Dünya basını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyada bazı platformların kısıtlanmasına yönelik kararını değerlendirdi.#SosyalMedyamaDOKUNMA
Destekliyorum
Desteklemiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erdoğan'ın sosyal medyada kararlarını destekliyor musunuz?
Ben B diyorum yani desteklemiyorum Kontrol altına alınacaksa zararlı ve hukuka aykırı içerikler engellenecekse terör örgütü propagandası vb. içerikler engellenecekse kısmen destekliyorum Ama muhalifleri susturmak için ya da insanların özgürlüğünü kısıtlamak için kapatılmasına karşıyım Eğer Türkmenistan gibi Kuzey Kore gibi olacaksak hayır diyorum Yani nasıl bir düzenleme getireceğine bağlı Zaten sosyal medyayı kısıtlamakla veya kapatmakla çözüm elde edemezsiniz Adamın birisi Berat Albayrak'ın eşine ve kızına küfür etti diye sosyal medya kapatılmaz Pire için yorgan yakılmaz Zira sosyal medyayı düzgün kullanan insanlar da var Ona bakarsan küfür dediğimiz olay sırf sosyal medyada olmuyor ki Hayatımızın her alanında küfür var ve her yerde ediliyor Hatta bizim mahallede benden büyük koca koca adamlar bile küfrediyor Örneğin statlarda milyonlarca insan hep bir ağızdan küfür ediyor Öyleyse statları kapatalım o zaman gereksiz çünkü ya da okulları da kapatalım zira orada da öğrenciler küfür ediyor oraları da kapatalım Olur mu? Yani demek istediğim kapatmak çözüm değil İnsanlar birbirlerine hakaret etmesin istiyorsak o zaman insanımızı eğitmemiz lazım Eğitimle çözülür bu iş Küçük yaştaki çocuklara ilkokuldan itibaren Adab-ı Muaşeret dersleri verilmeli ki büyüdüklerinde küfür etmesinler ve anne babalarda çeki düzen vermeli kendilerine o zaman küfür ortadan kalkar Örneğin Avrupa'da Almanya gibi ülkelerde neden insanlar birbirine hakaret etmiyor aksine herkes birbirine saygılı Çünkü eğitim var o yüzden ve anne babalarda çocuklarına iyi örnek olup küfür etmiyor
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sosyal medya iğrençse girmesinler hepsinin her site de hesabı var ama yasaklansın diyorlar Yasaklamak çözüm değildir eğitim olmadıkça Ülkemiz iyi anlamda dünyada haber olmalı yasaklarla değil Millet marsa koloni kurma peşinde biz youtube yasaklama peşinde Sosyal medya kapanınca milli gelirde üretimde teknolojide dünyada bu alanda lider ülkeleri yakalayacaksak yasaklansın Daha yerli araba yapamadık Dünyanın geleceği teknolojide yapay zekada İnterneti sosyal medyayı yasaklamakta değil Sosyal medya kullanmayı bilene harika bir yer Yaptığın bir icadı dünyaya kolayca duyurup tanıtabilirsin Araba kazasında ölüm oldu diye arabaları mı yasaklıyoruz yoksa kazada suçu olana mı ceza veriyoruz Bizim hoşumuza gitmeyen bişey başkası için çok şey ifade edebilir Yarın öbür gün senin yararlandığın bir şeyi başkası yasaklarsa bundan şikayet etme hakkın olamaz
Bunu unutmamak lazım arkadaşlar. içki sigara yasaklansın ben içmiyorum dersin ama bir gün senin tükettiğin ürün için başkası da yasaklansın ben tüketmiyorum dediğinde hoopp birader ne diyorsun sen deme hakkın olmaz.
5
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
sosyal medya yasaklanana kadar tvlerde kadına şiddeti özendiren mafyacılık oynanan onca dizi yasaklanmalı
Ben abartılı buluyorum. Devletin Birlik ve bütünlüğüne karşı olmadığı sürece hiçbir yayın organının engellenmesine karşıyım isteyen istediği gibi sevmiyorum desin küfür içeriyorsa kişi teknik olarak saptansın. Burada Erdoğan nasıl bir yasaklamadan bahsediyor bu önemli benim söylediğim tamamiyle kapatırım düşüncesi olursa nın cevabı. Ama belirli düzenlemeler olacaksa bir görmek laxım.
