Canlıların çığlıkları duymuyor musunuz?#HatayYanıyor pic.twitter.com/YqMEy8Qk1T— Bilgi Dünyası (@bilgi_dunyasi__) October 10, 2020

Canlıların çığlıkları duymuyor musunuz?#HatayYanıyor pic.twitter.com/YqMEy8Qk1T— Bilgi Dünyası (@bilgi_dunyasi__) October 10, 2020
70-80 tane koruma aracı alacağımıza 5-10 tane ülke koruma aracı alsaydık çok rahat söndürülürdü. Ülke koruma aracından bahsettiğim yangın söndürme helikopterlerinden bahsediyorum.
Ormanları yakıp yerine bina dikiyorlar. Bunları yaparken bi kaç kişinin eline para verip yaktırıyorlar. Doğal ekosistemde rastgele yangın çıkma olayı çok nadirdir. Yıldırımlar sonucunda oluşur. Çünkü ekosistem rayına oturmuştur. İklime göre ağaçların nerelere uyum sağlayacağı bellidir. Doğa birbirine adapte olmuştur. Bu yangınlar insan kaynaklı çıkar.
Bu yangınları çıkartanlara şunu söylüyorum, bari verimsiz topraklara binalar, oteller dikin. Ne biliyim yozgat, konya, bayburt gibi yerlere binalar dikin alan geniş yani. ya da var olan şehirleri geliştirin ne bileyim. Bu çözüm değil. ya da arsayı satın alıp ağaçları kesin hiç yoktan kaynak sağlasın mk.
Bu böyle olmaz Türkiye'nin ormanlık alanlarını belirlemesi ve bu alanları koruması lazım.
Amerika'da ve Avrupa'da doğal ve milli parkların sayısı çok fazlayken Türkiye'de neredeyse hiç yok.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Terör örgütü yandaslari sosyal kanallar üzerinden kendilerinin yaptığını savunarak sevinc nidaları atiyorlar.
Terorun ve terore destek verenlerin ne kadar cahil oldugunu, insan ve hayvanat aleminin hayatina ne kadar onem verdigine, dogaya ne kadar onem verdiğine ve bu asaglik mahluklarin egitim seviyesinin resmine Hatay ilimizde ki bu kötü hadiseye bakarak görebilirsiniz.
Allah c. c Hataydaki yanginlarda aci cekerek ölen tum canlilarin acilarinin kat ve kat fazlasini sebep olan her kimse onlardan cikarsin.
Bir orman mühendisi olarak anlatayım arazözlere su taşınır ateşin ilerisinde ağaçlar kesilerek ve toprak kazılarak set oluşturulur ve temas kesilir en son çare ters ateş yakılır
Onlar kapalı aşan yangını için tasarlanmıştır orman da işe yaramaz
Yangın geniş alanda ve her yerde yanıcı malzme fazla teknoloji ancak uzakla su taşıma ya da yöntemlerşe etkilidir
Üzülmeyin abilerim ablalarim yanan yerde senede 8 yildizli ultra deluxe prime oteli dikerler turizm canlanir😇
Bakiniz 3-4 yil once trabzonda cikan yangindan sonra yeni agaclarin dikileceginin vaadi verilen alana yaptiklari gibi🙈
Turkiye cakal kayniyo 😈
Cevap
64Cevap
sabotaj ihtimali çok yüksek
tarım bakanı kontrol altına alındı dedi umarım tekrar yanmaz
En çok merak ettiğim konudur. Bu milletin çektiği yetmedi Allahım! Nedir bu ülkenin bu milletin günahı? Bütün belalar musibetler cahil, yobaz, şuursuz, laftan anlamayan insanlarla doldu ülke. Nedir ya ne anlamıyorum Allah aşkına ya bir günde güzel haber veren yok ya. Nerde boş beleş insan var dolmuş doluşmuş.
