Dünyanın seyrini değiştiren, Afganistan ve Irak'ın işgaline zemin hazırlayan, seyahatten kültüre yaşam tarzlarını etkileyen, ırkçıklık ve İslamofobi'yi artıran 11 Eylül saldırılarının üzerinden 19 yıl geçti. ABD’nin, 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a yapılan saldırılarının ardından başlattığı terörle mücadele savaşlarında şimdiye kadar en az 37 milyon kişinin yerinden edildiği belirtildi.Geçen 19 yıla rağmen, ABD'nin Afganistan ve Orta Doğu'da yüz binlerce kişinin ölümüne ve trilyon dolarlara mal olan terörle mücadelesi bitmedi.ABD, tarihinin en büyük felaketi olarak kayda geçen 11 Eylül'ü, bu yıl başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere birçok kişi tarafından 11 Eylül'den ''çok daha kötü'' olduğu söylenen Kovid-19 salgınının gölgesinde anacak. ABD'nin terörle mücadele, demokrasi ve özgürlük götürme adı altında işgal ettiği Afganistan ve Irak'ta 19 yılda arkasında bıraktığı enkaz her geçen gün büyüdü ve büyümeye devam ediyor.
İslam a her ne kadarda çok karşı olsamda. bu saldıların bir oyun oldugunu plan oldugunu biliyorum. Zaten ortadoguda birçok islam adı altındaki örgütlerde Amerıkan israil in desteklediği fonlarla saglanır. Gerçekten islamcı olan örgütlerde şii hizbullah gibi gruplardır . Amerika 11 eylül der halkımız çok acı çekti der. Kendileri tüm dünyayı sömürmüş onca hayatı bitirmiş bir ülke bunları söylemesi komedidir. Asıl dünyanın en buyuk belası amerıka ve onun çetesi nato dur. Asıl bunlar teroristtir
Bu olayın yaşandığı gün ile ilgili bir belgesel izlemiştim uçağın çarptığı katlarda can kaybı olmamış yaklaşık 4Bin kişinin olduğu söyleniyor normal zamanda o katlarda. Bilinçli yapılan bir saldırı olduğu belli zaten ve bana kalırsa el-kaidenin Amerika içinde bu intihar saldırısını gerçekleştirmesi mantık dışı.
Binaya carpinca parcalanmasi gereken ucak nasil diger taraftan cikti? Isiya dayanikli celik konstruksiyon nasil saniyeler icinde toza dondu? Ortadoguda fail aramaya gerek yok bunu anca David Copperfield yapabilir🙄
Bana komplo gibi geldi kardeşim. Çünkü izinsiz kimse kimsenin hava sahasına giremez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bugün 19 yıl öncesi gibi değil artık. Eskiden komplo teorisini çizer ardından harekete geçerlerdi. Şimdi teoriyide planıda projeyi de biz çiziyor , başrolü de biz oynuyoruz bitti o devir. Akdeniz'de , Katar'da Libya'da Suriye'de heryerde biz ve üslerimiz var. Karanlık planların yerin dibine battığı gücün üstünde güç olduğu bir dönemdeyiz.
Amerika'dan habersiz hiç bir terör örgütü adım atamazken bu adamların zamanın uçak kaçırıp böyle bir terörist eyleme girmesi mantıksız, ama sonuçta yılan bumerang gibi onları soktu. Çünkü Bin Ladin' i besleyip, büyüten onlardı.
Açıkçası bakınca Ortadoğu o zamandan sonra bok çukuru haline geldi. Zaten herşey öyledir dünyada acımasız ve kötü durumlara her zaman bir zemin hazirlanir.
Siyonist kopeklerin büyük İsrail'i kurmak için BOP denen uygulamanın başlamasına yönelik bir uygulama idi.. Zaten ABD başkanı denen deyyus Siyonistlerin uygulama müdürü.
20 senede bu saldirilar uzerindeki sis bulutlari dagilmadi ve bu isten kim kazancli cikti? Gecen 20 senede buna. benzer buyuk bir. saldiri. girisimi dahi olmadi hep suphe bunlar
bu olaylardan sonra ırak suriye afganistanda olaylar arttı arap baharı ayağına istedikleri gibi at koşturmaya başladı amerika oralarda diye düşünüyorum. saddam kaddafi gibi kendilerine karşı olanları bir şekilde alt ettiler
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Bugun 11 Eylül saldırılarının 19. yıldönümü. Bu saldırılar Ortadoğuya yeniden şekil vermek için yapılan saldırılar olabilir mi?