17 yaşındaki gencecik bir kız yanlış anlaşılma üzerine öldürülüyor, bugün az önce haberlerde yine 2 kadın cinayetinden bahsedildi. Tıpkı onlarda Ceren gibi pompalı tüfekle öldürüldü..
Bu kadar kolay silah edinilmesi gerçekten, çok saçma. Marketten bir ürün alır gibi insanlar silah elde ediyor.. Devlet çok sıkı uygulamalar getirmeli, bireysel silahlanma toplumda had safhada! Devlet güçlerinden başka bir insanın silah taşıması, silah bulundurması ruhsatlı bile olsa bana göre çok saçma..
Ya Ceren'i öldüren şerefsize ne demeli? Ulan yanlışlıkla ''eski kız arkadaşım'' zannedip öldürdüm ne demek! Böyle haberleri gördükçe sinir küpüne dönüyorum..
17 yaşındaki Ceren Kultaş'ın katili, "Ceren'i eski kız arkadaşım zannedip öldürdüm!" Devlet bireysel silahlanmayı yasaklamalı mı?
Devlet silah için binbir zorluk çıkarttıkça insanlar illegal yollarla daha kolay ve daha ucuz silah sahibi olabiliyor. Bu da kimin silah sahibi olduğunun takibini yapmayı imkansız kılıyor. Ateşli silahları yasakladın. Bıçağıda mı yasaklayacaksın? Sopayı da mı? Traş olduğun jiletide yasaklamalı o zaman? Öldürmek isteyen arabayla ezer öldürür. Arabayı da yasaklayalım? Balkondan atar öldürür. Yüksek binaları yıkalım. Gider uçurumdan aşağı atar. Buna ne yapabilirsin? Suda boğabilir? Ne yapacan bütün su kaynaklarını mı kurutalım?
Devlet kontrolünde kayıtlı bireysel silahlanma şart.
Bu silahlanma ile alakalı bir durum değil ki. Karısını balkondan atanlar var, arabayla çarpanlar var, çıplak elle öldürenler. Bireysel silahlanmayı yasaklamak sadece az bir seviyede bu sorunu çözer. Ama ağır cezalar daha fazla yardımcı olur. Ayrıca her gün tecavüzün şiddetin olduğu dizi filmleri yayınlayıp farklı bir şey beklemek yanlış olur. Önce insana insan olmanın anlamını öğretmek lazım
Devlet silahı serbest bırakmalı. O cani de silah i devlet vermedi ki? Kacak yollarla alıyor zaten. Yasak olasa da olmasada o caniler zaten silah alır. Ama devlet serbest bıraksa belki ceren gibileri kendilerini korumak için silah alır. Ceren gibiler yasak diye silah almıyor. Ama yasak olmazsa belki silah alır. Sapiklar da birine laf atmadan önce korkarlar.
bireysel silahlanma yasaklanmalı değil aksine herkese serbest olmalı, yasak olursa bile bu karaktersizler 3-5 fazla verip karaborsadan alır ama senin benim gibi normal vatandaş bu y*vşaklara karşı silahsız kalır doğal olarak. herkes erişirse kimsenin kimseye borusu ötemez tıpkı abd gibi.
ABD'de silahlanma çok fazla ve sonuçlarını görüyoruz. Aksine devlet kontrol etmeli her şekilde, çok sert uygulamalarla. Bir ruhsat, 3 4 bin TL ye silah alıyor insanlar, ha bir de tabi dediğiniz gibi karaborsası da var. Kısacası bence her şekilde uğraşılmalı bu tür şeylerle.
Hocam bu kızın kendi ruhsatlı silahı olsa karşılık verebilirdi demek istiyorum, silahlanmanın önüne hiçbir zaman geçemedi insan oğlu, en azından savunma şansı olsun değil mi? Ben açıkçası kolluk kuvvetlerine güvenmiyorum silahlanma şansım olsa 1 saniye durmam.
Silahlanma serbest olmalı 😂😂👏ne yaşıyorsunuz anlamıyorum ki hergün cinayet olur önüne gelen sağa sola şaka yapar boku çıkar o işin İnsanların psikolojisi bozuk ruh hastası bu millet bilmiyormuş gibi konuşma
@ruletci03 öyle yoldan geçene al kardeş silah sık demiyoruz, psikiyatri testine tabii tutulmalı ve en az lisans mezunu olmalı gibi şartları olması lazım.
