Robotlar insanların işlerini elinden alacak diye yıllardır komplo teorileri üretiliyordu sanırım yavaş yavaş bu gerçekleşmeye başladı. 600'den fazla mimiğe sahip. Sizce iyi mi olacak kötü mü?
"Robot memur işbaşında." Rusya'da devlet dairesinde sıkıcı evrak işlerini yapan robot memur işbaşı yaptı. Düşünceleriniz neler?
Robotlar hayatta aktif olmaya basladikca insan zor duruma düşecek. Robotun yasamak icin paraya ihtiyacı yok ama insanin var. Dunyada kac milyon insan issiz, aclik sınırında. Bir de boyle teknolojiler insanlarin topuguna sıkmak demek. Evet bazi insan gucunun zor yetecegi yerlerde makinelesme cok iyi. Tarimda olsun, buyuk fabrikalarda insanin 6 ayda yapacagi isi 1 ayda halletmesi gibi. Ama memurluk gibi mesleklere robot gerek yok dusuncesindeyim. Teknoloji aptallastiriyor. Turk egitim sistemi berbat zaten. Birde fatih projesi adi altinda okullari akilli tahtayla donattilar. Akilli tahtayla ders isleyen öğretmen verimli olmuyor. Ogretmen gececek tahtaya tebesiri/kalemi alacak eline cizecek, yazacak, somut sekilde anlatacak. Cogu öğretmen acıyor akilli tahtayi. Yuklemis ders kitabini ya da kendi begendigi kaynagı. Cocuklar surdan suraya yazın. Su paragrafi yazmayin. Bunlari sinavda sorarim. Bu mu öğretmenlik? Teknolojinin vurdugu yerlerden biri de ogretmenlik, egitim oldu. Hocalar eskiden yazardi tahtayi doldururdu, sozel derslerde kendi soylerdi biz yazardik. Simdi sesini yormaz, eline kalem almaz oldular. Bir de açıyor ebadan, youtube egitim kanallarini o anlatiyor biz dinliyoruz. E ben actigin tonguc akademiyi, ebayi, benim hocamı falan evde de acarım. Zaten uni sinavina hazirlanirken dershaneye falan gitmedim. Youtubetan ilerledim. Ben niye okula gidiyorum ki, niye bu hocalar maas aliyor ki? Sen niye ordasin ki o zaman. Sozum meclisten dışarı. Gercekten tum teknolojiye rağmen meslegini layigiyla yapanlar var ama olay bu duruma donuyor teknolojiyle. Boyle olan cok hocam oldu. Benden 8 yas kucuk kardesim var onda da öyle. Secmeli matematik ve normal matematik dersi var. Secmeli dersine giren hocasindan matematigi daha iyi anliyor. Neden? Hocanin iyi olmasinin yaninda tahtayi dolduruyormus adam. Tek tek usenmeden yaziyormus. Sonra ogrencilerin yazmasini bekliyormus. Kimsenin acelesi yok. Akilli tahtayla 1 haftada bitirecegin konuyi yazarak bekleyerek 3 haftada bitir ama yeterki öğrenciye faydan olsun. Anlasin,öğrensin. Oteki mat hocası da aciyormus yukledigi kaynagi. sorulari yansitiyormus. bekliyormus cozmelerini. Ogrenciler tamam cozuk dedikten sonra cevabi aciyormus. bakin dogru mu yapmışsınız. Sonra diger soruya gecis. Boyle mi anlatılır ders heleki matematik? Ha akilli tahtayi dengeli götüren ogretmene bir sey demem. Verimli kullaniyorsa. ama benim hocalarimin cogu dedigim gibiydi. Acardi surdan suraya yazin. Otururdu kenarda. acardi video. Ordan dinlerdik. Kendi de telefonla oynardi. Disariyi izlerdi pencereden. Teknoloji cok kötü yere gidiyor. Akilli tahta ve icerikler olduktan sonra ogretmenlere ne gerek var? Memurlar boyle robot olacaksa memur olmaya ne gerek var? Dedigim gibi insanin yasamak icin paraya ihtiyaci var. Su dronelar yuzunden, biraz daha gelistirilirse pilotlar falanda isinden olacak. Hic iyi bir noktaya gitmiyor.