Yazık ya bu ülkenin genci ve çocukları hala masumca gelecekleri için umut ediyor...
Keşke o Mercedeslere, AUDİ'lere binecekleri kadar bu devletin envanterine yangın söndürme, uçakları, helikopterleri alsalardı. Yeterli düzeyde ekipman bile yok ülkede.
Hemen de PKK hedef gösteriliyor, bu şey gibi, sevmediği kişilere FETÖCÜ bu demek gibi. Olabilir tabii o şerefsizlerden her şey beklenir.
Ama Türkiye'de yangınların çoğunun neden çıktığını az çok biliyoruz. Oteller vs için.
Geçmiş olsun ülkemize, inşallah kimsenin canı yanmaz buna başta hayvanlar da dahil, çünkü en suçsuz onlar.
Bunu yakan kişileri bulup önce tırnakları sökülecek, sonra eşi ya da annesi izlerken buna işkence edilecek. Sonra bu pic izlerken annesine eşine çocuklarına işkence edilecek ve gözlerinin önünde tüm ailesi öldürülecek. Ah be var bir hayalim ben olsam bunları yapardım. Kısasa kısas Kuran'da yazdığı gibi
yanan yerlerin devlete kaldigini biliyorsunuzdur? pkk yapmamistir demiyorum yapmis da olabilir ama 2 aydir her gun bir orman yaniyor nedense. kuveytten dubaiden araplar getirilip yerlestiriliyor araplara ozel evler yapiliyor. biraz da kafanizi calistirin. pkk'nin yapmadigi sey yok ama bazi seyler de yapilip pkknin ustune atildigi kesin..
gercekten pkk yapsaydi olay Şu an baska bir boyutta olurdu. hadi diyelim pkk yapti. ulke kendi ic sorunlarini halledemiyorsa bu ulke ne kadar guclu olabilir?
www.google.com.tr/.../68-ilde-766-yeni-maden-sahasi-icin-ihale-sureci-basladi-haber-991284
Bunu oku hatayda maden sahası için ihale belen de içlerinde..
sasirmadim hic..
Bitek Hatay mi? Dünya yanıyor. İçten başlayan bu yangın artık dışarıdan da devam ediyor. İnsan vücudunun hastalanması gibi. Kendi ellerimizle kendi dünyamızı yok ediyoruz ve kimse bir şey yapmıyor. Yakında nefes alamaz olacağız
Devlet yakıtığı şeyi niye söndürsün yaa. Hani kim açıklama yaptı kimse. Hemen bütün ak partililer pkk suçlamış ya bir dönün kendinize bakın. Bir kaç sene sonra devlet o Yanan yerleri parsel parsel satar. ya da maden işletmelerine verir. Bizim garip fukara millet de pkk yaptı zannetsin. Diyarbakır da sur da insanları bodrumlarda yakarken insanların cesetlerini panzerlerin arkasında sürüklerken kimse bu kadar ses çıkarmamıştı.
Bunu yapan, en ufak payi olan diri diri yanarak can versin insallah... Sadece kendi de degil butun her seyiyle.
Rantina parasina sictiklarim. Pkk falan olacagini sanmiyorum ihaleye acilinca ilk atlayanlari alsinlar iceri.
Sıcaktan kolay kolay yangın çıkacağına ıhtimal vermiyorum bunlar bana göre bahane. Pkk de yakmamıştır tahminimce. Birileri kasıtlı olarak yaktı diye düşünüyorum..
anlamadığım şey neden hiçbir haber kanalında geçmiyor konusu :/ sabahtan beri bütün haber sitelerini dolaşıyorum sadece internete yazdığımda konuyla ilgili şeyler öğrenebiliyorum
hatay yanıyor insanlar ölüyor hayvanlar ölüyor :'( dicek çok sözüm yok en çok masum hayvanlara üzüldüm hiçbirşeyi bilmeden kaçamadan can verdiler
Bu yangının altında herşey olabilir zengin bir iş adamı bile ayarlamış olabilir yangını pkk ya da üslenmesi için biraz para vermiştir bunlar sadece komplo teorisi.
