E devlet askerlik ertelemede "mezun durumu uygun değil" hatası alıyorum?

Mezun terk durumunuz uygun olmadığından bu işlemi gerçekleştiremezsiniz uyarısını almanızın sebebi askerlik sisteminde öğrenim durumunun güncel olmamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle şubeye öğrenim belgeni götürüp işlemlerini yeniletmelisin. "Öğrenim durumunuz uygun olmadığından askerlik erteleme işlemini yapamazsınız. En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz. "uyarısını öğrenim durumu güncel olmayan herkese çıkıyor. Liseden mezun olunca; mezuniyet diplomasıyla erteleme yapılır.
19 yaşını doldurduğu yıldan; 22 yaşını tamamlayacağı yılın sonuna kadar. Örneğin 2000 doğumlu biri 2019 yılı içinde yoklaması yapılmadan ertelemek istiyorsa 31 Aralık 2019'a kadar mezuniyet belgesi veya diploma ile bu durumu E Devlet veya Askerlik şubesinde gerçekleştirmelidir. Böylece 31 Aralık 2022'ye kadar ertelemesi yapılır.
22 yaşını tamamlayacağı yıl yükseköğretim kurumuna kaydolmazsa; mezuniyetten dolayı tekrar erteleme yapamaz. 22 yaş Lise diplomasıyla erteleme için son yaş sınırıdır. Önlisans ya da Lisans düzeyinde bir eğitime başlarsa 28 yaşını tamamlayacağı yılı geçmemek şartıyla öğrencilik nedeniyle ertelenir. Ancak önlisans veya 2 yıllık Myo mezunları okullarından mezun olsalar dahi 28 yaşından sonra mezuniyet ertelemesi alamazlar.
28 yaşından sonra mezuniyet ertelemesi almak için 4 yıl veya uzun süreli bir bölümden mezun olunmalıdır. Ön Lisans'tan 25 yaşında mezun olan biri 27 yaşına kadar mezun ertelemesi alabilir. Ancak 27 yaşında ön lisanstan mezun olmuşsa sadece 1 sene erteleme alabilir.
Mezuniyet'ten sonra tekrar mezuniyet nedenli erteleme yapabilmek için hep bir üst eğitimi tamamlamanız gerekir. Liseden mezun olunca 21 yaşında ön lisansa başladınız diyelim, 23 yaşında mezun olursanız 2 sene önlisans erteleme alırsınız. Erteleme süresi içinde lisansa kaydolur ve 28 yaşında lisans'tan mezun olursanız mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl lisans mezuniyet tecili alırsınız.
Lisans mezunuyken yüksek lisansa başvurursanız tezsiz 1.5, tezli 3 yıl erteleme alırsınız, şayet yaş şartını sağlıyor ve aşmamışsanız, yüksek lisanstan mezun olunca +1 yıl tecil alabilirsiniz. Bu işlemleri yaparsanız "mezun terk durumunuz uygun olmadığından bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." uyarısını daha da almazsınız.
15.12.95 doğumluyum Temmuz 2019’da üniversiteden mezun oldum. daha önce hiç askerlik şubesine vs gitmedim. 31.12.2021 e kadar askerlikle ilişiğim yok görünüyor. Yüksek lisans yapmıyorum. Bu şartlar altında askerliğimi erteleyebilirmiyim? Nasıl erteleyebilirim?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Üni den mezunsan eğer diploman ile en yakındaki şubeye gidip tecil ettirebilirsin.
birisi uzun uzun bişey zırvalamış çok sallama kopyala yapıstır yapmıs. eğer üni den mezunsan 29 yaşına kadan kimse seni askere alamaz.
Her insanın askerlik şubesinde dosyası vardır sistem senin tecil süren bittiği için seni öğrenci kabul etmiyor yapacağın okuduğuna dair bir belge ile askerlik şubesine gidip tekrardan tecil yaptırman bunu sistemden yapamazsın.
Selam, okul otomatik tecil etmesi lazım istersen e devletten öğrenim belgesi çıkar git şubeye ertelet. :)
Bence gıt askere s2kebılırler ama zamanı durduramazlar.
Daha önce öğrenciyken mi tecil ettirdin mezun olduktan sonra mı? Mezun terk tecili daha önce yaptırdıysan bir daha erteleyemiyorsun. Şubeye gittiğinde teslim olmanı isteyebilirler.
Liseden mezun olduktan sonra etmiştim ama öyle olmasa bile 29 yaşına kadar tecil etme hakkım var
Hayır yok eğitime devam ettiğin takdirde yüksek lisans yaparsan 29 yaşına kadar uzuyor. Çok yanlış biliyorsun. Lisede mezun olduktan sonra ettiğin için mezun terk erteli tecil yaptırmışsın zaten. O yüzden 2. sini kabul etmiyor. Askerlik şubesine git görüş orada anlatacaklar sana içinde bulunduğun vaziyeti zaten.
Merhaba ben meslek lisesi yani teknik lise mezunuyum benim tecilim 31.12.2020 de bitti benim +3 yıl daha hakkım var e devletten tecil yapıyorum banada bu yazı çıkıyor
Mezun terk durumunuz uygun olmadığından bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. En Yakın Askerlik Şubesine Müracaat Ediniz.
Ne yapmam gerek
Ben pazartesi gidecem şubeye bence sende git herşey internetten olmuyor ama sorun cıkmaz merak etme
Ha senin biter o zaman meslek veya teknik lise mezunu olsaydın geçen sene kanun çıktı +3 yıl daha tecil hakkı var
@Arifdurusoy ben meslek lisesi mezunuyum 31.12.2020 de tecilim bitti şu an koronayım ama anadolu üniversitesi açıköğretim okumaktayım tecil etmek istediğimde bu hatayı alıyorum bende benimde tecil hakkımı doldu çünkü bir kaç kişi dolduğunu söyedi meslek lisesinde mezun olduktan sonra 2 sene tecil etirmiştim
@Arifdurusoy bu arada attığım mesajım çok devrik cümleler kurmuşum kusura bakma hastalık düşünmeye izin vermiyor :D
Liseden mezun olduktan sonra 1 kez tecil ettirebilirsin. O sırada üniversite kazanamamışsan veya okulla ilişkin yoksa tecil ettirme hakkında olmuyor. Kaçağa düşmeden askeriyeye git bi görüş.
o 29 yasına kadar tecil meselesi de üni mezunları içn geçerli
Yorumunuz için teşekkür ederim ama bu soruyu 6 ay önce sormuştum :D ve tekrar tecil ettirebildim okuduğum için
Ben açık öğretimde okuyorum durum belgesi var ama askerliği tecil ettiremiyorum yaşım 20 napmam lazim
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş