AKP'li Özlem Zengin'in söylemidir. AKP'den önce kadın kelimesinin adı yoktu.
Kadınlığını bir partinin gelişiyle öğrenen bir toplum muyuz yoksa cinayetlerle, kadına yapılan ayrımcılıkla, şort giydin diye yumruk ata söve döve kadınların adını tek tek tek tek ezberlettiler ondan mı bu farkındalık ne dersiniz?
AKP gelene kadar Türkiye'de ''kadın'' kelimesinin adı yok muydu?
Önceden kadınların ekserisi evinde oturan eşinin bir dediğini iki etmeyen çoğunlukla boynu bükük anadolu kadınıydı. Şimdi teknoloji ile birlikte yeni nesilin fikirleri ve yaşamları değişti ve buda isimlerinin daha çok duyulmasına neden oldu. Eskiden de kadına şiddet vardı. Bu sadece şort meseleside değil. Kapalı kadınlarında neler çektiğini insanlar çok iyi biliyor. Asıl mesele eski dönemde susanlar derdini anlatamayanlar bı dönemde rahatça derdini dile getirebiliyor benim görüşüm özlüklüklerini daha rahat yaşıyorlar
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O dönem icin özgürlükleri demokrasiyi hakkıyla getiren akp olmuştur zaten akpnin ikitdara geliş sürecinde partinin bu vaatleri halk arasında yankı bulmuş ve bu vaatler sayesinde seçilmiştir parti ismi de bilerek adalet olarak belirlenmiştir seçildikten sonra da içkiden sigaradan okullarda hastanelerde diğer devlet kurumlarında mecliste her yerde düzenlemeye gidilmiş bir insanın kendi inanışı neyse onu yaşaması için uğraşılmıştır bu anlattıklarımın konuyla alakasına gelecek olursak en bariz örneği kadınların başları kapalı bir şekilde istediği yere girip çıkabilmesidir üniversite sınavına okula devlet kurumuna alınmayan bu kadınlar diğer yerlerde de ikinci sınıf muamelesi görüyordu yasada kadının seçme seçilme hakkı özgürlük hakkı olmasına rağmen asıl akp dönemiyle kadınlar siyasete çok büyük oranlarda katılım gösterdi bunu anlatmaya çalışmış özlem hanım abartmaya gerek yok, şort giyen kadının dövülmesi gibi bir olay yaşandı mı bilmiyorum ama bu kişinin kendi ahlaksızlığıdır, inşallah cinayetlerle ilgili artık bir caydırıcılık olur devlet elinden geleni yapıyor ama yeterli değil çok geç kalındı
Kadın değil bayan diyorduk ama öldürülmelerine bu kadar sessiz kalmıyorduk. Kadın değil anne diyorduk, çocuğunun karşısında öldürülürse iki gün haber yapılıp, sonra serbest bırakılan katillerine içimiz soğumuyordu. Kadın demiyorduk belki ama Münevver, Özgecan diyorduk, birileri onlara kızım diyordu. Anlayacağın, kadın kelimesi yoktu belki ama bayanlar değerliydi. Şimdiki kadar değersiz hiç olmamıştı. Öldürenler müebbet alırdı, yaşı küçük, tahrik unsuru diye hafifletilmezdi cezaları.
Hiç biri ya yüzyılın getirisi. Siyasilerle hiç ilgisi yok konunun. Siyasilerin tek yaptığı her şeyi gibi bu konuyuda kendi menfaatleri adına söylemlerinde kullanmak. Buda konunun abartılıp olması gerekenin ötesine geçip adalet adına adaletsizliğe dönüştürmeye başlıyor.
buna diyene sadece gülüyorum. kadının adı yoksa kendisi nasıl okumuş avukat olmuş veya akp öncesi hiç kadın avukat doktor öğretmen olmamış mı seçme seçilme hakkı verilmesini söylemeye gerek bile yok bizim cumhuriyetin ilk yıllarında kadınlara verilen bazı hakları arap ülkeleri yeni yeni kabul ediyor.