Robotlara sıcak bakmıyorum.. onlar gelirse insanın değeri kalmayacak. ortalama ve düşük zekalı insanlar yok olacak 120 üstü zekiler normal bir hayat yasayacak. en zekiler en güçlülere çalışacak. nüfus azalacak. karanlık bizi bekliyor.
@beyazyakalıanarşist robotlar virusten etkilenmiyor diyerek insan yerine geçirilecek. lgbti ozendirilip üreme anormalleşecek. zaten maddiyat da olmayınca böyle bir dünyaya kim çocuk getirsin deyip çocuklar da gereksizlesecek. zevk tavan gelecek bitik.
Aynen öyle seks, eşcinsel ve lezbiyen ilişki dizilerde haddinden fazla işleniyor kıyamet günü hiç olmayacak deniyor zaten belkide bu deccal robotların ta kendisi
Bunlardan acilen ve derhal bizim vergi dairelerine de gerekli. Çünkü vergi dairesindeki memurların beş karış suratı ve donuk çehreleri bu robottan farklı değil. En azından robot der geçeriz. Şimdi insana benzetiyoruz fakat robot gibi davranıyorlar, insan kabullenemiyor bu tuhaflığı.
Bu durum bizlere vasıfsız kalmamamız gerektiğini kendimizi geliştirmemiz gerektiğini aksi bir durumda zor olan işlerimizin dahada zora gittiğinin işaretçisidir
Bence tezzamanda ülkemize grlmemliler bizim memurlar iyice mala bağladı. 1 kişinin yapacağı işi 3 kişi yapmak istemiyolar o diyo ona git o diyo ona git aldıkları para bir taraflarına girsin öylelerinin.
Bizim işyerinde de robotlar mevcuttu. Müşteriler, biz insanlarla muhattap olmak istiyoruz diyerek, robotla muhattap olmayı reddediyordu. Kullanımını durdurduk.
Ya ben robotlar ile ilgili teorilerden korkmuyorum ama bana korkuc geliyorlar insana benzeyen robotlar sizcede ürpertici değilmi insan yüzu var ama icinde kan damarlar yerine kablolar falan var urpertiyor beni
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İstihdam sağlamayacağı gibi insanlar da işsiz kalacak. Ben bu pencereden baktığım için kötü diyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Geç kalmışlar yıl olmuş 2020 daha yeni robot kullanıyorlar biz yerli araba yaptık eyy Ruslar.
Herkesin adına bir robot çalıştırır devlet yani atıyorum 100 nüfus var ise 100 robot çalıştırır robotlara ortak kimlik verirler ve onlar çalışır biz yeriz :D
@AURA00 ben zaten duyuyorum sadece ayasofyanin cami olması bana gereksiz geldi ki ayasofya birçok dine ev sahipligi yapmış bir yer bunlarla uğraşana kadar sanat bilim vs bunlarla uğraşsak keşke
Robotta kağıtları okuyabilir cevap verebilir. Elektrik gitti diye hemen kapanmaz robot şarjlı bir şekilde çalışır zaten. Güneş enerji sistrmlerini de unutmamak lazım
Memurlar bu sayede dur biri arıyor dur yemek molası vırt zırt demeden işlerini kolayca halledecek ayrıca devlet Kasasından çıkan yığınla para bunu yapanlara gidecek vasıfsız işçiler artık işsiz kalacak çalışın çabalayın
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > "Robot memur işbaşında." Rusya'da devlet dairesinde sıkıcı evrak işlerini yapan robot memur işbaşı yaptı. Düşünceleriniz neler?