Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon’da satışa sunulan Türk Bayrağı'nın tuvalet paspası olarak satışa sunulması sosyal medyada büyük tepki çekti.Amazon'da daha önce Doğu Türkistan'ın bayrağı da aynı şekilde satışa sunulmuş ve tepki çekmişti. Sosyal medyada büyük tepki gösteren kullanıcılar satışın komple durdurulmasını ve Amazon'un boykot edilmesini istiyor.(Yenişafak)
Şanlı Türk bayrağından yapılmış banyo seti satan Amazon sitesi ne yapmak istemektedir?
Böyle vatan, bayrak, din sözkonusu oldumu çakma milliyetçiliği zirve yapanlar, sözkonusu milleti s... kmek oldu mu, çıkarı oldu mu en önde gidiyor nedense. Kalitesiz bir topluluğuz, her şeyimiz samimiyetsiz, çakma, göstermelik, yüzeysel. Böyle olmasa, eminim böyle basit saldırılara maruz kalmayız, ya da az kalırız kimse kaale almaz, ama malesef sığ bir milliyetçilik, dogma olarak din kanımıza işlemiş, gözümüzü kör etmiş. Bunları bile bile de körü körüne milliyetçilik kendini kandırmak oluyor, üzgünüm böyle :(
Batılıların bayraklarının bir sembolü bir hikayesi yok o yüzden kendi bayrak şuurlarına göre hareket ediyorlar çok şaşırmamak lazım. Kendi ülkelerinde bayraklardan südyen tangalar vb yapıyorlar. Bizim gibi bakmıyorlar bayrak olayına. Tabi normal karşılamıyorum tepkimizi en yüksek ses ile duyurmalıyız
Buralari ticaret siteleri avrupa ulkelerine ait donlar fanilalar satiliyor bunuda kim yaptiysa yapmis burada mevzu amazona kizmak degil burada mevzu atamizinda İzmir e girdiginde saygi gosterip yunan bayragina basmadigi ve her bayraga saygi duyulmasini soyledigi gibi onemli olan her bayraga saygi duymaktir Ne yani bayragimiz boyle seylere alet edilmesin ama Ispanyollar don olarak giyebilir amerikalilar şort olarak giyebilir hayir efendim kimse hic bir bayraga bunu yapmasin sonucta her bayraga ait bir ulus var.
Kapitalizm bu işte Bir gün ebenizi bile boyalı bir şekilde az kullanılmış diye satış sitelerinde gösterir adama bu sistem bu gördüğünüz hiçbirşey ona kalırsa trump un resmini tuvalet deliğine yaptırıyordu parayla amerikalılar ilk seçildiği zaman anti trumpcular bizim başkanı yaptırsalar nolur siz düşünün fikir özgürlüğü var abi adamlarda ben bizim yetkili birinin resmini tuvalete yapıyım bundan para kazanayım müebbet yerim hapise girene kadarda anamdan doğduğuma pişman ederler gerçekten özgür ülke var özgürüm diyen ülke var😉😊
Buna abartmayın gibisinden yorumlar yapılmıştı ben anlamıyorum siz kendi ülkenizin bu şekilde bir konuma düşmesine nasıl abartmayın ya da çokta önemli değil gözüyle bakabiliyorsunuz. Ülkenin iç sorunları ve anlaşmazlıkları olabilir ama biz Türk’üz. Bu topraklar için bir sürü çocuk askerde şehit düştü. Ben ülkemi seviyorum be böyle şeylere asla önemsiz gözüyle bakamıyor bakana da yazıklar olsun. Haberin doğruluğundan emin değilim ama varsa brnim diyeceğim budur.
Türk bayrağına itina ile basılır, işenir demek istiyor p. çler. Ama bir yandan düşündüğümde Amerikan erkekleri de kendi bayraklarından yapılmış boxer giyiyorlar. Gerçi onlar pezev... Biz öyle miyiz? Ya korona geldi millet azıttı ya! 😠😠😠
Onlarda vatan, bayrak sevgisi bizdeki gibi değil.. onlar için sıradan bir şey fakat bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu bilmelerine rağmen bunu yapmaları bence provokasyon... zaten hiç alışveriş yapmadım, bunu gördükten sonra alacağım birşey varsa da almam...