Haha cidden ruh hastası bir kitlesiniz. Madem özgür bir ortam vardı şimdi çoğu chp li bizde başörtüsü eylemlerine destek verdik diye şirin gözükmeye çalışıyorlar acaba?
@Kenankenanistanbul hakaret etme. hakaret edilecek bir durum yok ortada. herkesin fikri kendinedir. ben senin fikrine saygı duyuyorum sen de benim fikrime saygı duy
Senin ki fikir mi? :))) yav olan şeyi olmamış gibi söylemek fikir değildir çarpıtma ve yalan söylemektir. Düşün benim fikrime göre 1. Dünya savaşı olmamıştır yalan söylüyorlar desem nasıl salak konumuna düşerim?
Ee Bugün olmayan o zaman olan başka ne gibi sorunları vardı? Doğum Parası mi alıyorlardı? Şimdi alıyorlar, doğumdan sonra ise donebiliyorlarmiydi? Şimdi dönüyorlar. Devlet kurumlarında yükselebilen kaç kadın vardı? Müdür olanı ana haberde duyuruyorlardı şimdi sıradan hale geldi.
Okutma önünü kestigin kişiyi ise alıyor muydun? Insan yerine koyuyormuydun? Abim askere gitti yemin törenine gidecektik telefon açtı gelmeyin başı kapalıları almıyorlar dedi. Annemi almayacaklarsa gitmeyelim dedik.
Daha sayayım mi kardeş? Halkından bu kadar nefret eden başka bir topluluk var mıdır? Chp cumhuriyet halkına düşman partisi olarak degismeli
Bu yasaklamalar chp zihniyeti değil yani? 50 yaş üstü türbanlı bir yere gelmiş kadın var evet ama nedense 2002 hatta 2010 öncesine kadar yasak degilmiydi? Görebiliyormuydun?
Neyse kardeş senin gibi ideolojisinin esiri olmuş beyni uyusmuslara bisey anlatmak zor.
@Kenankenanistanbul 2 Ablam var yaslari 40'in üzerinde biri Ögretmen (kendi istedi) digeri Devlet memuru (yine kendi tercihi ile okudu ve isini secti) ne babam ne bir baskasi ablalarim eslerini secti kendileri eslerini sectiler ve evlendiler siz geri kalmis hissetmisiniz aslinda hersey gayet özgürce yasaniyordu ozamanlarda bile Annem namazini kiliyor basini örtüyor kimse bisey demiyor du ablalarima kimse baslari acik diye itiraz etmedi amacamin kizi kara carsafli ve gayet normal sekilde hayatini daim ettirdi oda elvendi isi gücü var yani siz kendinizice biseyler uydurmaya calisiyorsunuz ama tutmuyor maalsef.
@youseemerollin sen ablani ara abla sen turbanli olsaydin universite yine okuyabilirmiydin basin kapali de. lan olum mal misiniz binlerce insan zevkine mi yillarca eylem yapti?
@youseemerollin adam doğum parası yoktu doğum yapan kadın işine dönemiyordu diye iddia etti bir de. bundan 10 yıl önceye kadar devlet dairesinde birçok şef ve müdür kadındı. banka şubelerinde bile kadınlar erkekten fazlaydı. bunu bile reddetti arkadaş. neyse herkesin kendi fikrine saygı duyarım.
10 yil onceye kadar diyorsun bak 20 yil diyemiyorsun :D cunku 20 yil once sef mudur olan haberlere manset oluyordu. Buyuk basari olarak gosteriliyordu. Ayrica dogum parasi yoktu bana oldugunu ispatla bakalim. issizlik maasi da cok kisitliydi onu da akparti genisletti ve adi vardi kendi yoktu alan azdi ki hala bile normale gore az.
@fangoria bu tarz insanlarin psikolojisi su sekilde: Ben kendimi AKP ya da dini görüslerde bulunan dinci bir karaktere yakin tutayim ekstra sevap kazanayim sanki Türkiye Cumhiriyeti AKP'den önce Hiristiyan bir ülke idi cok sükür AKP geldi de asil dinimiz olan Islamiyete kavustuk mantiginda kendime hakim olamayip yoorum yaptigim icin bin pismanim zira böyleleri ile tartismaya gerek yok bosa zaman harciyoruz. @kenankenanistanbul tartisirken adabini muhafaza edemiyceksen kendini örselenmis hissedeceksen tartismaya girmeyeceksin!
