bin tlye ilan verilen ev sorduğunuzda 100 bin zam aldığını özür dileyerek söylüyor emlakçı.. Oy verenlerin eli ayağı kırılır inşallah..
Hepsi değil ama bazı çakal kiracılar var pandemiyi bahane ederek yok sole yok bole gözünün yaşına bakmiycaksin hele ki keriz yerine koyan bir kiraciysa yapıştır zammı affetme