1. Sosyal medyada yararlı içerikler olsa da insanlar dinlenmeden saatlerce aralıksız kullanıyorlar, bağımlı oluyorlar ve kendi sağlıklarına ciddi zararlar veriyorlar (ben de dahil)2. Hakaret özgürlük değildir. Fikir ve eleştiri özgürlüğü vardır saygı çerçevesindeÖrnek vereyim : vergileri çok fazla buluyorum ve azaltılmasını istiyorum #vergilerazaltılsın yerine2. soyguncu pislik akp hükümeti çağ dışı dinazorlar bizi soyuyorlar Türkiyede 2. Tip daha fazla. Bir istedeğin şikayetin varsa hakaret etmeden dile getirirsin3. Sosyal medya üzerinden hanım kardeşlerime tacizler çok fazla.4. Kaynaksız ve belgesiz bilgi çoook fazla.5. 2 taraf için de söylüyorum yalan haber çok fazla, geçen günlerde imamoğlu ile ilgili yalan haber gördüm. Akp ile ilgili de yalan haber gördüm.6. hakaret, taciz gibi suçlarda twitterin türkiyede doğru düzgün temsilciliği yok ve bilgi istiyorsun verimyor. Pkk destekcisi, daeş destekçisi bilgi istiyorsun vermiyor. Gidip türk hackerlerimiz mac ve ip adresi ile uğraşıp bilgi topluyor.7. facebook bilgilerimizi çalıyor, reklamlar için, sanal mezarlık için ve vr ile sevdiklerimizi canlandırmak için8. youtube konusunda daha olumluyum kendi kendini denetliyorlar. lakin halkımız kendini kontrol edemeyip saçma içeriklere çok dalıyor. Sonra devlet hastanelerinde yük oluyorlar. Göz doktorları dolu, psikologlar dolu, obezite merkezleri dolu. Dikkat dağınıklığı arttı.(bizzat kendimden biliyorum)9. Netflix farklı bakış açısı kazanmak için güzel lakin çook aşırı cinsel içerik üretmeye başladı artık gizlemiyor bile.+satanizm propagandası dolu (inanmayan araştırsın)
Bu yazdıkların etkileri insanlar kendilerine kendileri kabul ederek yapıyor. Sen de dahil. Ben de diyorum ki ben normal bir biçimde sistemli olarak kullanıyorum. Senin kendini kontrol edememe hastalığın yüzünden ben neden sosyal medya kullanamıyorum. Tacizci demişsin, ancak o tacizcilerin sosyal medyaya düşünce serberst bırakıldığı halde hapise atıldığını söylememişsin. İnsanların tepkilerini kolay bir şekilde ifade edebileceğini söylememişsin. Televizyon programlarının daha fazla içeriğe ve soruya ulaşabileceğini söylememişsin. Dünayayı tanımayı hızlandırdığını söylememişsin. İşverenlerin reklam verdiğini söylememişsin. İnsanların ara sıra can sıkıntısını atabildikleri bir ortam olduğunu söylememişsin...
@yenifikir zaten kötü özelliklerini saydım. Ayırca Erdoğanın yaptığnı kişisel görüşlerimden dolayı doğru buluyorum. Tarafsız olarak bakıldığında almanya gibi diğer devletler ile karşılaştırıldığında türkiyeyi resmen takmıyor.
