Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.
Erdoğan'dan üniversite açıklaması: Üniversitelerde yüz yüze eğitim en kısa zamanda başlayacak. Bu karar sizi memnun eder mi?
Şimdi bu görüşüme çok tepki gösteren olacak Biliyorum ama söylemek zorundayım Ya Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Allah Aşkına bir düşün ya Okullar açılma kararı çıkardın şimdi de üniversiteler açılsın Diyorsun mantıklı mı bu sence ortalıkta virüs hastalık var sen yüz yüze eğitimden bahsediyorsun bı kendine gel düşün hepimizin sağlığını canını riske atıyorsun Tamam eğitim önemli bir şey eğitim olmadan olmaz ama hele şu salgın bitsin tamamen ondan sonra açılsın okullar eğer okullar her zaman açık olursa virüsler artar ve can vaka ölüm sayısı da artar Allah korusun bizleri düşünmüyorsan bari kendini düşün kendini de düşünmüyorsan sevdiklerini düşün onlarında canını riske atıyorsun sayın cumhurbaşkanımız İyice düşün vazgeç bu kararından kimsenin canıni riske atma lütfen seni seviyoruz sayıyoruz saygı da kusur Etmiyoruz ama böyle de olmaz.
tamam ama buda bu şekilde ilerlemez ne yani belki virüs 10 yıl sürecek okdar zamn üniler kapalı mı dursun hem aşı dabulundu öğrencileri aşılarlar çok sorun olacağını zannetmiyorum yakın zamndada açılcatır
Ya tamam da ama okulda ki bir çok öğrenci kurallara uymaz tamam uysalar bile birinin uymaması hepsine bulaştırır buda yayılır ölüm vaka sayıları artar iş de riskli ama iş mecburi olduğu için çalışma işe gitme olacak iş olmasa para olmaz para olmasa geçim olmaz
Etmez. Vaka sayısını azaltmak için canını dişine takan sağlık çalışanlarına yazık. Okullar açılınca ne olacak sanıyorlar? Yurtlarda aynı odada kalırken salgını kontrol altında tutabilecek kim olabilir? Hem toplum sağlığıyla oynuyorlar hem de sağlık çalışanlarının hayatlarıyla. Herkes bir anda okul aşığı oldu arkadaş, uzaktan eğitim gibi bir imkan varken bundan faydalanılmalı ve uzaktan eğitim imkanları geliştirilmeli.
Zaten sonrasında çıkacak kargaşayı tahmin bile edemezsiniz. Özel okullarda olduğu gibi artık her kurum bünyesinde çıkan vakaları örtbas etmek için türlü oyunlara girer.
Hala bilmeyen varsa bilsin, bakanlığın verdiği sayılar Haziran ayından beri yalan.
İstanbul'da korona virüs %50 artmış durumda. Biz sadece istanbulu biliyoruz. Bilmediğimiz daha bir-çok yer var. Eğitimi yüz yüzeye çevirmek şuana kadar yapılan tüm çabalara ihanet gibi. Uzaktan eğitim de maalesef ki çok başarılı değiliz. Dün derse 1 dakika geç girdim diye hoca derse almadı siz düşünün ki internetten kaynaklanan bir hatadan dolayı böyle birşey yaşadım. Onun dışında daha burs / kredi başvuruları bile yapılmadı. Devlet şuanda ne yapıyor? Üniversite acicaklar da ekonomi ne olacak? Yurt fiyatları Allahuekbere cıkmış ev fiyatları deseniz Everest olmuş bu öğrenci ne yapacak bu aile ne yapacak. Kredi yok burs yok hiç birşey yok bunlar ne olacak? Ilk önce bunlara açıklık gelmeli.
Onlar hiç vatandaşın ekonomisini düşündüler mi bugüne kadar? Ve bundan sonra da düşünürler mi sizce? Asla düşünmediler ve asla da düşünmeyecekler.. Zira fıtratlarına terstir. Tek düşünce kapitalist vahşi düzenleri canlansın. Maaş zam zamanı gelince ceplerinde akrep olur vatandaşı gerçek enflasyon karşısında acımadan ezerler. Vitrin mankeni kıvamındaki çokomel bakanı da malum satılmış sendika ağalarıyla sözde işçi, memur, emekli.. vs lehine pazarlığa oturturlar.. Yersen.
Öğrenci, bir şehrin ekonomik istikrarına katkıda bulunan vazgeçilmez bir unsurdur. Asıl amaç gençlerin eğitimi değil gittikleri üniversitelerde illerde harcayacakları paralar ve o ile bulundukları ekonomik katkılarıdır. Daha önceden kendilerinin ağzından “eğitim seviyesi yükseldikçe bizim oy oranımız düşüyor” diye açıklamalar yapıp daha sonradan böyle bir girişim ve söylemde bulunmaları traji komik bir durum olmuş. Bu durum mevcut salgına katkıda bulur ancak, eğitime değil... Öğrenci eşittir para demektir bu ülkede. 🤨
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
49
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence artık didital çağdayız okula felan gerek yok online iyi bir sistem oluşturulmalı youtube gibi ve ücretli olmalı yıllık para ödenmeli ki eğitimşn değeri artsın böylece vasıfsız hocalardan ders almayız. Ücretli olunca gerçekten okuöak isteyen gelir o ücrette aileye değil öğrenciye yamsıtılmalı jayatı boyunca ödesin abd deki gibi abd de bir çok okul artık online sistem bu gün intermetten mit gibi okullara para ödeyerek ders alabilirsiniz 2020 yılında yüz yüze saçmalık okullara hayır online evet
Okulların ve üniversitelerin açılmak istenmesinde ki tek amaç ekonomiye canlılık getirmesi için esnafın, yurtların tekrar para kazanmalarının sağlanması onlar kazanamazsa devletin kasasına para girmeyecek çünkü, şu aşamada virüs ikinci plana atıldı sadece ekonominin canlandırılması için bu çabalar...
