Ee ne var bunda? Adam dindar diye zengin olamıyor mu? Böyle bir kaide mi var? Zekat vermesin mi dindarlar? Hep mi el açsınlar? Hz. EbuBekir (ra) Mekke’nin en zenginiydi? O müslüman olmaya layık değil miydi?-Haşa-
Haram kazançla elde ettiğini mi düşünüyorsunuz hemen? Öyle olsa bile biz mi hesaba çekeceğiz de derdini sırtlanıyoruz?
28 Şubat kafası.. Aşın artık bunu yahu! 20 sene geçti ilerleyin artık! Milletin kazancının muhasebecisi olmaktan öteye geçin..
Halkın kanını emenlerden biz hesap sormazsak Hz. Ali'nin bahsettiği şerefini kaybedenlerden olmamak için uğraşımız. Bunlar el açarlar, dilenirler ve asla çalışmazlar. Bunu böyle bil yeter.
Efendimiz doğruyu söylemiş, yalan da yok, zira bunu kullanıp dini istismar etmemeli. Zengin ise fakire yardım etmeli. Şükret dememeli. Bu müslümanlık değil müslümallıktır. Her şeyi akıla yora yora kendinden bile şüphe eder olmuşsun. Belli ki sana çok kullanıyorlar bu lafı. Senin de ağzına pelesenk olmuş. Ama diyim dikkat.. Öyle her yerde vesselam da deme. Yapmacık oluyorsun. Vesselam.
Bak kardeş! Peygamberler “İsmet” sıfatındadır.. Görevli olduklarından onlara günah kapısı kapalıdır..
Ancak ne kadar dindar olursan ol, nefis sahibi ve günahkardır her insan.. Ben dinimi Cübbeliden öğrenirim ama onu örnek almam.. Örnek alınacak kişi Resulallah’tır (asm)
Peygamberimiz hiç yalan söylemediğini, insanlara güven verdiğini sarhoş bir adam da bana söyleyebilir, öğretebilir değil mi?
Ben sarhoşu mu örnek alırım Resulallah’ı (asm) mı? Sarhoşu örnek alıyorsam sıkıntı..
Sizin yaptığınız da bana dini öğreten sarhoşu “bak bu sarhoş! Bundan mı öğreniyorsun dini? Bu anlatamaz!” demeye benzer.. Yani aşırı saçma..
Dincileri, hacıları nerde biri eleştirse birileri mutlaka savunma mekanizmasına geçer. Sizli bizli mekanizması. Ayrıştırıldı insanlar. Hainler, Vatamseverler olarak. Bir kısım da dinciler. Dinciler bellidir zaten. Yani Ak Yobazlar. Sen o taraflara doğru yol alıyorsun gibi..
Arkadaşım ben dindar bir insanım ve dindarlara yapılan her türlü saldırıyı bırakın da biz savunalım!
Dindarlara saldırılırken ayrımcılık yok ama savununca var öyle mi? Bunu yapan sizsiniz! Saldıran sizsiniz!
Biz de savunanlar olarak biz diyoruz.. Ama benim savunduğum tarafta kim yer alıyor bilmem.. Her hangi bir partiyi tutmuyorum.. Siyaset benim nazarımda gereksiz; işsiz insanların emeklilerin boş insanların tartıştığı, konuştuğu laf kalabalığıdır..
Bir tek yüZüğünü bozdurup dünyanın en zenginleri arasında olan da var hamdolsun onlar zenginlik saltanat sürerken şükredin idare edin diye vaazlar verdiriyorlar cebinde tavuk döner almaya parası olmayan adamın zenginliği ile övünüyor cehalet at gözlüğü olduğu sürece dini imanı para olanları görmezler anlayamazlar 👎
Cübbeliyle dindar kesimi aynı kefeye koymayın lüften! ben o cemaatin içini biliyorum bu cemaatin talebeleri fakir baş ekibi aşırı zengin birde ilim sahibi insanlarmış ta Allah onlara verşyormuşta o zaman üniversite öğretim görevlilerinin de bu lüksiyette olmaları lazım Bu cemaatin bu ülkeye verdiği zararın haddi hesabı yok
Cübbeli Ahmet Hocanın Babası İşadamıydı. Kendiside gece gündüz demeden kitap okuyup yazıyor ve satıyor. Bir sürü hoca olan arkadaşlarım var, hiçbir karşılık almadam gece gündüz talebe okutuyorlar. Sana hoca ol desek ebeveynelere cocuklarınızı Medresede okutun desek, ooo biz ne yicez cocuğumuz ne kazancak dersiniz. Ama iş lafa gelince hocalar çok zengin. Bir işine git ya. Yazık sana. Kendini geliştir milletin hacı hocalığına parasına takıcağına. Zavallı