"Ortaokul ve lisedekilerin yüzde 15'i değil de yüzde 25'i imam hatipte okusun, sonra üniversiteye gitsin istiyoruz"
Ali Erbaş sanırım ülkenin kötü gidişatı için imam hatipi övdü, ya da ben yanlış anladım.. Ne düşünüyorsunuz bu açıklama hakkında? Gerçekten Türkiye güzel günler mi yaşıyor?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Ülkemiz imam hatip neslinin gayretiyle bu güzel günleri yaşıyor! Ne düşünüyorsunuz?
Bunlara önem verilmediği sürece gerekli atılımı yapamayacağız.
Amaç ülkeye bilim adamı, mühendis, ara eleman, din adamı yetiştirmekse bunlar için ayrı ayrı liseler var. Ama bunların amacı herkes imam hatip mezunu olsun, sırf etiket yani. O zaman fen liselerinin tabelasıda değişsin hepsi imam hatipe çevrilsin.
Bende biliyorum proje imam hatipler var ve gerçekten iyi eğitim veriliyor fakat imam hatip liselerinin amacı ne onu durup düşünmek lazım..
Bu Türkiye'de ne kadar sapik ne kadar abaza varsa bunların imam hatip diyip durdugu okullarda okuyor İslama aykiri ne varsa o okullarda dönüyor. Bunlar eğitimi çok yalniş anlamış. Egitim sadece öğrencilere bilgi vermek değil öğrencileri sadece okulda değil aynı zamanda sivil hayatta da düzgün birer birey olarak yetiştirmektir. bunlar gider öğrencilere dini bilgiler verir sonra bu okul imam hatip bu okul ogrencilere islami ogretiyoruz derler. Yahu İslam ahlak dinidir bu öğrencilere biraz ahlaklı olmayı öğretin bu öğrencileri biraz sivil hayatta efendi bir birey olarak yetiştirin. Bunları yapmadığınız sürece istediğiniz kadar İslam la ilgili eğitim verin hiçbir noktaya varamazsınız. Ben bu sekilde eğitim veren imam hatip istemiyorum. Bir bakın kaç tane imam hatipten mezun olan öğrenci adamakıllı müslüman ve düzgün bir birey
Eğitimli hiç bir insan çocuğunu imam hatip e göndermez. Çocuk isterse üniversitede imam hatip okur, niye genç yaşta kafasını istediğinize göre şekillendirmek istiyorsunuz ki? Eğitimli olunca fikirleriniz işlemiyor tabii...
- "Güzel günler"den söz ettiği sağlık alanındaki başarılarımızsa imam hatip liseleriyle sağlık sektörü arasındaki ilişkiyi açıklamalı, diye düşünüyorum.
- Ülkenin ne kadar imam hatip liselerinde okumalı, bilmiyorum ama ne kadar imam hatip lisesi açılması gerektiği öğrencilerin isteğine göre saptanmalı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın söz ettiğin o açıklamasıyla ilgili düşündüğüm bu.
- Dünyanın hiçbir yerinin güzel günler yaşamadığı bu yıllarda Türkiye'nin güzel günler yaşadığını söylemek de pek mümkün değil ama küresel krizle mücadele için umut verici gelişmeler yaşadığını düşünüyorum.
Bir imam hatip. mezunu olarak konuyu egrisi dogrusu yanlışı dogrusu ile cok iyi bilirim sadece imam hatipli olmak asla bir. ölçü degil ahlakli olmak konusu onemli fakat ahlaklı insan yetiştirme yüzdesi konusunda imma hatiplerin ciddi bir orana sahip olduklarida bir gercek... imam hatip okullari tek. basina bjr. ölçü degil ama bir dir uzerinde konuşulması hic hosuma gitmiyor ayricab
Teknoloji ve ekonomi gerçekten güzel ilerliyor. Ama bu arkadaşa biri ülkede mühendisleri ihl yetiştirmiyor desin. Gündemde kalmak için ne diyeceğini şaşıran biri. Reklam yapması oyununa hepimiz düşüyoruz.
Evet, zor gibi görünüyor ama olaki karşı iktidarda alt tabakadikelerin işi zor, hele emekli vekiller, FETÖ ye para yediren belediye başkanları eminim ki hapsi boylayacaktır.
