TOGG boş paket fiyatı: 180.000 TL (25.000$)
TOGG dolu paket fiyatı: 216.000 TL (30.000$)
TOGG full paket fiyatı: 252.000 TL (35.000$)
Yerli otomobil hakkında düşünceleriniz neler? Satın almayı düşünüyor musunuz?

Fiyatı açıklanmadı
Fatih Altaylı angutu her şey bildiğini zanneden kuş beyni ile bir yazı yazdı sadece
Bu fiyatları doğru değil
Velev ki doğru kabul etsek bile gayet makul...
Hiç de abartılı ve lüks fiyatlar değil
Tam tersine bu fiyatlar ulaşılabilir fiyatlar
Benim gözümden kaçan biseyler mi var?
Henüz Fabrika kurulmamış diye biliyorum, eh seri üretim yok (dolayısı ile maliyeti belli degil?). Daha Arabanın birçok ana parçası batarya vs için anlaşılmalar tamamlandi mi ki, duymadik?
Ayrıca yerli üretimi kesinlikle desteklesemde sonuçta yeni basliyoruz ve bu konuda bayaaa bir rekabet suanki imkanlar ile dönen piyasada en ucuz elektronik aracların fiyati belli? Biraz atmış gibi geliyor bana, kesin resmi fiyat açıklaması gibi de gelmiyor bana. Kaynak nedir, aciklama mi kişisel bir fikir mı iyi okumak/dinlemek lazım böyle şeylerde.
Bursa'da 2 tane otomobil fabrikası var Tofaş ve Renault buna bağlı olarak bütün otomativ fabrikalı yan sanayi olarak çalışır. Parçaları yan sanayide yaptırılır. Tofaş ve Renault fabrikasında montajlanır. TOGG Bursaya yapılmasının en büyük nedeni bu yan sanayinin gelişmiş olması ve parçaları onlara ürettirecek olmaları. Nakliye parasında kurtulmak için fabrikayıda bursaya kuracaklar. 3 aşağı 5 yukarı firmalarla zaten seri üretim için anlaşmalar yapılmaya başlanmıştır bu anlaşmalar üzerinden bence ortalam bir fiyat çıkartıldı. 2020 de seri üretim esnasında dolar 10 tl olursa fiyat daha artacaktır. Asıl soru şu 2 sene sonra bu araçların fiyatları bu düzeyde kalacak mı
Yerli araçlar ucuz olur benim bildiğim. Yerli araç değildir o. Ayrıca araç elektrikli. Motoru bile yok. Türkiye de elektrikli araçlara yönelik Altyapıda yok. Bu aracın zaten seri üretime geçip piyasa da tutunacağına inanmıyorum.2016 da çıkan yerli diye kakalanan italyan test aracı gibi olur gibi sanki sonu..
Almayı düşünmüyorum
@Teddmozby şimdi bir şey derdim de anladınız siz onu :D
@Teddmozby 1 lira vermem :D
Cevap
46Cevap
25000 tl olması lazım. Türkiyede asgari ücret 2300 tl yaparsan. Arabayıda ithal değil.. 25000 dolardan satamazsın. Lafa gelince avrupada asgari bu kadar ev fiyatı bukadar. Buarada da ozaman burada işçi maliyeti nasıl 7de biri avrupanın o zaman fiyat ta 7 de biri olmalı..
Hşşşşt büyüyü bozacaksın. Konu avrupa olunca ekonomide uçan kaçan kesim hep giderleri tlye çevirirler ama gelirleri çevirmezler çünkü işlerine gelmez. Bugün avrupa birliği türkiyeyi euro kullanmaya davet etse burdakiler kabul etmezler çünkü neyin ne olduğu ve asgari ücretlinin gerçek satın alım gücü ortaya çıkar ve ciddi tepkiler oluşacağı içinde buda bazı kesimlerin işine gelmez.
Asgari ücretliler ve emekçiler, toplumsal yapı olarak kapitalist toplumun çoğunluğunu oluşturduğu için hayalden öteye gidemeyecek olan araçtır. Vatanla, milletle alakası yok bu işlerin. Asgari ücrete bile zam istemeyen, patronların güdümünde olan sarı sendikalar, dernekler olduğu sürece emekçi için hayalden öteye gidemez. Rüyalarında bile göremezler...
Not:Vatan, millet, Sakarya diyen şovenler yorum yapmasın. Çünkü şovenizmden ileriye gidemiyorlar.
Rakamları görünce hemen herkesin alabileceği rakamlar diye belirtmek isterdim. Bu fiyata çok daha başka şeyler karşılanacağını eminim. Yerli bir aracın bu fiyatı bana oldukça fazla ve abartılı geldi.
Düşünür müyüm hayır, üzerine 150 bin daha koyar bir ev alırım bir şehirde ve kiraya veririm daha iyi.
Elektrikli arabaların en pahalı parçası pili. Örneğin renault marka bir aracın pil fiyatı sadece kendi başıan 8.000 euro. Biz yerli pili üretemediğimize göre bosch'dan alacaktık. doğal olarak bu aranın fiyatı euro fiyatına göre değişecektir.
