Onur Yürüyüşü, her yıl Haziran ayının sonlarında Dünya genelinde kutlanan ve Stonewall ayaklanmasının yıl dönümünde gerçekleştirilen, LGBTİ bireyler ve LGBTİ bireylere destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşen bir dizi etkinlikler ve törenler bütünüdür.
Onur Yürüyüşü Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? LGBT Üyelerini Destekliyor Musunuz?
İnsanların bu yürüyüşten, genel olarak gayliğin/lezbiyenliğin/eşcinselliğin görünür olmasından duyduğu endişenin temelinde, cinsel kimlik denilen nanenin yalnızca bir performanstan ibaret olduğunu sezmeleri yatıyor aslında. Yani doğuştan kazanılmış, sarsılmaz bir hak olarak gördüğü kimliğinin ne denli uçucu ve gevşek olduğunu fark etmek, ister istemez bir bulantıya yol açıyor.
Düşünün, bir erkek/kadın gibi davrandığınız için erkek/kadındınız; bacak aranızda sallandırdığınız etin veya çukurun hiç bir kıymeti yok. Hal böyleyken gay/lezbiyen erkek/kadın ürkütücü bir hal alıyor, ya kimliğim kayıp giderse endişesiyle uykular bölünüyor falan.
Bunu anlıyorum ve fakat inkar ederek, görünmez kılarak bir yere varmak da mümkün değil. Tarihin başlangıcından beri eşcinseller oldu toplumda. Hatta idda edildiğinin aksine doğada da epey yaygın bir davranış biçimi (eşcinsel hayvanlar)
Buna sapkınlık demek sadece yaşamı güçleştirir. Bunun yerine g. otumuze/vajinamıza/penisimize güvenip, farklılıkları kucaklamayı denemeliyiz.
Bir çok aşırılıklar yapılıyor bu yürüyüşte. Tanıdığım bazı eşcinsel insanlar bile desteklemiyor bu yürüyüşleri kendi halinde yaşıyan eşcinselleri zan altında bıraktıklarını düşünüyorum.
Kişisel fikrim ise desteklemiyorum heyooo bakın biz burdayız demeler falan ne gerek var? Eşcinsel isen git yaşa kendi halinde cinsel tercihini kendini herkese kabul ettirme çabası ne yani herkes seni desteklemek zorunda mı?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Homoseksüellik , eşcinsellik Allah'ın İradesine başkaldırıdır, Lanet sebebidir. BİR MÜSLÜMAN MEŞRU GÖREMEZ, GÖSTEREMEZ. Yeminle söylüyorum. Vallahi billahi rüşvet kaldırılmadıkça, zina serbest oldukça, bu homoseksüellik önlenmedikçe üzerimize lanet yağar! C. Akşit.
Allah kahretsin. Lanetliler. Bunlar yüzünden bizde helak olacağız ondan korkarım Kıyamet yakın..
Hadis-i şerif meali şöyledir: (Ahir zamanda eşcinseller üç kısma ayrılır: Bir kısmı konuşmak ve bakmakla, diğeri tokalaşmak ve kucaklaşmakla yetinir. Bir kısmı da bu işi bilfiil yapar. Allah bunlara lanet etsin! Tevbe edenin tevbesini Allahü teâlâ kabul eder.) [Deylemi]
(Livata mubah sayılmadıkça, gökten taş yağmadıkça kıyamet kopmaz.) [Deylemiîî