@Kenankenanistanbul 10 yıl önceye kadar dedim zira o kadın çalışanlar artık yaşlandı ve emekli oldu :)
şu lafımı bile tersten anladın. doğum parası memurlara ödeniyordu. çocuk yardımı da aynı şekilde. olmadığını iddia eden sensin sen ispatlamak zorundasın.
Başörtülü annelerimiz ablalarimiz hepsi üniversite 3 de ve 4 de terk ettiler tip mühendislik. sen ne okunmasından bahsediyorsun? Başını aç oku diyorlardi acsalar miydi
Kusura bakmayın daa ben çok açık biri olarak yaşım gereği gördüm başı kapalı olduğu için okuyamayanları. Neyi savunuosunuz ki? bir de adama ruh hastası falan demişsiniz. Bu kdr körü körüne savunmayı bırakın artık. Şortlulara saldırmak dio birisi saldırıya uğrayan bir sürü başı kapalı insan oldu o şortlu olayından sonra. Objektif olun lütfen . Özgürlükse herkes özgür şu an. Ben istediğim gibi giyiniorum kapalılar da giyinsin istiyorum. Kimse karışmasın kimseye. Ki günümüzde de öyle zaten. Neyi savunuosunuz anlamadım.
Kadın erkek ayrımı yoktu bu kadar belki de, kadın yerini bilsin, kadın açık gezmesin, kadın sokağa çıkmasın, kadın kaç yaşında evlendirilsin gibi kalıplarla kadın demeye başladık; belki bunu kastetmiş olabilir.
Kadın cinayetleriyle birlikte kadınların adını aklımıza mıh gibi kazıdık mesela. Bir çırpıda;
Emine Bulut
Şule Çet
Ceren Özdemir
isimlerini sayabiliyorum. Kadınların giydiği şorttan yapacağı mesleğe, alacağı maaştan doğuracağı bebek sayısına kadar o kadar çok konuştuk ki akp döneminde, onu kastediyordur.
Kadın olduğumu bana akp öğretti demek istemiyordur; eminim.
Devlet kurum ve kuruluşlarda kapalı kadınların hiç bir şekilde yeri yoktu. Oralara girmek için ya başını açacaktın ya da geriden baģlayacaktin gibi saçma sapan bahaneler ürettiler hemde Müslüman! bir ülkede. AKP yanlısi değilim asla! Gerçi savunmaya değer bir partide yok o ayrı ama bizden çaldıkları! kadar hayatımızı kolaylaştırma adına güçlü adımlar atmadılar değil. Onun yerinde başka parti de olsa gelişen ve değişen dünya üzerinde yine aynı şeyleri yaparlar miydi bilemem ama cidden kadinlara söz hakkı daha çok verildi. Söz hakkı verilse ne olacak koruyamadıktan sonra ölen kadınların haddi hesabı yok yazık ki!!!
Ama doğru diyorsunuz siz kadını içki masalarında günlük eğlencelerinizde, garsoniye olarak kullandığınız için bilmezsiniz, kimsenin hakkını yemem şu konuda kadına verilen özgürlük erkeğe verilmedi, kanunlar kadınlara, avukatlar yalandan para kazanmaya, polisler enkazdan kendilerine pay çıkarmaya karakolda numara alıp sana yardım edeceğim deyip cinsel amaçlar gütmesine, kadınla evde tarrıştığında evden uzaklaştırmaya, mahkemeler malları kadına vermesine bazı konularda haklısınız, ama bende bu yaşadıklarımda haklıyım
Bu toplumsal durumu partiyle bağdaştırmak ne alaka çözemedim doğrusu. Açıkçası ben yakınım olmadığı takdirde dekolte giyen hiçbir kadını ne ikaz ederim nede aşağılarım. Ancak erkeklerde tayt moda olurda aletini dikmiş yolda gezen bir hemcinsimi görsem o zaman yumruğuda tekmeyide basarım. Kalça, bacak, göğüs gibi vücut hatlarını ortaya çıkararak dikkat çekmek isteyen ve cinsel obje olmaktan çekinmeyen kadınların bu durumdan bir şikayeti yoksa bize söz düşmez. Ta ki aynı kadın bizler cinsel obje olarak görmeyin diye isyan edene kadar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde 1930 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiş, kadın hakları alanında çok önemli devrimler yapılmıştır. Bunu diyen Özlem Zengin'de Atatürk devrimleri sayesinde avukat ve milletvekili olmuştur...
