Şu Koçlarla, Sabancılar ülkedeki miraslarını Cumhuriyete borçlular ama ağızlarında tek laf yok. Ne de olsa kazanıyorlar ama Cumhuriyet olmazsa mallarının, servetlerinin bir anlamı yok. 2 milli bayramda video paylaşıp vatansever oluyorlar sözde.
Ülke büyük bir bunalım içindeyken Koç Holding ve Sabancı gibi zenginler sessizlikleriyle gidişattan sorumlu değil mi?
Hahaha emin ol şu an bu baskı ve korku olmasa ağızlarını açacak ilk holdingler koç ve sabancı iki büyük şirketin de kaç tane firması zarar ediyor haberleri okuyoruz ama tabiki zarardan Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği şu zamanda en az etkilenenler de bu 2 şirket neden? Çünkü kazancının belki de en büyük payını dövize yatıran ve böylece kar - zarar oranını bir şekilde idare eden Holding akıllı üst düzey yöneticilerin kontrolündedir. Çünkü Merkez Bankasının bağımsız olmadığı yerde hiç bir büyük Holding TL de durmaz zarar edeceğini bile bile dövize yatırır kaynağını ve kazancını, Koç ve Sabancının başında bunları düşünen ve uygulayan yöneticiler ve başkanların olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Bunlar benim şahsi düşüncem hiç bir şirket veya holding pek de umurumda değil batarsa batsın. Millet evine ekmek görüşemiyoruz, Halk batmış ulan halk... !!!
Dostum sıkıntılı mısin Merkez bankasının bağımsız olmadığı ülkede hiç bir Holding veya şirketler TL de durmaz diyorum algılayamıyorsun galiba iktisatçı felan da değilim öyle bir iddiam da gayet basit anlattım zaten teknik bir bilgi olmayan bir yazıya gelip artistik yapman da ayrı bir komik
La ne Tl'de durması? Kimse TL ile ticaret yapmıyor, yılda 300 bin euro cirosu falan olan kobiler bile Türk parası ile mal alıp satmıyor doğru dürüst zaten konu o değil.
Bu firmalar ne kadar etkilenecekler? Belli bir yerden sonra Türkiye gibi bir ülkede bu firmalara bir şey olmaz kolay kolay. Koç ailesi ülkedeki hakim siyasi ideolojilerin çoğundan daha eski bre
Hiçkimsenin adamlara laf etme hakkı yok. Erdoğan'a tam yetkiyi bu adamlar vermedi. Heriflerin şirketlerine isteseler bir günde çökerler beyinsiz Türk ulusunun kararları yüzünden özgürlüklerini, mallarını riske atacak değiller.
Servetleri cumhuriyet bağlıysa bizde aynı cumhuriyette yaşıyoruz bizim niye servetimiz yok böyle saçma düşünce olurmu. Sizinde dedelerimiz doğru taciri adımları ataydi o zaman. Halka IBAN atan devlet yöneticileri mantığıyla bakmayın bu işlere. Ülke zor durumdaysa bunun sorumluluğunu hükümet üstlenmek zorunda. Özel şirketler değil.
acaba gercekden konusmuyorlar mı? yoksa korku imparatorlugunun baskısı altındalar mi :) elbette sermayenin ilk hedefi kazancdır ama piyasalarin bu derece bozulmasi adaletin esit olmaması yeni zenginler yaratilip hukumet destekletilmesi :) yani şu anki mevcut hukumeti ne koc ne sabanci ister istemiyorda ama muhalefet edecekleri piyasami gazetemi televizyonmu var :) iki muhalif laf etseler dovizin sebebi bunlar der cıkar reis o yuzden ben duruslarinı abes bulmuyorum.
Hiç öyle bakma olaya. Sürekli olarak yandaşlara vergi kıyakları geçilirken tüsiad üyesi firmalara sürekli kesin hesap uzmanları gönderip ceza kesmek için özel çaba harcanıyor.
Sen şimdi koskoca Koç Holding'in siyaset yapmasını bekleyemezsin. Cumhurbaşkanından ödül alınınca yandaş mı olunuyor. Ne desinler ben cumhurbaşkanından ödül alamam mı desinler
biri siyonist yahudi, öteki de kayserili ama yahudilere benziyor belki yahudi kökenlidir, niye bozsunlar ki sessizligini, piyasa zaten siyonistlerin istedigi gibi gidiyor, bunlar da siyonist destekçisi olduguna göre misyonlarını basarıyla yerine getirmenin sevincini yasıyorlardır Şu an
Onlar zaten bundan memnun değil. Onların farkli mucadele yontemleri var. Ve kuresel kapitalis dünya düzeninde bağımsız karar veremezler. Tabi olduklari üst gucler var
Sabancilar hukumette gidebilir ama koc artik uluslar arasi ve cumhuriyet oncesi kurulmus bir aile arti haci bayram veli nin 17 ya da 18 gobekten torunlari.
Koç ile Sabancının bir suçu yok. Beş para etmez, yönetim nedir bilmez insanlar başa getirilip tam yetki verilirse ağzını açar böyle batışını izlersin. İzlerken de keman çalarsın Titanik misali...
Ülkenin şuanki durumumun tek sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir, koç sabancı diyeceğine mehmet cengiz limak çalık ethem sancak vs diyebilirdin. Bu şahıslar devletin birçok ihalesibi faiş fiyatla garanti ücretle aldı, aldı verdi piyasaya değil birilerine can verdi. At gözülüğünü arkadas
Zengin ve kapitalist geliyor bunlar bana dünyada öyle habersiz yaşıyor gibiler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Onların işi bunalimda destek değil ticaret. Ne yapmalarını bekliyorsun tuzu kuru onların , sadece alış azalimina üzülürler. Kendilerini milliyetçi vatansever olarak tanimlamiyorlar. Ee?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İngiltere kraliçeyle yönetiliyor hala kraliyet var... Cinde komunizm hakim.. Para her sistemde kazanılır... Neden susuyorlar acaba
Bu gidişatı değiştirebilecek kişiler sence sadece koç ve sabancı ailesi mi? Kapitalist dönemden bahsediyordu global olarak kresel bir sorun buranin sorunu Amerika da bile var..