Yanıyor bişey yaparlar orada da. yanmasa da yaka yaka biseyler inşaat eden bir ülkeyiz nasılsa. Dogayi seven bir ulkeymis gibi arada tepki gösteriyor sonra unutuyoruz.
Allah sebep olanları kahr-u perişan eylesin İnşaAllah..
Pkk yaptı onları bu ateşe atarak kökten temizlemek lazım aslında. Hazır cehennem ateşlerini yakmışlar odunları olsunlar..
Benim anlamadığım şu an bunun tüm tvlerde son dakika verilmesi lazım medyada çok az gösteriliyor peki sebep¿
Maalesef ormanlık alanları sırf imara açmak için yangın çıkaran namussuz vatan haini çok insan var bu ülkede.
Evet sabah haberleri izlerken gördüm ve korkutucu sekilde zarar veriyor. Orman, fabrikalar , halk... hepten zarar..
Polise askere vur emri verilsin. En ufacık bir yanlışlarında kafadan vurup indirsinler yakanları. Besleyecek halimiz yok. Bide bunlar pişmanlık yasasından yararlanırlar ya yanarım ona yanarım. Ne pişmanlığı vur indir geç sağ olarak alma bile.
@elsaalily yakanlar video çekmiş birde pişkin pişkin nerden bilecem
O videoda gözüküyor yangını çıkaranlar.
@elsaalily tabi müebbet verelim de içerde besleyelim bu çok mantıklı ya zaten
@elsaalily sen ormanı yak. Polise askere kurşun sık şehit et ondan sonra cezaevi. Bu şerefsizler benim arkadaşımı şehit ettiler. Çocuk daha yeni askere gittiydi. 1 ay sonra tabutla ölüsü geldi. Ailesi perişan durumda. Hele kız arkadaşı tam askerden dönünce evleneceklerdi hayalleri vardı. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi kardeşimle 😔😔
Pkk p*çlerinin işi şu an bütün hesaplarda halay çekiyor o***pu çocukları.
😡😡😡😡😡Nerede kaz dağlarında vilası olan doğa sever sanatçı tarkan? 3 ağacın kesilmesi için ülkede isyan çıkartacaklardı. Yanan Türkiyenşn ormanları, yakanlar kahpe pkk olunca hepsi suskun😡😡😡😡😡😡
Şimdi bu dediğimi gotunden anlayan olacak ama neyse PKK orman yakmaz kamufle olmak için gerekli onlar için hatta bazı dağlık yerlerde ağaç yakanlara kendileri ceza veriyor onlar için ağaç çalı avantaj.
@RuhKız doğuda yaşadım ordan biliyorum ama bu yangınları galiba pknn içindeki Ermeniler yapmış bu Azerbaycan la Ermenistan arasındaki savaşla da ilgili olabilir.
Umarım tez zamanda söndürülür. Görüntüler karşısında kanım dondu. Talan olmuş her yer ve canlılar 😞😞
Asıl bu ülke yanıyor.
İmar arazisi çıkıyor. Neyine dert ediyorsunuz? İmar arazisi demek kamuya döviz girişi demek. ARKADAŞLAR sebebini bilemem kimseyi suçlamıyorum ama devletin yararına bir olaydır bu.
