Bir sitede tatil yapan iki kadın, haşema olarak da bilinen tesettüre uygun deniz kıyafetiyle havuza girmek istedi. Görevliler, kadınlara kat malikleri toplantısında alınan karar doğrultusunda haşema ile havuza giremeyeceklerini belirtti.Site yönetimine konunun iletilmesine karşın mağduriyetin giderilmemesi üstüne iki kadın, öbür insanlar önünde rencide edildikleri ve tatil boyunca havuzu kullanamadıkları gerekçesiyle TİHEK'e başvurdu. TİHEK ise yapılan araştırmanın sonrasında, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu Kanunu'nun 3. maddesinde yer verilen ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine hükmetti ve ihlal sebebiyle site yönetimine 5 bin lira idari para cezası verdi.(Hurriyet)
Haşema ile havuza girilmesine izin vermeyen site yönetimine TİHEK ceza verdi. Kararı nasıl buldunuz?
ülke acik hava timarhanesi gibi mübarek. sortla kütüphaneye giremezsin ! hasemayla havuza giremezsin ! kadinin kilik kiyafetinden öteye gidemedik daha. yorumlara bakiyorsun haksizligi savunmak icin tesettürlü olmayan kadinlari gömmüsler 😂
hasema giyen kadin tesettürlü bir kadindir, yani islami kurallara uyan birisidir. tesettür = vücud hatlari belli olmayacak sekilde örtünmek. hasema ile suya girip ciktiginda bunu yapamazsin evet vucüduna yapisir kumas. bunu belirten kullanicilar ne anlatmaya calisiyor, havuza girmeyiversin zaten tesettürlü degil mi !!! öteki geliyor hiii dötünü acsa daha makbule gecerdi demiiiiii !!!
bakin tüm elestiriler yine kadin, kadin bedeni ce kadin kiyafeti üzerine 😂
minik detayi kaciriyor laik olan arkadaslar, laiklik her kesimden insana esit yaklasim esit hak demektir.
dini bütün kardeslerimizin de gözden kacirdigi minik bir detayi hatirlatmak istiyorum. kadinin havuza hasema ile girmesi degil dinde caiz olmayan tek sey, o havuz basinda mayolu erkekler de var, yani islama göre avret yerleri layigi ile kapali olmayan erkekler. dolayisiyla hasema degil tek sorun, erkeklerin avret yerlerinin acikta kaldigi ortamda bulunmak zaten caiz degil.
ama siz kadin bedeni yüzünden birbirinizi gömmeye devam edin 😂
Bu zihniyet yok olmadığı sürece bu ülke gelişmez gelişemez. İnsanların önce kafalarındaki örümcek ağından bir önce kurtulmaları lazım. Böyle davranan kesimler genelde kendini aydın entellektüel felan sanıyor ya ben insan muamelesi bile yapasım gelmiyor ayrımcı davranan dış görünüşe göre kerih bakan şuursuz varlıklar. Konu yine eğitime geliyor işte bak temelde basıl başlarsa bir insan o yönde eğilerek devam eder hayatına eğitim kötü olduğu eğitimsizliğin ne derece bu ülkeye ve insanlara zarar verdiği değiştirilemez bir gerçek. Aynı durumu İslami kesimden veya başka bir kapalı insan açık bir insana yaparsa yine bu sözlerim geçerli. Ya şunu bir anlayın artık rezil varlıklar ya sinir oldum bak 🙄 sana ne milletin ne giydiğinden ya sana ne sen kendi işine bak haddine mi o sana mi kalmış uzaya çıktında haşemamı engel oldu. Bu işlerle uğraşan gerçekten test yapılsa asalak insanlar olduğu ortaya çıkar şaka gibi ya
Müslüman bir ülkeyiz biz yazık bizlere kardeşim ya bikini giyene ses edilmezken, haşemayla havuza giren insanlara neden karışır ki insanlar anlamış değilim.
5 bin çok az şöyle 800 bin lik ceza bak bakalım bidaha yapabiliyolarmı madem öyle yazıcaksın biz otelimize kapalı kabul etmiyoruz insanlarda ona göre karar vericek kimse kimseye bu şekilde davranamaz kapalı açık ne fark eder insan gibi birlikte neden yaşıyamıyoruz bu memlekette
Hayır tabii ki. Oteller daha çok kazanıyor ya o yüzden dedim. Kararı tek başına değil toplantıdan sonra vermişler. Olumsuz konuşan herkese ayrı ayrı 5 bin lira ceza yazsalar daha iyi olabilirdi.
