Zanlının, sokakta bulduğu kedileri eve getirmek istediği için kahvaltı yaparken annesiyle tartışmaya başladıklarını, bu sırasında göğüs kısmından ittiği annesinin dengesini kaybederek başını mutfak bankosuna vurduğunu, yere düşen annesinin durumunu cep telefonu kamerasıyla kaydettikten sonra korkuyla evden çıkıp işe gittiğini söylediği öğrenildi.
Bu nasıl vahşiliktir ki böyle, yardım etmek yerine ölümünü videoya çekiyorsun! Bunlara ne ceza verilse insanın içi soğumaz.. Ama idam demeyin idam böylelerin kurtuluşu olur.. Fare kadar hücrede ölene kadar tek başına bırakacaksın böylelerini.. Zaten vicdanıyla hesaplaşması onu orada yer bitirir..
"Kedi tartışması" yüzünden annesini öldürüp videoya çekti! Böyle canilere ne ceza verilmeli?
Topluma ve ahlaki değerlere ters düşecek halleri de olabilir.
Kimse bu tür hata ve yanlışlardan sonra sefahatle huzurla ömrünün geri kalalınını idame ettiremez diye düşünüyorum.
"Belli ki bunu yapan bir çocuk. Belki o anın travmasıyla annesini kayda aldı. ya da nasıl bir şoka girdiğini bilemeyiz çünkü bu bir çocuk. Belli ki bilinçli şekilde annesini öldürmedi. ya da belki akli sorunları vardı, bilmediğimiz bilemeyeceğimiz başka şeyler vardı belki. Çünkü kasten öldürme gibi görünmüyor."
En kötü ihtimalle ben iyimser bakıyorumdur. Bunun yerine nefret söylemlerini tercih edecek kine sahip olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Biri için psikopatça; "şöyle yerin dibine batsın böyle acıları azalmasın şöyle azap çeksin böyle ölsün" gibi :)
Belliki safın biri kasten yapmamış üstüne felan yürümüşki tahrik ve taksir bir arada olmuş o yüzden sansasyonel atılmış başlıktada olduğu gibi kasten öldürme felan yok telefonlada belliki son anlarını kaydetmiş korkmuş kaçmış. İnsanların çoğu cahil ve evhamlı ve korkak anormal durumlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ayrıca kedileri korumak için tartışmış ki bu serseri vari bir harekrt değildir. %75 indirimle ceza alması gerekir. Birde gözümle görmediğim olaylarla ilgili yeterince delil bulunmuyorsa atılan başlıklara inanmam. Objektif olmak ve buna göre görüş paylaşmak toplumda beğenilmek uğruna popülist olmaktan ve bu şekilde yorum yapmaktan çok daha doğrudur ağır gelebilir ama doğrudur.
Başlığı okurken kanım dondu , insanın evladı bu kişi ya nasıl yapar aklım almıyor. Böyle bir şey yapıp videoya çekip bir de işe gitmesi ayrı bir olay . Akli dengesi yerinde olmadığı için belkide bunları yaptı ya da olaydan habersiz numarası. Allah ıslah etsin böylelerini.
Bu olay Manisa'da oldu. Durum tam olarak boyle degil. Kedi icin degil motor almadigi icin tartismis annesi Nuray'la. Nuray abla 1 dedigini 2 etmezdi oglunun. Ve İlhan piskolojisi iyi biri de degildi. Motor almadigi icin annesiyle tartisirken kadini dovmus. Annesi mutfaktan salona kosarken yere dusmus boynu altinda kalmis sanirim oyle ölmüş.
Işin içine kim kedileri karistirmiski simdi gazetecilerde yalancı. Hayır bir kedi icin bu denli kimse cinayet vs islemez bence cunku gercek kedi seven insanlari biliyorum hepsi merhametli insanlar. Tabiki gercek kedi sevenler. ALLAH rahmet eylesin.. uzuldum kadina..
Canileri ve tecavüzcüyü en özel hapishanelere koyacaksın. Onlara gül gibi bakacak besleyecek ve kendilerine zarar vermelerini engelleyeceksin. Nerede organ nakli bekleyen hasta çocuk, yetişkin varsa bu canileri yedek parça olarak kullanacaksın. Bir gün kornea, bir gün böbrek...
