2002'den önce bu ülkenin böyle kin ve nefreti yoktu birbirine karşı. Hayır ne oluyoruz kendi ülkesinin vatandaşının ölümüne sevinecek kadar nasıl beyinleri yıkanmış bu insanların. Çok zarar verdiler ülkeye çok..
İzmir depremi sonrası söylenen nefret söylemlerinin sorumlusu kim sizce?
Bunlar hep cahillikten olsa gerek , zinanın başkenti nedir ya ! Olmayan beyinleriyle saçmalıyorlar insan özgür diye nefret edecekseler bunlardan rahatsız oluyorsalar dışarı çıkmasınlar abi birine zarar vermediğin sürece sen özgürsün! Sen bu ülkede o olmayan kıt beyninle bunu anlayacaksın başka yolun yok ! Sen müslüman olmak istiyorsan ama bir cahilsen başkasına müdahale etme hakkın yok! Ben sen müslümansın diye sana saygı duyuyorsam sende bana duyacaksın. Ayrıca sadece kâfirler , zina yapanlar ölmüyor hem zina diye cinselliğin tabirini kötü karşılıyorsun ama evlenince niye helalin oluyor? Bir kağıt parçası bir anlaşmadan sonra ne yani rahatça kendine seks hayatı yaşıyorsun ama bu zina değil öylemi? Zina ne tam olarak? seks değil mi yani aynı şey? Ve ölüm herkes için var, deprem herkes için var sen namaz kılıyorsun diye ekstra bişey yapılmıyor sana bir güç var evet , bir inanç var ama o seni korumuyor eğer korusaydı niye herkes ölüyordu evet ölüm herkes için var biranda olur ve hayatın tamamen biter o anda sonra olacak ne varsa kimse görmemiştir biri öldüğü anda gelip dirilip bunu ispatlayamayacağına göre ben inanmıyorum görmediğim birşeye de inanmayacam bunu kimse değiştiremez, o cahil topluluk kendini anca birşeye sabitlesin bakalım er ya da geç bu cahillik bitecek bende buna inanıyorum
normal gündelik hayatımda çok küfrederim.. sosyal medyada hiç etmedim.. belli bir seviyeyi korurum.. hakaret edene hakaretvari bir cevap bile vermem.. çünkü görmüyorum karşımdakini.. bir çarpıya basınca gidecek hayatımdan önemsemem.. şu bakış açısındaki tüm insanlara tüm dillerde tüm küfürleri boca etmek istiyorum... hangi tarfta olursa olsun diger tarafın magduriyetini zafer gören kim varsa hepsine.. Allah inancında olduklarınıda zannetmiyorum.. hüküm ve karar mercii gibi konuşmaları bunu gösteriyor..
resimlerde videolarda belki gördünüz beyaz bir apartman çökmüş yanında park var.. hah o binanın tam yanındaki aynıbina kardeşimden çok sevdigim dostumun binası.. depremin hemen ardından aradım ulaşamadım.. birde o resmi görünce aklım çıktı nasıl gittim bilmiyorumm yeminle.. iş yerimle arası 1 km yok.. giderken sakarya caddesi üstünde ziraat bankasının yanındaki yıkılmış apartmanı gördüm... aglayanları... kızım içerde diye bagıranları..
neyse oraya vardıgımda arkadaşımın degil tam yan aprtmanı oldugunu anladım.. ve orda yaşayanlarıda az çok tanırım.. evli işinde gücünde sıradan insanlardı.. bunları söyleyenler kul hakkının ne oldugunu biliyormu acaba... sol görüşlüyüm hayatım boyunca böyle oldum.. hatta anarşit kökene daha yakınım.. ama düşmanımın bile düşmüşünü istemem... hele ki ailesine sevdigine bir zarar gelsin asla istemem.. bizdende onlarda artk kim ne taraftaysa... taraf olmakta ayrıbir saçma olayda neyse.. insani vasıflarını kaybetmiş herkesi. Allaha havale ediyorum.. umarım bir gn aynı acılarla sınanmazlar..
sağcı solcu kavgalarından, kargaşalardan isyanlardan haberiniz yok sanırım 2002'den önce yokmuş :d hey yavrum hey bu ülke neler gördü neler. :D Ayrıca 3-5 kişi twit attı diye bu ülkede nefret var manasına gelmiyor. Ayrıca Diyanet'e laf atıp devletin memuruna hakaretler ve iftiralar atan insanları da gündeme taşısanız? mesela Diyanet dün İzmir'e yardıma koştu. Çav bella çalınmasını da eleştirir misiniz? neden yancı gibi gözüküyorsunuz?