Biz yere düşmesine bile dayanamayan Türk milleti göklerde olması dalgalanması için nice savaşlar nice şehirler verdik. Sen gel tuvalete paspas yap katliam çıksa yeri Türküm ben Türk benim bayrağımı ayak altına alamazsın uğruna ne savaşlar ne kayıplar verdik biraz saygı
%100 kasıtlı yapılmış bir olay. Kendi şerefsiz bayrakları gibi olmadığını biliyorlar bizim şerefli bayrağımızın ve bunlar alaycı tavırlar. Bunu alan bir türk tanımıyorum alıyorsa da kendisine türk demesin zaten. Buraya kadar geldiyse sosyal medyada da tepki konur ve bir kere daha dünyaya türklerin bayrağına ve vatanına ne kadar düşkün olduğunu gösterir.
gerçekten iyi bir şey yaptıklarını salmışlar ama bayrak gibi insanların yaşadığı vatanın bağımsızlığını gösteren simge'yi öyle yerlere yapmayı doğru bulmuyorum hatta savaşı esnasında Türk bayrağını yakan Yunanlılar daha sonrasında Mustafa Kemal Atatürk'ün önüne da bir Yunan bayrağı konduğu zaman üzerine basmamış ve bayrağın namus olduğunu söylemiştir böyle hareketler bunlarak kendilerini bitirmişler
Amazon farkli yaratici fikirlere acik du ya genelinde buyuk bir site Turk u sevmeyen. kin baglayan biri bunu alir sati yapabilir bu yinden bakmalisiniz, tamam biz sevmiyoruz degerlerimi boyle asaglanmasina da giz yummayiz elimizden geldigince ama farkli bakis acilari da gerek neden ne nicin diye
Ya bence linç etmeden açıklanmalı. Çünkü yurt dışındakiler bayrakların ve marşlarına o kadar da önem vermiyo. Bayraklarını iç çamaşırı bil3 yapıyolar. Hassasiyetimizi bilmediklerindendir diye düşünüyorum
Görüs acini begendim, güzel ve dogru bir tespit. Ama bu olay da saticidan art niyet var diye düsünüyorum. Satici da bu arada Amazonun kendisi degildir.
Bayraklar ülkeleri temsil eder içinde bulundurduğu renkler acıyı hüznü sevinci barındırır her ülkenin bayrağı özeldir misal ABD bayrağından yapılmış bir tişörtü giyiyorsunuz veya halı vs alıyorsunuz bu saygısızlık değil midir? lütfen artık şu örümcek kafadan vazgeçin insanlar üretmiş arz talep meselesi siz ABD bayrağı ile ne yapıyorsanız onlarda bizim bayrağımızla aynı şeyi yapıyorlar lütfen artık yetişkin olun ve aşın
Sadece bizim değil hiçbir ülkenin bayrağı ve dini sembolü bu şekilde pazarlama aracı yapılmamalı. genel bir kanun çıksın dünyada. böyle olmaz. bunu yapan, beğenen, alan, kullanan, reklamını yapanlar bayraksız kalsın.
Yabanci ulkelerde kendi bayraklarini her yere basiyorlar biliyorsunuz. onlarda bu normal. adamlar seri uretim yaptiklari icin bastiklari ulkelerden birisini de turkiye yapmislar. her ulkenin etik, ahlak, saygi, vatanseverlik anlayisi farklidir.
Ülkedeki ayak takımı dinci ve milliyetçilere malzeme çıktı.. Hadi amazonu batırın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yapilan kasitli degil, Türkiye disinda baska ülkeler böyle olaylari hakaret olarak görmüyor, bizim gözümüzle bakmiyor. Bize göre yanlis, onlar öyle görmüyor. Demokratik ülkelere karsi birsey yapamazsin, amazona tepkiniz sonucu daha kötü olur, tepkileriniz Amazona iyi reklam olur.
Türk bayragini yerde birakmayan Dünyanin tek lideri
Buradan hiç alışveriş yapmaya gerek duymadım. Yapılan şey çok anlamsız ve garip. Herhangi bir ülkenin bayrağını bu hale sokmakta ne amaç olabilir işsizlikten terbiyesizlikten başka... kınıyorum...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu heryerde olur abd bayraklı boxerlar ingiltere bayraklı yataklar dünyanın heryerinde var bizim kadar takan başka bir millet yoktur
Pis kuruları canları cehenneme Saygıyı bilmeyene ne yapsan müstehaktır Yaptıkları şeyler zavallılık seviyeleri bile yok kutsal Bayrağımız her zaman göklerde dalgalanmaya devam edecek sonsuza dek
Onlar bayrak nedir bilmiyor ve bayrakları önemsemezler. Kendi bayraklarınıda önemsemezler.
