Koronavirüs sebebiyle 48 ilde maske takma zorunluluğu kararı alındı. İstanbul Valiliği de açık alanlarda maske takma zorunluluğuna uymayanlara cezai kesileceğini açıkladı. İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kesilen cezalar kaymakamlıklara bırakıldığı için 3 bin 150 liraya kadar ceza kesiliyordu. Ancak bu cezalar ilçeden ilçeye farklılık gösteriyordu.Farklılığı ortadan kaldırmak için İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi dün saat 17.00'da Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası İstanbul'da maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi.(Hurriyet)
Kaç gündür maske de maske baydı bu maske konusu.. ilk haftalar bütün uzmanlar maske korunmak için yeterli değil hatta daha çabuk bulaşmasına dahi sebebiyet verebilir takmanızın pek faydası yok dedi ama ne hikmetse dogru dürüst yasak bile konulmadığı halde oranlar yükselince bütün problem maskenin yarım takılmasındanmış gibi bir kıyamet kopartıldı.. koyunlar da "vayyy şu maske takmayanlar" diye çıldırıyor ortalıkta.
Ceza miktarı yeterli gadası. Ama uygulamada hala sorun var. Maske takmayan insan sayısı 1 milyon bile olsa kesilen ceza sayısı 2-3 bin bile olmuyor. Devletin artık sert yaptırımlar yapması gerekiyor.
Çok olmaması iyi. Dikkat etmeme rağmen Polisin en çok ceza kitlediği kişi benim. Çok mağdurum. Trafik polisinin ne kadar art niyetli olduğu bir gerçek. Eskiden öyle değildi şimdi böyle