Birileri, İBB nin kasasını boşaltıyor mu?

Hatırlarsanız, geçen Ramazan İBB nin 150 TL maliyet açıklayarak hazırladığı yardım kolilerinin içeriğinin, en pahalı zincir markette bile 80 TL ye doldurulduğu belgelenmişti.

Sonrasında, sokağa çıkma yasağı sırasında fırsatı değerlendirdiğini belirten İBB yetkilileri, bir taraftan, görevleri olduğu halde, hastane yolunu "para yok" diyerek yapmazken, 2 günde 500 Bin Ton yol asfaltlaması yaptıklarını belirttiler. Bu miktar ile, normal şartlarda 12500 kamyonun 4 ay çalışması sonucu 600 km "yeni" yol yapılıyor.

Son olarak, 50 kişiye 320 Bin TL ile bir akşam yemeği verilmiş. Yani, belediye kişi başı 6700 TL yemek faturası ödemiş. Ben Bostancı da, lüks bir restoranda, en pahalı balık ile rakı içiyor istediğim kadar meze tüketiyorum. Ortalama 350-400 TL ödüyorum. Demek ki belediyenin yemek verdiği kişiler, bir oturuşta benden 15 kat fazla yemişler.

Sizce bu masrafları kim, kime kilitleyecek ve bu işten kimin cebi doluyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu sorum, çok mu etkili oldu acaba? İstanbul'da, "İmamoğlu İstifa" protestoları başlamış. Ben küçük bir eleştiri yapmak istemiştim.. Korkmaya başladım. https://twitter.com/i/status/1285603830923694080
Birileri, İBB nin kasasını boşaltıyor mu?