Dün duygu delen, bugün İ. E. ... sürekli zengin ya da nüfuslu birileri için hukuksuz işler oluyor. Cani canavarlar elini kolunu sallayarak geziyor.
Sizcede TWİTTER adaletin yerini bulmasında rol oynuyor mu?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncell

Asıl olay toplum vicdanı, her ne kadar kanun olursa olsun Adelet sadece kitaplarda yazmaz, asıl adalet insanın vicdanıdır. Vicdanlı insanların verilen yanlış karara karşı verdikleri tepkiyi tüm dünyaya tüm ülkeye duyurması farkındalık sağlamasıdır olan veya yapılan şey.
Ve dediğin gibi galiba, maalesef artık adliyeler değil, sosyal medya adalet dağıtır oldu...
açıkçası bu konu tartışmaya çok açık. twitter gibi bir platform, pek çok sorunun ve gündemin, büyük bir kitleye ulaşmasını sağlıyor. yalnız, kullanıcıların dijital ortamda olmasının rahatlığı siber zorbalığa ve linçleme girişimlerine de ortam oluşturuyor. sürü psikolojisiyle hareket eden kullanıcılar, belki de çoğu olayın iç yüzünü bilmeksizin insanların hayatlarına onları tek taraflı yargılayarak müdahale edebiliyor. twitter her ne kadar sesimizi duyurmak için çok güzel bir platform olsa da, yanlış kullanım insanların hayatlarına mal olabiliyor.
Linç edilme konusunda haklsn belki sürü psikolojisiyle önyargı bir araya gelince oluyor bu durum anca şeffaf bir ortam olması doğruların ortaya çıkmasında önemli bir etken diye düşünüyorum
Twitter bir aracı sadece etki ediyor mu ediyor ama parası pulu olana arkasinda birisi olana gene bir şey olmuyor malesef.
Adaletin düştüğü hale bakın. Twitter da yoğun baskı oluyor adam tutuklanıyor. Kanunda yasada kriter yok mu? Ne yaparsa tutuklanır? Ne olmazsa serbest bırakılır?
Olay tam olarak böyle rezalet maalesef
Tabi rezalet. Böyle adalet sistemi mi olur? Demek ki Twitter olmasa dışarıda rahat rahat dolaşacak.
Bunlar bilinenler... rezil olacağını düşünüp tacize tecavüze katlanmş nice kadınlar var
Kimsenin de haberi yok. Allah bilir soruşturma bile gecirmemistir bunu yapanlar.
Cevap
15Cevap
Eskiden kötü bir şey olunca tepki olarak sokağa dökülme olurdu ki bu çok tehlikeli şeylere sebep olacak bir şey twitterdaki durum bunu daha hızlı korunaklı ve yerimizden kımıldamadan yapmayı sağlayan bir şey toplanıp bağırarak slogan atmak yerine yazıyoruz.. bu çagin gerektirdigi bir eylem şekli.. keşke suçlu birinin içeri girmesi veya masum birinin aklanmasi için toplanıp bağırmaya/yazmaya gerek olmasa.. keşke herkes konumunun gereğini yerine getirse..
Bazen evet bazen hayır. Yargının harekete bile geçmediği olaylarin konuşulup kamuoyu baskısı yaratarak bir seyleri değiştirebiliyor, bu çok iyi.. ancak bir mahkeme olmadığı için zaman zaman yargısız infaz da yapabiliyor.
Linç edilmelerin olması tabi ki tasvip edilebilir bir durum değl. Ancak şeffaf bir ortam olması çok iyi ki adaletin sağlanmasında şeffaflık esaslardan biridir
Ülkede adalet yok sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz böyle olsun istemezdim.
Gerçi yakalanıp ceza verilse ne olcak ki Kader mahkumu deyip Af çıktıkça suçlular bitmez böyle bu ülkede
Suçların bitmesinde katkıyı artık adalet sistemi sağlasa iyi olur yoksa bu iş twitterla zor biter
Adalette o ışık yok bence zor
Bu işte bir yanlışlık var.
Iyi olmuş p,, z,, vnk pislikler bitmiyolar... s... ler inşallah böylelerini içerde
İnşaallah ama bu ülkede zengin ve nüfus sahibi olanlara adalet farklı uygulanıor bliyorsnz
Biliyorum bilmezmiyim... cok şey var diyecek burda diyemiyorum,, kelimelerim de kufurlerimde yetersiz kalıyor malesef ,, allah belâlarını versin..
Amin inş. Hukuk sistemimiz bizd küfür etmek ve dua etmek dışında bir seçenek bırakmıyor
Maleseff..
Twitter sayesinde adalet sağlanıyor ise bu büyük bir eksiklik.
Adaletin temeli sağlam değil.
Durum onu gösteriyor Twitter sayesinde son bir ayda belki böyle 4-5 olay aydınlandı. Neden mi? Babası zengin nüfus sahibi siyasetci eli kolun uzun olanlar bir yoluny bulup sıyrılıyorlar.
En bir milletvekili tacizden yargılandı yine sosyal medya sayesinde... Hukuk adalet kolluk kuvveti yok. Ne zman ki iş ayyuka çıktı o zman adalet geliyor ama şova dönderiyorlar işi
Geç gelen adalet de adalet değildir.
