Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve 65 yaş sokağa çıkma yasaklarının ihlali üzerine polis tarafından yazılan cezaların ‘'Geçersiz'' olduğuna karar verdi.salgın cezaları geçersizDavayı açan avukat Mahmut Akgül, “Karar emsal niteliğinde olacaktır. Sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu ve buna benzer idari para cezalarında kolluğun keyfi uygulama yapamayacağına ilişkindir. Mahkeme salgın süresince polis tarafından kesilen cezaların hukuki olmadığını ortaya koymuştur“ dedi.
Siz bugüne kadar hiç ceza yediniz mi? Sizce doğru bir karar mı olmuş?
Mahkemenin kararını doğru okumamış kimse... Konunun her şekilde aciliyeti nedeni ile kararnamede anlam boşlukları olduğundan , polis kanununda belirtilmediği hale ( bu kanun çıkarken böylesine bir pandemi yoktu ). Denen şu idi : Ceza kesilir... Bu doğru ancak kimin keseceği konusunda bir açılım yok. Dolayısı ile ceza kesmeye yetkili bir resmi kurum bunu görev parçası algıladı ve memurlara da sadece talimat verildi , direnen bahane uyduran olursa ceza kesin dendi. Memurların ceza kesmesinde , bu anlatıma göre sorun yok. Ancak bir toplum gevşekliği ve bulaşma riski kolay çok fazla bir hastalık , bundan da her gün vefat var. Bunun önünü almak için de yönetim sokağa çıkma veya yaş aralığına sınır getirdi ki , bütün dünya bunu yaptı , yapmayan da günde binlerle vefat yaşadı. Mahkeme karar ceza mercii'ni ve görev dağılımını net olarak açıklayarak boşluğun değil usulün yanlış olduğunu belirtmiş Özetle : Memur ( polis zabıta bekçi vs kolluk kuvvetleri , yiğitliğe soyunup ( belki de hasta ) sokağa usulsüz çıkan dolaşana ihtar eder ( bu seni seni türü bir şey değil , bir ihtar formudur ) ve evrak imzalatır. Ancak para alamaz, evrakı mülkü amire göderir. Bu kısım ihtarları ortama aktarır ve iknci kez yiğitlikte yakalanan olursa da iki cezayı birde ADRESE gönderir ve vergi dairesine ödenmesini emreder. Yani illa o ceza ödenecektir , aman memura yasak geldi diye yiğitlikle üstüne üstüne kolluk üstüne gidilirse kumaşın astarının öyle olmadığını imzalayarak anlar. Ne alaka diyene de örnek şunlar : Taziyede 30 40 kişiye bulaştıran oldu Bazı köyler , insanların kahvede pişpirik anında kaptığı ve yaydığı için karantinalandı İstanbuldan Artvin e gelen ve hasta olduğunu bilen ama dana kesip döner ziyafeti veren TEK BİR KİŞİ 60 KİŞİYE BULAŞTIRDI , onlar da ailesine. Daha çok örnek var, asker uğurlamaları işe tam eşek işleri haline geldi , zevzeklik silahlar gırtlakta.
Özet: Değişen bir şey yok , ihtar yerseniz illa ve mutlaka e-vergi dairenize bakın ve farkında değilim yapmayın , erkenden indirimli ödeyin , insanları da maskeniz ile KENDİNİZDEN koruyun. Maske takanı değil etrafındaki insanları saçıntınızdan korur. Size sormak lazım , kaçınız hasta DEĞİL? Hepiniz mi iyisiniz? İnanalım mı?
Teşekkür ederim, umarım doğru anlaşılır ve kimse ben hasta değilim/olmam kafasından kurtulur ve birilerinin ölmesine neden olmaz. Bazıları farkındadır ateşinin öksürüğünün ve ben gideceksem herkes ölsün kafasında bulaştırmaya özen gösterir. San Fransisko'da Hong Kong'da Whan'da metro direklerini yalayan tüküren salya sürenler güvenlik kamerasına yakalandı. Peki bizde bu maske takmayan yiğitler neyin peşinde orası anlaşılır değil. Yoksa nefes alıyorum varsa banane bulaşsın mantığı bir ruh hastalığıdır. [B]Başkalarını kendinizden hasta olmasanız da koruyacaksınız olsanız da maske ile [/B] .. Ya da ceza gelecek tabii ki 2ci dalgaya neden olmak da bir insanlık suçudur, ölen kimin dedesi kimin bebesi belli mi? Bilmiyor olmanız vicdanınızı rahatlatır mı? Siz takmayacağım diyenler , KATİL MİSİNİZ MASUM MU?
