Marketlerde 30’lu yumurta 35-37 lirayken bir teneke bitkisel yap 65 lira o da en ucuz fiyatı. Bu gözler 85-90 liraya da bitkisel yağ gördü yani ne demek istiyorum bak: bir yumurta bir teneke yağ alıyorsun hoooop 100 liran çöp. Hedef 2023 dimi arkadaşlar. 💋🥳
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek başına idare eder ama çoluk çocuk var ise çok zor, ek iş yapılması gerekebilir. Allah yardım etsin bu maaş ile geçinmek zorunda kalanlara.500 lira olsada gelen zamlar az buz değil. Kaldı ki yeni yılda da gelecek bu zamlar ister istemez, ondan dolayı tek kişiden gelir elde edilen evlerde sanmıyorum ki yetsin. Ondan dolayı ek gelir, basit evde yapılabilicek günlük işler ile eve destek olmaya bakabilir eksik hissedenler. Zamanla birikim yaparak daha kaliteli yerlere gelinebilinir bence. Yapanları görüyorum, ondan diyorum bunu. Hayat boyunca kısmaktansa belirli bir süre gereğinden fazla bile olsa sık, yeni işler ara, gelir kaynağı ara başka şekilde.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılAsgari ücreti 5 bin tl yapsalar ne olacak esnaf hemen herşeye ona göre zam yapacak. Ev sahipleri market manav kasap hepsi herşeye zam yapacak işçiye gelen zam oranında. Dün pazarda satıcılar aralarında konuşuyordu asgari ücrete zam gelince fiyatların oynayacağını. Herkes avucunu ovuşturuyor. İnsanımız düzelmeden hiç bişey düzelmez fırsatçılar düzelmeden hiç bişey düzelmez. Ayrıca asgari ücret diye konuşulan en kötü vasıfsız yeni bailayan birinin alması gereken maaştır. İşçi çalıştıranlar insaflıysa asgari ücretten fazla ödeme yapar ya da vasıflı olup aranan eleman olmak gerekiyor bi zahmet
00 Yorumla
+1 yılBen hiç asgari ücretle çalışmadım ona rağmen dönem dönem zorlandığım oluyordu yani asgari ücret çok komik bir rakam şu şartlarda büyük şehirlerde bir ev kirası en kötü 1500-2000 arasındayken asgari ücretle çalışan insanların nasıl geçindiğini öyle çok merak ediyorum ki. Küçük bir tahminim var tabi kredi kartı ve kredi elbette ama oda bir yere kadar..
00 Yorumla
Sıradan bir evin kirası olmuş en az 1500 lira elektriği suyu doğalgazi etti 2500... 300 lirayla nasıl geçinecek insanlar... giderler çoğaldıkça asgari ücretin artışı hiçbir zaman tatmin etmez insanları... asgari ücreti artırmasınlar giderleri azaltsınlar...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
158Cevap
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. geçinilmez malesef
lakin alım gücü önemli maaşlarda00 Yorumla
+1 yılGünümüz kapıtalist zengin sistemini bugün açıklanan asgari ücreti ve devleti yönetenleri çok iyi anlatıyor...
Fıkra bu ya ;
Bir horoz varmış. Her sabah ezan okuyormuş. Sahibi demiş ki; -Tekrar tekrar ezan okuma! Yoksa tüylerini yolarım. Bu tehdit karşısında horoz korkmuş ve kendi kendine demiş ki; ‘Zaruretler mahzurları mübah -helâl kılar. Canımı kurtarmak için ezan okumaktan vazgeçmeliyim. Nasıl olsa benden başka horozlar var. Her halükârda onlar ezan okur.’ Horoz ezan okumayı bırakmıştır artık..
Bir hafta sonra sahibi tekrar gelir ve der ki; Eğer tavuklar gibi gıdaklamazsan senin tüylerini yolarım… Horoz bu tehdit üzerine horozluktan da vazgeçer ve tavuklar gibi gıdaklamaya başlar… Horoz tam bir ay gıdakladıktan sonra sahibi tekrar gelir ve bu kez şöyle der; Şimdi de tavuklar gibi yumurtlamazsan eğer yarın seni keserim! Bunun üzerine horoz ağlamaya başlar ve der ki; Keşke ezan okurken ölseydim...
