Eskişehir’de 18 geyik ihale ile vurulacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü 18 kızıl geyik avı için 513 bin lira bedelle ihale açtı. Daha önce Bursa’da iptal edilen ihale Eskişehir’de de iptal edilmeli. eskişehir'de geyikler katledilecek
Eskişehir'de 18 geyik ihale ile vurulacak. Para için hayvanları katletmeye değer mi?
Şu sahte bir hayvanseverlik üzerinden ekmek kovalayanları da hiç sevmiyorum. Avcılık doğada da vardır insanlık tarihinin en eski zamanlarından beri de var olmuştur. O, restoranlarda kibarlık pozları takınılarak yenilen etleri bahçeden toplamıyorlar. Eti yenilecekse, tamamen zevk için öldürülmüyorsa, türün tükenmemesi için yasaklara uyulması ve bu yönde hassasiyet gösterilmesi kaydıyla bence bir mahzuru yok. Milletin gözüne girmek için insanlar ne yapacağını şaşırdı. Mesela ekşi sözlük'te bugün gördüğüm şu başlıkta (https://eksisozluk.com/kedini-mi-kurtarirsin-tanimadigin-bir-bebegi-mi--6601399?a=popular ) daha ileri level hayvansever (?) arkadaşlar gözlemlenebilir.
Bu bugün değil daha önce de uygulanan birşey. Hatta youtube de video ları var. Belli yaşa gelen geyikler bu şekilde vurularak öldürülüyor. Kendi eceline bırakmıyorlar yani. Bunun için ihale edildiği gibi para verilerek sadece yaşı gelen geyikler vuruluyor. Yanlış bir uygulama mı birşey diyemiyorum ama olay bu şekilde.
Mecburiyet olmadıkça, zevk için avlanan kişi O. çocuğudur net. Av eski çağlarda, kasap, market bulunmadığı için mecburen aç kalmamak yapılan bir şeydi.
Spor olsun diye bir canlıyı, büyük ihtimalle de 4 - 5 tane yavruya bakan anneyi vurup eğlenmek tekrar söylüyorum en büyük o. çocukluğur.
Hipermarkette önümüze gelen et, dogdugundan beri kapali alanda yetismis, özgürce kosup icgudulerini yasamayi hic tatmamis hayvanlardir.
Ciftlikte yavrulugundan beri buyutup besledigimiz hayvani gunun birinde elini ayagini baglayip yatirip bicakla bogazini kesiyoruz. Bu sürede hayvan dogal olarak korkuyu yasiyor. Gözümüzle görmüyor olmamiz hayvanin bunu yasamadigi anlamina gelmiyor. Acikcasi boynuna bicak vurdugumuzda can vermesi, silahla basindan vuruldugunda can vermesinden daha uzun sürüyor.
Avcilik eline silah alip caninin istedigi hayvani patir patir vurmak degildir. Bunun egitimi var, vurulabilecek ve vurulamayacak hayvanlar var, avcilik etigi var, av sezonu var. Yani belli kurallar cercevesinde. Yeni yavrulamis ya da hamile hayvani vuramazsin. Önce ayagindan vurayim, sonra yanina gidip kafasina sikayim gibi aci cektirici hareketler yapamazsin.
Markette önümüze gelen hic dogal hayati yasamamis hayvan mi, dogada yillarca özgürce yasayip bir anda hizlica bilinci kapanmis hayvan mi...
ya da beklenti nedir? Silahla vurunca kötü olup bogazini bicakla kesince iyi olan nedir?
Okurken bile sinir krizi geçircem nerdeyse ne isterler bu hayvanlardan avusturalyadami herne halttaysa yuzlerce develeri katlettiler ardindan depremler virusler çeşit çeşit hastalıklar ardi ucu kesilmedi Allah hayvanlar benim sessiz kullarimdir onlar şu an zulme susuyorlar ama kıyamet günü konuşacaklardır diyor sanmayın o hayvanlar haklarinı almicak insandan sanmayin günahıni çekmiceksiniz buraya o kadar çok sey yazarim ki daha ama ne fayda Allaha havale ediyorum bu insanları Rabbim kendi üzerlerinden çikartsin bize vermesin onlarin belalarinida
Dini acidan bakiyosan avcilik haram degil. Eti de helal. Silahla vurunca, bogazini bicakla kestiginden daha hizli can veriyor. Markette ya da kasapta önümüze sunulan hayvan da bogazi kesilerek öldürülüyor. Sadece gozumuzle görmüyoruz, haberlere konu olmuyor.
Hayatini kapali bir ciftlikte, dogal yasamindan uzak gecirmis hayvan mi, hayati boyunca dogada yasayip bir saniyeden kisa sürede bilinci kapanmis hayvan mi. Dogal yasami, dogal ciftlesmeyi, dogal beslenmeyi, dogal seleksiyonu yasadiktan sonra ölmesi, yani "yasamis olmasi" bana daha etik geliyo.
2020 yılı sadece felaketler getirmedi insanların akıllarınıda başından aldı. Aklı başında mantıklı konuşan milletin ve devletin menfaatini düşünen savunan Ankaradan birilerini değil bir kişiyi gördünüz mü yahu? Hep rant hep rant. Olan Anadolu insanına oluyor.
Bu insanların problemi nedir ya? Zevk uğruna geyik avlamak ne demek? Taş devrinde mi yaşıyoruz ne yapıyorsunuz artık rica ediyorum ya bunu hangi bakanlık nasıl bir vicdanla açıyor, ihale çıkıyor. Bir tanesi de 500 bininiz batsın demiyor mu? Çok yazık.