Ya bunlar çok değişik kafalarda ya. Bazı ülkelerde kesinlikle deprem olmuyor örneğin iskandinavya flan abi onlar hiç zina yapmayan alkol almayan musluman oldukları için mi ya bu ne salak saçma bi düşünce. Beyniniz mi yok ben anlamıyorum ya nasıl böyle korkunç olabiliyorlar nasıl böyle vicdansızca böyle konuşabiliyorlar. Aynı şey başlarına gelse başka insanlar onlar için zina yapıyor dese nolcak? O zaman ne diyecekler? Onedio'nun sitesinde okudum bütün yorumları biri demiş 'Çok sevdikleri atatürk mezardan çıkıp gelip kurtarmadı mi hahha' yazmış bunların düşmanlığı insanlık bunların düşmanlığı atatürk her fırsatta ona laf atmalar sevenlere saygı duyanlara sanki kötü birini destekliyormusuz gibi konuşmalar siyaseti de dini de bunların beyinsizlikleri kirletti adamin biri cikmis kuran da yazıyor deprem zinadan ve şiddetten olur diye e millet böyle biryerletinden kuranda yazıyor diye bisey uydurursa insanlar dinden elbet soğur. Abi bunlar müslümansa ben değilim ya..
Bu ülkeden dini kodlar büyük ölçüde silinmedikçe hiçbir şeyden kurtulamayacağız. Bence bu hükümetten de bağımsız bir konu. Din gerçekten aptallaştırıyor. Üstelik bizim insanımız çok sever araştırmadan inanmayı. Kendisini eşek gibi kullanmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyorlar.
Ben dini olan birinin çok sağlıklı düşündüğünü veya gerçek anlamda özgür hissedebileceğini ve düşünebileceğini zannetmiyorum. Zaten inanılacak gibi değil. İnsanlar neyine inanıyor dinlerin? Şu kadınlara bak. İnsan yerine koyup cevap verilmez. Aptallaşmışlar. Hiçbir şey anlatamazsın.
Herşeyi geçtim bazen insan ailesinden doğuştan sakat olur eli olmaz kolu olmaz felç olur otizmli olur down sendromlu olur felan Allah yardımcıları olsun onlardan zarar gelmez onlar iyi insanlardır. Ama Allah sağlıklı dünyaya getirip dünyada akıl sağlığını kayıp edenlerden etmesin yukarıda örneği görüldüğü gibi. Bu gibi şuursuz varlıklara ne yaparsan yap iyiliği ve ahlakı öğretemezsin. Kendilerini çok ahlaklı namuslu sanarlar ama... Devam etmek istemiyorum daha fazla
Dinci gericilik insanlık düşmanlığıdır. Bunlara özgürlük olmaz, hakkı darağacıdır.
Şimdi bu lağım fareleri yobaz olduğu kadar cahiller de. Hollanda'da "zina" var ama deprem olmuyor.
Arkadaşlar. Anadolu, Egeye doğru hareket ediyor. Daha sonra aşağı dönüp Afrika'ya çarpacak. Önümüzdeki 30 milyon yıl depremler olacak. Senede 3-4 cm gidiyoruz, hesabı yapın.
Dinci gerciler bilmden bihaber cahiller olduklarından bunlarakafası basmaz. Akılları fikirleri "zina" dır, çünkü kuduruyorlar, yraktan başka bişiy yok akıllarında.
Sanki bi tek izmirde var. Diğer şehirler zemzemle yıkanmış, hacı olmuş, başını secdeden kaldırmayan çok iyi Allahın sevgili kulları sanki 😂 Bu tip yorumları yapanlar zır cahil. Bir de karada ve denizde fesat çıktı ayetini çok yanlış yorumlayan mallar. Aynı güruh kendi başlarına bi bela geldiğinde " Allah imtihan ediyor, bizi seviyor" da der. Ülke olarak KADER NE DEMEK? Anlamını da işleyişini de bilmiyoruz. Amentünün son şartı kaza ve kader hayır ve şer herşeyin Allahtan geldiğine inanmak yok çoğu s*alak için. Böyle ebleh ebleh yorum uydururlar. İmanları zayıf haberleri yok.
Bir yazı gördüm az önce çok güzeldi. 5. YYda depremin fay hattından olduğunu bilen Sümerler ve 21. yyda depremin zinadan olduğunu savunan bazı mahluklar. Ne diyim herkes beyinli olacak diye bişey yok. Din böyle değildir. Hiç değilse Peygamber Efendimiz'i örnek alsalardı.
