(Anayasa, Madde 42):Kimse, eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetiminde yapılır. İnsanın kendisini geliştirme ve sahip olduğu hakların bilincine varması eğitim yoluyla olur.
Buradan anlaşılacağı üzere eğitim ve öğrenim anayasal bir haktır. Devlet bu hakkı ücretsiz olarak sunmak zorundadır. Fakat bugüne kadar hiçbir hükümet ilk öğretiminden lisans seviyesine kadar bunu tek kalemde ücretsiz hale getiremedi. KYK borçları ciddi bir kanayan yaradır. O kadar ki hapis cezası alan insan bunun para cezasına çevrilip hapisten kurtulmak isterken, KYK borcu olan gençler bunun hapis cezasına çevirilip bu borçtan kurtulmak isteme noktasına kadar gelmiştir. Şaka gibi görünsede ciddi bir taleptir.Son olarak şunu söyleyebilirm ki; Vergi borcu silinen Müteahhitlerin yanında KYK borçları bence devede kulak kalır. Rakamları ortaya koyup kıyas yapmaya bile gerek yok..
Bu KYKyı alan kimler? Türk gençliği. Peki hükümet neden Türklerin işine yarayacak bir adım atsın. Suriyeli olsa tamam ama Türklere bu iyiliği yapmazlar
Bursta cikmiyor ailemizin harclik gondermeye gucu yetmiyor kredi almak zorunda kaliyorsun okulun bitiyor is imkani yok ama onu da odemen lazim lanet bir paradoks gibi
Krediyi burs çıkmayan herkese veriyorlar bilmesek inandıracaksınız zorla imza attırmıyorlar o borca o zaman bankalarda kredileri affetsin sonucta ihtiyacı olan alıyor fakir fukara alıyor hatta ayrıca vergi affında vergiler yapılandırılıyor git sende yapılandır öde onu alırken geri ödeyeceğini bilmeden alan yoktur herhalde
Mehmet cengizin 425 milyonluk vergi borcu silindi mi silinmedi mi? Ve daha nicelerinin.
Ayrica krediyi herkes aliyor diyorsun tamam adamin durumu yoksa burs cikmadiysa ya o krediyi alacak ya ailesinin sirtina binecek. Ya allah askina durumu olan biri neden kyknin kredisini alip kendine borc taksin. Zengin olucam ve kykdan kredi alacgim oyle mi Ben zengin olup kykdan kredi alan gormedim
@Nenvarkuzumx valla ben çok gördüm hem aileden hem kykda o biçim hayat yaşadılar biz iki kardeş okuduk ve tek babam çalışırken ikimizde kredi almadık bursta çıkmadı bizim canımız yok muydu kredi alanlar alışverişe giderdi ben işe giderdim pasa pasa ödeyeceksiniz
@AstronotJuliettt aslında bu durumu etrafımızda gördüğümüz 2-3 kişi üzerinden yorumlamak yanlış olur. Ben çok ihtiyacı olup alanıda gördüm, hiç ihtiyacı olmayıp sırf biraz daha fazla harayabilmek için alanıda gördüm. Durumu iyi olan zaten ödüyor orada sıkıntı yok. Fakat durumu olmayıpta iş bulamayanlar ne yapmalı sence? İş yağıyorda insanlar işe girip çalışmıyor mu? İş beğenmeme 4-5 yıl önce vardı fakat son yıllarda "ne iş olsa yaparım abi" modunda olan milyonlarca üni. mezunu arkadaş var..
şirketlerin milyarlarca vergi borcunu tek kalemde silen, onlarcasına hayatlarında kazanamayacakları ihaleleri gözü kapalı verenler varken, kredi alanlar mi batiyor. neymiş efendim kredi olduğunu biliyordunuz. biliyorlardi tabi, ama almama şansınizz mı vardı. ziraat atm sinde sıra olmak istemez eminim cengiz holding 422 milyon turkcell 450 milyon tuvturk 800 milyon exsa 305 milyon bunun gibi onlarca firma var. siz gidin onlara bulaşın kıymetli, zeki ve adaletli insan Birazda onlari elestir bakalim madem adaletten bahsediyoruz alem adalet gorsun bunlarin borclarini konusalim ha ne dersin
suriyeliye var, ülkenizin öğrencisine yok. Kursuye cikipta vay efendim suriyelilere su kadar milyon harcadik derken bir o kadar daha harcariz derken kisme adaletten bahsetmiyordu ama
Son bir sey soyleyip susucam ben yaptım siz de yapıcaksınız" mantığı. sen kötü durumla karşılaştın ya herkes aynısını yaşasın demi? mantığınızı... sizin. ülkede iyi bir şey olmasın o zaman, herşeyin kötüsü zamanında yaşandı. eskiden işsizlik maaşı da yoktu mesela, şimdikiler de almasın. hatta kölelik sistemine dönelim, nasılsa zamanında öyleydi. vergi affı , 40 yaşında emekli olmaca vs vs hepsine karşıyım ancak şöyle bir durumda var devlet eğer iş adamlarına kodamanlara araba almaları için ötv indirimi yapıyor vergi affı yapıyor sübvansiyon yapıyor suriyelilere 40 milyar dolar harcıyor ise gariban ( öyle olanlar için konuşuyorum) öğrencilerin 10 bin 20 bin tl lik borcunuda silebilir bunda sıkıntı yok rasyonel olmayan bir durum yok asıl daha önce niye yapılmadığını tartışmalıyız , 1 sene makam arablarını değiştirmezler çıkar bütçe maliyeti.
bir şey olurken bu iyi bir şey mi diye düşünmek yerine, benim başıma kötü bir şey geldi herkese aynısı olmalı diyen fesat bir kesim var.
@Nenvarkuzumx bebegim issizlik maaşının parasını her ay maaşından kesiyolar zaten bordrolarda issizlik isveren payi issizlik işci payı diye kısımlar var belli oranda kesile kesile toplaniyor o para ve zaten her işten çıkmayanda alamıyor borcun olmamasını sevindim ayrıca söylediklerinin çoğuna katılıyorum keşke devlet kredi hic vermese ve tum ogrencilerine burs verse boyle tartismalar hic olmasa hoşçakal seviyeli tartisman icinde teşekkür ederim :)
Kykda e haciz hakkında bilgisi olan var mı? Ödeme başladıktan sonra ne kadar süre ödenmezse geliyor bir arkadasima 3 yil sonra gelmiş. bir de hacizden once yapilandirmaya mi gidiyor yoksa direkt ehaciz geliyor mu?
Adım atılcak bir durum yok devlet silah zoruyla kümseye vermiyor sözleşme imzalıyorsun alırken, şimdi ağlamanın bir anlamı yok. Kyk borçlarını silerse şimdiye kadar ödemiş olanlara haksızlık olur.
Yöntem farklı olabilir ama mantık aynı. Bir işletme açarken vergi ödemek zorunda olduğunu bilerek açıyorsun. Eğer vergi ödemeyeceksen kafana silah dayayan yok iş hayatına girme dememiz gerekiyor senin mantığınla. Birinde baştan borcu kabul ediyorsun, diğerince ise bir şekilde oluşan borcu ödemiyorsun. Sonuç ise ikisinde de aynı ortada ödenmesi gereken bir borç var. Yanlış anlama amacım polemik yaratmak veyahut tartışmayı alenlendirmek değil fakat benim bu iki duruma bakış açım böyle..