Başta virüs olmak üzere ülkemizin ve dünyanın başına bir çok olay geldi.
The Economist Dergisi'nin Temmuz ayı için yayınlamış olduğu sayısının kapağında, dünya gündemini ilgilendiren bir çok resim kullanıldı. Sayılarının kapak fotoğraflarındaki gizemlerle meşhur olan derginin, geçtiğimiz aylar ve yıllardaki bir çok kapağı dünya gündemine oturmuş ve bu kapaklarda yer alan fotoğraflarda anlatılmak istenen bir çok durumda gerçekleşmişti.
Kapak üzerinde yer alan metinlerde İsrail'in ilhak planı, dünyada yaşanan ekonomik kriz, Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı zulüm, Online oyunlar ve olimpiyatlar arasındaki bağ ile görseller üzerinde para gündemi, yanardağ patlamaları, küresel ısınma ve nesli tükenen hayvanlar, dünyaya çarpacak göktaşları, nükleer patlamalar ve güneş patlamaları yer aldı. Yine görseller üzerinde ev üyelerinin çocuk dışında tümünün gaz maskesi takması da ayrı bir gizem konusu.Sizce 2020 yılının kalan günlerinde neler gelebilir başımıza?
Çok değişik bir yıl geçiriyoruz. Aslında sorunuz çok kapsamlı, buraya kelimelere sığdırılamayacak kadar uzun yorum yapılması gerekiyor. Ben size izlediğim belgeseller, okuduğum gazeteler, bilimsel dergilerden yola çıkarak dilim döndüğünce yorum yapmaya çalışacağım. İklimler değişti küresel ısınma nedeni ile. Doğal seleksiyon olmadı doğada. Çevresel kirlenmenin etkisi ozon tabakasının incelmesi ve küresel ısınmanın getirdiği durumlar olumsuzluklara neden oldu. Korona vakaları hayatımızı tümden değiştirdi. Bir yandan doğa döngüsünün toplanmasına neden oldu bu durum. Doğru yorumluyor isem; yeni bir domuz gribi virüsün varlığından konuşuluyor. Hastalıklar kronolojisini incelediğimde dönem dönem ateşli hastalıklar olsun diğer kökenli rahatsızlıklar her zaman üzücü durumlar göstermiş. Daha sağlıklı beslenerek, organik tarım yöntemleri kullanarak, saf (ari) tohumlar ekerek belki bir nebze bu olumsuz etmenleri en aza indirgenebilir. Sağlığın daha ön planda olduğu bir yıl olacak. Sağlık ve korunma tedbirleri arttıkça, insanların konforu gidiyor. Bu da sosyal hayatlarına etkisi oluyor. Sosyal hayat keyifli olmuyor. Evden işe onun dışında bir yere gitmeden korunmaya devam edeceğiz. Spor karşılaşmaları seyirci olmadı mı seyretmek istemiyor insan. Böyle kalsın dilerim daha kötü şeyler olmadan iyi şekilde biter. Doğanın döngüsü değiştikçe, doğasal olayların etkisi biz insanlara yansıyacak. Daha temkinli bir yaşam, korunma bizi bekliyor sağlık açısından. Sağlığın ön planda olduğu bir yıl olacak bundan sonra.
Merhaba, Paylaştığınız değerli bilgiler ve uzun yazınız için çok teşekkür ederim. Son derece haklısınız zira iklimlerin değişmesi ve bu sebeple doğal seleksiyonun bozulması bir çok durumun tetiklenmesine ve başta insanlar olmak üzere bir çok canlının etkilenmesine sebep oldu
2020 ilginç bir şekilde peş peşe zor günler geçirmenize sebep oldu. Deprem, pandemi, sel derken yarıyı geçtik. Bundan sonra ne mi olabilir? Benim en büyük korkum büyük bir yıkıma sebep olabileceği bilim insanları tarafından defalarca söylenen İstanbul depremi. Bunun olması durumunda, çok fazla sayıda binanın yıkılacağını ve çok fazla can kaybı olacağını söylemek yanlış olmaz. Pandemi konusunda da endişeler geçmiş değil. Her an her duruma hazırlıklı olmak lazım. Bu kadar olumsuzluktan sonra uzaylıların toplu tecavüzüne uğradığını söyleyenler çıkarsa, ona da şaşırmam. 🤣🤣
The Economist dergisi kapak resimlerinde gelecekten haber vermiyor, ama bunu çok güzel kullanıyor. Fütürist bir ekibi var ve kapak tasarımları o kadar kapsayıcı ki, ister istemez günümüzde yaşanan bir olayı önceki yayınlarında kullandıkları bir kapak resmi ile bağlantısını kurabiliyorsunuz. Onlar da bunu bir gizem gibi gösterip çok güzel bir PR'a çevirmişler. 2020'de ne olur; muhtemelen bu virüs sonbaharda tekrar gündeme oturur, ABD seçimleri tartışılır, Yurt dışı seyahatleri minimum seviyeye iner, çok da üzülmediğimiz Bodrum turizmcileri bu seneden belki bir ders çıkartır, okullar 1-2 ay daha geç açılabilir , altın belki biraz daha yükselir vs vs:) Müneccim değiliz tabi ki, önce sağlık olsun, herkesin işi yolunda gitsin temennisi ile sonlandıralım...