Saygı duymuyorum ben tüm gününü YouTube da şarkı dinleyerek geçiriyorum ve Netflix e kısıtlama gelmişti zaten uygunsuz şeyler gözükmüyor para ödüyorsun aynı zamanda Twitter p*rno sitesinden farklı olduğunu düşünmüyorum ama p*rno ve onunla alakalı kelimeleri aratıp o siteleri yasaklasalar daha iyi Twitter olmazsa yine millet izler yani saçma olduğunu düşünüyorum YouTube çok önemli benim için dersleri oradan takip ediyorum yemek tarifleri şarkıları alt yazılı dinlemeyi seviyorum ama şimdi sadece indireceğiz ya saçmalamayın b*k gibi eğitim sistemimiz var millet yurtdışına gidiyor neden dışarıdan eğitim için gelmesinler robot gibi hissediyorum eğitim sistemi değiştirin ben de lisans için Kore ye gitmeyi düşünüyorum ya da Amerika ya bak bu bence önemli bir konu bunu düzeltin burda okusan bile iş bulamıyorsun bu kadar önemli konular varken sosyal medya mı ya millet bezli bebeklere tecavüz ediyor çok önemli yani bu konular bunlardan başlarsan sosyal medyaya kısıtlama getirmek zorunda kalmazsınız deli olacağım
Bir Twitter p*rno sitesi değil. Demek ki sen o amaçla kullanmışsin İki millet p*rno izlemek için neden twittera gelsin. Üç isteyen istediğini izler. Tezat cümleler kurmuşsun yazında hep. Hem katilmiyorum diyorsun hem kaldırılsın diyorsun
Sadece Twitter in p*rno sitesinden farklı olmadığını kaldirsalar bile milletin izleyeceğini başka yollar var ben Twitter ı iki ay kullandım ve kapattım saçma sapan kişiler rahatsız etmeye çalışıyor saçma sapan profillerden neyse Netflix i para verip izliyoruz onda kısıtlama var zaten televizyon kadına şiddet tecavüz uygulayan dizilerle dolu bunun yerine paralı bir uygulamadan kesiyorlar YouTube da ne aradılar bilmiyorum ama sonuç olarak gereksiz ve saçma
Twitterda insanlar düşüncelerini istediği gibi yazıyorlar bundan rahatsız oluyor. Netflix de ahlakımızı bozuyormus sanki televizyonda çok eğitici şeyler var. Zaten dediğin gibi memlekette o kadar olay varken buna yoğunlaşmak çok saçma.
Sosyal medya özgür bir yer. Kullanan kullanır kullanmayan kullanmaz. Kendine bir yanlış mı yapıldı masumu etkileme. Yıllardir ünlü isimler linç yiyor sosyal medyada sakinliğini koruyor. Kaldi ki sen ülkenin basindasin ne linç gelmiştir şimdi mi patladın? Hatta o zaman TV yi de kapat biz seni izlemek zorunda mıyız? İnstagrami da kapat. Madem sosyal medya istemiyon kapatacan. Biz nasıl hobilerimize ulaşamayacaksak sana da ulaşmak zorunda olmamalıyız. Eşit. 2020 yılındayız aaa pardon ne diyorduk gelecek teknoloji ile mi olacak hayır hayır Türkiye'de gelecekten bahsediyorsak geriye gidiyoruz, kısıtlanıyoruz. Not: Tarafsız biriyim ve hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı hakkında kötü düşünmezdim.
Desteklemiyorum. Bu Ülkenin yönetimini genç ve özgür düşünebilen insanlara bırakmanın vakti geldi de geçiyor. Adaletin Sosyal Medyada oluşan tepkiler sonrası işleyen bir ülkede, sosyal medya kısıtlamaları ve kapatma düşünceleri, neyi istediklerini apaçık ortaya seriyor. Arabistan'ı konuşuyorduk gerici, ilkel kanunlarla yönetilen adaletsiz ve eşit olmayan bir yönetim biçimi vs derken önce adaleti kaybettik şimdi de ilkelliğe doğru gidiyoruz. Ve bu toplumun bir kısmı hala bu ilkelliği, adaletsizliği Fan Boy gibi destekliyor.
Bak senin gibi cahiller, eğitimsiz çok bilmişler yanlışları ortaya çıktımı, ilk işleri şahsi sataşma, hakarete başvurarak katşısındaki insanları sindirme susturma, özgürlüklerini kısıtlamaya başvururlar. Özgürlük sınırı sizler için sadece kendi egonozun kapsamından öteye gitmez.