Öyle bir şey yok bro Testmiş oymuş buymuş hikaye bunlar İnsan bunlar insaaaannn İnsana güven olmaz İnsanlar sesini cıkarana silah gösterir Borcu olan dükkan basar Kavgaya giden çatışmaya girer Türkiyede olmaz o iş
@ruletci03 Kardeş türkiye'de silahlanma yok ama hergün cinayet haberi var ne farkımız var abd'den şimdi? adamlar eline ne geçirse cinayet işliyor zaten silah bahane olamaz.
Bireysel silahlanma çok zorlaştırılmalı lakin kaçak yollardan bunun engellenmesi çok zor Ayrıca katilin özrü kabahatinden büyük Bu kız olmasa eski sevgilisini öldürecekmiş anlaşılan
Bireysel silahlanma zaten saçmlığın daniskası o bir yana , nasıl bu kadar rahat öldürme planı yapabiliyorlar , nasıl elleri gidiyor, nasıl cesaret ediyorlar ! Bunları yaşatmamak lazım hapisten çıkartmamak lzım ama yok şeriatçi kafalı tayyip ve oluşturduğu yargi kadrosu tabiki de kadınların öldürülmesine utanmasa alkış tutacak
O adamın icabına zaten içerde bakılacaktır... cezasız bırakmazlar ama olan gencecik bir kzıa oldu... Bireysel silahlanmada silah alma , taşıma , bulundurma ve kullanma izinleri bir tane değil bir kaç psikolojik test sonrasında verilmeli ve sadece tek bir izin belgesi üzerinden verilmeli... ama ne kadar 5 test paılsa da , bireysel silahlanma adına tüm izinler iptal de edilse illegal yollardan yine ttemin ederler... Silah olmasa , bıçak , o olamsa çatal tornavida ve hatta diş firçası bile uygun bir şekişde kullanıldığında bir jiletten daha keskin bir hale getirilebilir...
Yapan her türlü yapıyor, silah olmaza bıçakla, o olmasa başka bir şekilde mutlaka yapacak. Asıl sorun bunun önüne geçilememesi. Bu ve bunun gibi insanların gereken cezayı almaması, iyi halden, aftan yararlanması. Ülkede adalet yok bir kere , psikopatı, manyağı elini kolunu sallayarak dolaşıyorken, öğretmeni, avukatı, doktoru mahkum ediliyor..
Kesinlikle yasaklamalı. Eline silahını alan Külhan Beyi kesilmemeli. Böyle birşey olabilir mi ya sırf birine benziyorsun diye hayatından oluyorsun. Nedir bu rahatlık cana kıymak bu kadar basit mi? Neden hala bunun önüne geçilmiyor ben anlamıyorum. Dışarıda ben etrafıma bakarak tedirgin gezmek zorunda mıyım? Hepsinin Allah belasını versin!!!
Dun aksam bu haberi gördüğümde sinirden ağladım ki kolay ağlayan biri degilim. Ne demek ya, hangi akla inanca vicdana sığar bu vahset? bir evlat nasil nasıl yetişiyor nasil zor büyütülüyor cildiriyorum bu haberleri gördükçe.
Skik yasalar yetersiz iste bunu ne diye uzattıkça uzatıyorlar. Balkon konuşmasında halk isterse idam gelir diyenler sözlerini unutmasın!
Bu olay salihlide yaşanmış benim memleketim. Maktül de hemşehrim katil de. Nasıl üzülüyorum anlatamam. Ufacık çocuk ya daha 17 yaş ne ne farkı var 5 yaşındaki 10 yaşındaki çocuktan. Hadi onu geçtim o şerefsiz p. Uşt nasıl böyle açıklama yapar ya. Sevgilisi olsa öldürmesi normal mi. Güvenlik güçleri korona tedbirlerine uymayanlara uğraşacaklarına şu şerefsizleri toplasınlar sokak sokak korona bunlardan daha tehlikeli değildir.
İmkanı olan bu ülkeden kaçıp gitsin.Çözüm bu. İnsan haklarının daha ileri seviyede olduğu, toplum psikolojisinin sağlam olduğu yerlerde yaşamalı. Ortadoğu adına gelişme vaat edecek hiçbir şey yok. Eğitim filan da bu tür olayların önüne geçmeyecek, unutun bunu.
