Ya milletin evindeki şeye niye karışıyolar anlamıyorum, böyle bölük börçük kısıtlamayla o gün yayılmasını önlersin anca ertesi gün virüs aynen devamke. Bırakın bi ölen ölsün ne kasıyonuz arkadaş. Herkes kişisel önlemini alsın gerisi takdir-i ilahi. Çok iyi korunan önlem alınan bürokratlar bile oluyorken hafta sonu ve gece yasağı mı bizi koruycak bırak Allah aşkına, gece zaten çıkan yok. Bunun içinde başka bi iş var. Suç oranlarını mı düşürmeyi hedefliyolar napıyolarsa artık. Sadece virüse karşı korkuyu büyütüyorlar anca.. Ki virüsü çıkaranlar da amacına ulaştı zaten. Milyonlarca (koruyup korumadığı da kesin olmayan) aşıyı para verip alıp beleşe dağıtıyorlar ekonomi felç değilmiş gibi. Burdan rantını da alan alıcaktır kesin zaten.. Çoğu kişi aşı vurunmak istemiyor ki aldığınız aşılar da elinizde patlayacak, satıcısını zengin etmiş olacaksınız.. Aşılar vurulunca vakaların daha da artacağından endişeliyim, sonuçta domuz gribinde de aşı olup hastalananlar olmadı mı sanki.
Her açıklama cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor. Sıkıntılı bir dönem içerisindeyiz. Ülke dört bir yandan savaş içinde kabine toplanıyor yönetim birşeylere karar veriyor. Açıklamayı hep aynı isim yapıyor üstüne birde şiir patlatıyor. Herşey mükemmel para paradır paranın dili dini rengi yoktur deniliyor. Ülke adına yapılan hiç birşeyden bahsedilmiyor. Sadece X partiye atıflarda bulunuyor. Karşılıklı atışmalar sürüyor halk çıkıpta bizim için ne yapıyorsunuz ne yapacaksınız demiyor. Aşıyı bulduk ilaç bulduk denilmiyor. Sigarayı bırakın deniliyor "valla benim sigarayla filan işim yok halkım için söylüyorum deniliyor. Ülke dedikodu kazanına döndü şans eseri yaşıyoruz. HALK İÇİN HİÇ BİRŞEY YAPILMIYOR!! Önlemleri iyi bulmadım halkı kandırdılar. Doğruları söleselerdi herkes daha dikkatli olurdu geç kalınmış önlemlerle bu işin üstesinden gelemeyecez. Halk zaten evinden çıkamıyor. Halk için değişen birşey olmadı. Hali vakti yerinde olan zenginlere getirildi yasaklar.
Tüm bu yaşananlar başımızdaki cahillerin bilime ve bilim insanlarına saygı duymamasının sonucuydu. Bu önlemleri almamak için aylarca direndiler, vaka sayılarını gizlediler. İş gizlenemeyecek boyuta gelince "seve seve" bu önlemleri almak zorunda kaldılar. Olan da o arada ölen, komaya giren garibanlara oldu...
Ben şahsen kendim o kadar dikkat ettim ki bana gelmesin diye. Dışarı çok az çıktım çıktığımda da mecburiyettendi. Gelince hemen duş aldım giydiğim kıyafetlerimi yıkadım tekrar giymeden. Sık sık ellerimi yıkadım. Ama şu an koronayım. Peki nereden mi kaptım? Babamdan. Babam 51 yaşında kronik hastalığı var. O kadar çıkma etme dememize rağmen her Allah’ın günü çıktı gezdi. En sonunda da tüm aile hasta olduk. Hatta babam hastanede bile yattı birkaç gün. Herkes kendine çok dikkat etsin şakaya gelmiyor. 19 yaşındayım ben bile zar zor nefes aldım ilk günlerde.