Umarım daha kötüsüyle karşılaşmayız. Ülkece hatta dünyaca gerçekten çok yorulduk. Virüs tüm dünyayı etkisi altına alarak bize kabus dolu günler yaşattı. İnsanlar virüsten dolayı ölen yakınlarının cenazesine bile gidemediler. Ne kadar acı bir durum. Korona virüsü yürüyen bir ölüm makinesi gibiydi çoğu kişiyi öldürmeden bırakmadı. Allah dünyayı tüm kötülüklerden korusun ☹️🤲
Ewt çok kötü bir durum Allah kimsenin başına vermesin. İçler acısı bir durum en sevdiğin insanı toprağa veriyorsun ve son kez sarılma şansın bile yok. Benim başıma gelse Allah korusun ben de intihar etmek isterdim yanına gidebilmek için. Allah affetsin ama çok zor bir durum 😔😖😣
2020'ye girerken insanlarin bellegini mi sifirladi acaba isvecli bilim insanlari? dünya dünya olali nice salginlar, nice patlamalar gördü ama insanlar sanki her sey yolundaymis da 2020'de olmadik seyler yasanmaya baslamis gibi algi olusturuyor 😂
uygur türkleri 2020de zulm görmeye baslamadi. cernobil faciasi kadar büyük bir patlama yasanmadi. atom bombasi atilmadi. 3. dünya savasi esliginde virüs salgini olmadi bknz: tifüs, ispanyol gribi. vs vs neyin kafasini yasiyorsunuz anlamak mümkün degil 😂😂😂
Gördüğüm kadarı ile. Çocuk gibi gösterilen adam sanırım İsrail. İstediğini alamayacak gibi görünüyor. Kedi Şark ı temsil eder, daha çok osmanlıyı. Sanırım birmuzlaşı olacak. Yere düşen kuşun gölgesi var, diğerlerinin yok. Adamın beyaz çorapları, altın da, kahve rengi ayakkabıları ds, çok düşündürğcü, sanırım burada, Afroamerikalıları temsil ediyor. Adam Amerika olabilir ama kadın kim, Avrupa'mı, Rusya'mı? ya da Çin'mi? Amerika ile Rusya savaş konuların da asıl mütefik ülkeler dir. Hep zıtmış gibi görünseler de, silahları ikisi satar. Bir afet beklentisi var ve bu afet, domuz gribinin şekil değiştirmesimi, ya da kuş gribimi, belki iklim değişikliliği belkide depremler mi ama burada asıl beklenen şey savaş gibi. Üstelik petrolün düştüğü, paranın çok basışdığı dönemler, genelde savaşa delaşet olur ama kimin savaşı?
Dünyada her şey genel olarak planlı oluyor ve bu tür dergilerde önceden bazı simgeler ve semboller kullanılarak belli başlı şeylerin sanki fragmanı veriliyor, okumak istemeyen, düşünmek istemeyen ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen insanlık olarak uyumaya devam. ☠️🙈🙉🙊
Gaz maskesi olayı çok enteresan değil mi zaten çocuklar virüse karşı daha dayanıklı biliyoruz bunu ama acaba ileride yetişkinlerde ölüm oranı daha da mı artacak neler olacaksa birde uzaylılar hala gelmiyor ona bozuluyorum onlarda gelseydi tam olurdu🤯
2018 in sonlarından 2020 ye kadar başıma gelen kalmadı. Çok şükür ayaktayız. Her şeye rağmen mutluyuz. Daha ne olabilir ki sorusunu sormayı bıraktım. Çünkü böyle sorunca cevap geliyo evrenden. Tek isteğim son altı ay sakin geçsin.
