81 ilde valiliklere yazı gönderildi. Düğünler sadece nikah merasimi şeklinde 1 saat ile sınırlı olacak. 65 yaş üstü ve 15 yaş altındakiler katılamayacak. Sadece 1. derece ve 2. derece akrabalar katılacak.
Ne düşünüyorsun? Yerinde bir karar mı yoksa geç mi kalındı?
Tamamen kaldırılsın düğün işleri ama bu sefer de bundan para kazanan ekmek yiyenler var tabi 2 3 saatlik için dünya kadar para istiyorlarsa aç kalsınlar bir pasta kuruyemiş için bu kadar para verilmen tamamen kaldırılsın evlenecek olanlar rahatlıkla evlenmiş olurlar böylelikle para harcamadan ceplerine kalır
Bence yasaklanmamalıydı.çünkü insanlar umursamaz, dikkatsiz niye yasaklıyorsunuz ki bırakın, corona'ya yakalanıp hastalansınlar. Bu umursamaz insanlara gereklidir. İlla hastalığın ciddiyetini anlamanız için sizin ya da ailenizin hastalanması ve ölmesimi gerekiyor. O zaman bırakın madem öyle anlayacaklar ölsünler.Ölümcül Virüs bu grip ya da soğuk algınlığı değil.
Ha bana göre komple yasaklansın.. Geçen bir çık yakın aile dostunuzun düğününe mecburen gittik. Gitmez olsaydım. Ciddi baş ağrısı ve ateş gibi şeyler kaç gündür mevcut. Kendimi karantinaya kapattım bir süre..
Düğüne yapılacak masraf yeni evlenen çifte hediye edilsin. Ben düğün masrafı yüzünden evliliklerinin ilk yıllarını borçla geçiren ve huzursuz olan çiftlerin daha mutlu olacağını düşünüyorum.
Yetersiz diyorum çünkü kimse bu kurala uymayacak, bunla birlikte şehilerrarası seyahat kısıtlaması getirilmesi daha da doğru olur en azından yayılması önlenir ve böylelikle insanları en azından şehirlerde izole etmiş olursunuz. Eğer istenirse veya bilim kurulu tarafından tavsiye edilirse hafta sonları sokağa çıkma yasağı bile ilan edilir ama öncelik olarak insanların şehirlerarası dolaşmasına kısıtlama getirmektir.
Dün geceden beri sinir krizi geçiren bir arkadaşım var Ekim ayında düğün yapacaktı. Her şeyi iptal ediyor şu anda. Ancak karar geç olmasına rağmen yerinde. SAnırım yakında hafta sonu yasakları ve yaş kısıtlamaları da ülke çapında yine yürürlüğe girecek
Sadece dugun ile kalmamali evlenme asamasindakiler isyan etmis ne ediyorsunhz ya bu ne cesaret! Duymadinizmi dugun yaoan kac kisi dugunde kaptigi icin vefat etti ne kadar dikkat edersen et akraba diye herkes sariliyor yemeklerden yiyor bekleyin ya da yaoin nikah geçin olmezsiniz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sezon bitti diye yapıcaktık korona azalır diye düşünüp eylüle erteledik 7 ay öncesi olacaktı oysaki bekledik bekledik Ve 7 eylülde düğünüm vardı 😂 neyse Allah kimseyi hasta etmesin can sağlığı önemli de oturdu yani şu durumda olanlarda var çok sert eleştiriyorsunuz
Evet, ayrıca düğün için gün sayan yakınlarımız da vardı. Her şeyleri hazırlandı. Davetiyeler, gelinlik vs. O da ne? İptal! Sağlık açısından önemli ancak bu şekilde masraf yapanlar da var. Onlara da ayrıca üzülüyorum
Ya antepten adıyamana sırf düğün için gidenler var burada düğün yasak diye bide o boyutu var hala kızım bir defa evleniyor diye direndiği için arkadaşım ayrıldı evlenmeye iki gün kala.. çok saçma absürt insanlar..
Sadece turizmi desteklemek için "normalleşme" adı altında yapılan büyük hatalardan biriydi. Bu tarz yasakların devamı gelecek. Sadece düğünlerle sınırlı kalmayacak.
maddiyat olarak taraflara katkı sağlayacak bir gelişme. boşuna fazladan masraf yapılıyordu. tam evlenilecek zamanı kaçırıyoruz ya :) bu fırsat kaçmaz niyeti olanlar elini çabuk tutsunlar biz göremedik siz görün KS canlar bu piyangoyu
Şu an için süresiz yani ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı. Vaka sayısındaki artışa göre yeniden düzenleme yapılabilir ama benim düşüncem önümüzdeki birkaç ay düğün olmayacağı yönündedir
Bu nişan, kına gecesi gibi davetler içinde geçerli ise gayet yerinde bir karar olmuş. Yakın çevremdeki çoğu kişi kınadan kınaya, düğünden düğüne koşuyor. Maskeli de olsalar sosyal mesafeye asla uyulmuyor.