İnsanların cahil olduğu ne kadar da belli. Yok virüs gece çalışmıyor, bilmem ne... Gece barlara gidenler var, gezenler var, eğlence düzenleyenler var herkesin hayatı sizin ki gibi değil ki. Sizin gibi mısır patlatıp sen çal kapımı izlemiyor herkes. Bu tarz şeylere engel olmak için yapıldı kurallar. Virüs size geceleri acımıyor yani. Hadi size acıdım da gece bulaşmayayım size... Bu yorumu yaparken hiçbir siyasi partiyi desteklemiyorum dipnot olarak ekleyeyim bunu. Biraz mantığın konuşması yeterli sadece.
"Kamuda mesai 10.00-16.00 arası olacak." En çokta buna güldüm 😂
Kısa vadede sonuca götürecek işler değil bunlar kusura bakmasınlar. İleriki günlerde bu yasaklar hafta içine de gelebilir gelmesi yüksek ihtimal çünkü bilim kurulunun önerisi ülke genelinde 15 günlük tam bir kısıtlamaya gidilmesiydi. Demek ki bu öneri kabul görmemiş ama ileriki bir tarihe ertelenmiştir...
Bunlar önlem değil! Bunlar saçmalık, aptallık, budalalık ve gevşeklik! Her gün 21'e kadar virüs yok ama 21 sonrası virüs akın akın geziyor öyle mi? Yahu bu nasıl bir aymazlıktır, bu nasıl bir cehalettir! Bakın fabrikada çalışıyorum. Geçenlerde bir abla öldü, 10 gün rapor aldım endişe ettiğim için. Bugün raporum bitti ve param kalmadığı için korkarak, çekinerek ve endişe ederek işe yine gitmek zorunda kaldım. Fabrikada pozitif çıkanların sayısı tavan yaptı, yapmaya da devam ediyor. Sadece ben değil, diğer çalışma arkadaşlarım da aynı endişeyi yaşıyor. Diyanetin 2021 bütçesini, ota boka verilen parayı, millet parklarına harcanan milyonları milleti iki hafta evine kapatmak için kullanabilirdi bu hükümet. Ama yapmıyor. Siyasi ve maddi hırs uğruna kendi cahil seçmenlerini bile öldürmeyi göze almışlar. Yazık, cidden yazık. Şöyle bir zamana, böyle saçma sapan insanların yönettiği bir ülke döneminde denk gelmek cidden şansızlığın Nirvanası!
Çook gec kaldilar. Yazin millet fıldır fıldır tatilde gezerken nerdeydi akılları. Turizm etkilenir diye eğitimi de sosyal hayatı da mahvettiler. Baştan bu sıkı önlemler alınsaydı bu kadar artmazdı sayılar. Ama ne halka ne başındakilere söz geçmiyor işte..
Burda bu kısıtlamalar yetersiz, hükümet bir iş yapmıyor diyenler bugüne kadar fellik fellik gezmeye devam ediyordu eminim. Hükümet ekonomiyi düşünüp karar aldı. Çok iyi bilen sizler de kendinizi düşünüp kendi kısıtlamalarınızı yapıp oturun evinizde. Ki zaten vaktinde orda burda söylenip gezip tozmak yerine evinizde otursaydınız bu hale gelmezdik.
Hangi Ekonomi? Ekonomi kimi etkiliyor? Gezenler kısım hali vakti yerinde olan parası olan halk. Konuyla alakalı hükümet gerçekleri saklamaktan başka ne yaptı?
Bazılarının kendilerince 15 gün tamamiyle sokağa çıkma yasağı istemesi ekonomiyi ilgilendiriyor. Senin dediklerin şehir dışında gezenler. Şehir içinde sabah akşam gezen normal maaşlı hatta tonla asgari ücretli var. Yasaklar bittikten sonra işletmeler tıkabasa doluydu. Havalar soğumaya başlayınca belki bir nebze azalma yaşadılar. Durum kötü, ortada bir salgın var, adam aylardır her akşam kendini paraladı ve sayıları tam vermeyişi mi sorun oldu? Ayrıca gezerken salgın var demeyenleri sayıların caydırabilecegine zerre kadar inanmıyorum.