Tamam sinirle öfkeyle olan oldu diyelim. Hakikaten video ya çekip işe gitmek ne ki? Yahu bana kızmayın ama bu sosyal medya, teknoloji vb insanlık duygusunu alıp götürüyor dedirtiyor bana artık. Saplantılı şekilde bağımlılık gibi, insan niye videoya çeker bu anı ya. Biri boğulur videoya çekerler, birine araba çarpar videoya çekerler, ne garip bir toplum olduk biz hakikatten.
Ruh hastası. Böyle olaylar Amerika'da olurdu hep, bizimkiler de aratmıyor artık amarıgayı. bir uygulama yapsalar keşke. Ergenlikten itibaren insanların psikolojisi takip edilmeli, aylık kontroller olmalı her birey için. Bunun için pro psikologlar, psikiyatrlar kullanılmalı. Topluma kazandırılamayacak olanlar tespit edilip taş ocaklarına koyulmalı, sonsuza kadar taş kırıp birbirleriyle takılsınlar.
Kedi sevgisini abarttilar yıllardır. Doğanın kendi içinde bir düzeni var birşey , bircanli fazla olursa illa bir sorunlar çıkıyor. Hayvanların hayatta kalma dürtüleri köreliyor arabalara ezilip oluyorlar , bir kedi dogurdunmu kactane doğuruyor sonra başa çıkamayıp sokağa salıyor sözde hayvan severler evcil kedi dışarda nasıl hayatta kalsın , kendi bahcemde kedi pisliği kokusundan geçilmiyor... Vel hasıl kelam hicbirseyde abartiya kaçılmamalı. Nice çocuklar paçalı güvercin sevdasına catilarda geziyor canını hiçe sayıp... Say say bitmez. En acisida sokakdaki evsiz , aç ama birinden birşey istemeye çekinen insanlardan daha değerli o kediler...
Doğanın düzeninde arabaların süratle geçtiği caddeler yok ama. O hayvanlari insanların içine yine insanlar mahkum etti ve bakmak zorundalar. Bütün insanlar buna mecbur aslında ama üstlenen çok az kişi var onlar da diğerleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor bir de
Hayvanlarla aynı alemlde yaşıyorsak olabilir her şey. Mesela evine böcek de girebilir. Yılan da sokabilir. Doğaya müdahale edemeyiz hayvanlarla yaşamak zorundayız.
Neden başka hayvan değilde kedi kılı? Hayvan düşmanı biri değilim altını çiziyorum. Bugün insan nüfusunun hızla artışı bile küresel bir risk. Neyse gecen güzel olsun birbirimizi anlamakda uzagiz 🙂
Sosyal medya bela ouyor işte sapığı kopuğu ruh hastası elini kolunu salayarak gezebileceğini sanıyor. O videoyu pislik sayfalarında paylaşma için çekmiş işte. Daha ne olsun eğer insan artık onu dünyaya getiren annesini de umursamıyorsa o insanlıktan uzak bir yaratıktır. Ve maalesef böyleleri mantar gibi artıyor.
Anne kıymetini bilmeyen, en kıymetli varlığını bir öfkeye kurban eden bir canlı... Annesi bir şekilde ahirete intikal etti. Kendisi ne yapacak şimdi, gençliğini, hayatını karartı. Şimdi kendisi toplum için ne kadar sağlıklı bir fert olabilir... Nesil yetiştirmenin ne kadar önemli olduğu ve bu önemli görevinde ancak eğitimli anneler eliyle çözülebileceğini düşünüyorum...
Kediler de canlıdır ama bunda da dengeyi aşmamak gerek. Bütün sokak kedilerini eve almak imkansızdır. Delikanlının yaptığı berbat bir durumdur. Caniliktir. Zalimliktir. Ben de görüyorum çok sefil hayvanlar var ama elimden ancak onlara yemek noktasında yardımcı olmak geliyor. Evime alamıyorum gücüm yoktur.
Ne kadar kedi varsa hepsi cırmalasın bu nasıl evlat ya? İğrenç mahluk bir de işe mi gidiyor bir şey yok gibi? Dengesiz mahluk dolu ülke, gerçekten midem bulanıyor.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şimdiki nesiller böyle
Ne din ne iman bilgisi var Bunu söyleyince biz yobaz gerici oluyoruz Ama bakın kendi gözünüzle görün nasıl Gençler yetişiyor...