Peygamberimiz (asm) “Bir kimsenin namazı niyazı sizi aldatmasın onun altın ve dirhemle olan ilişkisine bakın” buyuruyor. İbadet Allah ile kul arasındadır. Bir insanı bizler için değerli kılan onun insanlığıdır, haktan, hakikatten, adaletten yana oluşudur.10 Yorumla
+1 yılSimdi birilerinin altta olması lazım ki birileri uste çıkabilsin. Ben asgari ücreti topyekun gereksiz görüyorum . Asgari ucret olmamalı ya da 1 lira falan olmalı. Bir ise girerken bak hemşehrim benim su kadar deneyimim var. Su su projelere imza attım. Aylik senin cirona su kadar katarım soz misal 4 bin TL maaş arti prim hariç de çalışmam diyebilmeli. ya da su dilleri biliyorum su programlari gözü kapalı kullanıyorum 6 bin TL ni alirim. Olay budur. Simdi ben yatayım devlet benim hakkımı savunsun cok saçma bir beklenti zaten gidip bugun kırmızı ışıkta su satsan günlük 200 ile 300 su arasi rahat satarsın. Gunde minimum 200 lira kardan aylik 6 bin TL eder insanlar başkasına hizmet etmeyi amac edinmiş. Karton toplayan çocuğa soruyorum aylik 3 bin 4 bin kazanıyorum abi diyor. Bunu diyen çocuk 15 yaşında.
11 Yorumla- +1 yıl
Bir personelim var 19 yaşında 3100TL alıyor. Ayda 2 sefer dışarı isine götürüyorum 400 lira oyle ekstra aliyor 200 lira 300 lira da hafta içi bir kaç sefer gecikiyor 19 yaşında çocuk 3600 den aşağıya gelmiyor maasi. Bir Suriyeli aldık. Dedigim isi yapamıyor. Ustelik bir şey yapamadigi gibi yapili hazir malları kirdi. Kovdum. Simdi ben o adama 2800 lira vermem gerekli mi adam mal oğlu mal 1000 lira bile çok onun gibi salağa ama yanımda çalışan 19 yaşındaki gence az bile veriyorum aylik mesailerle 5 bin bile hak ediyor.
+1 yılyumurta 6 li paket aliriz yag 1 litre kuru bakliyat 1 er kilo ekmek 1 yeter sonuc 1 yil sonra kurban kese biliriz Allah devletimize zeval vermesin diye diye diye dua ede ede ede bitirdiniz Allah in yasak ve emirlerini yerine getirseydi basda bu ülkede maas esitligi olurdu cumhur vaskani dahil herkez aynı maaşı alirdi farzet oyle bir adalet verilse dagilsa herkez 5 bin alsa iste ozaman bu saydiklarimi kilo kilo alir dik yani bolluk olurdu tek duam var inşallah en kısa zaman da bu hukumet te kim varsa hepsi virusten 1 yil icinde tek tek ölür nefret ediyorum adalet mulkun temelidir ne adaleti herkez kendine gore sekillendiriyor adaletini.
10 Yorumla- Gündem konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılMatematik gözüyle bakarsak 500 tl zam ciddi bir rakamdır. Zaten bu şekilde pazarlayıp milletin önüne koydular...
Lakin pazara markete çıkın, bugün bir markanın ürünlerini alın ve fişini saklayın.3 ay sonra gidin alın aynı marka aynı adet ürünleri tekrar alın ve fiyat farkını görün. İşte o zaman kim ne kadar zam almış anlıyorsunuz...10 Yorumla İnsanlar mal mal şunu anlatamadım bi alım gücü düşük olduğu sürece asgari ücret 10bin ₺ olsa bi önemi kalmıyor zaten dolar bilerek düştü zam enflasyona göre belirleniyor diye dolar 10 15 ₺ olunca anlicaksanız
11 Yorumla- +1 yıl
Ben konuyu biliyorum beyinsiz çöl bedevilerine söyle bunu anlamaya çalışsınlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugün yegenlerime 3 cips 3 küçük gofret aldım 21 lira tuttu.
Eskiden 21 liraya neler almiyorduk ki.