Bak benim gayet normal özgür fikrime dahi tahammülün yok, hemen hakaretle karşılık veriyorsun ama çok önemli başka insanlara zarar veren konularda özgürlük yok diyorsun
Benim yorumuma alakasız bir şekilde özgürlükten ne anlıyorsun diyorsun ve bende bir çıkarımda bulunuyorum. Sen de yaptığım ikinci yoruma karşılık, özgürlük anlayışını açıklayabilirdin fakat hakaret ederek cevap verdin. Sonuç olarak senin de pek etik konuştuğun söylenemez. Yanlışları ortaya çıktı mı diye bir ifade kullanmışsın pardon ne yanlışı? Yanlışım olsa bile yanlışımı ortaya çıkaracak ne söyledin bana? 😂 kendi şahsi fikrini dile bile getirmedin, manipüle teknikleri kullanarak laf salatası yapıyorsun sadece.
Toplumu ahlaklandirmak terbiye etmek devletin görevi değil elinde de değil. Terbiyeyi ahlaki aile verir. Yıllardır bu ülkede kadın cinayetleri tacizleri tecavüzleri oldu ve basbas bağırıyor kadınlar ölmek istemiyoruz diye ağzı burnu kanlar içinde. Ve suçlu kişiler 3 gun kalmadan serbest dolaşıyor ülkede Ne getirildi nasıl bir düzenleme yapıldı? Kendi ailesine hakaret edilince bu ülkede bütün sosyal medya kısıtlanip milletin elinden alınıyor adalet mı herkes mı suçlu sosyal medya herkes için kötü değil. Milletin özgürlüğünü bıraksınlar artık!
Bilmem şeyi biliyormusunuz. Avrupa ülkelerinin hepsinde bu tür sosyal medyaların bir firması var ve halk bunun için vergi ödüyor. Erdoğan çok kez Türkiye ye, bunun bir firması& sponsoru yapılmasını söyledi. Ama kabul edilmedi. Kısacası biz bu yıla kadar o mecraları 10 yıldır kaçak kullanıyoruz. Ve en ufak siber saldirida ( ülkeye yönelik) hiçbir açıklama ve kanıt bulunduramayız. Belki siz sadece bunun özgürlük kısitlaması olduğunu falan düsünüyorsunuzdur. Ama öyle değil, tam tersine sadece anonim&gereksiz insanların giriş yapamayacağı bir hâle gelicek. Cidden anlamıyorum, bunun nesi kötü?
Tetikçilik yapmayın yavrum Erdoğan bir şeye karar vermedi sadece düşüncesini dile getirdi yapılacak olan düzenlemeyi meclis yapacak ayrıca kapatılan bir şey de yok kaçırırsan laf sıçmayın sadece bir düzenleme yapılacak ki yapılması da gerekiyor önüne gelen içindeki kini nefreti sosyal medyadan kusacak ama hesap vermeyecek Yok öyle Dünya nefret kusan it hesabını da vermeyi göze alacak. Özgürlük diye yırtılan soytarılar dünyanın hiçbir yerinde sosyal medya özgürlük amaçlı kullanılmıyor özgürlük'te getirmedi sadece zihinleri bataklığa dönüştürmek için kullanılıyor toplumlara fitne fesat ekmek için kullanılıyor zihinleri iğdiş etmek için kullanılıyor Zuckerberg gibi bir Yahudi'nin icat ettiği sosyal medyadan Ne bekliyorsunuz size özgürlük getirmesini mi Hassiktirrrrrrrrr
Sosyal medya kadar iğrenç bir yer daha var mı. Çoğu medya yeri bildiğiniz kızların birkaç bin beğeni almak için sağını solunu açarak kıvırtıgı yer haline gelmiş. Twitter deseniz zaten p*rno yuvasına dönmüş resmen p*rno videoları yayınlanıyor. YouTube deseniz öyle uygunsuz iğrenç videoların yanısıra terör propagandası yapılan mecraya dönmüş. Periscopta canlı yayında seks yapıyorlar. Bunları geçtim birde insanları yalan haberlerle galeyana getiren tiplemeler var.