Bu ihale yapilmayacak vazgeçildi neden boyle bir ihaleye gerek duyuldu bilmiyorum avcılık onemli bir spor ama cok ince hassasiyetleri var silahi alip hayvana ateş etmek avcılık degil... avlanmanın bir adabi usulü mantığı geregi var keyif icin yaparsan katliyam olur.
Arkadaşlar ne kadar safdil yorumlarda bulunmuşlar. Ben Eskişehirliyim ve geyik popülasyonu belli bölgelerde inanılmaz derecede arttı 200 geyiklik sürüler var. Eğer popülasyon kontrol altına alınmazsa bu hayvanların hepsi birden açlıktan ölür. Doğanın besleyebileceği maksimum bir sayı var bu sebeple av izinleri veriliyor.
Dün Dersim'de dağ keçileri, bugün Eskişehir'de geyikler. Yalnızca yakıp yıkmaya, öldürmeye, katletmeye programlanmış kuklalarsınız. Yaşatmak, üretmek, yetiştirmek adına hiçbir çabanız yok.. Yeter artık, rahat bırakın hayvanları. Onların yaşamaya sizden daha çok hakkı var..
Bunlar engerekler ve çiyanlardır Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır Tanı bunları Tanı da büyü... Bu ülke hainler fesatçılar ve halk düşmanları tarafından yönetiliyor. Milyonlarca insan da cahilce bu hainleri savunmaya devam ediyor
Yaa yazıktır bu geykleri ve rrdunuz hadi yuvasımda bekleyen ac yavrularıda öldürmüş oluyorsunuz av bir spor olamaz av ihtiyaç için ihtiyacın için yapılır dogada hiçbir canlı ihtiyacından fazla canlı avlamaz bu biz insanlar onlar kadar bile olamıyoz
islama inanıp bunu normal görenin inançlarını sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Kur'anda ne diyor 'ÖLDÜRME'. bunu sadece insan için demiyor. ve ayrıca avcılık evine et alamayacak kadar fakir olanlara helal kılınmıştır. EVET AVCILIK KATLİAMDIR
Para için her yaz binlerce hektar kül oluyor canlılar oluyor. para için o kadar otel yapılıyor o kadar deniz kirletiliyor. Evet ihale o şu bu derken herşey oluyor. çünkü para varsa herşey olur. Yasak olduğu halde denizin dibine villa yaptirani biliyorum. Siz sanıyorsunuz ki adalet herkes için aynı işliyor. Fakat alakası yok.
Doğa katliyamcıları diyorum. Altın için koca gölü kurttunuz yermedi doğayı mahvediyorsunuz yetmedi hayvanları kayçtledecekler ve ilginçtir bunların destekcileri %40 civarında.
Terörist, Tecavüzcü, Tacizci gibi yaratıklar varken niye geyikler ve ya başka bir hayvan? Bir domuz kostümü giydirirsiniz olur biter :) ama olmaz o cebinizde para olucak :)
Para olunca mevzu akılları gidiyor, düşünmezler baytar öğrencilerine verelim diye belki daha iyi bir eğitim alırlar.
Düşünüyorum, birileri benim hayatım üzerinden birtakım anlaşmalar yaparak evraklar imzalıyor ve bir miktar para karşılığı canım birilerine sunuluyor. Manav tezgahından iki kilo sebze alır gibi hayatımı alıyorlar, bir can pazarı gibi adeta. Ama düşünmüyoruz işte. Kendimizi o canların yerine koymuyoruz. Başımıza gelen sayısız felaketlerden ders almıyoruz, bu masumların ahı yakamıza yapışıyor ancak anlamıyoruz. Yazık, çok yazık.. Allah kalplerimize merhamet yerleştirsin, ne diyebilirim ki başka.
Nasıl bir zevk ya. İnsanlar zevk için öldürüyorlar hadi tş devrinde beslenmek için di şimdi ise taşlaşmıl beyinlerinde neyi yaşıyor bu insanlar. bşraz basiret ya
Elbetteki değmez. Insan gittigi yerdeki yaşam kaynaklarını kurutuyor. Insan ile doğayı savaş halinde düşünebiliriz. Insan kazandığı zaman aslında kaybedecek
Niye bunun için ödeme yapılıyor? Anlamadığım şu hayır bayıltın, araştırma üretim yer değişikliği yetiştirme ve tekrar doğaya salınmasi gerekir... Umarım bu detay vardır.
Bu karara imza atan ve ihaleye giren cahillerden kura ile 18 tanesini secelim. birbirlerini vursunlar. Hem ulkemiz 18 geyik kazanir hemde issizlik ve cehalet azalir.
böyle bir şey alelade yapılıyor ise vardır elbet bir açıklaması nufus kontrolu nufus yoğunluğu vs sebebiyle sayı adedi belirtilerek yapılabiliyor bunlar. Tabi bu yurt dışı için geçerli durum eğer keyfi olarak yapılıyorsa rezillik derim.
Içimden baya küfür ettim ama görüş kalksın istemem. Nasıl olur da hayvanları öldürme gibi bir karar alırsınız ne aptalsınız
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Peki neden vuruluyor? Bunun hakkında fikriniz var mı? Ya da niye, yargısız infaz yapmak ne kadar kolay, ya da her şeye muhalefet olmak... Nedenlerini sorup araştıran bir kesim vardı bir aralar ne oldu onlara
Yok olma tehlikesini tek akıl edebilen sensin galiba @sugibiyimmm. demagoji yapma. Bu göz önünde bulundurularak kontrollü bir şekilde izin verilecek gibi görünüyor. "18 geyik" denmiş, "geyiklerin kökünü kurutun" denmemiş.