Samimiyet yok. Maksat. gündem.
Sözde Adalet zaten o gelende adalet değl zaten tribüne oynamak ki bana sonrarsan o bile aşağılıkça bir durum çünkü insanların acılarını istismar etmiş oluyorlar
Sosyal medya olmasa adalet yargının eline kalsa zaten adaletsizlik başlar Türkiye'de. hatta dünyada.
Evet malesef
Sosyal medyanın gücü bu gibi şerefsizleri iyi ki rahat bırakmıyor, yoksa yanlarına kar kalacak.. Keşke sosyal medyadan önce şu hakimler bunlara gereken cezayı verse.
Tabi ki Allah razı olsun Twitter’dan. Devlet boşuna yasaklamak için elinden geleni yapmıyor.
Çok fazla katkısı var tek suçlara değil markalara olan şikayetlere operatörde çekilen sıkıntılara şikayetini yazınca direk dönüş yapıyorlar sosyal ağın gücü çok yüksek gerçekten
Katılıyorm en ciddi sosyal ağ Twttr bir çoğu marka yapılan şikayetleri ciddiye alıyor
Yarı yarıya eğer yeterince ses getirirse bence faydalı bir uygulama
Boş insanlar olmasa iyi. Ama ergen kezban ve ergen kekocuklar çok.
yasama yürütme yargı bitmiş demekki de anca twitterdan tepki olunca bişeyler oluyor
Katkı sağladığı su götürmez bir gerçek hiç kullanmadım ama katılmayı düşünüyorum artık bu adam özellikle sinir olmuştum meslek kullanarak kim bilir daha ne pslikler yapmıştır insanlardan her geçen gün daha çok nefret ediyorum.
Bunun Twitter'la ilgisi yok. Toplumun vicdanıyla alakalı bir durum. Eskiden sokaklara çıkıp tepkiler gösterilirdi. Şimdi Sosyal Medya var onun yerine. Pandemi olduğu dönemde de en etkili çözümdür sosyal medya.
Ülkede hiçbir yerde denetim olmadığı için, göz önünde olan şeyler ortaya çıkıyor.
Adaleti sosyal medya sayesinde sağlıyoruz.
Ne büyük acizlik ne acınılası bir durum
Keşke reelde de bu kadar duyarlı olunabilse
Haklısn ama kadir şeker olayını da biliyrosndr ! Çocuk içerde çürüyor yazık o genç ömre yazık !
Dediğim gibi sosyal medyadaki duyarlar kadar reelde birşeyler için ugrasilsa bu duruma gelinmezdi zaten ülkede hak hukuk diye bir şey yok.
Bu olay benim twittera olan görüşümü degiştirmez twitter kadar gereksiz insanın bir arada bulundugu baska bir platform yok , şakşakcı ve linçcilerle dolu gerçek hayatta hiç bir vasfı ve cesareti olmayan gereksiz insan toplulugu icat edenin yav
Kullanmıyorum hiç bilmiyorum
Bu tarZ konulrda Etkin bir sosyal medya platformu kullanmanı önerirm
Hiç dikkatimi cekmiyor
Keşke adalet reelden saglansa da sanala gerek duymasak.
Arkadaşlar adalet net delil olmadan tutuklu yargılamayı mı yazıyor? Millet cahil ve çomar olduğu için devlet tecavüzcüyü saldı haberleri yapan k*rtçüleri susturmak için tam tersi yasalar işlenmiyor.
İdam edelim (iğneyle) desek ona da yok der bu tayfa.
Kız isteyerek birlikte oldu sonra ayrılınca intihar etti belki ne biliyorsunuz?
Delil olmadan mı tutuklndı yani? İddan bu mu? Olayı kürtcülükle bağdaşlaştırman baştan yanlş. Asker kisvesiyle istismar etmiş. Haberlerin içeriklerini okursan deliller bulundğu yazılıyor zaten
Evet okumadım ayrıntılı hep aynı şey olduğu için... zorla olduğuna dair kamera kaydı mı var mesela.. mahkeme bu kız bunu yazmış bu doğru diyemez kafasına göre her ne kadar ciddi bir sonucu olsada. Ayrıca tutuklu yargılanmayı gerektiren suçlar ve durumlar da yasada yazar buna hakim savcı karar vermiyor bunu anlatmaya çalışıyorum.
Umarım anlatabildim bizide öyle ilan eder yoksa bunlar çünkü..
Twitterda en çok sesi çıkan bunlar asker olduğu için bağdaştırmadım, katil devlet tecavuzculeri koruyan devlet diye sloganları var bunların..
sosyal medyanın gücü budur
Bir twittera inaniyorum artik
Evet Twitter yargi dagitiyor
Twitter da olmasa adalet olmıcak
Seni Twitter a verecem
Evet haberler çok hızlı yayılıyor
Bu dünyada adalet yoktur
olmayan adaleti birazda olsa değiştiriyor.
o yüzden sevilmiyor ya "bazıları" tarafından
hepsi klavye delikanlısı
Keske gercekte saglansa.
Kesinlikle evet
Kesinlikle evet
tabii ki
Twitter olmasa unutulup gidicek çoğu. sey
Evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?