Kanun değişmediği sürece bu yangınlar devam eder. Yapılması gereken bu tür yangın doğal afet gibi durumlarda imara açılmaması lazım kesinlikle
Müdahale ediliyor ama 8 ayrı noktadan kundaklama olduğu için ve rüzgarın siddeti havadan müdahaleyi engelliyor
10 amfibik uçak 200 arazoz jetlerden atılan 2000 lb 100 yangın söndürme bombasi 2000 personelle 2 gun uğraşa söner
Ya çok üzücü bir durum direk müdahale edilmesi gerekiyor en çok da hayvanalara üzülüyorum 😞 onlar bizim dostumuz
Karagümrük bile böyle yanmamıştı be cidden ibret verici
Buralara ağaç dikmek yerine rantta kimm açarsa onlar suçludur kundakçısı vardır. İkincisi hükğmet makam aracı alacağına yangın söndürme araşları alsaymış? Bu ülkenin kdari orman yangınları
Allah yardımcıları olsun yaa inşallah en kısa sürede biter ve son bulur 🥺
Devlet denen güruh da uyuyordu bu sırada. Allah hepsinin tek tek belasını versin.
Eskiden halk nasıl sondurulecek demez, bir kovada kendi alır kosarmis, böyle beklemezmis
kontrol altında kardeşim pkk yaptı nerde ne kadar pkk varsa a... a... ko...
Allah yardımcıları olsun yapanların Allah cezasını versin
Kasıtlı yapildigi yönünde tutuklamalar var, ah ah yanıyor memleketim
Allahım sen yardım et, geçmiş olsun Hatay haklına orada yaşayan tüm vatandaşlarımıza.
Bak kardeş herkes oturcak bı cemaatte konusucak bence bu iş pkk kalmalı ki hepimiz yanalım
Onu bırak asıl bu içimizdeki yangın nasıl söncek albayim
Ablama çokta yakın Allah korusun umarım en kısa zamanda kayıplar daha da atmadan söndürülür
Daha fazla uçak müdahale edemiyirmu bunu yapanları da orada yakmak lazimm
Hatay bir kez yanacak ben yıllardır yanıyorum söndüren olmadı adalet istiyorum
Bi kac gune otel dikerler. Hayvanlar ve insanlar kimsenin umrunda degil.
Kim yapıyor bunları anlamıyorum ya olan insanlara oluyor
Çok kötü medya ısrarla sessiz kalıyor. Ormanlar ağaçlar hayvanlar yanıyor insanlar kaçışıyor
Tamda maden ruhsatı verilen yerde çıktı. Gördünmü sen
Chpkk is başinda. Hala bos bakin siz. Siyaset, rant baska bisey degil
Allah yardim etsin videolari izledim gercekten cok kotu turkiyedeki helikopterlerin yarisi gitmesi lazim baska turlu olmaz hala yaniyor
Büyük yangınmış nasıl veya kim tarafından oldu kim çıkardı yangını
Radyasyon gelince o kadar çok ağlayacaksın ki o ormanları çok arayacaksınız cahil koyunlar lanetler
İmara açacakları yeri yakıyorlar o kadar hayvanı doğayı katlediyorlar yazık
Benim görüşüm seni ilgilendirmez.
Benim görüşüm seni ilgilendirmez derken nerenle okudun nerenle anladın bilmiyorum
yakanlardan birini yakalamışlar diye gördüm twitterda
istesek söndürürüzde bide otel falan yapıcakları dönüyor ortada tam ve net bi açıklama yok henüz ondan dolayı net yorum yapmamak daha sağlıklı
Pkk orman sever. Neden orman yaksın ki? Müteahhitlerin işidir
@maria0 al işte. Tipik a haber izleyicisi. Naziler yaktı deseydi ve ben nazilerin türkiyede ne işi var deseydim, azileri mi aklamış olcaktım. Hayret bir şey ya
@maria0 benim yorumumla senin şu yorumunun alakası ne şimdi?
Kim yaktiysa allah belasini versin yaa zamaninda müdahale edilmedigi için hala yanmaya devam ediyor...
Zaten hatay çok sıcak bu o... çocukları da rüzgarlı havayı kolluyor çok zor gerçekten
Onca hayvan evsiz kaldı evlerinden oldular yazık ya
ne diyeyim. ALLAH pkknın belasını, cezasını versin. tek çare DUA etmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?