Geçen sene Fethiye'de ve Kuşadası'nda kaldığımız otel havuzlarının çevresinde yazan "Haşema ile girilmez!" yazılarına inat her gün insanların uzaylı görmüşcesine dik dik bakışlarına rağmen girip yüzdüğüm yaz tatili aklıma geldi. Biz bu ve buna benzer durumları ne yazık ki sık sık yaşıyoruz. Bizim gibi tesetturlulerin rahat edeceği sözde "muhafazakar oteller" de fırsatçılık yapıp fiyatları 2-3 katına çıkarıyorlar maalesef.
@TengriciTürkKızı provake etmek için mi gittim ben otele? Tatil amaçli gittiğim , paramla kaldığım otelin imkanlarından hasema ile olduğum için neden faydalansmsyacakmisim? Provakasyon bunun neresinde? Kanunların koyduğu bir yasağı mi deliyorum, evcil hayvanların girdiği havuza ben neden giremiyorum, bal gibi de girerim!!
@TengriciTürkKızı ne yaparak toplumdan kendimizi ayrıştırmisiz? Toplumdaki sizin gibi zihniyetliler ayristiricilik yapıyor. Bir havuzun kenarında neden hasema ile yuzulmez yazar? Otele rezervasyon yaptırırken "bu otelde tesettürlülerin konaklaması yasaktır yazsın" isterseniz bir de. Ben tatil yapmaya gidiyor ve bikinili bayanlardan nasıl rahatsız olmuyorsam, onlar da benden olmamalilar. Tanımadığınız insanlar ve yaşam biçimleri hakkında yazmak ne de kolay değil mi ! Kapalı açık ayrımı yapan bana göre zenci beyaz ayrımı yapanla aynı kefededir...
@fangoria gayet sakinim inanın, bu konuda konuşmayı 596474848. kere yapıyorum alışkınım ve de sakin
Ben tatil yapmaya gidiyor ve bikinili bayanlardan nasıl rahatsız olmuyorsam, onlar da benden olmamalilar.
bütün olay bu cümlede. medeniyet burada işte. bu görüşün aksini savunan iki taraf da yobazdır. yobazlık "dincilik" değil; sorgusuz körü körüne bir şeye bağlanmaktır. "haşemalılar şöyledir" düşüncesi de yobazlıktır. "mini etekliler şöyledir" düşüncesi de
Çok dindarsan çıplak erkeklerin ve kadınların olduğu yere niye giriyorsun bu ne ikiyüzlülük. Kadının bikinili kadına bile bakması yasakken sen görmezden gelmişsin erkekleri. Allah islah etsin
@ahmedovv çok dindarlık az dindarlık nasıl oluyormuş? Ben böyle bir söylem kullanmadım. Beni tanımıyorsunuz yaşantımi bilmiyorsunuz. Böyle yorum yapma hakkını nereden buluyorsunuz? Haddinizi bilin !
Her cemiyetin kendine özel giyim, kuşam, davranış kriterleri olabilir. Lakin bu sefer de o cemiyete bir şekilde dahil olmak isteyenlere bu kurallar yazılı olarak bildirilip imza onayı alınması gerekir. Mesela ben bir nudist kulüp veya yerleşim alanı kurup en baştan belli kurallar koyabilirim. Mesela bu kulüp, site, havuzda kıyafetli gezilmez gibi.. Bu bağlamda bakarsak siteye taşınmak isteyeceklere havuza nasıl girilmesi gerektiği ile ilgili önceden bir bildirim yapılıp onay alınmadıysa böyle bir yasağın uygulanması haksızlık olur. Şahsi fikrime göre ise ben o tarzda birisi olsaydım kendim gibi muhafazakarların yaşadıkları sitelerde yaşayıp dinen kendimi daha özgür ifade edebilmek isterdim.. Zira ben haşemalı havuza girerken yanımdaki son derece açık bir bikini ile girdiğinde rahatsız olurdum.
Yani herkesin evlerini etnik, dini, siyasi kimliğine göre gruplandıralım. Sonra bunları bir kombine edelim mesela diyelim ki şu din ama bu siyasi görüş fakat onun da şu düşüncede olanları bu siteden ev alabilir.
Ev alırken de fişleyelim her düşüncesini en detayına kadar sorgulayıp kayıt altına alalım yoksa ev almasına izin vermeyelim.
Tamam dediğim gibi bu durumda etnik siyasi dini fikri vb her şeye göre ayrıştıralım. Yalnız bir sorun kalıyor, bütün inançlı insanlar da aynı değil, bütün nudistler de aynı değil onu nasıl çözeceğiz?
