İstanbul Bağcılar’da bir Anadolu lisesi Mahmutbey semtine taşındı. Ardından okul, imam hatip lisesine çevrildi. Veliler isyan etti ve dava açtı. Mahkeme itiraz yolu kapalı olarak imam hatip lisesinin 4 Ocak’ta okulu boşaltmasına karar verdi.
Umarım bu kararı veren mahkeme heyeti sürgün edilmez..
Anadolu Lisesi İmam hatip lisesine çevrildi, mahkeme ise imam hatip'in liseyi boşaltmasını istedi. Doğru bir karar olmamış mı?
Yargının doğru karar verdiği güzel ve şaşırtıcı bir haber olmuş.
Taşınan lisenin geçmişine baktım şimdi, Bağcılar gibi bir yerde olmasına rağmen mezunlarını iyi yerlere yerleştiren, öğretmenlerinden övgüyle bahsedilen ve taşınmadan birkaç sene öncesine kadar bazı konularda öğrencilerine zorluk çıkartılmış okul yönetimindeki kişilerce.
Hükümetin eğitim politikası hiç bir zaman istikrarlı ve başarılı olmadı. Beyin göçü verdik ve ülkede katma değerli üretim yapacak genç yetenekleri kaybettik. Bunun en büyük sebebi Akp'nin uyguladığı dindar nesil yetiştirme politikalarıdır.
İmam hatip liseleri ise verdiği eğitimleri bir kenara tutuyorum, aşırı fazla kontenjan bulundurmaları yüzünden medrese gibi dekorasyonlu sınıflar bomboş kalıyor. Konya'da bir arkadaşım vardı lise zamanında, evin yanında Anadolu lisesi olmasına rağmen 1 saat uzaklıktaki İmam hatip lisesine gidiyordu ailesinin baskısı dolayısı ile. Yaşadığı sorunları rehber öğretmenine anlatmalısın diyordum, o öğretmenin dediği şey "kadının en iyi görevi, evde eşine sadık olmaktır. Üniversite okumayın, liseyi bitirmeye sabredin" oluyordu. Bu eğitim sistemi ile en gelişmiş ekonomi arasına nasıl gireceğiz, toplumun ahlakını nasıl düzelteceğiz bilmiyorum.
Çözüm keşke her yere imam hatip lisesi açmak veya camii yapmak olsaydı. Bu liseyi dağın bir başına taşıyıp Bağcılar'a imam hatip lisesi açmak bir çözüm değil. Kütüphanesi olmayan bir yere 3 camii yapmak da değil. Çözüm sosyal bilimleri yeterince ve dini bilimleri de yeterince eşit düzeyde eğitim sistemine entegre edebilmek. Son yıllarda dini bilimlere yoğunlaşıp, dünyadaki gelişmeleri kaçırdıkça yolumuzun daha da uzayacağını düşünüyorum.
Adam akıllı okul kurmak yerine hepsini imam hatipe ceviriyor. Cunku bu sagliga ihtiyac duydugumuz günlerde doktorlar, içinde yaşadığımız evler için mimarlara teknoloji vs için mühendislere ihtiyacımız yok açlıktan ağzımız koktuğu için şükretmek için imamlara ihtiyaç var.. bu kafa, bu düşünce şekli gerçekten çok ilginç ne yiyor ne içiyorsa nolur biz ondan yemeyelim. Ben bunun kadar cahil bunlar kadar yobaz bu düşüncede olanlar kadar bencil birine dönüşmek istemiyorum. Düşünme şekline sokim hepsinin..
O okulu biliyorum. Öğrencileri çok başarılı bi olan bi okul. Bağcılar diyip geçmeyin yani. Ülkemizde zaten müfredat her sene değiştirilmesinin sebebi de aptal bi nesil geliştirmek.. Baktılar öyle olmuyo başarılı okulları imam hatip diyr değiştiriyorlar. Hakim çok doğru karar vermiş. Umarım adam bi anda yok olmaz.
Birkaç sene önce Anadolu liseleri bir yere toplama amacıyla iki liseyi birleştirdiler. Önceden düz lise ile imamhatiplerin olduğu bina vardı, imamhatiplere kolej gibi okul verildi okul boşaltıldı. Ve biz çok iyi bir Anadolu lisesi olarak oraya taşındık onların eskilerini kullandık o okulda sığıntı gibi olduk. Bizim binamızı da halk eğitim merkezi yapacaklardı fakat bomboş duruyor. İmam-hatipleri kötü bilmiyorum ama Anadolu liselerinin çok hakkı yendi
Ankara 'da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip lisesi gerçekten saray gibi. Yüksek puanlı Anadolu liselerine ya da çoğu fen lisesine bakınca çok daha şatafatlı ve daha yeni malûm her yıl onlarca yeni imam hatip lisesi yapılıyor bu da onlardan biri. Ülkede eğitime verilen değer ne yazıkki sadece din üzerine.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Osmanlı yıkılış sebepleri ; eğitim kurumlarında pozitif bilimlerin önemini kaybetmesi
Akp’nın yıkılış sebepleri; pozitif bilimlerin olduğu Anadolu liselerinin dini eğitim kurumlarına dönüşmesi.
Mahkeme kararını doğru bulmuyorum bırakın açsınlar yıkılsınlar size ne sevgili Mahkeme:))
meslekden bile men edilirler tek bir satirda haberi cikmaz :) her yeri imamatip yapip sonra yetisen nesle laf soyluyor sirf akepe hukumeti boyunca okula baslayip mezun olan nesil var ama onlar bu gencleri begenmiyor :)
Bu mahkeme ülkemizin ilerlemesine karşı. Ülkenin çocukları ilim öğrenemeyip hep ateyiz mi olsunlar? Kizlar hep erkeklerin yanında ahlaksizlik mı yapsınlar? Reyisim icabina bakacaktir inşallah.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Anadolu Lisesi İmam hatip lisesine çevrildi, mahkeme ise imam hatip'in liseyi boşaltmasını istedi. Doğru bir karar olmamış mı?