Buraları sadece biz kullanmıyoruz çocuklarda kullanıyor onların psikolojisini düşünün. Diğer yandan sosyal medya yüzünden kimse birbiri ile muhabbet edemez oldu. Yıkılan yuvaları saymıyorum bile. Sosyal medya yokken de yaşıyorduk biz hatta daha güzel yaşıyorduk.
@olasılıklararenedak Aynen sosyal medya tamamıyla kötü değildir ama tabii zararı da var insan ilişkilerine de yararı olmadığı kesin Tek yararı uzaktaki illerde yaşayan akrabalarınla sevdiklerinle iletişim kurabiliyorsun Yani uzak ilişkiler için güzel
@Kurnaz_Tilki Eskiden sosyal medya yoktu demişsin vardı ama Facebook gibi Twitter gibi fazla gelişmiş değildi Örneğin bir zamanlar Windows Live Messenger vardı Facebook kadar gelişmiş olmasa da bir anlamda sosyal medya denilebilir Ama daha eski zamanlardan bahsediyorsan 1995 ve öncesi senelerde o zamanlar yoktu tabii bırak sosyal medyayı evlerde doğru düzgün bilgisayar yoktu Olanlar da iş adamlarıydı herkes bilgisayar alamıyordu eskiden Çünkü pahalıydı benim çocukluğumda
Sosyal medya üzerinde, sahte hesaplar açarak, insanlara hakaret eden, yalan haber yayan, toplumu, toplumun bağlı olduğu örf, adet ve dini ağza alınmayacak üslup ile yapılan her türlü "ÖZGÜRLÜK" dışı faaliyetlerin kısıtlanması normaldir. Bende aktif bir sosyal medya kullanıcısıyım, ancak özgürlük bir başkasına hakaret etmeyi, onunla alay etmeyi ve ya devlete ya da şahsa yönelik saldırıları gerektirmez. Bu sebeple bu düzenlemeler güzel olur, düzenlemeye uymayan sosyal medya ağları ise kapatılabilir, çok bir eksikliğini hissetmeyiz.
@siirbass Eksikliğini hissetmeyiz demişsin Peki insanlar nasıl oyalanacak (eğlence amacıyla kullananlardan bahsediyorum) Örneğin Youtube kapanırsa insanlar ne kullanacak ya da Facebook Zira bende sosyal medya kullanıyorum Çünkü TV sevmediğim için eskisi gibi sosyal medyayla oyalanıyorum Bana kalırsa sosyal medyadan çok TV dizileri kısıtlanmalı veya ayar verilmeli Çünkü TV dizileri ve içerikleri sosyal medyadan daha kötü Sosyal medyadan daha iğrenç Her türlü rezillik var Adamın biri devlet büyüğüne (Berat Albayrak'ın eşini kastediyorum) küfür etti diye sosyal medyayı kapatmak yanlış Ona bakarsan küfür denilen şey sırf sosyal medyada olmuyor ki Örneğin statlarda milyonlarca kişi hep bir ağızdan küfrediyor Öyleyse statları kapatalım o zaman zira okullarda da öğrenciler küfür ediyor o zaman okulları da kapatalım Olur mu? Kapatmak çözüm mü?
@rapstar53 kardesim kapanmasin ama kontrol altina alinsin, gayede bu zaten , esinin, annenin, bacinin youtube paylasimi icin küfür ve hakaretle taciz edilmesinin cezasiz kalmasi seni irgalamazmi? veya facekook ailen girmis, birisi paylasimina sapikca hakaretlerde bulunuyor, bu seni rahatsiz etmezmi? yoksa kime ne youtube, instagram, neden yasaklansin.