Bu tür hesaplar bilerek belli bir kesimi hedef göstermek icin acilmistir. Bizim Fenomen @Lapadula arkadasimizda bunu firsat bilip buna canak tutuyor. Zaten detayda niyetini belli etmis kendisi. Bu tür hesaplarin insanlarimizi birbirine kiskirtmak icin acildigi besbelli.. Bunu her buyuk olayda gorebiliyoruz ne yazik ki. Birileri tarafindan dolasima sokuldugu besbelli. Gercekte böyle düsünen varsada emniyet birimlerimiz onlarin caresine bakar. Bu tarz olaylardan mutlu olan kirli zihniyetli insanlarida Allah bildigi gibi yapsin inşallah. Amin.
Bu şekilde çok ve bunlar için akşam uyarıda yapıldı galeyana getirecek şeylerw inanmayın sosyal medyadan bu süreçte uzak durun diye ve haklılar bak çıktılar tamamen aynı şey için hizmet iyi polis kötü polis hesabj
Bunları da insan yerine koyuyoruz ya yazık... yazık ki kafataslarının içinde beyin olmadan yaşıyorlar. Aksini düşünemiyorum çünkü kafasını kapatacak kadar dinine düşkün birinin, bunları düşünmesi hata olurdu. Ama yok işte! o yüzden dikkate almamak lazım. Başı boş bu mahlukatlara biz yine de insan muamelesi yapıyoruz biraz ona da üzülüyorum. Hiç mi utanmıyorlar hani yarın bir gün İzmirli bir doktorun eline düşer ya da içki içen birinin yardımıyla hayatta kalırlar diye, ihtimallere rağmen?
Bir insan başka bir insana karsi hiç tanımadığı bir insana karşı belki de hiç taniyamayacagi bir insana karşı bilmediği bir şehre karşı saçma sapan şeyler duydu diye başka insanların ölmesini nasıl ister?
Ben İzmir depremine yakalandım ve ben çocuklarına birşey olmamasına rağmen ya bir şey oldu korkusuyla ağlayan insanlar gördüm bir de enkaz altında kalanları düşünemiyorum
Karmaya inanıyorum ben ve karma sizi bir şekilde bulacak depremle değil belki ama illa ki karma sizi bulacak
İslami hiç anlamamislar ama bu insanlarin hiç insanlık duygusu da mı yok?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendilerince dogru dusunuyorlar ama izmire illa bir sehre yonelik soylemeleri dogru olmamis sadece. Dunya cok kotu bir yere gidiyor. Türkiye de ne din kalmis, ne ahlak. Zina desen var, cinayet, hirsizlik, harama el uzatma, baskasinin namusuna sulanma, ahlaksizlik, taciz, tecavuz haddi hesabi yok ne igrenclik bulursan var. Adalet sasmis durumda. Yanlis yalan yapan disarda serbest, dogru yapan içeriye alinir olmus. Haramlar helal olmuş. Gunahlari sevap sayar olmuşlar. Bu depremler, virusler, seller, dolu yagmalar bosuna degil. Turkiyeye, dunyaya mesaj var. Ibret almak icin ama almiyoruz akillanmiyoruz. Battikca batiyoruz. Allah sonumuzu hayir etsin.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Depremde hayatini kaybedenlerin mekani cennet olsun. Allah ailelerine sabır versin. Bulunamayanlarda bir an önce bulunurlar insallah. Yaralılara da şifa versin Rabbim.
Sorumlusu kendininkinden başka hiçbir görüşe saygısı olmayan insanların tümü. Bağnaz, barbar, cihat sever, bencil, hırsız, gözü dönmüş din tüccarları, başımızdakiler ve onların yönettikleri. Depremi veren allahtir diyenden ne beklenebilir ki... Ortadoğu islamla yönetiliyor. Huzura eremiyorlar. G. tlerini açtıkları için mi derler adama.
Bunu 2002 ye uyarlamam komik olmuş yazanların kafasında sorun var galiba doğal afet bu Elazığ'da da oldu orada kapalı yerdi Van'da da oldu bu ne saçmalık her yapani da tutup bu şekilde bu raya sunman onlardan farkin kalmıyor bilesin. Müslümanlık ile alakası yok yazanların canlar gidiyor bu tarz konusmalari hoş değil yarın onların da başına böyle bir afet gelse ne diyecekler
Herkesin bir yaşam tarzı var arkadaş. Kimisi küresel düşünür kimi yüzeysel kimi ruhsal... Milleti yargılamak kimseyi onca yıkıntı altından kurtaramayacak. Kimse kimsenin böyle bir felaketle karşılaşmasını istemez. Bu felaket sonrası herkesin canı yandı ve can yanınca mantıklı düşünmek zorlaşır. Vakit yargı değil yardım vakti!