@AdamGibi01 Haşemayla site havuzuna özgürce girmek isteyen inançlıların mutlaka seçenekleri olacaktır. Mesela ben de yanımdaki kızı alıp muhafazakar bir otelde üstsüz güneşlendirip insanlara rahatsızlık veremem.
Umarım siyasal İslamcılar bu düşünceni kendin hakkında kabul edeceğin bir düzeye gelmezler. Çünkü o gün gelirse bugün söylediğini kendin kabul etmeyeceksin.
@AdamGibi01 Ne demek istediğini anlamadım ama ben özgürlüklere başkalarının özgürlük alanlarına gerekli yeterli saygı gösterilmesi sınırında destek veren bir düşüncedeyim. Sadece biraz akıllı ve duyarlı olmak lazım.
Bu ülkede ayrımcılığı bırakmadığımız sürece bir milim ileriye gidemeyeceğiz.. Hala nelerle uğraşıyoruz abi kim ne yapıyorsa, ne yapıyorsa karışmayın.. Salın bir insanları artık ya insanlar sizin kuklanız değil..
Böyle böyle bu ayırımlar bir süre sonra konuşulmayacak umarım. Ne var ki haşemayla havuza girmekte. İşgüzarlık yapmışlar. Hanımları tebrik ediyorum ama keşke bunun kadar önemsiz konularda kendimizi savunmak zorunda kalmasak. Mini giymiş, türban takmış, haşema ile havuza girmiş. Yazık bu tür saçmalıklar yüzünden bir arpa boyu yol gidemiyoruz
5000 az olmuş... şöyle okkalı bir 50,000 ya da 150,000 vereceksin ki insanlar arasında ayrımcılık yapmaya bir daha yeltenmeyecekler... Bu ülkeden bir pok olmaz mq.. o kadar dert sorun varken millet kimin ne giydiğine karışıyor.. bırakın kim ne istiyorsa giysin onunla havuzda ya da denizde yüzsün ama yok illa birileri çıkıp yobazlık yapacak..
Artık bu tür cahil kümesinden çıkan saçma fikirlere dayanamıyorum özellikle de kimliğinde dini islam yazıp bu tür aykırı fikirler sunanlara. İşlerine gelince burası özgür bir ülke diyorlar aynı havuza bikini ilen giren varken haşemanın nesi zarar veriyor nesi batıyor çok merak ediyorum.
Heşama da aynı mayo gibi hatta daha da güvenli ve kaliteli bir kumaştan yapılı, neden izin verilmiyor? Çıplaklık yok diye mi😃? Yemin ediyorum bu millet ruh hastası. Herkes mersine biz tersine. Kuralları kişilerin kılık kıyafetine göre koyamazsın, böyle olduğunda sistem kendi kendini bitirmeye mahkum olur.
Çok saçma arkadaşım, yani insanlar istediği şekilde girerler havuza zarar vermiyorlar neyin kafasını yaşıyorlar anlamadım ya bu ne yobazlik? Ister bikiniyle girer ister mayoyla ister haşemayla bunu aşın artık aşın ya hiç mi işiniz gücünüz yok arkadaşım. Beyninizi kullanacağınız başka hiç mi bisey yok bu kadar boşluk bu kadar cehalet artık çok fazla.
İnsanların sürekli özellikle kadınların Giyim yüzünden birşeylerden uzaklaştırılması nasıl bir cahilliktir arkadaş.. 😀 Ve görüşlerdeki skmsonik sözde pembeler erkeklerin yprklarına göre yaşam biçmişsiniz kutlarım Siz bu kafayla daha cok sklrsnz mk
5 bin lira cok az bir ceza, ne demek malikler izin vermemis? Malikler mülkünü alıp zktir olup gitsinler. Bu ne yobazlıktır sinirlerim zıpladı akşam aksam
Ne yapmış yani haşemalar çok su emip havuzun suyunu mu azaltmış? Madem havuzuna sokmayacaksın tesettürlüler giremez tabelası as! Ama olur mu para kaybederler...
Bu Ülke Nasıl Gelişecek. İnsanın Kararına Karışıyoruz. Dikkat Böyle Sapıklığa Düşenlere. Haşema İle Girmeyi Yasaklayarak İslam'ı Bitirmeyi, Ve Evinin Penceresinden Karı Kız Kesmeye Devam Edecekler.#islamdüşmanlığı
Valla ağzımı bozucam okuyunca sinir oldum.. illa g. tünü açsınlar demi 5bin para nedir yaa dalgamı geçiyorlar istemiyolarsada biz çıplaklar kampıyız desinler
Herkesin kendi tercihine kalmış. Kimisi bikini giyer, kimisi haşema giyer, kimisi mayo giyer. Bir insanın zevk ve renklerine saygı göstermeyi öğrendiğin an insan olmuşsun demektir.