Aslında çok yerinde bir karar fakat bebekliğimden beri arkadaşım olan bir akrabamın düğünü olacaktı ve ben de baldız konumunda olduğumdan süslenip salına salına gezecektim. Hayallerim suya düştü ona yanıyorum 😂😂😂
Geç bile kalınmış bir karar.. insanlar çok çabuk vehamete kapıldı ve düğünlerde ne yazık ki tüm kurallar hiçe sayıldı buda vakaların artmasına neden oldu.. Bu kısıtlama ve yasakların sadece düğünler için olmamasını diliyorum
Bir Eğlencemiz düğün vardı. O kötü pastalar eşliğinde sevmediğimiz akrabaları falan görüp şükrediyorduk onu da aldılar elimizden. Nitekim bir yandan da güzel oldu. Düğün çok masraflı iş 😂
Önce sıkı denetim sonra normalleşmek.😏Şimdi tekrardan sıkı denetim olmamalıydi. Normalleşmeyi çok fazla ve çok hızlı yaşadık malesef. En başından beri bu kadar normalleşmeye izin verilmeseydi şu an tekrardan bu yasaklara gerek kalmayacaktı.
Şimdi çeksinler cezalarını. Ne diyim Türkiye olarak birçok şeyi hak ediyoruz.
Çok iyi oldu daha da fazla şey yasaklansın yeter artık millet sokaklarda sürtüyor sadece. Ben dershane ev arası gidip geliyorum ne kadar yorulsam da ara sokaklardan yolu uzatarak yürüyorum sırf minibüse binmemek için. Evde yaşlılar var yanlarına yaklaşmıyorum. Kaç insanı kaybettim bu hastalık yüzünden. Artık yeter evinizde kalın çok mu lazım düğün dernek ya insanlar ölüyor
tam anlamı ile denetlenmeli yoksa yine yapan yapar düğünü düğün davetiyesi basan dükkanlarda bu saatten sonra uyarılmalı köylerde ise jandarma devreye giriyor
Çok doğru ve yerinde bir karar olmuş. Geçen duymuştum bir düğünde otuz tane kadın aynı makyaj malzemelerini kullanmış ve corona kapmışlar. Bu ülkeye bu kadar sınırlama az bile.
Size yalan borcum yok. Düğünde bir kişi sayesinde şu an gelin ve damat dahil olmak üzere iki tarafta da herkesin testi pozitif çıktı. Bu durumla haberlerde de çok karşılaşıyoruz şakası yapılacak bir konu değil bu.
Tabikide şu dönemde düğün VS yapmak mantıklı değil ama plajlar, clublar tıklım tıklım insan doluyken neden düğünler ipral ediliyor? Benim nişanım vardı cumartesi iptal oldu o kadar masraf yaptım açık salon tuttum sonuç millet beaclerde köpük partilerinde bense borçlarımla bir başıma hevesim kursağımda kalmış halde. Zaten şu an kriz varken herşey bu kadar pahalıyken birşeyler yapmaya çalıştık hepsi boşa gitti. Yazık çok yazık!
en başından beri zaten böyle olması gerekiyordu çok isteyenler sadece gelin ve damat olmak üzere nikahlanıp bu süreçten sonra düğün yapabilirlerdi çok az kişi çağırıp hiç eğlenmedikten sonra neden yapılır ki zaten düğün
her düğünden sonra 30-40 vaka gelmesi hastaneye hiç hoşuma gitmiyordu. yerinde bir karar oldu umarım diğer yerlerdeki tedbirlerde aynı oranda düzenlenir
Yaw yine yapar bizimkiler. Bu arada Sağlık bakalığı açıklama yaptı. Korona teşhisi konan binbeşyüz küsür kişi adresinde bulunamamış. Bence bunları bir yakalayalım.
zinhar şaşalı düğünlere karşıyım millet eğlenecek diye evlenecek çiftin maliyesi sarsılıyor. ha sağlıksa muhabbet kuru nikaha herkes razı olsun olmayan var ise de tiz kelleleri vurula :D ah benim elimde olacak ki devlet bak neler yapıyorum maske takmayana para cezası az ! at bir hafta içeri aklı başına gelsin hırsızı uğursuzu yola getirir elbet !