Yani kimse o parayla gecinemez. Gecinen süper kahramandır zaten filmlerde aramayın kahramanları. Asgari ücret ile ev gecindiren süper kahramandır80 YorumlaBu başları ülkenin başındaki heriflere vericeksin onlar geçinsin o parayla bakalım nasıl yetirebilecekler evi kendinin olmaynanlar var kirası elektrik su doğal gaz ya da kömür odun yeme içme giyme nasıl olacak bu işler altlarındaki mercedes marka aracın bile yıllık vergisi 10 asgari ücreti geçer bunlar kendi aralarında yaptığı toplantılar da bile harcadıkları benzin mazot asgari ücreti geçiyor vatandaşı nerden soysak derdin de hepsi bu şartlar da insan düzgün bir yuva bile kuramaz
20 Yorumla
+1 yılÜlke bitti türk lirası değer üzerine değer kaybetti ama tuzu yaş olan düşünsün asgari ücrete talım edip takım tutar gibi parti tutanlar olduğu sürece. Zamlara susup ayaklanmayip boygostermeyip kabul ettikleri sürece açlık sınırı altında çalışmaya razı bu halk.
20 Yorumla
+1 yılröportaj adamın çok güzel bir videosu vardı geçenlerde yüklediği, fakirlik harbi hayatlar idi adı sanırım, “yoksulluk sınırı 8bin tl, asgari ücrete zam yapsalar nolacak, 3 tane asgari ücret verseler yoksul dahi sayılmıyorsun bu ülkede.” repliği gayet güzel açıklamış.
10 Yorumla
+1 yılBen kadrolu devlet memuruyum, asgari ücretten biraz fazla alıyorum çok şükür. Rabbim herkese daha çok kazanç versin.
Soruna gelecek olursak; sırf milletin ağzını kapatmak için %21 zam yaptılar ama artık paranın alım gücü kalmadı.
Ayrıca son zamlar buzdağının sadece görünen kısmı bence. Rabbim beterinden korusun.10 Yorumla
+1 yılValla doğru yumurta ve yağa falan baya zam geldi yani ücret yükseliyor ama aynı zamanda diğer şeylere zam geliyor e nasıl oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
Verdiklerini geri alıyorlar hemde 2 katıyla :)
seçmeyin. tapmayın bu adamlara. bazı ahmaklar tapınacak kölelik yapacak diye bizler rezil oluyoruz
müslüman geçinen bir ülke ateist bir yazarı haklı çıkardı. hatta yazar mütevazi davrandı. %60 dedi. ama ülkenin %80 i malum tapıcı20 Yorumla
+1 yılAsgari ücret artıya şimdi o saydıkların fiyatlarda iki katı olur merak etme fazla fazla alırlar bizden o ücreti
12 Yorumla- +1 yıl
İşte bunlar anlamıyor. Bize verilen zammın 2 katı geri alınıyor.
- +1 yıl
Koyun gibi oldular anlamazlar
+1 yılOnu bunu bırak bir kısım insanlar da vay efendim yıllarca okuyan adamla ilkokul mezunu aynı parayı mı alacak diyor. Buradaki sorun maaşlar arasindaki farkın kapanmasından ziyade eğitimli, donanımlı birine üç kuruşu layık gören patronlardır. Onlara çemkirilmelidir.
01 YorumlaBen geçinirim. Çok bile bu para. Bence bu paranın bir kısmı suriyeli arap kardeşlerimize verilmelidir. Öbür dünyadada recep tayyip erdoğan sayesinde hepimiz cennete gidecez nankörlük etmeyin.