İlk kadın arkeolog:Jale İnan (1943) İlk kadın avukat:Süreyya Ağaoğlu (1925) İlk kadın bakan:Türkân Akyol (1971) İlk kadın Başbakan:Tansu Çiller (1993) İlk kadın başhekim:Gönül Bingöl
Bir insan da Allah korkusu olmazsa her türlü şeyi söyleyebilir işte. Ayrıca kılavuzu rte olunca bunları söylemesi şaşırtıcı olmuyor...
Hey yavrum heey, akp den önce bu ülkede kız çocukları doğar doğmaz diri diri gömülüyorlardı. Kadının sokağa çıkma izni yoktu, pencereden dışarı baksa meydanda halk taşlıyordu. Araba sürmeleri yasaktı, okumalarına izin yoktu, kocaları yanında olmadan konuşamazlardı, sesini başka erkek duysa cezalandırıldı. akp sayesinde kadın kadınlığını tanıdı, yoksa bir köleydi köle (!)
Cahiller bunu bilmez, buzdolabı bile yoktu ki o zaman...
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
inancı gereği kapanan kadınların kamuda çalışması, üniversite okuması engellendi, onlar kadın sayılmaz dimi? şort giydi diye saldıran chp li çıktı, kapalıya saldıranlar yine aynı zihniyet. kendiniz gibi olmayana saygısı olmayan sizlersiniz. bizim bir sorunumuz yok. sorunun sebebi; akp ye kadar sesi çıkmayan, haksızlığa uğrayan çoğunluğun artık özgür olabilmeleri. meydan size kalmıyor artık diye hazımsızlık yasıyorsunuz. cumhuriyet dersiniz, secilmiş cumhurbaskanına saygı duymaz, küfredersiniz. insan hakları dersiniz, inanncından dolayı zulme uğrayanları görmezsiniz. acık giyinmeyi çağdaşlık olarak görürsünüz ama bu ülkeye şimdiye kadar zarardan baska bişey vermediniz. ama artık size fırsat vermeyecek bu ülkenin gercek sahipleri.
Lafı insanlar nereden anlayacağını şaşırmış. Kadının adı yoktu demek kadın yoktu demek olarak anlamak için ya art niyetli ya da bildiğin mal olmak gerekiyor.
Kadının iş hayatında, ev hayatında hakları yoktu biz sağladık demek istiyor. Bu süreçte de kadına şiddet ortaya cıktı. Çünkü kadın haklarını kullanmak isterken bazı erkekler o hakları vermemek için şiddet uyguluyor. Bunu bile anlamayacak kapasitedeki kişilerin ahkam kesmesi ise komik
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadinlara cinayetin partiyle alakasi yok din basligi altinda sapkinlik yapan erkk musveddelerinin ben namusumu korudum diye ortalarda gezmesi bu insani yetistirme ile alakasi var bugun doguda ya da bir cok sehirfe cocuklar nasil yetistiriliyo onunla alakasi var o kadinin dedigide yanlıs ama sunda katiliyorum eskiden tesetturlu kadinlara hak taninmiyodu bir cok universitede birinci olan tesetturlu kadinlar odul alamiyodu hatta universiteye dahi zor sokuluyodu ilkokulda ogretmenimin kapanamadigi icin peruk taktigi zamanlari biliyorum ak partinin belkide yaptigi tek ce en igi sey tesetturlu kadinlara bu hakki tanimasidir
cumhuriyetin kurulması ile kadınlara verilen haklar :) ve akepe sonrası kadın cinayetleri ve bu cinayetleri isleyenlerin aldığı cezalara bakarsak :) ozlem zengin in ( bu kadın kimdir bilmiyorum ) sözlerinin mukemmel !!! tespitler oldugunu anlariz sanırım.