yukarda bu konuda benimde yorumum var. Bir mahkeme karari tüm Türkiyeyi baglamaz, zaten tartisilan ceaz degil, cezanin uygulanisinda belki bir hata var, baska bir mahkeme , aksi bir karar alirsa, yine o cezalar gecerlilik kazanir. Millet zaten sorumsuz, maskeyi boynuna takiyor, simdi birde ceza yok diye hic takmaz, o mahkeme hakimi ölen her insanin canindan sorumlu
@Berkan25 Bir hata var. Türkiye'de herhangi bir mahkemenin aldığı karar tüm Türkiye'yi bağlar ve bundan dolayı kanunda geri yürüme yoktur. Kararın hatallı olduğunu düşünene de üst mahkemede temyiz hakkı tanınır. Şu ya da bu mahkeme kararının başında yazan "" gereği düşünüldü " kelimesi, hakimin düşüncesini içermez , onun artık tonla yuttuğu hukuk kitapları ve geçmiş davaların içtihat ışığıı altında düşünüldü demektir.. Aksini iddia edene de eminsen tamam üst mahkemeye çıkar davayı denir. Kanunların geriye yürümemesi Fatih Sultan Mehmet ile başlar ve medeni hukukta ya da diğer adı ile şeriat ( genel insanlık kuralları -bunun dinle değil kadı ile alakası var ) hükmüdür. Bu mahkeme karar değil , anlaşılır düzeltme yapıp merciileri ışık altına almış düzene sokmuş ve tüm Türkiye'yı bağlar. Hakim ölen insanın canından değil , o canı koruyan kuralı koymaktan, uymayana da uygun cezayı Türk milleti ( ülkede yaşayan herkes ) adına der ve konuyu sabitler. Cezayı infaz hakim sorunu değildir cezayı alanın sorumlulğudur , ya razı olur çeker ya da itiraz eder veya kanundan kaçar, olmadı kanunu delik deşik etme yolunu kendinde zeka pırıltısı sanır , ama salaktır.
Baska bir mahkemede aksi bir karar alinmadigi veya temyiz sonucu bir üst mahkemede alinan karar bozulmadigi sürece tabiki baglar. Mahkemelerde, Hakimlerde hata yapabiliyor, mantik olarak alinan karar su durumda mantikli degil,, birsürü insanin cani sözkonusu, kasitli alinmis bir karar bir sürü insanin sagligini riske atiyor.
@Berkan25 Sokaktaki insana bile yanlış gelen kelimeler kullanıp , konuyu da diğer yorumlarında kişiselleştirmişsin. Bir cevabında hem mahkemeye ( hakime değil karara hakaret hem de kişiselleştirip belaltı tabir edilen ve baskılama kokusu içeren , hukukta da sanal zorbalık alanına giren ( Kilot mevzuu ) kelimeler kullanmışsın ve hiç yakışık almamış. Naciz tavsiyem odur ki insanlar veya kanunlar üstünde çok iyi bilmediğin ama çok yukarda mevzularda sadece fikir öne sürmek yerine söyleyeceğini kanıtla ve insanlara da kendi aile efradına hitap tarzı olarak istemeyeceğin kelimeleri insanalra söyleme. Şu an bu kelime ile pembeli üyeye hem cevap hakkı hem de bunu hakim karşısında isteme hakkı doğdu. Sanalda bir şey kaybolmuyor , istenirse cihazının sürümüne kadar bulunuyor ve kararı buldum , bir iptal değil düzenleme. İptalleri Anayasa mahkemesi dava açılırsa gereğini ciddi heyetle düşünür.
Kısaca : Söz var , baş eğdirir Söz var , aş yedirir Söz var , baş kestirir.
Fikir iddia etmek ve baskılayarak kabullendirmeye çalışmak sadece soyleyeni etkiler, başkasını dirence sokar.
Adana'da bir vatandaş, koronavirüs salgını nedeniyle 23 Mayıs günü ülke genelinde akşam saat 17.00'den sonra uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi markete giderek alışveriş yapmak istedi. Ancak polis tarafından çevrilen vatandaş, 789 lira idari para cezası kesilerek, evine gönderildi. Bunun üzerine vatandaş, avukatı Mahmut Akgül aracılığıyla söz konusu idari para cezasına itiraz etti.