Devletin işine geliyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım üzerinde hep silah bulundurur taşıması var. Geçenlerde sordum neden taşıyorsun diye ‘ya lazım olursa’ dedi lazım olursa kullanacak olmasını ayrı düşündüm neye lazım olacağını ayrı düşündüm. Çok yazık.
15 Temmuz 2016 dan itibaren devlet bireysel silahlaşmanın önü açtı. Bir çok kişinin evinde tabanca var. Ruhsatlı silah sahibi olmak eskisi kadar zor değil.
Devlet bireysel silahlanmayı arttırdı 15 temmuzdan sonra. Çakma darbe ile erdoğan tek adamlığını ilan etti. Halk diktatöre destek vermenin bedelini canıyla ödüyor işte. Ankarada birisi akrep silah ile cinayet isledi. Nerden buldun diye sorduklarında 15 temmuzdan sonra polis dağıttı dedi. Devlet diye bişey yok artık. Mafya düzeni bunun adı
Ben de hep o fikirdeyim. Polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri niçin var? Kimsede silah olmamalı, belinde ne işi var? Evde duvarda neden asılı? Kimin silaha ihtiyacı var? Neden var? Karanlık kişi olmayan ve eğitimli insanda silah merakı olur mu? Sıkışınca kullanılacak bir alet neden serbest olur?
Kardeşim, demokrasi, insan hakkı! Diyerek masum insanların haklarına tecavüz ediliyor! Hayatlarına kastediliyor, kısasa hayat vardır buyuruyor İslam, idam şart! Kadın tecavüzcüleri, cana kast eden katiller, çocuk istismarcısı ve tecavüzcülerine hayat hakkı tanırsan bu zulümlerin sonu gelmez!
Oldum olası sivil halkta silah olmasına anlam verebilmiş değilim. Bazıları avcılık yaptığını, bu yüzden silaha ihtiyacı olduğunu söyler. Ben avcılığa da karşıyım. Keyf için hayvan mı öldürülür.
Silah yoksa bıçak var o yoksa çatal var. Yani anlayacağın katil ruhlu adamı ellerinle yetiştirip sonrada silaha suç bulamayız. Şiddeti, karaktersizliği, aşağılamayı, küfür etmeyi adamlık sayan dizileri filmleri eğer yayından kaldırırsak sorunun büyük bir kısmı çözülür.
Gerçekten artık ilişki yaşamaktan birinin bana musallat olmasından korkuyorum öyle arkamda da baba abi falan yok olmayınca iyice korkuyorum ne diyeyim dilerim herkes kendine gelir
Ruhsat işlerini bilmiyorum tam ancak, ruhsat almamanın da, silah edinmeninde şartları çok zor olmalı. Hele karaborsa ya kesinlikle izin verilmemeli. Kontrol etmesi, caydırıcı cezalar zor olmasa gerek.
Kardesim kuru sıkı alırken bile emniyetten izin alman gerekiyor. Niçin alacağına kadar soruyolar. Hele akıl ruh sağlığın sıkıntiliysa hicbir sey vermiyorlar
Şaka gibi vallahi billahi şaka gibi... böyle insanlara işkence edip yanlışlıkla oldu tacizcim sandım diyeceksin işte.. safa salağa yatmanın da böylesi kim veriyorsa bu akılları komik yani hahahah
Bireysel silahlanma konusunda çok kararsızım, yanı bu oran arttıkça suç oranları da artıyor. Özellikle Amerika'da school shooting vakaları meşhurdur. Fakat Güney Amerika gibi insan canının tehlikede olduğu, çetelerin etrafta dolaştığı yerlerde bireysel silahlanma şarttır. Ayrıca birçok polis işini iyi yapmıyor, bir bok olamayacağım diye polis olayım diyorlar. Ya devlet çok iyi denetlemeli ya da şahsın eline sadece karşı tarafı etkisiz hale getirecek silah verilmeli.