Ekonomiyi düşünüp karar almışmışşşş. Pardon ekonomiyi kim bu hale getirdi? Madem ekonomi kötü neden saraylar yapılıyor? Neden hala makam araçları alınıyor? Neden altın varaklı ofisler yapılıyor? Neden 100 kişinin bile gitmediği yere 63 bin kişilik 100 milyon dolara cami yapılıyor? Neden Somali nin 3.5 milyon dolar borcu ödeniyor? Neden Ukrayna ya 200 milyon bağış yapılıyor? Neden 5 yandaş müteahhitin vergileri siliniyor ama halka geçiriliyor? Bunları kim yaptı? Ekonominin içine ettiler hazine tam takır kuru bakır. Avrupa halkına para veriyor bizde iban veriyorlar para yatırın diye. Hala hükümeti savunuyorlar ya pesss. Bu ülkede kim cahilse en çok onlar konuşuyor.
Bu saydıkların yapılırken salgın bir yerde yoktu bu bir ekonominin en iyi hallerini sana gösteren de bu hükümetti bu da iki. Varlığı görünce iyi (gerçi şimdi söylenenler o zamanlarda söyleniyordu) biraz da kemerleri sıkın. Mevcut hükümet öncesinde var olan rezaletleri saymayalım şimdi. Işinize gelmeyenlere kör sağır olmayı iyi bilirsiniz siz. Ayrıca bu ülkede nankörler çok konuşuyor.
@ilyess yaşına bakılacak olursa 10 defa seçmen olmuş 10 defa yönetim değiştirmiş gibi konuşuyorsun sen kendini bildin bileli iktidar bu siyasiler ne gördünde neyden bahsediyorsun
@başkentlitefo ben doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi biliyorum ve bu iktidarın yaptığı hiçbir şeyi doğru bulmayan şu anormal tayfayı kaale almıyorum. Ayrıca geçmişe ışınlanamayacağıma göre duyarak ders alacağım. Sen inanmamayı tercih etmeye devam et.
Sasirmadim ki ! Bunlar zaten olması gereken seyler zamanın da bazı veriler tam anlamıyla gun yüzüne çıkaydı belkide halkımız daha bi tedbirkar davranıp önlemini coktan alacaktı ama Yinede bazı insanoğlunu bu yasaklar da caydıramıyor malesef yine kolunda maske yapacağını yapıyor Allah akil fikir versin valla
Seyahat kısıtlaması gelir diye bekliyordum ben, vaka sayılarımız son günlerde inanılmaz arttı. Sağlık çok önemli hepimiz bu tedbirlere uymalıyız, şimdilik tedbirlerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Herkes bu tedbirlere uyarsa korona ile mücadelede büyük bir adım atmış oluruz.
Sorumluluk başka bişey bu milletin milyon çeşit ihtiyacı derdi sorumluğu var öyle sırtını rahat yere yaslayıp kökten yasaK gelsin demekle olmuyor üretm yapılmaz sa sabah a yiyecek ekmek bulamazsın millet işine gidemezse evine aş getiremez ondan kaynaklı olarak gece ve hafta sonları daha çok keyfi olarak göründüğünden bu saatlerde yasak konulmuş
Bızım gıbı taş devrı zıhnıyetli toplumlara sert anlayacagı dılden kurallar sarttır hele şu getto ve varoş kafalılar yuzunden ulkemızdekı salgın tırmandı ben sahıle cok yakınım hafta sonu sahıller parklar pazar yerı gıbı mangalı yemegı alan sahılde.Çinliler yendı çünki sert tedbırler aldılar zaten yapı olarakta dısıplınlı bır toplum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zamanında vermiş oldukları rakamları telafi etmek için böyle saçma sapan yasaklar getiriyorlar en başından beri verilen rakamlara zerre kadar inanmıyordum milletin aklıyla alay ediyorlar ayrıca yeni kısıtlamalar da hiç bir olumlu sonuç vermeyecek böyle yasak olmaz sadece günü kurtarma gösteriş çabaları bunlar aşı bedava olacakmış aşıya ihtiyacım yok ne kendim olurum nede yakınlarıma izin veririm ilk önce devleti yönetenler vurdursun aşıyı da görelim.
