Türkiye'nin en köklü sağlık kurumlarından eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanunu ve tek eşliliği hedef alan paylaşım yaptı.
Yani yuh olsun böyle nerede Cumhuriyete alerjisi olan, nerede kadınları kendilerinin bir eşyası gibi gören tarikatçı var devlet kadrolarında yazıklar olsun..
GATA, başkhekim yardımcısı medeni kanunu hedef aldı, erkeklere 2. eş tavsiyesi verdi! Devlet böyle adamlara nasıl göz yumar?
Son cümle yani soru çok kritik... ''Devlet böyle adamlara nasıl göz yumar?''Devlet göz yummuyor aksine bu şahıslar birilerinin referansları ile ''daha değerli ve öncelikli'' oluyorlar.Liyakat yok itaat var...fethullah hazretleri diye başlayan yapılaşma feto terör örgütü diyerek bitti, ülkem ne zararlar gördü ama akıllanmadı, aynı zihniyet ve aynı güruh bitmedi. Farklı cemaatin insanları farklı farklı kurumları işgal etmeye devam ediyor ve aynı bu çeşit insanları hak etmedikleri koltuklara oturtuyorlar. Bir cemaatin sağlık bakanlığında önemli yerler edindiğini ve sağlık personelinin bir çoğunluğunu cemaatçilerin ve liderlerinin yönettiğini yazdı bir kaç medya unsuru aylar önce, işte sonuç... Sonra da konuşunca beni vatan haini yapıyorlar, ben bu konuda hain olurum problem yok.Ama bilin ki bu dönemler bitecek ve ben olduğum yerde kalacağım, siz ise yok olacaksınız...
Biz mantıklı kararlar aldığına ve kendi seçimlerini yaptığına inanmış cahil halkız. Seçimlerimiz dahi yönlendirilmiş durumda ama akıllı geçiniyoruz. Tarikatlara karşıyız ama partili sisteme de hoop diyemiyoruz. Zamanında atalarımızdan domalık doğmuşuz normalimiz bu olmuş.
Şimdi bardağın hep hep boş tarafından bakmak yanlış olur. şu an ikinci eş olarak kuma getirme hala devam ediyor. Çok eşlilik gelirse kuma olarak gelen kadın da erkeğin mirasında hak sahibi olabilecek. şu an sadece imam nikahı ile değil resmi nikâh olursa boşanma ya karar verdiğinde adamdan nafaka alabilecek. Hep olumsuz bakmamak lazım. Bununla ilgili şöyle bir kanun çıkarılabilir. İlk eş eğer kendi rızası ile ikinci eşe razı olursa erkek ikinci bir eş ile evlilik gerçekleştirebilir ilk eş razı olmadan yapılan evlilik suç teşkil eder ve hapis cezasına çarptırılır ve tüm miras sadece ilk eşe geçer. Bu sayede isteyen kadın tek kendi olsun ister isteyen kadın kabul eder.
Bu mantıktaki adamların eşleri ses çıkarabilecek yapıda mıdır sence? Ki olmaz dedikleri an dayak yolu da açık islam da. Neresinden tutsan elinde kalıyor
@birazkülbirazduman İslam'da olmaz dedikleri an dayak yolu açık nerde yazıyor acaba Kur'an okumadan hadis okumadan insanların yaptıkları ile dini karalamak çok yanlış öyle bir şey olsaydı peygamber efendimiz neden hiç bir eşine bir fiske bile vurmamış hatta ev işlerinde bile yardımcı olmuş 🤔 insanların davranışları ile İslamı karalamak çok yanlış.