@Berkan25 Orası öyle tabii cezasız kalmamalı ama bana kalırsa cezadan çok cezalarda olmalı ama bu küfür meselesi ancak eğitimle çözülür İnsanlarımızı edep konusunda eğitmemiz lazım Örneğin eskiden insanlar neden küfürbaz değildi hiç düşündün mü Eskiden edep vardı saygı vardı Çünkü insanlar eğitimliydi Eğitimli derken okul okumuş manasında değil edep yönüyle eğitim vardı Örneğin eskiden Adab-ı Muaşeret dersleri vardı ilkokullarda öğretiliyordu Peki günümüzde bu dersler niye yok? Olmadığı içinde insanlar birbirine küfür ediyor Tamam ceza olsun ama onun dışında eğitimde lazım sırf cezayla yürümez bu iş Bide anne babalarında kendilerine çeki düzen vermesi lazım Bizim mahallede bile koca koca adamlar 40 yaşındaki 50 yaşındaki adamlar bile küfrediyor ben duyuyorum Önce büyükler çocuklarına örnek olacak ki küçükler de büyüklerini örnek alıp küfretmesin edepli olsun
@Berkan25 Örneğin Almanya gibi Avrupa ülkelerinde insanlar birbirlerine karşı çok saygılı Neden çünkü orada eğitim var o yüzden ve Avrupa'daki anne babalar çocuklarına iyi örnek oluyor Keza Uzakdoğu ülkelerinde de bu kültür var onlar da birbirlerine karşı saygılı insanlar küfür yok denecek kadar az ve eğitim seviyeleri de bizlerden yüksek
@rapstar53 kardesim almanyayi anlatma bana, almanyada yasiyorum. Hicte öyle oradan göründügü gibi degil. Alman Devleti Türkiyede getirilmek istenen kisitlamlari coktan yapti, zaten kanunen birine öyle TÜRKIYEDE Ki gibi rahatca küfür etme sansin yok, aninda mahkemeye verilirsin burda daha kötü TÜRKIYEDEKI özgürlük burada yok. Türkiyede gec kalindi
@Berkan25 Cezalar verilsin verilmesin demiyorum Eğer bir kişi sosyal medyada veya günlük hayatta küfür ediyorsa cezayı ver ama tabii polisiye tedbirlerle tamamen küfürsüz bir toplum yaratamazsın Küfürleşme hakaret vs. durumlar polisiye tedbirlerle caydırıcı olur ama bir yere kadar Onun dışında eğitimde gerekli Yani okullarda edep dersleri verilebilir Çocuklara küfür etmenin iyi birşey olmadığını öğretilebilir okullarda Onun dışında biz büyüklerin de çocuklarımıza iyi örnek olmamız lazım ki çocuklarımız da biz büyüklere benzeyip küfür etmesinler Çünkü çocuklar büyüklerini taklit eder
@Berkan25 Örneğin nasıl bir eğitim verilebilir çocuklara diye soracak olursan Örnek veriyorum Adab-ı Muaşeret dersleri günümüzde ders olarak okutulabilir yani müfredata sokulabilir Tıpkı eskisi gibi Halbuki eski nesiller yeni nesilden daha edepliydi Çünkü eskiden Adab-ı Muaşeret dersleri okullarda okutuluyordu Peki sana sorarım günümüzde neden Adab-ı Muaşeret dersleri okutulmuyor eskisi gibi?
Ben Tayyibin kendisini desteklemiyorum söylediği şeyleri mi destekliyecem millet kuyruğuna bastı o da diklendi sırf ünvanı var yoksa kendisi boş alın bakalım şunu koltuktan neyi varmış neyi yokmuş görelim ama olmaz tabi onun ayağığını eteğini öpenler var onlarda hangi kafadalar belli değil zaten
Bunu destekleyenin düşüncelerinden şüphe ederim. Hiç bir devlet başkanının insanların kişisel özgürlüklerini elinden alması doğru değil. Hakaretlere karşı gerekli tedbirler alınsın hatta 18 yaş sınırı bile getirilsin buna da varım ama dizi film sosyal medya hesaplarımız bizim özgür ve kişisel paylaşım alanlarımız buna kimsenin hakkı yok.