Ya bunlar hangi kafayla bunu yazıyorlar bilmiyorum işlerine gelince dinden bahsederler. Orada masum insanlar ,çoluk çocuk var. Buse^nin haykırışlarınıda mı duymadılar. Unutmayın islamın peygamberi bile sizin dininiz size benim dinim bana^dır demiştir.
Acının dili, dini, rengi ya da yaşayış tarzı olmaz. Ne zaman bu kadar ayrıştık, ne zaman bu denli insanlıktan uzaklaşır olduk buna şaşırdım ben. Yahu orada can pazarı var, nasıl olur da böylesi bir durumda iş dini inanca, siyasete bağlanır? Kendi insanlığımdan utandım bu tarz paylaşımları gördükçe..
Cahillik daha da artıyor demek, Ne kadar saçma sapan iğrenç düşünce. Diyelim ki ben bir günah işledim benim günahımın bedelini niye başka masum insanlar çeksin? Hiç mi mantık, vicdan, akıl yok bunlar da. İnsan ne diyeceğini bilmiyor. Her küfür bunlara az kalır.
@Berivann6 Cahil kafalar asla değişmezler. Eğitilmez dediklerin den. Hem hatasız kul mu olur? Enkaz altında kalan insnalarin dini, ırkı çok mu önemli insan sonuçta merhamet yok bunlarda
Bunlar araplasan toplumun sesleri aslında.. kendi soyunu Türklüğünu unutup unutturulup bu hale getirilenler... Zeka geriliği yaşayıp akıllarını düşünme yetilerini kaybeden insanlar... Kitaplarını arapça okuyup kendi dilindebilmeyen insanlar... Kendi dillerinde okusalar idrak etseler böyle olmazdi...
Böyle insanlar güya müslüman gibi görünürler yazık gerçek müslüman böyle konuşmaz ordaki yaralanan kardeşlerimize dua eder gerekirse yardımda eder sabahtandir izmirli arkadaşlarımı aradım iyi dileklerde buludum izmirdeki durumları öğrendim hatta elimden gelen ne varsa yaparım dedim bumu yani anlayış şekilleri sırf zina oluyor diyemi böyle profotif şeyler paylaşıyorlar birde zina sadece izmirde değil heryerde oluyor...
Kağıt üzerinde hepimiz bir olsak ta sorumsuz ahlaksız siyasetçiler sayesinde toplum kalben bölünüp parçalandı, adeta birbirine düşman haline getirildi. Malesef durum bu ve son derece sağlıksız, sevgisiz, güvensiz bir toplum haline getirildik.
Ben bu şerefsizler yüzünden artık müslümanım demiyorum. Bunların inandığı Allah’la benim inandığım Allah aynı olamaz. Bunların diniyle benim dinim aynı olamaz. Bunların dinini skeyim ben. Şerefsiz alçaklar
Neden tek tarafı hedef göstererek sende ayrı bir nefret söylemine sebep oluyorsun? Algıda seçicilik yapma bir post açıyorsan iki taraftan da paylaşım yap. Bu Twitter da gezinen o paylaştığın sözleri asla demiyorum karşıt görüş onlara göre diyebileceğim de çok fazla paylaşım var.
Mutlaka gercek olan vardir. Sonucta kirli zihniyetli insanlar yok degil ülkemizde ne yazik ki. Benim kizdigim konu sorunun soruluş tarzi ve bu tarz sahte hesaplarada inanarak genelleme yapilip insanlarimizin kirkistirlamasina canak tutulmasi.
Bu tarz nefret söylemleri karşılıklı oluyor bir tarafı paylaşıyorsan diğer tarafı da paylaşmak zorundasın bu tarz konularda objektiflik şart aksi takdirde o paylaşımı yapanlardan farkı kalmıyor postu açanın.
Cidden neden böyle yobaz cahil ve vicdansızlar anlamıyorum insanların yaşayış biçimi giyimi dini farklı diye birinin ölmesini istemek saygı duymamak nasıl bir zihniyetin ürünü yazıkk
Detaydaki sözlere kesinlikle katılmıyorum, yaptıkları şey terbiyesizlik ve vicdansızlık. Birinin başına bir şey geçtiği zaman dinine, ırkına, yaşam tarzına bakmadan yorum yapsak keşke, yalnızca insan olduğunu düşünerek. Fakat size de katılmıyorum, insanoğlu var olduğundan beri hep vardı ne yazık ki bu çatışmalar. Bunun sorumlusu tek bir kişi değil, özgürlükten bahsedip başkasının kararlarına saygı duymayan insanlar!