Daha yaşı 20 Annesini öldüren diğer insanları ne hale getirir
Kimse sevgisiz huzursuz bir ortamda büyümeyi hak etmiyor Normal bir evlat bunu yapabilir mi yapamaz İnsanları delirtirler sonra da neden delirdin diye yargılarlar Kendi bencil zevkleriniz için cocuk dünyaya getirmeyin
Adamda vicdan olsa bunu yapar mı? Ne vicdan hesaplamasından bahsediyorsunuz? Böyle toplum zararlılarının uslanacağı tek ceza ölüm cezası. Kimse kusura bakmasın.
Tam olarak nasıl düşündü bilemiyorum ama kedilere duyarlı olması güzel ama genel olarak annesine karşı bir öfkesi var gibi yani keşke bunu yapmasaydı ama nasıl bir ruh haline sahip oda önemli kimin ne yaşadığını bilemiyoruz
Haberde izledim annesini itince ölmiş annesi. Belki öldürme amaxı olmadan öldürdü. Sağlıklı bir insan böyle sudan sebeplerle hayatta sahip olduğu tek şeye kıymaz. Belli ki sinir hastası bir çocuk. Bu yaşta bir çocuğa neler yaşadığınu bilmeden katil damgası vurmak yanlış. Ha bu yaşta potansiyel suçlular da var evet ama dediğim gibi önce bilmek lazım. çocul kazara öldürdüyse içindeki müthil vicdan azabı en büyük cezadır kendisine
kedi degildir o. sebep kedi degildir yani. annesi ölürken yardim cagirmak yerine videoya cekmenin altindaki büyük öfkenin altinda yatan sadece kedi gibi durmuyor.
Şimdi işin içine kim kedileri karistirmiski simdiki gazetecilerde yalancı. Motor alamadığı için yapmış çocuk. Hayır bir kedi icin bu denli kimse cinayet vs islemez bence cunku gercek kedi seven insanlari biliyorum hepsi merhametli insanlar. Tabiki gercek kedi sevenler. ALLAH rahmet eylesin.. uzuldum kadina..
Zaten çoğu insan hayvanlar gibi asla olamadığı için daha çok hayvanları sevenler. Var bende insanlardan çok hayvanları severim ama tabiki zarar verme konusu çok başka vicdanla ilgili
Bir anne ve bir evladı daha kaybettik. Eğitim ve değerlerinden uzak bir nesilden başka bir şey beklenemez.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocuğun bir diğer fotoğrafında boynunda AK-47 kolyesi var. Çocuklara ahlaktan, terbiyeden, insanlıktan önce sosyal medya verilirse, hayat gta gibi gösterilirse böyle vakalar çok daha artar. Kadına üzüldüm, oğlu tarafından öldürülmek ne kötü bir durum.
Normal değil bu ne rahatlık yazık olmuş kadincagiza çocuğum var diye sevinmistir ne acıdır ki oğlu katili olmuş boylelerine ne ceza verilse az gelir Allah cezasını versin😠
Valla olayı tam bilmeden yorum yapmak doğru olmaz. Bir kedi için öldürecek kadar cani ise, psikolojik sorunları vardır. Ben bunun kedi meselesi olduğunu sanmıyorum eğer psikolojik sorunları yoksa çocuğun. ama her türlü ama üzücü durum.
Çok ilginç, kedi besleyen merhametli olur, hiç bir cana kıyamaz. Hele ki erkek çocuk anneye daha bir düşkün olur. Olayın içinde başka iş vardır. Sebep bu kadar basit olamaz.
ALLAH rahmet eylesin, gerçekten bu olaylara alışmış olsak da insan her defasında tekrar tekrar üzülüp şaşırıyor.. Ne diyeceğimi bilmiyorum... Sadece dua edelim, ALLAH kabir azabından korusun...
al iste ülkede iki yüzlü insan cok.. güya hayvan sevgisi adi altinda medeniyet ve merhamet temsilcisi gibi davraniyorlar.. yazik o anneye cok üzüldüm cok
İnsanlığın tekrar kendisini bulması adına sosyal medya ve kameralı telefonlar bir süre yasaklanmalı... Millet ilgi orospuluuuğundan ne yapacağını şaşırdı...