Destekliyorum. Kapatmaktan bahsetmiyor, kısıtlamaktan bahsediyor ki çok makul. Sanaldan bile olsa kimse, kimseye ağır küfredemez, hakaret edemez, iftira atamaz, taciz edemez vs.. Bunların reelde bedeli varsa sanalda da bedeli olmalı. Kanunen buna zemin hazırlasın. Geç bile kalındı.
AMAAAA, tabi adil ve eşit uygulanacaksa destekliyorum. İş fişlemeye dönecekse, her eleştiriyi suç kabul edeceklerse gençler seçimde cevabını verir.
Once Olay kısitlama değil oncelik olarak bu Sosyal medyaların Türkiye de yasal statüye kazandırılmaları, hicbirinin Türkiyede ofisi ve vergi levhasi yok, ne güzel bir durum milyar $ ları götür ama. vergi verme, Türk devletine saldırı, kotuleme yap, teröristleri koru ama. bunlara karsılik veren kesimi engelle ne güzel dünya? Bunlari Avrupa ve Abd de yapsınlarya g. tleri yiyorsa.
Yasal ve Hukuki bir muhatap şart bir çok batılı ve gelişmiş ülkeler de bu sosyal medyaların ofisleri ve yasal muhatapları var bizde olmayınca özgürlük mü oluyor Türkiye de hizmet vereceklerse ofis açılmalı aksini düşünüp, sınırlandırma veya tedbir getirilmesin diyenler Türkiyeyi muhatap almasınlar demek istiyorlardır
Fikirlere Saygılı Olsaydınız Keşke neyse Disklike atmışınız ona da saygı duyarım sözümün arkasındayım Hukuki Muhatap Olmadan O sosyal medya hesapları elini kolunu sallayamaz hadi buna da disklike atın
Sosyal medya'nın kapatılması elbette özgürlüklere karşı en büyük kararlardan biridir. Ama sosyal medyada gerçekten çok kirli algı operasyonları ve linç kampanyaları yapılmaktadır. Yani en basitinden bir televizyon kanalındaki bir yarışmacının antileri toplanıp o kişi hakkında binlerce linç tweetti atabilir. Ee bu noktada iş biraz fikir özgürlüğünden çıkıp hakaret noktasına varabiliyor. Bizim sosyal medyayı anlama ve kullanma bağlamında da problemlerimiz var maalesef. ;)
Tamamen saçmalık. Sebebi belli zaten türkiyede şirket kurmak zorunlu hale gelecek kurmayanlar para cezasına çarptırılacak, şirketden de vergi alınacak amaç belli vergi koparmak ülkede Ekonomi, eğitim, adalet , terör sorunları bitti insanların eğlencesi mi kaldı? Desteklenecek bir yanı yok Sonra beyin göçü yapınca Vatan haini diyorlar
yani youtube'u niye kapatırsın be adam ya.. netfilx e filtre koyulsun bak ona bir sey demem bir sürü abuk sabuk diziler var. youtube a da koysun koyuyosa twitter'a da koysun umrumda degil ama yani youtube gibi bir platformu netfilx'i komple kapama bence yapmaz.. insallah yapmaz öyle bir şey
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Destekliyorum, sosyal medya kimsenin özgürlük maskesi takip, baska sahislara rahatca zarar verme alani degil. Bu anketteki desteklemiyorum secenigini secenlerin, anasina, avradina, bacisina, besikte yatan cocuguna sapikca küfür edilince zevk alacak kadar sapik olmalilar.
Doğru dürüst uygulanacağını bilsem tarafına göre kararlar alınmayacağını bilsem desteklerim ama hepimiz biliyoruz ki karşı görüşlü insanları susturmak için alınıyor bu kararlar.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sosyal medyadan terörist unsurlar temizlenicek milli değerlere hakaret ediyorlar bu hesapların kapatılmasına neden destek olmuyorsunuz? Neden abd’nin veya diğer Avrupa ülkelerinin kullandığı sisteme karşı geliyorsunuz? Sanki 1 gece de bütün sosyal medya kapatılacak telefonları devlet alıcakmış gibi algı yaratmanız beni üzdü.