00 YorumlaBir yandan okuyup bir yandan çalışıp okul masraflarımı karşılamam gerek ama bir test kitabı 60-70 tl. Bunun kıyafeti de var. Bu yaşımda canlı mutlu olmam gerekirken gerçekten bu ülke beni yaşlandırmış gibi hissediyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
Gavur dedikleri Avrupalılar Amerikalılar bile halkını bizimkilerden daha iyi düşünüyor tüm iyi reformlar orada. Türkiye’nin sadece adı var saray soytarıları yiye dursun halk açlıktan ölsün. Ulan ejder meyveli smothie nedir tadı nedir bilmeyen milyonlar var Allah gözünüzü doyursun
Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bence asgari ücrette 3000 lira isteyene kadar fiyatların düşürülmesini isteyin. Çünkü asgari ücret arttıkça diğer zamlar da artacak. 5 e aldıgınız şey 10 tl 10 tl ye aldıgınız şeyde 20 tl olacak. Gerçi indirim yapsalar bile bu sefer asgari ücreti geridüşürürler pek bi fark kalmayacak yani her neyse allah millete yardım etsin
22 Yorumla- +1 yıl
İki ucu bok. lu değnek gibi
Gizli Üye(36-45)+1 yıl🔸 6 ayda bir banka-kuyumcu da soyarsak...
🔸 Veya namusumuzu pazarlarsak...
🔸 Veya dilencilik, dolandırıcılık ve hırsızlık yaparsak neden geçinemeyelim?
Sonra da sana : BUNLAR BİR MÜSLÜMANA YAKIŞIYOR MU? derler...
Çaresiz bırakıp, bu yola zorlayanlar UTANSIN!..
DAHA DA BİR ŞEY DEMİYORUM.
BÖYLE DEVLETİN A. K.😡😡😡20 YorumlaAsgari ücrette değil mesele, şunu anlayın artık.
Asgari ücret 10bin tl olsa ne olacak?
Ekmeğin tanesi 100-150 tl olacak, değişen ne peki, bir aylık asgari ücretle alabildiğin ekmek adeti değişmeyecek.
Ülke birşeyler üretip kalkınmadıkça verilen zamlar ülkeyi daha da bitirecek, TL'nin değerini düşürecek.00 Yorumla
+1 yılHer şeyi devletten karşılanan bakanlara 10.000₺ en az maaş verilen ülkede işçiye 2.800 :) Adalet yok bu ülkede
30 Yorumla4 bin TL yaparlarsa ne değişecek, alım gücü yükselmedikten sonra? Venezuela gibi bir ortama geçmemize az kaldı.
61 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİmkânı yok geçinilmez. Ayrıca asgari ücretin altında çalışan onca insan var asıl onlara çok üzülüyorum, allah inşallah onlara yardim eder.
Tabiki dplayısıyla asgari ücretle de geçinebilme söz konusu olamaz.
Sanki türk halkıyla dalga geçiyorlar00 Yorumla
+1 yılbu arada ücreti yanlış yazmışsın 2825 DOKSAN KURUŞ olacak
20 yıllık hayatımın 17 yılını asgari ücretle geçirdim ve söylemem gereken şu ki bu iktidar benim 20 yılımın içine s*çtı 400 lira zam için 1 ay beklettiler10 YorumlaEyyy soruyu soran sen kimsin yaa !
Neyse söyleyecek çok şey var aslında ama Silivri şimdi çok soğuk olur. Ya da vatan haini terörist falan ilan edilirim. 2023 e kazasız belasız geliriz inşallah halk olarak.10 Yorumla
+1 yılO diilde 2300 le geçiniyorlardı nasıl geçiniyorlar daha çözmedim yokluğunda bir sınırı var ötesine mi taşındılar.
10 YorumlaYalnız yaşayan çocuksuz birey için yeterli gelebilir. Ancak çocuklu, evliler için yetmez.
20 Yorumla
+1 yılBu akp denen zengin hükümeti biran önce defolup gitmeli
20 Yorumla
+1 yılişte biraz zor geçinmek ama yapacak birşey yok kimse senin gibi düşünüp hakkını savunmak bilmiyor çünkü insanlarımız kendine çalmayı öldürmeyi meslek edinmiş artık kimse askeri ücretle falanda uğraşmıyor artık..
00 Yorumla
+1 yılBen o paraya 2 ay bile geçinirim herkes ayağını yorganına göre uzatsın boyundan büyük işlere kalkışıp yok efendim asgari ücret dişimin kovuğuna yetmiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Tatlım market fiyatlarından haberin var mı? Ya da elektrik su doğalgaz kira?
- +1 yıl
Hayır yok 😂 bekarlar için yaptım yorumumu aslında kira su vs.. ödemeyen
+1 yılAllah'ın izni ile 2023. Kuruntular takılmadan, dünyada yaşanan krizin bedelini hükümete kesmeden,
Durmadan inadına 2023.30 Yorumla- Gündem konusunda 567 cevap paylaştı.