zamanında o rakamları vermelerinin tek sebebi dünyaya şirin görünme sevdası... hala daha sınırların açık tutarak tek dertlerinin yabancıları mutlu etmek olduğunu görüyoruz
Zamanında milleti evde kalmaya davet edenler virüs yayılmasın diyenler gecenin bir yarısı sokağa çıkma yasağı vererek zaten fitili ateşlemişlerdi hükümet gidiyor konferans düzenliyor koronavirüs yok Ayasofya açılışına binlerce insan gidiyor koronavirüs yok ama gel gelelim milletin ekmek teknesi olan küçük esnaflara gelince herşey sınırlı ama koronavirüs var diyorlar ama söz konusu turizm ve zenginler olunca plajlar açık barlar diskolar açık AVM'ler açık baktılar kış geliyor hadi herkes evine demekle devlet yönetilmez Müslüman Müslüman'a bunu yapmaz yapamaz ama bizim hükümetimiz yapıyor işte daha diyecek çok şey var da Allah'a Havale Ediyorum
Yeterli mi bilmiyorum ama çok iyi olmuş çünkü insanlarımız bilinçsizce davranıyor ve yönetenlerin de bu süreci iyi sürdürdüğü söylenemez. İşe gitmek zorunda olan insanlarımızı tenzih ediyorum ancak yazın gördük zengini fakiri orta hallisi hepsi dışarda gezdi de, plajlar tıklım tıklım. Bodrumda partiler, ev partileri, sahiller, cafeler full idi. Kısıtlama şart ama keşke yazın yapılsaydı.
Vallahi Ben 42 yaşındayım evde çalışan tek insan benim ev kira faturalar var Ne yapacağım ben soruyorum size ne yapacağım ben Ben bütün pandemide çalıştım çalışmaya devam edeceğim mecbur Esra'yı bir demiyor ki sen bir ay 2 ay çalışma Ben senden kira almayacağım diye sular elektrikler demiyor ki biz senden fatura almayacağız diye boş boş konuşuyorlar Yani işin özü kuru kuru salavat gel yanıma yat hesabı
Evlerde toplanmalar yasaksa bizim akraba için süper oldu. 12 kişiyiz şu anda sesli bi şekilde okudum birkaç saat önce ama takmadılar. Polisi arasam biz ceza yicez. Arada kaldım
taa alacakları önlemin. insanların hayatını zorlaştırmaktan başka bi bok yaptıkları yok akıl var mantık var kışın başına gelmişiz kim9 dan sonra dışarı çıkacak
Yasaklar benim umrumda bile değil sanki kurallara uyan var. Zerre kadar ciddiye almıyorum ben kendimden sorumluyum. Devletin kanunlarıda anayasası da kendi memurunu hademesini korumaktan aciz. İlgilenmiyorum kalsın bence
Milletin 1 hafta sonu var onu yediler, ulen hani zengin ülkeydik, hani diğer ülkeler kıskanıyordu. 14 gün karantinayı bırak 5 gün bile veremiyorsun. Sırf maaş, fatura vb şeyleri ödemek zorunda kalırım diye veremiyorlar.
Hükümette ne yapıcağını şaşırmış durum da Her gün farklı saatlerde farklı yasaklar gündeme geliyor Bence insanlar biraz daha duyarlı ve dikkatli olsalardı şimdiye kadar bu vürüs illeti bitmiş normal hayata çoktan dönmüş olurduk.