2
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Araştırın okuyun IQ’suz olduğunuzu belli etmeyin :)
Sosyal medya yoluyla toplumla iletişim kuran idare tamamini kapatmayi düşünüyor... hic öyle ulkeyi tehdit eden hesaplar, toplum ahlaki filan degil mevzu.. çünkü o hesaplarin sahipleri bulunuyor, o zor değil... bir Twitter gider LinkedIn gelir tiktok gider Snap gelir... topyekûn napcaniz? Imkansız.. çocuklari da önce anasi babası korusun bir zahmet
kendi tarafları söylediğinde no problem karşı taraf fikirlerini söylediğinde yes problem 2023 te postalasınlarda bunu kurtulalım bu ne ya her şeyi kendi kafasına göre yasaklıyor bu ülkede tek o mu yaşıyor anasını satim
Hakaret, küfür, ahlaksızlık... gibi hususlarda hak veririm lakin eleştiri anlamında hak vermem. Yani beni herkes sevecek değildir birileri de sevmeyecektir. Hayırlısı.
Abi YouTube u nasıl engellersin, ders konu anlatımlarından, eğitici videolardan, ürün incelemelerine kadar her şey burada, diğerleri umrumda değil, netflix dizi ve filmlerini diğer sitelerden ücretsiz olarak indirerek reklamsız izliyorum
Kussura bakmayın ama yaptığı şey saçmalık eğer o uygulamaları kullanmak isteyen her şekilde kullanır hadi Netflixi anladım ordan izliyecegin şeyi googledende izlersin ama yutube yasaklanır sa cok saçma olur
herşey bitti, koca memlekette hiçbi derdimi sorunumuz yokmuş sanki de gidip bunlarla ugrasıyolar... allah akıl fikir versin... sonumuz hayır olur inşllah
Yasim 27 sukurler 2011 den beri secme ve secilme hakkim var sukur ki hic bir zaman ne fiili olarak ne de ideolojik olarak zerre kadar erdoganla ayni noktada olmadim.
Netflix kapatılması ve torrent gibi yollardan yabancı dizi izleyene en az 5 yıl hapis cezası verilmelidir sadece diriliş ertugrul izleyin neyinize yetmiyor
Iyi yapıyor valla kapatsın netfilik ve diğerlerini ya anlamiyorumki bu gugulplaydan bir uygulama yüklüyorum her şeye ulaşmak istiyorsun sanane la benim videolardan fotolardan
Desteklemiyorum toplumun ahlakını bunları yaparak verliceğini düşünmüyorum ahlak aileden gelen bir şeydir develt bunu düzeltemez böyle düzeltmeye çalışarak kalır sadece
Yani öyle temsilciliği olmadan sorumluluğu olmadan ülkeden para kazanması normal değil her yerde ülkede var o tepkiye sonuna kadar katılıyorum ama kapatılmasına hayır
ya gündemi takip etmeyi bıraktım, şu aralar kimseden memnun olmadığımdan koyverdim. o açıdan meseleyide bilmiyorum, umurumdada değil. gelgelelim sosyal medyada kullanmam.
Yorumda facebook, twitter kurusuna küfür edenlerin meslekleri ne acaba merak ediyorum 😂 Kim bilir kaç sene kullandılar gelmişler adama hakaret ediyorlar.
Sosyal medya kapatılsın diyen kitlenin günde 16 saat aralıksız sosyal medyada fink atmasıda ayrı bir ironi. Keşke şu cahiller ölse de Türkiye rahat bir nefes alsa
Böyle bir sitede bile destekleyen var. Hiç olmaması lazım idi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir zahmet kizlarsoruyoruda kisitlasin ya da şu devamli yalan dolan haberler paylasan hic bir asli olmayan haberleri yapan fenomenleri paketlesinlwr. Adamlar resmen muhalefetin parali calisani gibi.