AKP gelene kadar kadın cinayeti yoktu Geldiler, İstanbul sözleşmesini imzaladılar, 6284'ü çıkardılar, cinsiyet ayrımcılığını arttırdılar, kadın cinayetleri zirve yaptı... Her yıl artarak devam ediyo... Neden acaba... Bütün öldürülen kadınlardan özlem zengin, fatma betül kaya, fatma şahin ve diğer aile bakanları sorumludur.
Eksilersin tabi.. Çünkü gerçekleri söyledim... Bu yıl geçen yıldan daha fazla kadın ölücek Gelecek yıl daha fazla.. 2022'de çok daha fazla... Eşitlik gelene kadar devam edicek...
Yahu bunların yalan saçma sapan akla ziyan açıklamalarını hala ciddiye alan var mı? Korona ekenominin algı ile yürütülen (bu zamana kadar!) makyajını akıttığından beridir şirazeleri kaydı, böyle abuk subuk açıklamalarla gündemi çarpıtmanın derdindeler :D :D
Akp ne kadar din'le yönetse de Chp' te aynı halt onlara da kalsa millet ulu orta sevişsin insanlar çıplak gezsin oldu canım hadi ya bu da özgürlük müydü? Kadınlar özellikle şöyle söyleyim bilinçli olmayan, okumayan kadınlar hala değer görmüyor. Hala kadın hakları yok. Bunun için zaman lazım. Akp den memnun kaldığım tek şey herhalde ırkçılığı bitirmesi, Kürtlere de haklar verilmesi falan olurdu.
Bunu diyen kişiye acaba milletvekili olma seçme seçilme hakkını Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiğini unutmuş sanıyorsam ama şu konu da doğru başörtüsü yasağından kadınlar önceden çok çekmişler ama bunların döneminde öldürülen kadın sayısının haddi hesabı yok
Tam olarak böyle bir şey denemez, doğru değil. Ama öncesinde de kadının giyimine kusamina, inancına karşılıyordu. Başındaki örtüyü , örnek aldığımız bircok ülke söz konusu bile etmezken biz dert edinip, şiddetle karşı çıkıp , o kadınlarla uğraşmış, eğitim haklarını gasp etmiştik. Bu da doğru değil. Şimdi o kadınlar hep sahalarda
Bazı ülkelerde kadınlar hep arkaplana itilmiş, soyutlaştırışmış veya statü sahibi olmaları engellenmiştir. Bu zamanla gelişen, ilerleyen atılımcı kadınların yaptığı birşeydir. Parti ile alakası yoktur. Güveni tam, istirarı yüksek kadınlar ön ayak olmuştur bu ülkede kadınların hak sahibi olmasına.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bilemedim ondan öncede basörtüsü davasi vardi bence yine kadinlara haksizlik vardi yani ve kadin cinayetleri yüz yillardir var yeni bisey degil sadece simdiki oldugu kadar gündemde degildi ve sosyal medya oldugu icin daha cok yayiliyor bu olaylar hic unutmam ben daha cocukken kapi komsumuz 7/24 kocasindan dayak yerdi ne polis gelirdi nede kadin kocasini sikayet edebilirdi adam belali bir tip oldugu icin kimse kadinada yardim edemezdi dedigim sene 1998-2000 bu arada
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Herkesin kendi fikridir saygı duymak gerekir. Ama eskiyi düşünürseniz sanki doğru söylüyor. Devlet kurumunda sen git kocan gelsin. Veya okulda kapalılık olursa açıklara baskı olur diyen bir devletteydik biz ( aihm kararları kanıtımdır ) şuanda göründüğü gibi bir çok yerde kadınlar var. Halen yeterli değil ama bu konularda adım atılması çok güzel.