Şimdi bunlar kendini dört dörtlük Müslüman zannediyor ya hani. Bunlar bırak Müslüman olmayı, insan bile değiller. İnsanların canı üzerinden de din tartışması yapılmaz ki ya!
Ülkeyi kutuplaştırma çalışmaları meyvelerini vermiş. Muhafazakar kesim rahat kesimden, rahat kesim muhafazakar kesimden nefret eder hale gelmiş. Ülkemin güzel insanlarının durumuna bak. Kime ağlayayım ki
Izmirdeki bazı kişiler de birçok ilde olan olaya karşı ırkçılık yaptılar. Yapılan yorumlar buna karşılık da yapılıyor olabilir. Tabii biri cahillik ettiyse diğerleri de öyle karşılık vermemeli gerçeğini de söylemeden geçemiycem. Yoksa yaniış anlaşılırım. :) Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bu kafalardan ben de istiyorum kendime.🤣Böyle bir algı var millette. sahil şeridindekiler cehennemlik içtekiler cennetlik gibi. Dağlıların sahildekileri görünce içlerindeki canavarın ortaya çıkıyor olma ihtimali sıfır sanki.
Böyle herkesin her söylediğini de önemsememek lazım onun istediğini vermiş oluyorsunuz kenarda konuşsun dursun. Şu deprem anında bile orayı düşünmek yerine bir çok insan bu yazıları konuşuyor
Dini benimsemek sorun değil de dini yanlış benimsemek sorun, dini yanlış anlayan ve benimseyen herkes suçlu. Dini doğru benimseyen biri oturur dua eder ama bunlar meczup.
Çok net şekilde ülke 2 ye bölündü resmen bir ırk bir din uğruna insanlar birbirine giriyor ülkenin başındaki insan ne olursa olsun objektif tarafsız olmalı
Şimdi depremle dinin ne alakası var ya. istersek hepimiz dinsiz olalım yine de bunu sorgulamak kimseye düşmez. herkesin dini kendine. bunlara mi kalmış bunları sorgulamak
Bir çok farklı inanç ve din var bunların ortak noktasında iyi insan olmak gerekiyor yoksa hepsine göre özellikle Kur'an'a göre başka dinden olan cennete gidemez diye bir durum var ve yanlış doğru gelmiyor
Bunların kapalı ya da açık olması önemli değil beyinlerine oksijen gitmeyen hain şerefsizler keşke ordaki insanlar gibi insan olsanız bunların beyni her an ziya yapıyor hatta böyle düşüncesi olanların beyni zinanın başkenti olmuş
Masum insanlara mesela çocuklara tecavüz ediliyor onların sucu ne harbi gerizkalı bir millet Türklerin en büyük hatası zorla müslüman olup 3000 yıl geriye gitmeleri
Acılar Korkular doğal afetler üstüne siyaset yapan vatan haini siyasal islamcılardır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Lut kavmi? Analcı Lut kavminin yaptıklarını günümüzde en çok yapan ekip şu tiplere benziyor ama neyse genelleme yapmayalım biz yine de. Belki de gerçekten mükemmel (!) müslümanlardır şu ablalar.
Müslümanlık hoşgörü dinidir , konuşmaları yanlış olmuş.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Profil resimleri bunlarin ise çocukça ve aptal cahil biri oldukları belli zaten. Dikkat çekmek için yapmışlar ve amaçlarına ulaşmışlar. Yoksa akılla izan ile izahı yok.
O twiti yazanların aklı olmadığını akılları olsa bu şekilde yazmayacaklarını düşünmen dünyadan habersiz kendi aleminde yaşadığını gösteriyor. Ben diyelim kezbanım, sen nesin?
Ulan canım bir felakete oh olsun diye sevinen insana insan ve müslüman denir mi? Elin yunani fransizi sana yardım desteği gönderir bu zihniyetteki mahluklar o gayrimüslimler kadar bile olamadi böyle birine insan da demem hayvandan bile daha aşağılık mahlukat. Hem senin kuyruk acin ne anlamadım? Sen de sevinenlersensin galiba.
Dünyadan habersiz kim belli? Senin yaşın kadar toplumun insanların olayların içindeyim. Sen ve senin gibiler kendi karanlık ruh dünyanızda yapayalnız kapmış kişilersiniz İşte.