Mahkeme sokaga cikma yasagi öncesi kesilen cezaya kolluk kuvvetleri keyfi olarak ceza kesemez diyerek iptal karari veriyor.. Yani konu sokaga cikma yasagi öncesi cezalari kapsar bu karar..
Son dakika haberleri... İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine talimat! İçişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika habere göre; 81 il valiliğine talimat gönderildi. Coronavirüs tedbirleri kapsamında gönderilen talimat doğrultusunda yarından itibaren maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 lira para cezası kesilecek. Bu tarz genelgeler sonrasi kesilen cezalar ile alakasi yok.. Yinede tam aciklamayi icisleri bakanligi yapar yakinda.
Polis maske tutanagi - Google'da Arahttps://www. google. com/amp/s/www. sondakika. com/haber/haber-mahkeme-polis-kesemez-diyerek-sokaga-cikma-13389289/
Mahkemenin gerekçesini okudum. Diyor ki polis ceza yazamaz, ancak tutanak tutabilir. Hifzisihha kanununu gerekçe göstermiş. Lâkin çok muğlak bir yaklaşım sergilemiş. Zira hıfzısıhha kanununun 110. Maddesine göre, mahalli idari en büyük amirin ceza yazma yetkisi bulunuyor. Emniyet ve polis teşkilatı o ilde ki en büyük idarî amir valiliğe bağlı ise, başka bir mahkeme benzer bir olayda ki cezayı yorum farkı kullanarak iptal etmeyebilir.
Bahse konudaki hakim, bundan sonra " nasıl olsa cezası yok" diyerek maske takmayanların vicdani sorumluluğunu üstlenmiş olmalı.
Uyarı aldım adam kimlik istedi bir defasında yırttım ama artık dışarı bile çıkmıyorum, ceza alırsam vereceğim paraya değil babamın o iğneleyici laflarına maruz kalmam benim baya canımı sıkar ki geçen kimliğim çalındı neler yaptı artık daha bir dikkat ediyorum
Ancak Saray'ın Polislere yine yetkisi dışında görev verdiği gün yüzüne çıktı.. Vatandaşlara kesilen cezaların hepsi silinmeli.. Bu ülkede görevini hala layığıyla yapan hakimlere selam olsun..
Koronavirüs’ün (Covid-19) Türkiye’de yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere aykırı davrananlara idari yaptırım uygulanması hususunda mahkeme tarafından iptal edilen habere konu karar incelendiğinde; idari yaptırım karar tutanağının mülki amire onaylatılması sonrasında kişiye tebliğ edilmesi gerekirken, tutanağın mülki amire onaylatılmadan ilgiliye tebliğ edilerek, teslim edildiği ve bu şekilde mahkemeye taşındığı anlaşılmıştır" denildi.
Bu konuda bir açıklama yapıldı. Emniyet tarafından bugün yapılan açıklamada, koronavirüs nedeniyle kesilen cezaların geçerli olduğu belirtildi. Adana'da yaşanan ve mahkemeye taşınan durumda ise farklılık olduğu belirtildi. Normal süreçte polisler tarafından tutanak hazırlanabiliyor. Tutanakların da o yerdeki mülki amire onaylatılması gerekiyor. Ancak Adan'da tutanağın mülki amire onaylatılmadan ilgiliye tebliğ edilerek, teslim edildiği ve bu şekilde mahkemeye taşındığı anlaşılmış. Mülki amire imzatılmadığı için cezanın iptali söz konusu olmuştur. Emniyet tarafından yapılan açıklamada da bu gibi durumlara karşı daha dikkatli olunması gerektiği konusunda gerekli uyarıların yapıldığı belirtilmiş. Bu gibi kararlar, bir daha kolay kolay karşımıza çıkmaz diye düşünüyorum. Cezaların kesilmesi noktasında da devam edilmesi, sağlık için oldukça önemlidir. Aksi halde insanlar, nasıl olsa ceza yazılmıyor diyerek daha da gevşeyebilir.
bakalım kararı veren mahkemedeki hakimden katibe kadar herbiri nerelere nasıl sürgün edilecek pardon tayin edilecek demek istedim.
t: ülkedeki adaletin bozuk saat misali arada bir doğruyu gösterdiği bir karardır. üzüldüğüm tek nokta böyle işlerini düzgün yapan şerefli hakim savcılar. Bence haklı karar. belki bana garezi olan bir polis memuru durduk yere bana ceza yazdı ve yanındaki diğer polisler de bu duruma sessiz kaldı. ben hakkımı nasıl arayacağım veya durduk yere niçin böyle şeylerle uğraşmak zorundayım ki?