Mide bulandırıcı. İnsanları bu kadar aptal yerine koymak ne haddinize? İnsanlar da aptal yerine konmayı neden bu kadar seviyor onu da anlamış değilim.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Imam hatip diyince aklıma gelen bir kiz var. Yasadigim sehirde ilahiyat okuyordu yurtta kaliyordu evli bir adamla birlikteydi. Bira icmisti onumde sonrada aman allahim naptim ben diyip gidip abdest falan almisti. Sonra benim erkek arkadasimi ayartmaya calistigini öğrendim. En son polis biriyle ayni evde yaşadığını duymuştum. Bunlardan cok burda.
İmamhatibe giden öğrencilerin sadece namaz kılıp kuran okuyup din dersi gorudugnu düşününmeniz beni üzdü her türlü yarışma sınav vs her seyde dereceye giriyorlar ve girişimcilik gösteriyorlar emin olunki proje imamhatiplerde diğer okullardan daha çok matematik dersi goruyorlar maalesef ki genellikle korumacı ailelerin çocukları gönderiliyor polis çocukları çok fazla kızların bir kısmı zorla başı kapatılmış ve kız okulu olduğu için gönderilmiş fakat bu durum liselede puansız nitelikli. Olmayanı imamhatiplerde olan bir şey kaliteli imamhatipler bütün okullardan daha nitelikli şuanda IB programı Tenzile Erdoğan olsun kartal olsun bir sürü imamhatipe varken neden imam hatip olmayan liselerde çok az sadece çok yüksek puanlı liselerde varken orta puanlı bir imamhayipte bile rastanan bir şey bu demektir ki imamhatibe giden öğrencilerin gelecekte üniversiteye gidebilme ihtimali normal liselere göre daha yüksek ve sadece Türkiye'ye sınırlı kalmak zorunda olmayacaklar birçok alanda bir adım önde olabilecekler Kuran'da okurlar namazda kılarlar dininde öğrenirler bu demek değildir ki geride kalacaklar normal liselerde kontenjanlar çok fazlayken imamhatiplerde çok daha az bunun sebebi tercih edilmemesinde ziyade az kontenjan almalaridir daha kaliteli bir ortam sağlayabilmek için gelen geçen herkesin gidebileceği gidincede kaldırabileceği bir okul olmadığı için önyargılı bakıyor insanlar ayrıca birinin gerçek müslüman olup olmadığını bilemeyiz imamhatiplilerin üstüne bu kadar gitmeyin hepimiz yasayabildigimizce dinimizi yaşamaya çalışıyoruz onlarin gerçek müslüman olup olmadığına karar vermek haddimize değil yoksa siz misiniz gerçek müslüman
Bende bir yıl kadar imam hatipte okudum ve insanların düşündüğü gibi bir yer olamdigini gördüm çoğu açıdan ama Ataturk dusmani olan çok fazla öğretmenle karşılaştım ve çoğu ogrenci Atatürk'ü sevmiyordu bu konuda haklısınız
Bu ülkeden nefret ettiğini bildiğimiz insanları bakan başbakan cb yapmış olsa idik ülkeyi bu kadar kötü yönetemezlerdi. İmam hatipler gerçekten üstün bir gayret gösterip memleketin anasını skti.
Kimin gayretleriyle buraya geldiklerini görmek için şu anda kiminle düşman olduklarına bakarak anlaşılabilir. Zira yol arkadaşlari çok değil daha 5 sene once kapi kapi dolasip Akp brosuru dagitiyordu.
Dogru soyluyir birde Imam hatiplilerin feraseti zayif oldugu icin kolay kandirilabiliyorlar tam onlara uygun eleman yetistirme fabrikasi imam hatipler.
Sorgulamiyacaksin oldugu gibi kabul edeceksin. Arap gibi yasiyacaksin
Kızılaya Kan verdi imam Hatipliler O yüzden diyor Adam haklı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülkenin içimden bulunduğu durum omumda dediği gibi dediği şahısların sayesinde bu günleri yaşıyor sonuçta ülkede tecavüz cinayet hırsızlık gibi bir çok pisliğin zirve yaptığı bir dönemde yaşıyoruz.