Göğüsüne dövmesini, mini pantolona vesaire her şeyi yapıyorlar. Kendi bayraklarını klozet olarak kullansınlar o zaman.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Üzerinde turk bayragi olan bardak hali nevresim var insanlar o nevresimin üstünde sevişiyor o bardaktan icki iciyor kimse birsey demez sanki adam klozetin icine koymus da ustune tuvalet yapin demis o paspasi kapinin onune koysak ustune bassak sıkıntı yok banyoda olunca vatan haini oluyor. Daha da birşey demeyecegim
Bilmiyorlar ki bizim bayrağımızın diğer bayraklar gibi bez parçası olmadığını. Türk bayrağı şehit kanlarının simgesidir. O yüzden bunu satmaya bir yerleri yemez. Bir an önce kaldırırlar.
Hangi Türk milletinden haberi olmayan satıcı bunu satiyorsa... Onu geç. Böyle bir şeyi kim uretti, en başta? Oda bilmez bir yabancı olsa gerek. Tamamen ellerinde kalacak. Türkiye düşmanları alır ama dimi.
Gerçekten sorunumuz bu mu ya? Başka derdimiz işimiz gücümüz yok bunu tartışalım evet. Eşya yahu bu. Bayrağın maneviyat dışında bir kutsiyeti yok. Bir materyale dekore edilmiş olmasında da bir sakınca yok.
Ya bunun amazonla ne alakası var o çomarlar belki farkında değil ama iş ahlakı yüksek bir e-ticaret sitesidir amazon 😒 hepsiburada, trendyol ve n11 gibi bir yere benzemez. Olurda ülkeden çekilirse o kan emici heriflere kalıp ağlamayın sonra.
Dünya üzerinde bayrak konusunda hassas olan tek ülke Türkiye, ne bilsin ulan adamlar, her bayraktan don paspas yaptıkları gibi bizim bayrakla da yapmışlar. Bundan sonra yapılmaması gerektiğini öğrenirler, konu kapanır. Büyütmek yersiz..
Biz öyle bir milletizki atamız Atatürk Yunanlıları İzmir'den koyduğumuz zaman bile önüne Yunan bayrağı koyuldu dedi ne olursa olsun hangi milletten olursa olsun bayrak yere serilmez dedi Yunan bayrağını bile toplatti ondan biz sadece Türk bayrağı değil tüm bayraklara saygımız var
@Eybidi evet elbette tum bayraklara ayni ozeni gosteririz. Bunu yapan/satan bizim hassasiyetimizi bilmiyordur diyorum. Kotu bir niyet olmadigini dusunmek istiyorum
Kendileri ile karıştırmış olmaları mümkün değil bana kasıtlı gibi geldi, en azından bir defada olsa Türkler için bayrağın ne kadar önemli olduğunu duymuşlardır. Çok alışveriş yaptığım bir siteydi, şimdi gereksiz bir konuma düştü.
Amazon gibi ünlü bir kuruluşun Türklerin bayrağa verdiği az çok biliyordur ki bunu tasarlarken de kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Malum Ayasofya, Libya ve Akdeniz...
Sırf bu olsa daha ürettikleri neler neler var ki... Geçen mail yazdım. Hala cevap bekliyorum. Telefonlarda ise müşterisi var hem tek türkiye değil diğer ülkelerinde var dediler. Bahaneleri çok
Amerikalılar bizim gibi milliyet duyguları olan insanlar değiller. O yüzden algılamayamamaları çok normal. Bana bilinçli yapılmış gibi geldi. Sabah sabah ben ağzımı bozmak istemiyorum.
Amazon böyle şeyleri bizzat üretip satmaz. Tavır alacaksanız satıcıyı bulun. Ona tavır alın. Ki muhtemelen bir Türk'tür bunu yapan. Ve muhtemelen almancı bir türktür.
ABD insanları ABD bayrağını don yapıp giyiyor. O kültürden dolayı bunlar da böyle düşünmüş olabilirler. Biz Türk'üz bayrağımız dalgalanmalıdır. Ayaklar altında olmalaı.
Bu tarz şeyler hoş değil tabi. Avrupalı gibi afedersin bayaklarını bikini yapmış, don yapmış, değersiz parça olarak gören bir millet değiliz biz. Ucu yere değse ortalığı ayağa kaldıran bir milletiz. Bayrak konusu bizim için hassas ve kırmızı çizgidir. Nasıl 1 karış toprak için bile ortalığı yıkıyorsak, bayrak içinde aynısı geçerlidir.. Mümkünse şikayet edip fırça atmak gereklidir site yönetimine.
Tüm Türkiye Amazon'u boykot etse bişey kaybetmezler. En büyük pazara sahip online alışveriş sitesi sonuçta. Ancak şu ülkelerin boykotu işe yarar ABD Hindistan Çin Japonya Almanya