+1 yılDolar bazında asgari ücret düşmüş. Eee ülkeye bakıyorsun her şey dolar bazlı geliyor. Bunlar da piyasaya yansıyor. Kendileri bu parayla geçinsinler bakalım nasıl geçinecekler. En az 3.300 olması gerekiyordu bana göre.
00 Yorumla Aslında var yaaa, asgari ücrete zam yapmayacaksın bunlara.. Nasıl olsa bi bok değişmiyor... beter olsunlar ne diyeyim.Çıkarlar şimd vatan haini felan derler:)))
12 Yorumla- +1 yıl
@İyi1i hiç bir zaman iyi değildi asgari ücret ama alım gücü çok fena hallerde.. ulan kebap ülkesinde et alamıyorsun."Eskiden..."diyen insanlardan uzak duracaksın arkadaş onların beyini muhallebi olmuş.19962da işe başladığım zaman ev kirası asgari ücretin (20 milyon TL)450bini , ev 0, yeni 3 oda 1 salon, elektrik hadi gelsin 50-60 TL, su 6-7 TL, gerisi işte yiyecek falan filan.. haftada 2 gün pirzola/biftek yerdik tavuk balık vesaire... Adam altta "Eskiden..."demiş, ulan 97 yıllık cumhuriyet tarihinin 70 yılını darbe ile geçirdik sanki.42 yaşındayım 19 yılım SiQildi 7 yıldır işsizim. İşkura gidiyorsun "bir daha gelmeyim zaten gelmişsiniz"diyorlar. Bunların canları cehenneme yav.. Annem hasta hastaneye gidemiyorum kanseri var.. Noldu sağlık sistemi iyiymiş, bok iyi iyice siqip attılar
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Asgari Ücretli değilim fakat ev geçindiren bir insan için çok çok zor.
10 YorumlaGündem konusunda 397 cevap paylaştı. İşsiz ne yapsın ben bu yaşıma kadar işsiz parasız yaşadım benim o kadar maaşım olsa kendimi zengin zannederdim
10 Yorumla
+1 yılBebeğim laf sokma madem kalk faydalı bir iş yap ülkeye🧐.. Yaşın kaç annem 25-30, sene öncesine götürttürme beni 😄😄😄
20 YorumlaGündem konusunda 329 cevap paylaştı. Hedef 2023 olmayacakmış, duyduğuma göre yeni hedef 2071.
10 Yorumla
+1 yılHerkes maaşlar 4000 olsun ama fiyatlar asgari ücret 1000 lira iken neyse o olsun istiyor. Çünkü O yumurt çiftliğinde çalışan adamın gideri artmadı, taşıyan şoförün artmadı, satan market elemanının artması sanıyor.
Eski fiyatla kıyaslarken maaşında şimdinin yarışıydı 2800muydu sanki06 Yorumla- +1 yıl
İktisattan anlamıyorsun sakın bir daha bu konular hakkında yorum yapma. İyice oku araştır sentez yap. İyi geceler.
- +1 yıl
Haha :))) çok komiksin hangi işi yapana bu lafı ettiğini bilsen :)))))))
- +1 yıl
Hangi işi yaptığınla hangi tahsile sahip olduğun aynı şey değil güzelim :)
- +1 yıl
Isim tahsiline uygun be guzelim
- +1 yıl
O halde anan master yapmış be yiğidim
- +1 yıl
ne diyorsun lan dengesiz
İsterlerse 5000 yapsınlar bir anlamı yokki çünkü alım gücü yok zam yaptığı kadar ürünlerede zam geliyor yumurtaya tavuğa kırmızı ete zam çoktan geldi bile yakinda 1.5 lira olan ekmeğide 2 yaparlar
00 Yorumlageçinmek ne kelime yılda 12000 lira birikim yapıyorum en az. kira ödemediğim için kenara atıyorum o parayı.üstelik 2650 lira 2020 için gelir.2021 içinde henüz artış yok.