Önlemler güzel ama yeterli değil. Topyekün bir kapanma gerekiyor. Buna da ülkenin ekonomisi müsade etmiyor. Dünyada 3. avrupada 1. sıradayız günlük vaka sayısında. Bu önlemler de hızı kesmeyecek gibi geliyor bana.
Ben anlamıyorum corana bu kadar artmisken bütün eğitimlere ara verilmisken açık öğretim sınavları niye iptal olmuyor. Bu sınava milyonlarca öğrenci giricek heryere her şeye kısıtlama var ama bizi o kadar kisi sınava sokacaklar.
Herşey çok doğru kısıtlama çok iyi yalnız akşam 9 sabah 5 nedir ya insanlar zaten gece 2 de 3 de gezecek halleri yok çoğusu gündüz vakitleri dışarıda oluyorlar birtek saçma olan o..
Şu an bence virüsü işe gidenler yayıyor. Bende iş yerinde kaptım benim arkadaşımda. Dağılıyor böyle böyle zaten kış ayı saat 9'dan sonra zaten götü donuyor adamın dışarıda kimse çıkmıyor ki. Neyse
Aldığımız bilgilere virüs tekrar mesai değiştirerek, haftasonu tamamen ve hafta içi akşamla sabah kadar çalışma kararı aldığı için isabetli bir karar olmuş.
Geçen bi sor da demistin hafta ici 21 den sonra sokağa çıkma olmasa diye beni duymuşlar keske başka bisey isteseydim. Tedbirler yerinde ama yinede is vatandaşa düşüyor
Şimdilik gayet yerinde önlemler. Akşam 9dan sonra kim dışarıda diyen kişiler bence gece hayatının 10dan sonra başladığından bir haber. 8 9 dan sonra uygulanan yasaklar gayet yerinde bir hamle.
Kamudaki mesai saatlerinden daha çok yeni haberim oldu. Akşam TV'de ne yazdı ne de konuşmaları duydum. Az önce uyandığımda Whatsapp'a mesaj geldi. Ondan öğrendim.
Yavaş yavaş aşının çıkacağı gün tamamen kapatacaklar her yeri gereken yardımlarda yapılacak tabii, İstanbul borsasının %10 u katarlılara boşuna satılmadı
Nikahim vardı bu hafta pazar. 2 . Kez ertelenme durumunda tabi saglik olsun kararlar iyi ama bizim bu pskolojilerimizi kimler toparlayacak? Hala tedbirsiz ve maskesiz dolaşmaya devam mi?
Kısıtlamalar bi ise yaramaaz. Kökten yasak olacak anca öyle ilerleme kaydedilir o da anca 1 seneye yakın olması lazım ama olmuyor daha da uzayacak bu pandemi sureci
Neoluyorsa gündüz insanlar toplu taşıma araçları , vs hafta sonu yeterli degil enaz 15 gün sokağa çıkma yasağı olmalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İdare eder. Suriyelilere daha çok değer verildiği için biz kimsenin umurunda değiliz o yüzden ekonomi bakımından tamamen eve giremiyoruz maalesef. Birde iş varmış gibi 500 ayrı ayrı vergi kesiyorlar. Ne desem boş. En azından işimize engel olmasınlar. Bıraksınlar biz başımızın çaresine bakacağız artık.
çok hoşuna gitti iktidarların bu olayı kullanmak. Sanırım en çok Türkiye deki hükümet bunu kullanıyor. Çünkü ne tam kısıtlama koyuyor fakat saçma sapan anlamsız baskılamayı da ihmal etmiyor. özellikler 65 yaş üstü ve 20 yaş altına mutlaka her tedbirde daha da kısıtlıyor.. aslında bence önlem almaktan çok sadece sistemi düşünüyorlar
Yurtdışından virüsü olan istedigi gibi girip, istediği yerde gezer, istedigi saatte çıkar... vatandaşı bunaltip yurtdışına kapi kapanmasına bunlar geçici ve etkisiz yollar