Yaşasın diyelim o zaman ☺️ Favicovir isimli ilacın etken maddesi Japonlar'ın 2014'te antiviral olarak piyasaya sürdüğü “Avigan” isimli ilacın etken maddesi olan Favipiravirdir. Bugüne dek birçok ülkeden birçok şirket, Avigan'ın eşdeğerini sentezleyip başka isimlerle piyasaya sürmüştü zaten. Bir ilacın eşdeğerini üretebilmek elbette başarıdır. Ancak bunu yeni bir ilaç icat etmiş gibi yansıtmak, bu vesileyle siyasi propaganda malzemesi yapmak, en azından binlerce ilacın eşdeğerini üretebilen ilaç sektörümüze ve bilim adamlarımıza haksızlıktır bana göre bilmem siz ne düşünüyorsunuz.
Korona virüsünde hepimizi içeti tıkmak için oyun olduğunu hastalıgında herkesi köleleştirmek adına çıkarıldığını düşünüyorum aşı bulunmayacak , ilaç bulunmayacak. Dünyada ki yeni düzene Türkiyede ayak uyduracak :( Amerika da birçok kişi bill Gates’in ve diğer küreselcilerin bulunan aşıları zorunlu hale getirmek istediklerini söylüyor Buna göre zorunlu olacak şey yalnızca aşı değil. İnsanlara konumlarını ve sağlık değerlerini takip etmek için mikro çipler de takılması gündemde ve Gates’in bilişim şirketleri üzerinden organize edileceği söyleniyor yani kanımızı değil tüm düşünce ve enerjimizi istiyor.
Yerli bir icat olduğu için bilim insanlarımızla gurur duyuyorum ancak bu kadar kısa sürede çıkması yan etkilerinin yeterince araştırılmamış olabileceği konusunda düşündürüyor
Keşke ülkemize milletimize vatanımıza biraz güveniniz olsa.. insan kendi ülkesini neden bu kadar küçümser? Ne zorluklar ne imkansızlıklar içinden sıyrılıp bu tarihe kadar dimdik durarak helmişiz bence gurur duyulabilir bir gelişme bu Allah hepsinden razı olsun ve yardımcısı olsun. Zamanında bize kurşun sıkan milletin ilacını kanımda gezmesini asla istemem asıl buna ne kadar güvenilir? "BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN"
Çünkü ABD 1 ay önce bu ilacın bir kaç harf farklısının tedavide kullanıldığını ama kesin bir ilaç olmadığını duyurmuştu. Biz almış ismi değiştirmiş sunmuşuz. Güvenmekle alakası yok. Kendi insanını aptal konumuna koyan başka ülke yok.
@M-B-B ilacın ismini hastalığın isminden ilham alarak yapmaya çalışırsa büyün dünya sonuç böyle kafa karıştırıcı olur tabiki... italyayı dolandıran türk maske firmasını duyduğumda ne yalan söyliyim gurur duydum :D
Hükümete bakılırsa biz uzay yolculuğu bile yapıyoruz biz dünya medeniyetlerinin bile ötesindeyiz. Yalana inanan çok nede olsa. Var olan bir ilacın muadilini çıkartıp biz ilaç bulduk diyorlar. EEE tasi kandırmakta üzerlerine yok bir şeler atsınlar ortaya millet nasılsa nedir demeden inanıyor. Şeytanın bile aklına gelmez ya etkisi olan zaten var olan bir ilacın muadilini çıkartacaksın reklamını ilaç buldum diye yapacaksın. PESSS VALLAHİ. MİLLETTE İLAÇ BULDUK DİYE İNANIIYOR YAA?
Biz yapamayız bizden bir şey olmaz diye diye geçirdiğimiz kayıp yıllarımızı telafi edeceğiz inşallah bu eğitim sistemi bu ülkenin insanını ezik ruhlu yetiştirdi O yüzden senelerce bizden bir şey olmaz diye diye heba ettik yıllarımızı şeytanın bacağını kırıyoruz inşallah
Yerli malına itimat etmem. Özkültürümüze saygım büyüktür. Ama gerçekler de inkar edilmiyor. O ilacın üretiminden bir Türk sorumluysa hiç şaşmaz, kimyagere hemen şu soruyu sorar ''İçine ne kadar su karıştırabiliriz? Maliyeti düşürmemiz lazım.'' Düşük etkili pahalı ve dandik ilaçlar bizden sorulur.
Tüm dünya birşeyler yapmaya çalışıyor bu salgına karşı. Bizim de bu kervanda yer aldığımızı görmek çok güzel. İlaç ne derece de başarı sağlayacak bilmiyorum ama bu girişimimiz türkiyenin vizyonunun yükselmeye başladığını gösteriyor.
Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı heykel dikerek yapmaya çalışanları memnun etmez bu ama olsun şahsen ben takdir ediyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yorumların çoğunu okudum burada yorum yapan kişiler tamamen ülke düşmanı vatan haini olarak görüyorum çok az kişi aklı başında yorum yapıp destek olmuş bu salgın hastalık siyaset ile alakası yok o siyaset yapmaya çalışan asalaklar beğenmeyen varsa bu ülkeyi bu yönetimi kapılar açık takdir ermeye çalıştığınız Avrupa ülkelerine defolup gidebilir siniz
Bak bu süper olmuş işte. Korona artık grip gibi sürekli form değiştirip herkesin yakalanacağı bir hastalık olarak ülke ülke gezecek. İthalatı yapılırsa en azından 3-5 bişeyler kazanırız.
Covid 19 hastalarına otopsi yapmak yasak.. Bu ilaç neye gore hangi deneylere gore nasil yapıldı yan etkisi nedir.. Bu zamana kadar covid 19 dan ol en 2 hastaya fransa otopsi yaptı ve aciklamalari sadece kan pıhtılaşması var.. evet gayet güzel ama ilaç ve sağlık bu.. bir yeri tamir ederken başka nelere zarar verecek.. Bence tüm tecavüzcülere covid bulastirilip onların üzerinde binlerce deney yapsalar da öyle çıkartsalar piyasaya daha iyi
Ülkemiz ve milletimiz için yararlı olacağını düşünüyorum. İlk ilaçlar başarılı olursa, diğer hastalıklar için yerli ilaçların üretilmesini dört gözle bekliyorum. Belki hepsinin markası "Favi" ile başlar.
Yorumları okuyunca düşmanı dışarda arama içimizde olduğunu daha iyi gösteriyor. Gurur duyuyorum ülkem ile helal olsun rabbim ayaklarına taş değdirmesin
Yalan dolan haberler. Muhtemelen tedavide kullanılan bir ilacın eş değeri olan ilaçtır. Bunun yerli olması güzeldir ama covid19 için kesin tedavi ilacı değildir. Öyle olsaydı ben bu haberi buradan duymazdım dünya yıkılırdı yani :)
Bu İşte togg un 2016 da İtalyan test aracına bant yapıştırarak Türk aracı olarak kakalamasına benzemese bari. Hali hazır da bulunan favipirahir isimli Japon ilacından sentezleneceği yazılıyor anlaşılan sadece ismi milli olacak yani pira sözcüğü yerine covir eklenerek milli edilecek. Covirde covid salgınından esinlenilmiş sanırım
O ilaç herkese aynı etkiyi bırakıyor mu? Misal benim bağışıklığım yok korona kapsam kanı sulandıran ilaçlar beyin kanamasına yol açar. Tek bir ilaç herkese aynı etkiyi bırakacağını sanmıyorum.
Sözcü salyalarını başka yere akıtsın diyorum. Bunlar ne teknolojiden nebilimden anlar anca başkalarının başarılarına salya akıtır. Yapanları ve destekleyen Teknoloji bakanı Varank’ı tebrik ediyorum.
Doğru ama eksik. Diyecek ki bu ilaç vardı ama biz bunu yurt dışından getirtiyorduk şimdi kendimiz üretiyoruz demesi gerekirdi. Belki toplumsal algıyı yönetmek içindir bilemem ama bu ilacı biz kaç aydık hastalara kullanıyoruz.
Vaka yayilimini kontrol altina alamaya baksinkar once gunde bin vaka var yurt disi ucuslari aciliyor o ilactan daha da uretsinler bu sacma politikalar yuzunden o ilacs cok ihtoyac olacak
Kardeşim atabay iflas etmişti dünya üzerinde milyarlarca dolar yatırıp bunu çözemiyorlar büyükler atabay çözmüş... helal olsun aklı olan inanmazama aklı olan sadece
O fakircovir dir bence kellepaca ile felan yapiliyordur ilac bulmusuz 😁aynen kesin bulduk
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bakıyorum karalama kampanyaları başlamış yok boş beleş isler, yok efendim önce vakayı kontrol altına almaya baksınlar vb. Beceriksiz olarak lanse etmeyi bırakın. Zaten bunun için bayağı uğraşıldı ama bizim insanımız laf dinliyor mu? Sosyal mesafeyi bile adam akıllı korumuyorlar sonrada ilgilenilmiyor oluyor. Güldürmeyin. Helal olsun yapmışlar💪
Favicovir daha önce bilinen favipiravir in sadece marka ismi değiştirelerek üretilmiş formu bulunan birşey yok herhangi bir buluş ve başarı yok reelist olmak gerek.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Üretmedik, lisansını aldık var olan bir ilacı kopyaladık. İsmi bile yabancı. Bu kadar saf olmayın.
Aşının içinde virüsün güçsüzleştirilmiş hali oluyo bünyen yensin de bağışıklık kazansın diye. Bünyesi çok zayıf olan insanlar aşı olunca da hastalanabiliyor domuz gribinde olduğu gibi. İlacı olsa hastalanınca alıp iyileşsen daha kesin bence.