2 yıl sonra üretime geçtiğinde euro kuru en iyi ihtimalle 9.50-10 bile olsa arabanın sadece pili 100.000 tl civarına denk gelecektir. Yani fazla iyimser rakamlar yukarıdakiler.
ayrıca yurtdışında millet 10 asgari ücret fiyatına araba alabiliyor. bizde 250.000 tl aracı almak için asgari ücretli birisinin 100 ay çalışması lazım. nereden baksan 8 sene :D
Başka ülkelerde asgari ücretin 3-5 katına 0 yerli araba alanıyor boş paket 180 bin oda şu an satılıyor olsa 2 yıl sonra satışa çıkacağını düşünürsek boş paket 300 bin ölüsü üstelik Türkiye de pil teknolojisi çok yeni o pillerin sıcaktan patlamayacağının garantisi yok 180 bin civarında şu an bile çok daha iyi arabalar ki Türkiye de 2 yılda elektirikli araç için benzinliklere şarj sistemini bile oturtamazlar
Vatana millete hayırlı olsun.. aracımız çok karizma.. imkânı olan yerli malımızı tercih etmeli.
En boşu max.100 bin
En dolusu 200 bin olabilirdi.
Açıklanacak fiyat buysa yerli olmanın bize bir faydasını göremicez anlaşılan.
2 yıl sonra Türkiye'ye temelli gelme planlarım var. Evet, almayı düşünüyorum.
Fiyatida ciddi anlamda cok uygunmus, cikinca ilk siparisi verenlerden olacagim, bu kesin.
Nesi yerli bu arabanin diyen cahiller, lütfen hangi marka dünyada yerli , aciklayin? biliyorsaniz ama, is olsun diye degil
Yerliye gelince tamamen yerli siz ürettinizde biz olmazmi dedik, ancak cene yapin, yapilani begenmeyin..
Ayrica, yok, baska ülkelerde maas 7 katiymista, Türkiyede 7 kat ucuz olmaliymis, olur, yaktinida devlet ödesin, tuvalete bile TOOG la gidin. Türkiyede para yok ama tarfik mercedes'lerden, bmw'lerden, lüks arabalardan gecilmiyor, arabaninb ismi yerli olunca, hediye fiyatina halka dagtilimali, degil mi!
O paraya giderim yurt dışında son model adı duyulmuş servisi vs tam olan bir araba alırım daha iyi. Bknz Amerika
Fatih Altaylı. Hükümete. Yakın. Biri. Verdiği. Bilgiler. Bu. Konu hakkında. Guvenilirdir. Param. Olsaydı. Alırdım ama. Bu şartlarda. Zor
Ucuz olacak diye nara atıyorlardı. Bumu ucuz? Arabaya lafım yok yapılsın ama ucuz diye lanse edildi çok pahalı
Bari yerli otomobiller ucuz olsaydı dedim açıkçası yani pahalı valla alabilen için zaten parası önemli değil ama alamayan için çoook pahalı yani.
Otomobillerin hiçbiri umurumda değil, tek umurumda olan motorsikletimin olması, her ne kadar çevrem buna karşı da olsa inşallah bir gün olur.
her asgari ücretlinin kısa sürede alacağı bir fiyat mantıklı.
Fiyatı fazla. Bir araba için fiyatı yüksek. Daha güzel yatırımlar yapmayı tercih ederim 🌺
Üstüne 150 bin daha koyup ev almak daha mantıklı 250 bin ne yerliyse bu kadar pahalı olmazdı..
kısmet param olursa kesinlikle tercih ederim yerli malı yurdun malı
Açık net söylüyorum Tesla alırım daha iyi daha güvenilir bir araç
Nasıl bir yerli araba bu ki TL üstünden değilde ABD doları üstünden kendi milletine satılır
Benim için daha erken. Hayallerimdeki arabalar daha ucuz. Bunu en az 10 yıl sonra alırım.
Oha oha ne kadar pahalı bide yerli olcak böyle devamm
Bu paraya otomobil alınmaz parçaları dışarıdan alıp burada montajlanan araba yerli değildir
Yani iyi gibi duruyor millet ilk bir alsın kullanıcı yorumlarına göre felan karar veririm...
Neyi yerli bu arabanın? Tüm parçaları özellikle motor burada üretilip burada mı montajlaniyor? Tofaş Renault Ford dan ne farkı var?
252 mi neden çoğu yerde 890k dan başlıyor peki yoksa bu vergisiz hali falan mı , bide asgari ücretli alabilecek diyolar ya djdjdue hemen 2 tane aliyim ya ucuzmuş djdjemfje
Adam fransayla ortak yapıyor siz hala yerli diyorsunuz parcasi herseyi disardan geliyor
Yerli ve milli ama dolara endeksli 😂 Bu arabanın üretildiğine sevinen kaçtane koyun bu arabayı alabilecek bakalım 😂
nasıl yerli otomobil bu.. fiyati dolar kuru uzerinden hesaplaniyor.. bu otomobil yerli falan degil.. bye
Zaten satın almak isteyen birçok insan ne yazık ki düşünmekle kalacak gibi gözüküyor, pahalı bayağı.
Yerli olsun benim olsun param olursa tabi ki almak isterim
Eğer fiyatlar böyle olacaksa alınabilir Fiat egea olmuş 100.000₺
100 bine sıfır egea var mı
@SarışınHukukçu Haklısın sıfırı bile yüzbin liradan fazla
Çıkacağı zaman dolarda ki hareket ne olur onuda düşünmek lazım
Valla peşin fiyatına TOKİ el atarsa taksit dusunebilirim 😂
Çok güzel duruyor hayırli ugurluolsun
İzmir'de gezmelik 😊
Gider ev alırım ona vereceğim parayla.
Düşünmüyorum öğrenci için pahalı
Piyasadaki araçlara göre alınabilir bir fiyat
Umarım beklentiyi karşılar