Oh iyi olmuş kendilerini bir şey zannediyorlar ne kadar yobazlar ya gericiler illa herkes açık olmak zorunda mı veya illa herkes kapalı olmak zorunda mı?
Haşemayı gavur giyip denize girseydi, o yobaz örümcek kafalı nekrofil zihniyet, haşemayı baş tacı eder, üstüne millete ahlak namus dersi verirdi... Gavurun köpeği olmak için havlamaya gerek yok.
Abi millet tanga ile girerken sorun yapmayan kafa yapısı haşema dan neden rahatsız olur anlayamıyorum bende birkaç tatil köyünde rastladım değişik karar haşema ile girmek yasak illada soyuncan dio sanane ya kim nasıl giriyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben plajda canlı canlı şahit oldum haşema ile gelmişler bikini bayo giyenleri kötüleyip kafir ilan ediyorlardı. Herşeyin bir yeri var. Müslümanlar için islami tatil köyleri felan var. ya da geliyorsa kimseye laf söylememeli. Bu yüzden ben ayrım gerektiğini düşünüyorum
Kimse plaja gelip bikini mayo giyene küfür hakaret edemez. Herkesin dini kendine. Eğer rahatsız oluyorsa islami otellere gider olur biter bu kadar basittir.
Kendi evinden bahsediyoruz insanların ne otelinden bahsediyorsun hemşerim? :) Her şeyin bir yeri var doğru, insanları bu şekilde kovmanın ise bir yeri yok. Birisi hata yapıyor diye biz de mi hata yapalım?
Şu an senin zihniyetin yaygın diye böyle konuşuyorsun. Bir de tersini düşün o zaman bu fikir sana hoş gelecek mi.
Örneğin diyelim ki siyasal İslamcılar çoğunlukta ve otellerin ve sitelerin yüzde 95i haşemasız giremezsin bikiniyle girmek istiyorsan açık otellere git dedi ve kendi sitenin havuzuna bile almadı seni.
O zaman da "her şeyin bir yeri var doğru.." der miydin kendi kendine?
Boşa polemik içindesin. Derdini kara çarşafla plajlara inenlere havuzlara gidenlere ve almayan yönetime söyle acaba neden almadıklarını o zaman anlarsın.
Haşema ile girince tüm vücuda yapişiyor çok dikkat çekiyor. kapanmak genel anlamda dikkat çekmemek tahrik etmemek konusu ön planda diye biliyorum şimdi bu kadınlar havuza girince o dar kıyafetle ne oluyor nasıl anlaşılıyor merak ettim.
Hiç ceza verilmemesinden iyidir, yaptıkları çok büyük saygısızlık ve ayrımcılık. O kararı veren görevlilere haşema giydirip havuza atacaksın sonra halkın önüne çıkaracaksın.
Kılık kıyafete karışmak saçma ya. Sonuçta bir iki kadın hasema giydi diye diğerleri engellenmiyor. Ama o iki kadın engelleniyor. Özgürlükleri kısıtlanıyor.
Çok da iyi yapmışlar kıçını başını memesini açıp girene bir şey dendiği zaman özgürlük diyorlar kimse karisamaz diyorlar o zaman o insanlarda öyle girer kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
5 bin liramı çok az ben vücudu açik insanları görmekten rahatsiz olmuyorsam onlarda tesettürlü insanlarin giyimine karisamaz örümcek beyiinliler
5 bin lira para mı? 50.000 lira kesmeleri gerek en az
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tihek belki de ilk defa doğru bir şey yaptı. Laiklik laiklik diye tutturanların da kapalılara laf atması çok saçma. Evet laiklik dini görüşleri olanları linçlemek değil insanların dini görüşüne saygı duymaktır.
Çok yerinde çok doğru onlara ne, bikiniyle girene karışılmadığı gibi diğerinede karışılamaz ikiside yüzmek için kullanılan ürünler amaç belli, orda olsam yırtardım net size ne milletin ne giydiğinden.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yurt disinda yapilsa yadirgamamda turkiyede olunca sinirleniyorum
Çok doğru bir karar o kadını sokmayanlara daYuh diyorum başka bir şey demiyorum aynı karaktersizlikteki insanlara da Selda Bağcan'dan Yuh Yuh türküsünü armağan ediyorum
Her sitenin çoğunluğun isteği doğrultusunda aldığı kararlar vardır, uymak gerekir. Nasıl insanlar Konyada bikiniyle gezmiyorsa, modern 1 sitede de haşema hoş karşılanmaz