Türkiye'de sürekli adalet yok diyenler, bugün karar polislere karsi olunca baya adalete sarilmislar. Yani islerine gelen karar olmayinca adalet yok, islerine gelene olunca var.
Karar hukuken dogru olabilir, ama bu karar Türkiye genelinde gecerlilik kazanir, yürürlüge tam girerse, zaten kural, disiplin tanimayan bizim millet dahada gevsek, dahada rahat hareket edecek, buyüzden artan her corona vakkasindan, ölen her insanin canindan o KARARI alan Mahekme sorumludur
@Ekskdkdkdkdk ceza kestirecek kadar sorumsuz ve egitimsiz olmadigim icin bende sorun yok, ceza ÜLKENIN sorumsuz, egitimsizlerine kesiliyor, konuda cezanin haksiz oldugu degil, uygulamada hata oldugu icin iptali sözkonusu. Artik maskeyi kilot yerine takip gezebilirsiniz
Kerizlicek adam aramasınlar kanunen açıklık varki mahkeme ipral etmiş buda emsal karar olarak kullanılır hadi bakalım cahil soyu Bence sen KİLOTTT u maske olarak kullan lafa bak
Bizim insanda kafa olsaydı tepkinin neye gösterildiğini anlarlardı zaten, anca boş boş mağdur edebiyatı şu yorumların rezilliğine bak. Sana demiyorum bu arada yorum sahibi arkadaş.
@thfainoust anliyorum, cok merak ediyorum, o avukatin veya mahkemede o karara varan hakimin ailesinden birine , maske cezasini iptal ettigi bir kisiden korona bulassa, ölse aldigi kararin arkasinda duracakmi? Bizim Millet kendi egosunu, cebini düsünüyor, dogrular umrunda degil, okadar ikazlara ragmen, tedbirlere ragmen ülke olarak bir bütün olalim, koronoyi atlatalim yok, siyasi cikar pesindeler. Alinan karar cezaya karsi degil, uygulanisinda bir hata bulmus, kanun boslugu iste, avakatin birisi o bosluktan yararlanmis, kendi cebi para görecek, birde ikazlara uymadigi icin ceza yemisler simdi dahada serbest. Bu kafalarla ÜLKE olarak kaybetmeye mahkumuz
Aynen öyle, sıkışınca da zaten hükümet beceriksizdi bahanesine sığınıyorlar. Sanki herkes kendine düşeni yapmış gibi. Bizim millet anlama özürlü, tedbirli sosyal hayat dendi herkes eskiye dönüş anlayıp zıvanadan çıktı. Şimdi bu saçma kararla herkes polis bana dokunamaz kafasına girecek.
Normalde cezalar her şehirde ve kurallara uymayan herkese kesilse ve bu miktar 3000 5000 bin den ziyade 500 800 tl ile başlayıp artırılması ile devam etse evet işe yarar insanlar işin ciddiyetinin farkına varır. Ama maalesef ki cezalar geçerli değil ve özellikle benim yaşadığım şehirde Uşak'ta hiç mi hiç ceza verilmiyor :D En azından benim şahit olduklarım yaşlısı çocuğu hep yollarda sokaktaydılar ama polis hiçbirini umursamadı. Yani bu ülkede söylenen hiçbir şeyin değeri gerçeği yok :D
Asla samimiyet ya da iyi niyet sezemiyorum. Firsat bu denilerek damat icin yatirim yapildi. Dağ başındaki köy de kendi evinin önünde tek başına oynaya cocuga ceza kesildiginde "firsatcilik" konusunda emin oldum.