Nisa suresi 34. ayet "Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılmasına bağlı olarak ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdırlar. Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür"
@birazkülbirazduman 😂😂😂 sizlerin jer Zaman ki yaptığı yanlış kuran tefsiri ni bilmeden ayetleri kendi kafanıza göre yorumluyor sunuz 😂 al sana o ayetin manası https://youtu.be/dmyA4Jjk3nw
Güzel kardeşim benden sana tavsiye kuranı böyle karalayamazsın. Kur'an ı karalamak için önce kuran daki ayetlerin anlamını araştırmalı sın. Kuran arapça indi ve Türkçe karşılığı her kelimede bulunmuyor. Bence sen Bediüzzaman said Nursi hazretlerinin kuran tefsirini oku. Orda tüm sorunlarının cevabı var. Her ayet inerken o ayet neden indi o anki olay ne idi indi die araştırma yapmalısın. Yoksa kuranı anlayamaz sın
@birazkülbirazduman diyanet e bakarsan devletin yaptığı faiz haram olmaz diyor. şu an ki diyanet tamamen siyasi olmuş durumda. Burda dövün den kasıt kadını dövmek değil. Videoda açıklamış zaten izlersen anlarsın
Bu ne biçim bi igrenclik ben anlamıyorum. Din adi alrinsa daha kac kez ülkenin anasını aglaticaklar acaba? Asil bunlar böyle düşündüğü için kadın cinayetleri oluyor. Embesilin biri eşine bön ököncö öş östöyöröm diyor eşi istemeyip karşı çıkınca senmisin istemeyen kabul etmeyen diye hoop öldür kurtul yapıyorlar. Nasılsa kadının can değeri yok nasılsa caydırıcı bir ceza da yok öldür gitsin para verir yine gezmeye evlenmeye devam ederim diyorlar. Bu töre zimbirtilari da aynı bu şekilde ilerliyor. Hayatımda böyle bir saçma şey duymadım. Artık osmanlıda değiliz 21m yuzyildayiz bunlar ne zaman bu yüzyilin insanları gibi davranmayı öğrenicek ne zaman insan olmayı öğrenecekler. Ne zaman en ufak çıkarları için yüce dinimizi kullanmaktan vazgeçecekler?
Biz ülke olarak selefi denilen dernekler ne demekse onu bilmiyorum. Onların silahlandığını Ahmet Mahmut Ünlü hocadan öğrendik. Buna mı şaşıracam 😂 ilahi sen güldürdün beni. Bir daha böyle şeyler yapıp beni kahkahalara boğma sonra zor durduruyorum kendimi 😂
bu adam oyle bir... ki hala gorevdeyse bu hukumetin utancidir. mesut yilmaz icinde ; gasilhane gorevlimiz bir tomar pamukla yogun bakim onunde bekliyor diyen adam. yani boyle ne oldugu neye hizmet ettigi adı musluman olan insanlarin bu hukumet tarafindan korunmasi acinilacak bir durum
Bu tarz tiplemelerle milletin nabzını yokluyorlar. Tepkilerini ölçüyorlar. Birtakım değerleri ayaklar altına almayı normalleştirmeye çalışıyorlar ki Diyanet işleri başkanının Ayasofya açılışında elinde kılıçla ülkenin kurucusuna laneti de buna örnekti. Çok süreleri kalmadı yakında bu böceklerin hepsi temizlenecek. Ayrıca dünya' da eski medeniyetini geri getirmeye çalışan, biat kültürüne aşık olan bi asalak bizimkiler var.
Bence ortada bir sorun yok. Adam fikrini dürüstçe açık olarak ortaya koymuş. Neden herkes aynı şekilde düşünmek zorunda olsun ki? Şayet bu şahıs işini hakkıyla yapmıyorsa bu sorgulanabilir. Ama medeni kanuna da anayasaya da karşı olması onun en temel düşünce özgürlüğü hakkıdır.
Dimi CHP belediye başkanı eski sevgilisinin heykeli ni yaptırdı vatandaşın parası ile. Aynı başkan iş için başvuran kadını bag evine götürüp alkol madde ile tecavüz6ettğ. Hdp li vekil evli kadına 6 tehditle tecavüz etti. Bunlara sesiniz çıkmaz normal. Sizin derdiniz bu degil çünkü Türkiye düşmanlıgı cigerinğze işlemiş
Bunlar yüzünden dinden sogutcaklar insani gelmesin gündeme bunlar ya, madem cezalandirilmiyor gundeme gelipte toplum psikolojini bozmayin, bunlari sadece tv de izleyerek bile kafayı yedik evde
Allah aşkına din bu değil ya değil olamaz hanı rahmet nerede. Diyorlar ki bu bir rahmet , hayır değil. Sapikliklarini böyle mesrulastiriyorlar. Yok tek eş varsa zina yapılıyormuş. Illa iki mi olmalı Senin de gözün oynamasın. Tesettürü olsun!! Bu gini adamlardan ötürü halk iyi adamları makam sahibi olan yani kötü görüyor en azından kuşkuyla bakıyorlar.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > GATA, başkhekim yardımcısı medeni kanunu hedef aldı, erkeklere 2. eş tavsiyesi verdi! Devlet böyle adamlara nasıl göz yumar?