çinde domuz gribi gibi bir virus çıkmış insandan insana bulaşma gibi bir şey belli değil ama yani şaşırmadım açıkçası bu arada ilk virus çıkmadı başta depremlerdi daha sonra virus bilmem daha neler de deler. kıyamet alameti
Yeni bir virüs ve beklenen ikinci dalga. Gerçi bir kongo kırım geldi bir de covid-19 şu an ki ve yeni covid-20 yolda olmalı.
Corona'nın mutasyona uğradığı hali vesaire neyse işte.
Annem bana diyor ki; Sen bana bunu daha önce söylemiştin Neyi dedim Bir virüsün geleceğini dedi meğer corona gelmeden önce 2018 2017 mi ne söylemişim ama ben hiç hatırlamıyorum.
Ancak aşırı araştırıcı olduğum için bir yerde okumuş ve söylemiş olabilirim ama hatırlamıyorum.
İnsan denen tanrının yarattığı en vahşi hayvan yaşadığı dünyayı kalitesiz nüfus artışı ile katlediyor her şeye müstahak.. Bu virüs hikayesi bir deneme idi şimdi esas virüs ortaya çıkacak tüm kalitesiz sadece oksijen tüketen yiyip içmekten başka bir işe yaramayan nüfus yok edilecek..18_20 Çocuk oeydahlayan deyyuslar düşünsün.
Bu nasıl bir yıldı bilmiyorum artık bir tek gök taşı düşmediği ve uzaylı istilasına uğramadığımız kaldı. Bundan 10 sene önce 2020’de İlk Türk Astronot uzaya çıkacak dünyadaki ülkeler Ay’a koloni kuracak diyordum lakin 2020’de nasıl elimizi yıkayacağımızı tartışmaktan başka bir şey yapamıyoruz. Velhasıl kelam bunların hepsi kıyamet alametleridir.
Büyük ihtimal ortadoğuda ve arap kıtasında bazı ticari, askeri, siyasi gerilimler olacaktır. Mısır bakanın koltuğu sallanacak Fransa ve Türkiyenin arası Başkan Macronun iktidarsızlı yüzünden gerilicek ve covid 19 bazı ülkelerde ikinci dalgası hissedilecektir.
Virüs çoğalacak esanaflar kepenk kapatacak bir çoğumuz işsiz kalacak fırsatçılar kol gezecek ucuz mali ederinden katbekat fazlasıyla satacaklar krediye koşacağız işsiz olduğumuz için bankaya borcumuzu odeyemeyecegiz eve haciz gelecek evini gecindiremeyen insanlar intihar edecek çocuklar baba baba diye ağlayacak falan filan işte 😂😂😂ağlanacak halimize gülüyoruz
Bu yıla kutlayarak girenler boşa kutlamıslar tuaf bir yıl ve benimde bu yıl 20 yaşımda olmamı alıp götürdü sanki tekrar 20 yaşında olmaya ihtiyacım var
Economist dergisi simgesel mesajlar içeriyor. Bu resimde savaş çıkartılıp genç nüfusun savastiralacagini anlamak pekte zor değil. Ne olabilir deccal gelse sasirmam açıkçası
2020 yılında sorun yok abi dünya baslı başına ölüm dolu yeni mi anladiniz bunu her zmaan saçmaydı dünya ne önceki yıllarda mutluydum ne de bundan sonraki yıllarda mutlu olacağım ben bu dünyanın sadece adaletsiz ve kanlı bir yer olduğunu düşünüyorum o yüzden yılda suç yok tüm yıllarda sorun var yaşamakta sorun var.
Öldürmeyen Allah guldurmuyor bu sene, haberleri izlerken bile midem bulanıyor doğal afetleri falan geçtim şu insanların birbirine yaptığı özellikle çocuklara yapılan şeyleri hazmedemiyorum
Zombi tam olarak zombi olmasa da atlatıldı şükür. Zombi dawranışları gerçekleştirilecek uyuşturucu üretildi. İnsanlara saldıran kendine zarar gelse kolu bacağı kopsa umursamayıp saldırmaya devam edecek derecede gözü dönmüş derece oluyor. Hızlı toplanıp kontrol altına alındı ama belli olmaz tekrar çıkabilir
merhaba, @bjkandahmet şu an sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Belki direkt uygulamadan link gitmemiştir anlık olarak. vakit ayırıp yorum yaptığın için teşekkür ederim
2020 herkes için doğal afetlerin görüldüğü, hastalıkların meydana geldiği bir yıl ile karşılaştı. Bundan sonra daha neler olabilir diye düşünmüyor değilim. Sadece tek duam artık kötü günleri bir an önce atlatabilmek..