Gecersiz sayilmadan önce kimin ne sekilde nerede oldugunu, sebepleriyle birlikte degerlendirerek karar vermesi gerekir mahkemelerin. %70 i de iptal olur sanırım bu gidisle
Yasakla korkuyla iktidar olmayacağını ne zaman öğrenecek insanımız. Sözde falanca filanca yerde yüksek lisanslar yapıyorlar ama kağıt üzerindeki okulun hayatında bir yeri olmuyor. Eskiden eşeklik baki kalırdı en azından cehaleti alırdı eğitim şimdi onu da almıyor
Yemedim ama iyi olmus. evet maske takmali herkes ama su sicak havada insaatta veya fiziksel guc gerektiren islerde calisan bir suru insan var. isten cikiyorlar zaten ter icindeler yorgunluktan zor nefes aliyorlar 2 dk maskeyi cikarip nefes aldiklarinda ceza yiyorlar. zaten aldiklari maas ne kadar ki
Kararın suçu yok mahkeme adaletle hüküm vermeye çalışıyor avukat vatandaşın hakkını savunuyor Hıfzıssıhha kanunundaböyle bir madde varmış ceza kesemez diye. Sadece durum tespiti yapar mülki amir ceza verir diye. Dolayısıyla yetkisi olmayan kişi ceza kesmiş ise bu ceza hükümsüzdür
Doğru karar amaç insanları doğruya yöneltmek değil çünkü ne koparsak kar diye yapılan bir şey.. Zaten polislerle kanki oldu bu yasaklar da ateşi ölçüp geç diyolar her yerde helal süt emmiş polisler var neyse ki. Kendi şahsi aracımda neden maske takmak zorundayım ki :D
Bu ülkede polis kadar sahipsiz bırakılan bir başka meslek yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Mahkeme adil karar vermiş, para cezası saçma Zaten anca milletin cebindekine göz diksinler 😏 işleri güçleri istismar din ahlak örf milli değerler... artık neyi sömürebilirlerse. Peşinen söyliimm kimse atlayıp savunmasın, Salgın tedbirleri alınmasın demiyorum. Para cezası uygulmasını iyi niyetli görmüyorm, istismar ve kaostan faydalanma başka bişey değil
azaltmaz emsal olarakta degerlenıırılmıyor ayrıca maske pskolojik bir guven hıssıyatından baska bır boka yaramıyor kı salgının basından berı soylenıyordu ne oldu sürü pskolojisini olarak maske bir uyarıcı oldu yoksa guvenlık olarak etkısı %10
keşke gerçek karar olsaymış çünkü kimse uymıcak artık :D bizim millet niye böyle ya bir şeyleri ciddi yapamıyor vaka sayısı 1500dü hatta daha fazladırda o gözükmeyen kısmı var yani ben hiç ceza yemedim hiçbir şeyden tertemiz bir sicilim var :D
Bunu bu şekilde bağlayacakları belliydi zaten. Halkın cebinde para yok ki cezaları alsınlar. Bence yaptırım olarak para cezası değil hizmet sektöründe ücretsiz çalışma cezası vermeliler. Mesela park ve bahçelerde temizlik veya hayvanlara bakım gibi
Cezaları az bile buluyorum. Maske takmayanları (eğer sıkıntısı yoksa) bencil bile buluyorum. Hem kendilerine zarar veriyorlar hem de başkalarına virüs bulaştırıyorlar. Doktorlarımızın canı çıksın onlar sokaklarda maskesiz cirit atsın!
Yanlış karar... O cezalar korkutma amaçlıydı ve şimdi geçersiz olduğunu biliyorlar... ülkede makeyi maske takıyorum dmek için takan büyük bir guruh var... zaten yükseliş var daha da yükselecektir...
Hiç yemedim ve mahkemeye katılıyorum kesilen cezaların çoğu keyfi eğer polis ceza kesecek ise önce maske takmayan ve mesafeyi korumayan polislere kessin
Koronavirüs’ün (Covid-19) Türkiye’de yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere aykırı davrananlara idari yaptırım uygulanması hususunda mahkeme tarafından iptal edilen habere konu karar incelendiğinde; idari yaptırım karar tutanağının mülki amire onaylatılması sonrasında kişiye tebliğ edilmesi gerekirken, tutanağın mülki amire onaylatılmadan ilgiliye tebliğ edilerek, teslim edildiği ve bu şekilde mahkemeye taşındığı anlaşılmıştır" denildi.