00 Yorumla
+1 yılAllah herkesin yardımcısı olsun, asgari ücrete razı olmayan bir sürü kişi varken bu ücreti ödeme ve kiralara ayırmaya mahkum bir sürü yoksul kişi vardır. Her şey için Allah'a hamdolsun
00 Yorumla
+1 yılUmrumda değil asgari ücret o ücrete çalışıp tepkisini koymayan düşünmüyorsa bunu ben onun 20 katı para kazanıyorum bana ne ne halleri varsa görsünler!!!
00 Yorumla
+1 yılMarkete gir 3 parça şey al en 100 TL ödüyorsun. Bunun kirası var, elektriği var suyu var doğalgazı var kiram yok 2500 TL para çıkıyor cebimden asgari maaşlı ne yapsın
00 YorumlaÜlkemize gelişmiş değil diyorlar. Bende merak ediyorum. Bu kadar vergi, zamdan gelen bütçe nereye gidiyor. Neden hala bu seviyedeyiz? Herşeyin sudan ucuz olduğu ülkeler bile fazlasıyla gelişmiş ülkeler ben mi konu hakkında bilgisizim yoksa bilmiyorum.
00 Yorumlaknk %20 zamı geç , %300 zam yapsalar bile yoksulluk sınırının altında bir rakam çıkıyor. bu kadar zam yapılamayacağına göre , insanların bazı şeyleri sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBenim aylık gelirim 7 8 binin altında değil ama kesinlikle geçinemiyorum şükür de ediyorum bereket versinde diyorum ama ne yapıyorsam olmuyor ters giden bir şeyler var bence
00 YorumlaGündem konusunda 349 cevap paylaştı. Oylarinizi baskasina kullanin ama hala adami tutan lar var
30 Yorumlasenin gibi düşünenler halkın %50'sinden fazlasını oluşturmaya başladığı zaman kurtulacağız
10 YorumlaMarkete girip çıkmam 500TL zaten. 10TL den aşağı bir şey yok ki. Nasıl geçinecek bu millet ben anlamadım.
10 YorumlaBu millete herşey müsteheak bu millet düzelmediği sürece ölüme mahkum sürüm sürüm süründüreceksin bu milleti zaten onu istiyor herkes
10 Yorumla
+1 yılTayyib babaları 2023 diyorsa öyledir.. Birisi yalarım recep tayyip erdoğanı diyor, birisi g. tünün gılıyık diyor.. Bilmiyorum bende...
10 Yorumla
+1 yılNe kadar yükselirse yükselsin bu döviz bu kadar yüksek oldukça bir önemi yok. Şu an asgari 380 dolar. Ama tabi isyan etmek de bir çözüm değil. Çalışıp daha fazlasını kazanmaya odaklanmak lazım.
00 Yorumla
+1 yılçok daha fazla kazanıyorum..
ama aklım ermiyor, yetmiyor, bu insanlar nasıl geçiniyor..20 Yorumla
+1 yılGeçinen geçinir geçinmeyende şikayetçi olur buse hanım
12 Yorumla- +1 yıl
Aha geldi tipik akpli
- +1 yıl
Akpliyle ne alakası var buse hanım
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücret ne kadar olursa olsun farketmiyor herşeye zam geliyor yine sigara 20 lira olur etin kilosu 200 tl olur meyve sebze elektrik su araba benzin
10 Yorumlabiz sokağa çıkıp bağırınca anarşist olduk. şimdi düzene gık diyemeyenler dert yanıyolar ama dinlemem bile. kendine saygısı olan isyan eder.
40 Yorumla
+1 yılAma ayıp kuru ekmek neyinize yetmiyor siz insan mısınız bişey istemeye hakkınız yok
20 YorumlaGündem konusunda 363 cevap paylaştı. Aile bakanı nededi Ülkede fakirlik yokmuş , buna bile ses çıkarmayanlar geçinirler heralde bu parayla.
00 YorumlaBu para buyuksehirde kira fatura gider kısımlarını ancak karşılar. bunparayla aile gecindirmek çok zor
00 YorumlaHedef 2023 derken zamanın ilerlemesinden bahsediyorlar konu ekonomi istikrar adalet falan değil 🤣🤣🤣
00 Yorumla- Devamını Gör (150)
Devamını Gör(195)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem