Ödenemeyen KYK Borçları tekrar gündeme geldi fakat hükümet bu konuda hiçbir adım atmıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKI

(Anayasa, Madde 42):Kimse, eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetiminde yapılır.
İnsanın kendisini geliştirme ve sahip olduğu hakların bilincine varması eğitim yoluyla olur.

Buradan anlaşılacağı üzere eğitim ve öğrenim anayasal bir haktır. Devlet bu hakkı ücretsiz olarak sunmak zorundadır. Fakat bugüne kadar hiçbir hükümet ilk öğretiminden lisans seviyesine kadar bunu tek kalemde ücretsiz hale getiremedi. KYK borçları ciddi bir kanayan yaradır. O kadar ki hapis cezası alan insan bunun para cezasına çevrilip hapisten kurtulmak isterken, KYK borcu olan gençler bunun hapis cezasına çevirilip bu borçtan kurtulmak isteme noktasına kadar gelmiştir. Şaka gibi görünsede ciddi bir taleptir.
Ödenemeyen KYK Borçları tekrar gündeme geldi fakat hükümet bu konuda hiçbir adım atmıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Son olarak şunu söyleyebilirm ki; Vergi borcu silinen Müteahhitlerin yanında KYK borçları bence devede kulak kalır. Rakamları ortaya koyup kıyas yapmaya bile gerek yok..

#ÖdenemeyenKYKborcları
#KYKBorcuKanayanYaramız