TÜRKİYE İLK SIRADA, ABD İKİNCİ Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) verilerine göre kadına yönelik şiddette birinciyiz. OECD'nin 2019 Tek Bakışta Toplum 2019 araştırmasına göre, örgütün 36 üyesi arasında ömürlerinde en az bir kez eşinden fiziksel veya duygusal şiddet gören kadın oranının en yüksek olduğu ülke yüzde 38 ile Türkiye. Türkiye'nin hemen ardından yüzde 36 ile ABD geliyor. Yeni Zelanda yüzde 35 ile üçüncü sırada. OECD ortalaması ise yüzde 21.6.
Arkadaşlar, Türkiye'de kadın'a yönelik şiddet niye bu kadar fazla sizce?
Örneğin Avusturya'da kadın cinayeti Türkiye'den fazla oluyor ancak şiddet oranı Türkiye'nin yarısı kadar gösterilmiş. Heralde siddete pek başvurmadan direk öldürüyorlar orada.
@Realgar amna kdugumun pci dört gözünü sktirme bana bak bakalım dünya sağlık örgütünün verilerinde hangi ülkeler var. Elin Finlandiya, Avusturya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Hırvatistan, Belçika, Avustralya, Romanya, Sırbistan, Kore, Macaristan, Ukrayna, ABD si ne zamandan beri karteller ülkesi oldu sk beyinli dalyark. Şimdi belanı sktirmeden sektir ol git şuradan mk beyinsizi.
Baska bir veride de Meksika basi çekiyor. Hulâsa sonuc olarak genel olarak siddette yuksek galiba, detayli da bakmadim o yuzden kesin bir sey diyemem. Kafa yapisi derim ben. Kadini mal olarak goren kesim hic de az degil. Istedigimi yaparim, karimdir severim de doverim de diyen insanlar var. Daha da faribi bu adamlari sevip bunlarla evlenen ladinlar var. Yani gidip magara adamiyla evlen sonra da siddet goruyorum diye sizlan. Hepsi icin demiyorum da bu sekil olanlar salakliklarinin sonuclarini cekiyorlar. Hic olmazsa sakinmak lazim bu tiplerden, uremesinler ki nesilleri tukensin mk primatlarinin. Ki ne yani, o hanzolari oyle yetistiren de buyuk olcude anneleri degil mi?
Bu arada İsveç, Danimarka, Finlandiya gibi ülkelerin yukarılarda olmasının nedeni, şiddet olaylarının, ihbarlarının hepsinin kayda geçmesinden dolayı. Diğer ülkelerde, ceza uygulandıktan sonra kayda geçiyor.
Mesela kadını itse bile rapor edilşyor isveçte. Bizde herif karsını dövüyor, kadın şikayetini çekiyorsa kayda alınmıyor.
Yasalar, kanunlar, cezalar caydırıcı değil. En ufak şiddet uygulayana ver hapis cezasını gitsin. Bir insan bir insana nasıl şiddet uygulayabiliyor anlamıyorum.