Bu dünya akıllanmazsa daha başımıza çok şey gelir Kadına , kıza , kız çocuğuna tecavüz , yoksulu garibanı ez adalet hiç yok En başta Doğu Türkistan a yardım edin o şerefsiz kahpe çinin zülmünden kurtarın dünya biraz olsun düzelir
Hayatım güzelleştikçe dünyanın düzeni bozuluyor bu nasıl bir iştir. Bir taraftan seviniyorum bir taraftan daha ne müsibetler gelecek diye bekliyorum traji komik :D
Hersey allah tan o ne isterse o oluyor. Dünyanın belasını veriyor resmen. Bundandaha fazla olacak herhangi birsey gözümde canlandıramıyorum ama allah göstermesin yinede. Çok çok dua etmeliyiz.
Aslinda kendimizi bir gözlemleyelim etrafımızdaki insanları kırdıkça, kötülüğünü istedikce, saygısızlık ettikçe, dedikodu yaptikca ne kazanıyorsunuz koca bir hic. ustune birde günaha giriyoruz. Bunlarin bir karşılığı yok mu? unutmayalim ki ne ekersek onu biçeriz.
Bizim ülkemizin başına musallat olmayan var mı! Önemli olan bildiğimiz. Guclu durduktan sonra yolumuza devam ederiz. Allah bizimle beraber. Derdi veren dermanida verir.
Ben fikrime göre bu yıl Çin takvimine göre "Fare" yılı. Fare yılı olduğu için herkesi ve herşeyi kemirecek bu sene. Ama önümüzdeki sene "İnek" yılı. Gelicek sene bolluk olur diye düşünüyorum.
Valla bütün bu dünyanın başına gelen olaylar insanlara mesaj olmalı Allah tarafından ama insanlar artık ne anlarsa anlayabilene işte... paran da olsa örneğin bir virüse karşı çaresiz bırakılırsın..
Geleceği biz asla bilemeyiz hatta 10 saniye sonrasini bile bilmemiz imkansiz. Rabbimin kudretinden sual olunmaz. İNSANLARIN İNATLA DOGRU YOLDAN SAPMASI , bu tür felaketlerin yaşanmasina sebeptir. Kaldi ki tüm insanlik dünyada , bu felaketlerle cezalandirildigi gibi birde ahirette de cezalandirilacaktir. Biz düzelmedikçe, dogru yoldan gitmedikçe, hepimiz bu durumdan nasibimizi alacağiz. Bu durumun kötü tarafi ise kurunun yaninda yaşlarinda yanmasi. Olan masum insanlara oluyor...
Tüm insanlığa şans diliyorum. Hatta tüm canlılara. Askerliğimi bu sene. İş güç desen kalmadı. Evlenicem artık dediğim kadın ayrıldı. En sevdiğim halam vefat etti. Ben feci bir longboard kazası yaşadım. Bunlar özel tabi biraz ama anlatmak rahatlatıyor be 🎃
Komple tarafıda yeni dunya düzeni diyor ve bazı açıklamalarda Türkiye açısından bu düzenin içinde önemli yer alacak deniyor karışık bir durum daha neler göreceğiz hakkımızda hayırlısı olsun
kardesim bu dunyayi insanlar harcayacak harciyorda 2020 de basimiza gelebilir bence. Ekonomik kriz covid 19 un surekli mutasyonla yayilmasi mutasyon nedeniyle ilaclarin faydasinin olmamasi ulkeler arasi ticari gidis gelisin azalmasi is yerelerini bagli olmasi bir cok. . . Ama hastalik olmasa bunlarda olmaz... Bu dogayi bitirende insanlar.
2020 de doğal afetler daha çok yaşanabilir. Ekonomi ciddi şekilde sarılacak. Yeni virüs ve hastalıklarda ortaya çıkabilir. Ama benim asıl korktuğum 2021. umarım daha kötü geçmez...
"Geçen yüzyılda esareti, hürriyet diye pazarlamıştık. Bu yüzyılda da esareti emniyet diye pazarlayacağız" demiş kapağın sağ üst köşesindeki mel'unlar...
Kiyamet yaklasmis burnumuzun dibinde neyin olup olmayacagini düşünecek durumda degilim ama insanlık için biseyler yapmak istiyorum ölüm ansızın gelebilir