Bir mahkemenin verdiği karar diğeri için bağlayıcı değildir ancak Yargıtay içtihadı birleştirme kararları bağlayıcıdır ancak takdir hakki her zaman için hakim için saklıdır polisin tutmuş olduğu tutanağa itiraz edilmezse kesinleşir
Mahkemeler de bazen. sacmalaya biliyor toplum sağlığını ilgilendiren bir. konuda ihlal yapana ceza verilmesi kadar dogal bir durum nasil ceza kesemezsin denebilir
Cezadan kıl payı kurtuldum. Caydırıcı olması için para cezası değil de ev hapsi tarzında cezalar uygulanabilirdi. Sonuçta sigarayı bile 20 lira yaptılar hala çok satılıyor.
Gayet yerinde olmuş... 3500 lira ne demek biliyor musunuz? Bu ilkenin büyük çoğunluğu 2000 lira eibile olmayan emekli maaşıyla ay sonu getirmeye çalışıyor insaff...
O zaman kimse düşük ücret aldığının arkasına sığınmadan kural tanımazlık yapmayacak. Bir kişinin maske takmadan, tedbirsiz yaşaması herkesin hakkını çalıyor. Ne güzel be, ben asgari alıyorum ama ödeme zorluğum var diye muaf olayım.
Tedbir mi var kii yazlik yerde yasiyorum. Millet sagina donse sagindakiyle öpüscek 😂 o kadar yakinlar kimse ne mesafe ne maske takiyor 🤦♀️ fazla normallestik. Tatil sanki sagliktan daha onemliymis gibi 1 2 kisi degilki otobusler dopdolu akin akin geliyorlar 1 de olsa koskoca otobus korona olacak haberleri yok 😶
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim kardeşim bekçi. Polislerle göreve çıktığında bu sebepten ceza yazmışlar kurala uymayanlara. Ceza yiyen kişi hemen benim şurda tanıdığım var ararsam görürsün gününü diyormuş polislere. Arayıp cezasını iptal ettiriyormuş maalesef.
Zaten keyfine göre adam öldürüp, kadınların işkence maruz bırakılıp tecavüz edildikten sonra öldürüp bir kenara atılmalar ve çocuk tacizleri bunlar için adaleti iste ilk başta cezilen cezayı yerinde buluyon ama
@halilim123 Yasak öncesi kesilmiş ise vatandaş haklı.. Öte yandan verdiğin linkte cezanın 789 TL olduğu yazıyor... Bildiğim kadarıyla slagın cezaları 3500 TL idi... Arada bir tuhaflık var... 789 TL neyin cezası anlamadım... Sokağa çıkma yasağı mı? Öte yandan anlamadığım diğer bir nokta "mülki amir" ifadesinde... Polis zaten bu cezayı valilik, kaymakamlık adına kesmiyor mu? Eğer polis cezayı doğrudan hazine adına kesti ise yine vatandaş haklı olur... Neyse, galiba ben çok soru soruyorum :D
Bencede adam hakli zaten.. Bu yüzden mahkeme kolluk kuvvetleri keyfi olarak ceza yazamaz demis.. Icisleri bakanliginin valilik ve kaymakliklara gönderdigi genellerinde bahsettigi saatler disinda ceza kesilmis.. Bu yüzden ceza da iptal olmus.. Demek istedigim bu karar yasak oldugu saatler de kesilen cezalari kapsamaz. Yinede bir hukukcuya sormak lazim.
1 kez ceza yedim ve polis sonuna kadar haklıydı, bu yapılan şey salgının daha hızlı yayılmasını sağlar. Önlemleri daha da daraltmak lazım, yoksa ülkece gittiğimiz yol yol değil.
Her boku saçma sapan şeylere bağlamayın. Burada tek bir kurala bile uymayıp yaptığı yanına kalan bir sürü insan oldu farkındaysanız. O zaman biz neden kurallara uyduk enayi miyiz bu insanlar her seferinde ne kadar önlem de alsak bizim de canımızı tehlike attı ve atıyor.
Ve birde. Koronavirüs’ün (Covid-19) Türkiye’de yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere aykırı davrananlara idari yaptırım uygulanması hususunda mahkeme tarafından iptal edilen habere konu karar incelendiğinde; idari yaptırım karar tutanağının mülki amire onaylatılması sonrasında kişiye tebliğ edilmesi gerekirken, tutanağın mülki amire onaylatılmadan ilgiliye tebliğ edilerek, teslim edildiği ve bu şekilde mahkemeye taşındığı anlaşılmıştır" denildi.