Oyumu verebileceğim tek parti var o da CHP ❤️
AKP
CHP
HDP
MHP
İYİ PARTİ
Saadet partisi
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kararsızım şahsen bana hitap eden.
Çağdaş
Yeniliğe açık
Adam kayırmayan
Torpil işletmeyen
İş ve işçinin hakkını verebilen
Çağın Teknolojisini bir adım ileriye taşıyabilecek yeterlilik de bir parti göremiyorum.
Elbette var. TKP.
Bundan daha iyi bir alternatif varsa emin olun ilk işim gidip o partiye oy atmak olacak.
@MarxEngelsLenin bir parti ismi söylesem size karşı çıkarsınız.
Tüm yanları ile doğru bir parti yoktur.
Ülkemizde bir partiyi eleştirir iseniz bu kesin falanca partiden denir.
O münasebetle Maalesef ki sizin savunduğunuz partinin de benim duygularıma tercüman olacak ya da halka hitap edebilecek bir parti olduğuna inanmıyorum.
Aksine işçi sınıfının tarihsel mirasına sahip çıkan tek parti. Sosyal demokratların çoğu 1982 anayasasına evet derken, revizyonizm karşıtı tek parti TKP'ydi.
Cevap
11Cevap
Kimseye oy atmayacağım Sağcı partiden memnun değilim Solcu partiye versen ülke nin hali beter olur diğer partiler bu ülke için yeterli değil gerçekten rezil durumdayız.
Chp sol bir parti değildir. Sosyalizm'in sonuçlarını gördük. Sovyetler Birliği'den halk memnundu.
Siyasi skalada her ne kadar öyle gözüksede öyle değil. Sosyal demokrasi kapitalist devletlerde işçinin iç çekişini bastırmak için etkili bir silahtır. Chp'ye sol demek için patron sınıfının çıkarı değil işçi sınıfının çıkarı savunulması gerekir.
burda anketi chp kazanir. Sol seçmen sosyal medyayi daha aktif kullaniyor. Dolayısıyla sosyal medyadaki sag düşmanlığına bakılırsa bu sefer chp kesin kazanacak gözüyle bakiliyor ama sonra hayal kırıklığı. Sosyal medya secmenin nabzını ölçen bir platform değil
Valla babam 65 yaşında facebooktan instagramdan çıkmıyor :D
@Meraklı-sirin O bir istisna ama... Herkes baban gibi değil istinalar her zaman olur yani.
Sol derken? Chp'yi sol olarak mı nitelendiriyorsun?
Deva partisi ya da Hdp
Çoğu insan nefret ettiği için
Ikisi birbirine çok zıt ama. Gel sen hdp de karar kıl
@NujenZanistvan Feminist olduğu için Hdp'ye uzağım biraz. Hep kadınları savunuyo heppp
Ama akp'ye vermekten iyidir.
@NujenZanistvan HDP düzen partisidir. İşçi sınıfını değil koltuğunu düşünüyor.
Tkp neyin partisi? Milli komünist partisi... Mkp daha iyi olur size.
@NujenZanistvan Hadi oradan revizyonist reformist sosyal demokratlar. Hiçbir tarihsel mirasınız yok. Burjuva sevicileri
Sen daha küçük bir çocuksun bilmezsin. Latin kökenli kelimeler ezberleyip bunlar üzerinden tartışma yaratmaktan başka bir icraatiniz mi var?
@NujenZanistvan Latince mi? Bırak latinceyi işine gelmiyor. Hayatında bir kere bile Lenin okuduysan zerre bir şey bilmiyorum. Aha senib sosyal demokrat uzlaşmacı partin olan Chp'li soruyu soran şahıs yorumumu kaldırmış hahahhaha. REFORMİST BURJUVA SINIFININ ÇIKARINA HİZMET EDEN PARTİLERE HAYIR!
@MarxEngelsLenin Saçmasapan ideolojileri değil de günümüz siyasetini takip etseniz olmaz mı? Ayrıca özelden tartışırsanız sevinirim
Saçmasapan dediğin ideoloji işçi sınıfının tarihsel mirasına sahip çıkıyor kuş beyinli. Kapitalist sistem kendi mezarkazıcıso olan ideolojiyi yani sosyalizmi yarattı. Sen kendi emeğini hergün patrona satmak zorundasın, biz ise senin alınterini düşünüyoruz. Zamanını dolduran ve çapın gerisinde kalan bir sistemi arıyorsan kapitalizme bakabilirsin bayan bilmiş. Şimdi çağın gerisinde kalmış kapitalist sistemdeki çarkların arasında ezilmeye devam et.
Hayatında kaç tane -kitabı geçtim- sosyalizmle ilgili makale okudun? Okumadam tahlil edemezsin ancak sallar durursun fakat boşa...
Kardeşim sen arıza mısın? TKP'de lider mi var? Varsa ben niye bilmiyorum? Bak güzel kardeşim TKP kollektif bir partidir. Yani büyük bir şahıs yok. Biz varız orada. Siyasetçiler burjuvazinin ahırı olan parlamentoda saman görevini üstleniyor. Zaten aklı başında olan biri bu akıldışı sisteme karşı cephe alır. Uzlaşmaz. Ey benim güngörmeden toprağın bağrına gömülen halkım... Sen bu düzenden kurtulmaya çalıştıkça düzene karşı olduğunu zannettiğin partiler seni bu düzen içinde rölantiye bağlayacaktır. Sosyalist teknolojiyi tanımayan bir üslupsuzdan anca böyle bir yorum beklenebilirdi. Çocukluğunda istersen tabanca alıp kullanmış ol zerre kadar bir yerimin ucunda değil. Seçimler çocuk oyuncağı değil bunu öğren. Şimdi git üslubunu düzelt, düzelt ki seni adam yerine koyup daha detaylıca anlatayım içinde bulunduğumuz durumu.
Her türlü yoruma açık olan Chp'liye bak sen. Bu mu sizin özgürlük dediğiniz kavram. Teorik yorumumu silmişsin bir de saygı mı bekleyeceksin. Madem ki ortada bir sorun var bana dile getireceksin. Bende sana durumu izah edeceğim. Burjuvalar sizi
Z kuşağı "gümbür gümbür" geliyor hakikaten. Ama daha çok aptallaşarak geliyor.
Bu bir bahane değil. Kabullenemiyorsunuz. Burjuvasıyla, sosyal demokratıyla, tekelleriyle, milliyetçisiyle , liberaliyle kabullenemiyorsunuz. İşçi sınıfı düşmanları
Haksızlığa karşı gelenlerin bu tarz sorunları varsa olabilir...
Senden olmayanlar böyle ithamlarda bulunuyorsun. Ağır malsınız
@miçoya bunlara laf anlatamazsin. Bunlar kitaplardan okudukları cümleler dışında bir şey yapamazlar. Tamamen hayal aleminde yaşıyorlar. Fantastik düşler ile hayat mücadelesini birbirine karıştırıyorlar
niye hiç biri seçeneği yok.
: )
Hiç biri butonuyum :)
Bende chp ye veririm
Siyasi görüşüm yok :)
Ak partiye vermeyeceğim kesin.
Tabiki chp
İyi parti veya chp
CHP ye atacm
hiçbiri
Selo Başkan ✌✌❤❤❤
Akepe kuzum ama şunu da söyleyeyim MHP baraj altı