Okul ortamını özlemek dışında online eğitimin yetersiz geldiğini düşündüğüm için açılması bana mantıklı geliyor. Çünkü tatil yerleri açıkken ve milletimiz yeteri kadar keyif hayatına devam ediyorken okul gibi gerekli bir ortamın kapalı kalması saçma geliyor.
Bu karar beni memnun etmez. Umarım bu dönem böyle bir salaklık içine düşmezler. İnsan olan yerde virüs vardır bu kadar basit. Bunun yurtları var dersleri vs var. Ortamları var. İnsanları bir araya kimse getirmemeli. Dünya açmak yerine kapatırken biz de virüsü insanlara nasıl yayarız daha neler açarız peşindeler.
Örgün eğitim kesinlikle başlamalı, şöyle ki uzaktan eğitim çok verimsiz, çok kötü bir düzeyde gidiyor. Hiçbir şey yüzyüze eğitimin yerini tutamaz. Gerekli tedbirler elbette alınsın. Bu eğitim sorunu mutlaka çözülmeli. 👍
Her bölüm açılacaksa cidden saçma olur uygulama dersi olan ve bunları telafi edecek yılı olmayanlar için açılmalı bence hemşirelik son önlisans sağlık son sınıflar gibi
Okullar acilmadimi zaten anlamiyorum? İlkogretim liseler falan? Benim fikrim bu yil hic acilmamali, yanlis bir karar olur acmak.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu konuda kararsızım doğrusu. Fakat örgün eğitim kadar verimli olmadığı konusunda hemfikiriz. Kendi adıma konuşmak gerekirse ciddi anlamda zorlanıyorum, uzem sisteminin iyileşmesi gerekiyor. Ayrıca staj yapmadan mezun olmak istemiyorum.
Etmez tabiki milyonlarca kişi turkiyenin her bir ucundan gelecek sınıflar en az 60 kişilik saten birinde varsa boku yedik
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Millet acilmaz diye evlerden cikti ailesinin yanina gitti son anda boyle bi sey sacmalik yani. O kadar acin diye twitter da tag actilar simdi mi aciyolar
benim üniversitem uzaktan eğitimi çok verimli bir hale getirdi şu an çok iyi gidiyor ilk başladığındada çok iyiydi üniversiten üniversiteye değişiyor sanırım ama açılırsa kaydımı dondururum ailenin yarısı kronik Hasta yılım boşa gidicek yani...
bunda sahi misiniz? hahaha, o minicik bebeleri okul dolmuşu alıp okul dolmuşu getiriyor. ama üniversiteli bir insan öyle bir zorunluluğu yok. isterse dolmuştya gelir isterse yürüyerek gelir isterse yolun kenarında sürter
Boşuna heveslenmeyin. İkinci döneme açılırsa dua edin. Kesin olarak bu dönem açılmayacak. 2. dönem belki açılma durumu var. Kaynak isteyenler cumhurbaşkanlığında staj görüyorum.
@sarismm ya en kısa süre dediği 2. dönem işte açacaklar yurtlar hazırlanıyor şu an. Virüsün yayılımını azaltarak dersler nasıl işlenebilir onun hesabını yapıyoruz şu an. Bu işler o kadar kolay değilki hemen ha deyince açalım 😂
@sarismm zorunlu olacak ama kronik rahatsızlığı olanlara ayrıca imkan tanınacak. Yani sizin gibiler için nasıl bir yol izlenecek onu düşünüyorlar şu an. Büyük ihtimal sınavlarınızı uzaktan olacaksınız. Okula da gitmeyeceksiniz.
Sokağa çıkma yasağı yapamazlar heralde, öyle olacağina, meclisteki tüm bakanlar 1 ay maaş almasınlar öğrencilere tablet alsınlar hem hayır yapmış olurlar daha iyi değilmi?
Hemde nasıl memnun eder güzel olur ama şimdi şehir dışından yurt dışından öğrenci gelicek ve mecbur kalmak için yurda ihtiyaç var nasıl olur bilemedim zor gibi biraz ve riskli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nasıl açıcaklar evinde interneti olmayan her gün maskeyi dezenfaktanı nasıl alsın.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Erdoğan'dan üniversite açıklaması: Üniversitelerde yüz yüze eğitim en kısa zamanda başlayacak. Bu karar sizi memnun eder mi?