Biz onu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürkle pik yapmıştık O seçme ve seçilme hakkını da bir çok hakkı da vermişti Kadına yönelik şiddet ve kötü muamele tarihinin en büyük zirvesini yaşıyor şu an
2002 yılından bu yana kadına yönelik şiddet yüzde 471 arttı.2002-2019 yılları arası 7089 kadın erkek vahşetine kurban gitti.'AKP' gelene kadar Türkiyede 'kadın' kelimesinin adı yoktu' diyen Özlem Zengin bu sayısal verileri bir gözden geçirsin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Akp iktidarında; Kadın cinayetleri yüzde 470 Kadına şiddet yüzde 1400 Cinsel taciz yüzde 449 Cinsel istismar yüzde 435 Fuhuş yüzde 790 arttı! Son 18 yılda öldürülen KADIN sayısı 16 bin...
Haklısın Özlem Zengin, sizden önce HİÇ kadının adı yoktu!
Kadin kelimesi yillarca var akp ile alakasi yok eski kafalar yaptıkları Ne çabuk unuttu bile uzatmicam toplumun yüzde 90 faizci olmuş evinde oturup faiz veriyolar millet artık kudurmuş para nasil insanı yoldan çıkarıyor görün ne yaparsak kendi kendimize yapıyoruz Müslümanız elhamdülillah karnımız agrisa akp den bilecez
Akp den önce kadına ne deniliyordu. Ya da akp mi üretti kadın kelimesini. Kadın 1700 de de kadındı, 2020 de de. Cinayetleri vs buna bağlamak çok yanlış.
Akp gelmeden evvel putlara tapıyor, dumanla haberleşiyorduk :)) Aptallığın muhasebesi değil makarası yapılır ancak.. Akp li dostlar lütfen arada gerçekten düşünmeyi denesinler.
Aklı başındaki kadının her zaman adı vardı bence bazı kadınlar bazı terimleri kendileri kabul ettiler özgür olan tiplerde bile var böylesi Ak Parti'nin yaptığı birşey değil bu bence
belli ki egitimli ve akilli bir insan ama butun bunlarin tersine klişelerde yasayan, temsil ettigi partiyi koru korune savunan ve katildigi tartisma programlarinda bu iddiali hareketleri sebebiyle dustugu gülünc durumlar disinda karsisindakini de dinlemeyen, konusturmayan biri. Bu kadini ciddiye almaya hic gerek yok zaten. Pek konuşulmaması gereken bir konu kimin ne olduğu belli bu da çıkmış şaklabanlık peşinde.
Osmanlı’da kadın insan değildi cumhuriyet kuruldu seçme ve seçilme hakkı verildi kadınlar okula gidiyor erkek öğrencilerle eşit çalışabiliyor açık giyinebiliyor akp geldi kadın çarşafa büründü kadın cşnayetleri türedi kadınlar hor görüldü kadın kocanın hizmetçisi oldu özgürlüğüne düşkün hiç bir Kadın akpye oy vermez bunlar gündem değiştirme çabaları yemezler ekonomi bitti akp gidici
Muharrem once cok guzel bir twit atmis bunla alakali. akpli vekiller ve secmenler oyle davraniyor ki sanki akp den once magarada yasayip. ciplak geziyoduk
Evet yoktu. Kadın cinayetleri sayesinde her gün kadının adını duyuyoruz 😌 ne büyük hizmet di mi? Bir de hâlâ akp yönetimini beğenmeyen var. Elinize gözünüze dursun! Ölüyosunuz daha ne istiyosunuz?
Etkileri yok denemez ama değişen zamanda iktidar olmalarının payları büyük. Özellikle iş dünyasına cok katkıları oldu anlaşılacağı üzere daha cok modern köle yetiştirdiler
yanlışı yanlışla çözemezsin kadınlara bazı konularda aşırı haklar verildi ama buna toplum özellikle de erkekler hazır değildi haliyle şiddet ve öldürmeler daha da arttı
Akpli ile bir alakasının olduğunu düşünmüyorum sadece eskiye göre insanlar daha çok bilinçlendi ilk okula gittiğim günleri hatırlıyom hastaneleri ırkçılık vardı öğretmen bir tokat atardı yüzüm dağılırdı kızlarda artık daha rahat herkes bilinçli