bu tipleri meydanlarda halkın gözü önünde suçunu söylerek asıcaksın bak 1 yılda suç oranı yarıya düşmezse bende hiç bişey bilmiyorum bu milleti öyle ceza evine atark filan yola getiremzsin anlamzlar
@Elisolder can korkusu ölüm korkusu olacak ki millet ibret alsın yapmasın böyle şeyleri yoksa at ceza evine besle orda senin benim vergilerimle yatsın bir süre sonra çıksın yine yapar aynı şeyi bunlar tümör virüs bunları toplumdan temizlemek şart
Bir insanın canına kıymak ne kadar kolay olmuş Kazara yaşıyoruz ülke Allah sonumuzu hayır etsin Bahtımız güzel olsun Allah rahmet eylesin kızcağımızın ailesini sabır versin
Yalan soyluyor isin icinde baska bir is vardir. Bireysel silahlanmanin yasaklanmasi taraftariyim ama bu konudan bagimsiz. Cunku boyle bisey yapmak isteyen bicaklada yapar arabayi uzerine surer yine yapar. En agir cezayi alir umarim
ABD'de silah peynir ekmek gibi satıyor. Türkiye, ABD'ye göre bireysel silahlanma konusunda iyi durumda ve hiç kimse bireysel silahlanmanın önüne geçemez. Kaçak vb yollardan yine silah meraklıları alır. Olan masum canlara olur.
Ülke yönetimini bana bir verseler şöyle bir 6 ayda ülkenin suç oranını cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine getirmezsem yüzüme tükürsünler. Yok arkadaş yok hiçbir sağlam politika yok
İnşallah içerde de duştayken yere düşürdüğü sabuna basıp kafasını patlatır da olmayan beyni giderden akıp gider senele önce babasının yaptığı hatayı telafi eder de o kızın sucu neydi it
Gencecik birinin daha hayallerini yiktilar bitirdiler yazık cezalar artırılmalı bide yanlislikla diyor ne fark eder öbüründede can var Allah belasını versin 😔
Bu adamı elektirege verip yavasca öldurmeleri lazım.. allah belasn vrsin.. Bireysel silahlanmaya cok karsiyım ama bazı yerlerin maalesef kuyumcularda bankalarda vs bulunması gerekiyor maalesef
O kadar kolay ruhsatli silah edinemiyolar zaten bu isleri genelde ruhsatsiz silahlarla yapiyorlar Livaneli nin dediği dogru aslinda kadina silah vericekler canina kastedeni vurucak
Öldürmenin bahanesi olmaz. Devlet tek kişilik hücrelerde asgari yaşam seviyesinde müebbet ücretsiz işçilik gibi cezalar versin. Bakalım kimse kimseyi rahatsız edebiliyor mu?
Tabiki bir kısıtlanma gelmeli. Devletten birsürü silahın bile çalındığı ya da tv ekranına çıkıp liste verip maddi manevi hazırız diyenlerin yaşadığı ve hiçbir yaptırım dahi uygulanmayan ülkede ne kadar güvendeyiz.
Evet o basortulu aptal kadın cok sacma sapan konustu o konuda size cok hak veriyorum cuneyt demir o kadının azinın payini verdi.. evet ama tabiki bu mafyavari insanlar bu hukuk sistemiyle bitmezler azalmazlar maalesef
Önemli olan bence neyle öldürdüğü değil bu insanların bu psikolojiye girmiş olması kafasına taktıysa defalarca bıçaklayıpta öldürebilir hasta bu insanlar
Bunlara göz yumanlar en sevdiklerinizden olun O. cları. Sosyal yaşam, aile, Eğitim, Hukuk, ekonomi, siyaset, hepsi bozuk toplumca kaos içersindeyiz kimse normal değil.
Ruhsatlı silahla öldürdüğünü düşünmüyorum bulmuştur bir yerden konunun bireysel silahlanma ile ilgisi yok bazı kişilerin taşıması gerekli olabiliyor ormanda dağda yalnız yaşayan veya işi özel koruma olan vb kişiler gibi
Ölen ölür , kalan sağlar bizimdir mantığı ile bakılacak gibi duruyor. Hiç görmedim bu tür bir haber sonrası bir kanun değiştiğini ya da hareket edildiğini.
Bireysel silahlanma neden var bunu hiç anlamış değilim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bireysel silahlanma yasaklansın ama yasaklansa da tablo değişmez piçak da silah sayılır her evde var bencede sadece kadın cinayeti için değil ülkemiz de kadın dan çok erkek ölüyo ama ayrımcılık olduğu için kadınları ön planda tutuyo medya
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 17 yaşındaki Ceren Kultaş'ın katili, "Ceren'i eski kız arkadaşım zannedip öldürdüm!" Devlet bireysel silahlanmayı yasaklamalı mı?